Kategoriat
Kulttuuri

Irak-vuoto Hollywood-elokuvaksi

(LOS ANGELES) Viime kevään ja kesän aikana vellonut kohu Presidentin neuvonantaja Martti Mannisen Anneli Jäätteenmäelle luovuttamista salaisista Irak-asiakirjoista muuttuu elokuvaksi ensi vuoden aikana. Ohjaaja Oliver Stone, joka aiemmin on kuvannut poliittisia kähmintöjä muun muassa elokuvassa JFK — avoin tapaus, kuvailee pääministerin eroon johtanutta jännitysnäytelmää ”helvetin typeräksi mitättömäksi sotkuksi, josta ei kenenkään pitäisi olla kiinnostunut ja josta en saatanan varmasti tee elokuvaa ikinä.” Niinpä elokuvan ohjaakin Ridley Scott, joka osoitti jo aiemmin kyvyttämyytensä valita kunnollisia aiheita elokuvalle ohjatessaan elokuvan Black Hawk Down — Isku Mogadishuun.

”Saatanasti räjähdyksiä”

Ohjaaja Scottin mukaan pääministerin via dolorosa oli ”helvetin typerä mitätön sotku, josta kenenkään ei pitäisi olla kiinnostunut, mutta ohjaanhan minä sen kun maksetaan, saatana.” Scottin mukaan tarina pidetään mahdollisimman todenmukaisena ja siihen lisätään ainoastaan ”Vitusti pyrotekniikkaa. Palavia tyyppejä tippumassa katoilta ja saatanasti räjähdyksiä. Vitun isoja räjähdyksiä!”
Scott ei halua vielä paljastaa lopullisia näyttelijävalintoja, mutta lehden tietojen mukaan Anneli Jäätteenmäkeä näyttelee Paavo Väyrynen ja tasavallan presidentti Tarja Halosta Peter Franzen. Silloisen pääministerin Paavo Lipposen hahmo luodaan kokonaan tietokoneella, ääninäyttelemisestä vastaa miekkavalas Keiky, joka on Free Willy -elokuvista tutun edesmenneen Keikon lahjaton velipuoli.

Read previous post:
Riettaat Kommunistit: Yhteiskunta muutettava säädyttömäksi

(HELSINKI) Vast' ikään Suomen puoluerekisteriin kirjattu Riettaat Kommunistit (RKom) on jo noussut kannatusluvuissa lähelle Vasemmistoliittoa. Riettaat Kommunistit ilmoittavat ainoana tavoitteenaan...

Close