Kategoriat
Ulkomaat

Lähteet: Bobrikov komission johtoon

Suomen entinen kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikov on vahvin ehdokas EU-komission johtopaikalle, kertoivat asioista perillä olevat neuvottelulähteet Lehdelle. Vuonna 1904 väkivaltaisen kuoleman kokenut Bobrikov on tiettävästi myös antanut suostumuksensa virkaan. EU-puheenjohtajamaa Irlannin uskotaan antavan virallisen tiedon valinnasta lähipäivien aikana.
”Bobrikovilla on kaikki ominaisuudet, joita komission johtajalta vaaditaan. Hän on kokenut johtaja, ja hän tietää, millaisin keinoin eripuraiset alueet saadaan lopettamaan turha pullikointi ylivoiman edessä”, lähteet kertoivat viitaten Bobrikovin tunnettuihin menestyksiin Suomen venäläistäjänä.
Kriitikoiden mukaan Bobrikovin venäläinen tausta ja huonot pr-ominaisuudet saattavat haitata hänen toimintaansa virassa. ”Lisäksi haluaisimme huomauttaa, että hän kuoli sata vuotta sitten”, nimetön suuren EU-maan edustaja sanoi. Hänen huhuttiin myös haisevan pahalta.
Bobrikovin kannattajien mielestä nämä miinukset ovat kuitenkin lieviä sen seikan rinnalla, että komissiolle saadaan kerrankin tarmokas johtaja, joka pystyy myös parantamaan unionin Venäjän-suhteita. Myös ehdolla ollut puhemies Paavo Lipponen ei kommentoinut Bobrikovin yllätysvalintaa.
Eugen Schauman ampui kenraalikuvernööri Bobrikovin senaatinlinnan toisen kerroksen porrastasanteella 16. kesäkuuta vuonna 1904. Pääministeri Matti Vanhanen mainitsi äskettäin, ettei hyväksy Schaumanin tekoa.

Read previous post:
Tekotaiteelliset ravistelevat jälleen estetiikan maailmaa

Viime viikolla jo selviämässä ollut taidekriisi on syventynyt. Palkittu Onko tässä jälkiä -niminen tilataideteos on todettu jäljitelmäksi Ala-asikkalassa. Tapaus paljastui, kun...

Close