Kategoriat
Kolumni

Viinan hinta vieläkin alemmas

KOLUMNI JUHANNUSVIIKOLLE Suomen hallituksen keväinen viinan hinnanalennuspäätös oli kaikkiaan erittäin järkevä ratkaisu, joten siitä käytävä ruikutus on jokseenkin käsittämätöntä.
Alennuspäätöstä vaaditaan kumottavaksi lisääntyneen alkoholin väärinkäytön takia, ja koska monien ”rajatapausten” pelätään lipsahtavan alkoholisteiksi. Myös alkoholikuolemien määrän arvioidaan nousevan. Kysymys kuuluukin: entäs sitten? Ongelma syntyy siitä, että ihmisten annetaan vajota lähes kuolemaansa asti, ennenkuin turvaverkko ottaa kiinni, jolloin kustannukset kasvavat. Ei näin.
Viinan hintaa pitäisi laskea vieläkin alemmas, ja sitä pitäisi jopa jakaa väärinkäyttäjille ilmaiseksi, jotta he ryyppäisivät itsensä hengiltä! Tällöin ei synny mitään lisäkustannuksia ja sosiaalinen aines maassamme paranee. Joidenkin vuosien sisällä alkoholismigeenit on saatu hävitetyksi kansastamme täysin, ja juomatapamme ovat viimein eurooppalaistuneet ja olemme näin saaneet ravitselluksi harteiltamme rasittavan slaavilaisen perintömme!
Alkoholiveropäätös onkin vain uusi esimerkki siitä, miten asiat jätetään maassamme niin harmillisesti puolitiehen. Onneksi nyt juhannuksena on mahdollisuus korjata tilanne. Toivon totisesti, että kaikki väkivaltaisuuteen taipuvaiset ja/tai älyltään haasteelliset keskikaljakommandot tinttaisivat kirkasta viinaa oikein kaksin käsin ja hukkuisivat järveen.
Hyvää juhannusta kaikille Lehden lukijoille, ja toivottavasti aurinko paistaa. Jos sadesää sattuisi nollaamaan hukkumistilastot, niin onneksi sentään pian tulee talvi ja kunnon yöpakkaset, joiden vaikutus on todennäköisesti puhdistava, kuten vanha sanalasku sanoo ”pakkasyö putsaa kadut”.
August Elokuu
Kirjoittaja on Lehden ulkomaantoimituksen esimies ja
Suomen misogynistiliiton varapuheenjohtaja.

Read previous post:
Uusi "poppaukko" ennustaa juhannussäätä

(RUOTSINPYHTÄÄ) "Etana, etana, näytä sarves, tuleeko huomenna pouta" ei kuulu ruotsinpyhtääläisen sääennustajan Anders Liljeströmin repertuaariin. Eivät myöskään sammakot, kissat, linnut...

Close