Kategoriat
Ulkomaat

Diktaattorikonferenssi käynnistyi väkivaltaisissa tunnelmissa

(TURKMENABAD) Hullujen diktaattorien maailmankonferenssi (HDM) käynnistyi keskiviikkona Turkmenistanin pääkaupungissa Turkmenabadissa väkivaltaisissa merkeissä. Diplomaattilähteiden mukaan konferenssin isäntä Saparmurat Niyazov ja Pohjois-Korean itsevaltias Kim Jong-Il joutuivat heti aluksi nyrkkitappeluun.
Syynä oli tiettävästi se, että Niyazov oli kutsunut Kimiä ”rumaksi rillipäiseksi vinosilmäiseksi pässiksi” ja huomauttanut Pohjois-Korean olevan ”yksi helvetin leikkivaltio, jolla on käytössään vähemmän resursseja kuin gruusialaisella isoäidillä”.
Gruusialaisen isoäidin ostovoimaksi puolestaan on laskettu noin 6 dollaria kuussa.
Näistä kommenteista suivaantunut Kim läjäytti Niyazovia nyrkillä kasvoihin, Niyazov puolestaan vastasi potkaisemalla Kimiä munille. Nujakointiin osallistui Lehden tietojen mukaan useita muita diplomaattikunnan edustajia. Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut vakavasti, joskin on vielä epäselvää, aikooko Kim jatkaa konferenssissa.
Keskiviikkona ohjelmassa oli majoittumisen lisäksi ainoastaan lyhyt Niyazovin tervetuliaispuhe, jonka jälkeen nujakkakin nähtiin.

”Minä olen kaunis”

”Minä olen kaunis”, aloitti Niyazov puheensa. ”Olen niin jumalattoman kaunis ja komea että kerubitkin kalpenevat. Lisäksi olen urhoollinen, älykäs, taitava, nopea ja ketterä”, kuvaili Niyazov. ”Turkmenistan on maailman johtotähti, valo ja iso juusto, ja minä olen sen höylä”, maalaili innostunut autokraatti.
”Minun vertaistani ei maailmassa ole toista eikä tule. Elän ikuisesti ja valloitan taivaat ja maat. Suudelkaa jalkojani tai tuhoutukaa salamoideni voimasta”, Niyazov pohdiskeli.
”Herätkää ja kuulkaa sanani ja pelastukaa. Valon tie odottaa, ja minä olen soihdunkantajana. Nöyrtykää tai kuolkaa!” huomautti Niyazov lopuksi.
Varsinainen konferenssi alkaa torstaina kahdenkeskisillä neuvotteluilla, joiden jälkeen siirrytään ns. pyöreän pöydän ääreen. Myöhemmin illalla ohjelmassa on tuolileikkejä, naruhyppelyä sekä leikkimielinen levyraati.
”Tämä on suurta ja kaunista. Ja minä olen kaunis”, kommentoi Niyazov kansainväliselle lehdistölle.

Read previous post:
Paikalliset miehet "piilossa saman kiven takana"

(KEIKYÄ) Keikyäläinen Aulis Kyräkkä mainitsi keskiviikkona olleensa piilossa kiven takana, kun pummeja ammuttiin. Asia selvisi, kun kylän nokkamiehiin kuuluva maisteri...

Close