Kategoriat
Kotimaa

Lehtiväki huolissaan liian pitkistä nimistä

(PEDERSÖRE) Suomen mediaväki on huolestunut liian pitkien nimien yleistymisestä talouden ja politiikan kärkivaikuttajien keskuudessa. Harmillinen pitkänimisyys vaikeuttaa iskevien otsikoiden tekemistä, valittavat toimittajat tuoreessa julkilausumassaan.
Hankalina tapauksina pidetään esimerkiksi sotilasliitto Naton uutta pääsihteeriä Jaap de Hoop Schefferiä, jonka sukunimestä ei kaiken kukkuraksi voi käyttää lyhyttä ilmaisua Scheffer vaan ritirimpsua de Hoop Scheffer. Pahimpia ovat kuitenkin ibeerit.
”Miettikääpä nyt vaikka pääministeri Jose Luis Rodriguez Zapateroa tai Portugalin pääjehua ja EU-komission johtohahmoa Jose Manuel Durao Barrosoa. Jumalauta mitä nimiä”, tuhisee mahahaavainen politiikan toimittaja Kalevi Alametsola.
”Ennen oli kaikki paremmin. Oli Esko Aho, Kekkonen, Stalin ja Reagan. Nyt on ähläm-sähläm-hasaneita ja muita rimpuloita. Tee siinä lööppiä sitten saatana”, valittelee Alametsola alavatsaansa pidellen.
Ilonsa toimittajat, etenkin pääkaupunkiseudun mediaväki, ilmaisevat siitä, että pääministeri Anneli Jäätteenmäestä päästiin eroon, ja ettei Marjo Matikainen-Kallströmiä valittu Kokoomuksen puoluejohtoon. ”Ei siitä olisi tullut yhtään mitään”, julkilausumassa sanotaan.
Toimittajat toivovat myös tulevalta paavilta ”jotakin lyhyttä kivaa nimeä”. Suosikkeja ovat mm. Leo ja Pius.

Read previous post:
Dutroux — kansallinen kriisi

(BRYSSEL) Belgian kuuluisin mies on eittämättä tällä hetkellä Marc Dutroux, josta on tullut julkisuuden henkilö lapsia raiskaamalla ja murhaamalla. Vaikka...

Close