Kategoriat
Viikonvaihde

Oudot nimet lasten kiusana

Great grey owlCreative Commons License Tambako The Jaguar
Erikoinen etunimi saattaa altistaa lapsen jopa koulukiusaamiselle. Moni Mikko, Janne ja Maria todella kärsii oudosta nimestään, toteaa dosentti Mies-Himo Ylkänköyrijä tuoreessa tutkimuksessaan.
Herkässä nuoruusiässä moni vähäpätöinenkin asia saattaa tuntua kovin raskaalta. Tällöin asiaa ei millään tapaa auta, jos lapselle on pyhässä kasteessa annettu oudolta kalskahtava etunimi, tästä dosentti Ylkänköyrijä on vakuuttunut. ”Poikien puolella esimerkiksi Juha on sellainen nimi, josta saa kaikenlaisia lällättelyjä aikaan, yleisin ehkä on tämä Juha-Juha-Juuha-Juha” toteaa tutkija vakavana ja jatkaa ”tytöillä vastaava on Maria, mistä ei kehtaa nyt edes puhua.”

Ei patenttiratkaisuja

Tilanne on huomattu myös monessa koulussa, esimerkiksi Ala-horkkaan Yläasteella, missä rehtori Aimo-Idiootti Kuusipää joutuu liki joka päivä puuttumaan erilaisiin nimittelyihin. ”Mikot ovat ehkä pahimmassa tilanteessa, tyttöjen puolella sitten ehkä Leenat.”
Kuusipään mukaan tilanteeseen on vaikea puuttua, sillä täytyy muistaa, että nimittelijätkin ovat sangen herkässä kasvuvaiheessa. ”Hirttää pitäisi saatanan äpärät,” hän ehdottaa yhdeksi ratkaisumalliksi.

Tilanne voi paheta

Dosentti Mies-Himo Ylkänköyrijän mukaan tilanne ei kuitenkaan helpotu, ellei ryhdytä todella toimiin. Yhdessä tutkijakollegansa Penis-Penis Vajaakasvun kanssa hän onkin kehitellyt aivan uudenlaisen ohjelman koulukiusaamisen ehkäisyyn. Tässä ohjelmassa vanhemmat, joiden lapsilla on outoja nimiä pitävät näma kotona ja lukittuna kaappiin. ”Lisäksi koulukiusaajia piestään julkisesti, mutta tämä on enämpi niinkun opettajien ja allekirjoittaneen huviksi,” hän täydentää.

Read previous post:
Oikeisto ja vasemmisto yhteistyöhön ihan saatanan ison puolueen luomiseksi

(HELSINKI) Suomen puoluejärjestelmä selkiytyy tulevaisuudessa huomattavasti. Kaikki puolueet ovat suostuneet SDP:n johdon ehdotukseen, jonka mukaan sekä vasemmisto että oikeisto yhdessä...

Close