Kategoriat
Kotimaa

Vanhanen edustusautostaan: "Ihan vitun siisti!"

Pääministeri Matti Vanhaselle tänä keväänä hankittu uusi edustusauto on ministerin itsensä mukaan ”ihan vitun tykki peli!”
Lähteiden mukaan Vanhanen pitää uudesta autostaan niin paljon, että hän jopa ajaa sitä itse. Pääministerinä hänellä olisi käytettävissään myös oma kuljettaja.
Pääministerin käyttöön hankittu 7-sarjan BMW on erikoisvarusteltu malli, jonka turvallisuus on varmistettu panssaroinnein. Auton hinnaksi kerrotaan noin 500 000 euroa. Auto erottuu muista valtion virka-autoista, jotka enimmäkseen ovat Mercedeksiä ja Volvoja.
”Jumalauta”, Vanhanen huudahti viikonloppuna Tampereella, missä hän osallistui Keskustan puoluekokoukseen.
”Siis jumalauta, ihan vitun mahtava auto! Kehän jälkeen kun päästiin motarille, niin tinttasin timmin tiskiin. Lentokentän liittymässä mittari näytti kakskakskymmentä. Takaveto. Ei vetele kiihdytyksissä yhtään, vaikka vääntöä on ihan saatanasti.”
”Nahkajakkarat, alukiekot”, pääministeri esitteli varusteita puoluekokousväelle.
Pääministeri myös vertaili uutta BMW:tä ja edellistä virka-autoaan, 600-sarjan Mercedestä. Pääministerin mukaan autoista ei voi edes ”puhua samana päivänä”, koska Mercedes oli bemariin verrattuna ”yks vitun nahkasaha”.

”Ryyppäisi edes”

Pääministerin autonkuljettajat ovat tilanteeseen tyytymättömiä. He eivät pääse ajamaan uutta autoa laisinkaan.
”Olin todella innoissani kun kuulin, että pääministeri saa uuden virka-auton. Kun sain tietää, että se on seiskasarjan bemu, niin olin innoissani kuin pikkupoika. Nyt ottaa päähän, kun en saa koskea koko autoon. Vanhanen ajaa käytännössä aina itse”, kertoo eräs pääministerin kuljettajista.
Tilannetta pahentaa pääministerin absolutismi.
”Ryypäisi edes, mutta kun ei se saatana ota koskaan saunakaljaakaan. Vetelee trippimehuja pillistä”, kuljettaja tuhahtaa.
Yksikään kuljettajista ei toistaiseksi ole uskaltanut kertoa Vanhaselle tyytymättömyydestään.
”Jätkä on kuitenkin, vittu, pääministeri”, kuski huokaa.

Read previous post:
Sähkeuutisia maanantailta

Mies söi itsensä -- Lapsi seurasi avuttomana vierestä isän kannibalistista huikopalaa Keravalla. Hitler protestoi -- Edesmennyt hirmuhallitsija reklamoi jäätyään pois...

Close