Politiikan myymiseen uusia rajoituksia

0
7

(HELSINKI) Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on esitellyt laajat politiikan vähittäiskauppaa koskevat ohjeet. Jatkossa politiikkaa ei saa enää mainostaa poliitikon kasvoilla tai nimellä, vaan äänestäjän on nimeltä mainittava linjaus, jota hän haluaa seuraavissa vaaleissa tukea. Tarvttaessa äänestäjälle saa näyttää kuvaston tai luettelon poliitikoista. Luettelon voi antaa asiakkaalle, kuvastoa ei saa antaa.

“Pyrimme tällä varmistamaan, että ihmisten äänestyskäyttäytymisessä säilyisi joku tolkku ja että juuri äänestysiän ylittäneet eivät vertaispaineen takia vahingossa kokeilisi BB-julkkiksen, korkeushyppääjän tai muun keskivertojurpon äänestämistä”, Valviran ylivalvoja Ari Arg sanoo.

Seuraavaksi virastolta odotetaan linjauksia passiivisen politikoinnin synnyttämien haittojen poistamiseen.

7 lukijakirjettä

 1. Lassi sanoo:

  Tämähän olisi loistava idea! Toinen mahdollisuus on tietenkin tasokokeet ennen äänestystä, jolloin äänet painotettaisiin tietämyksen mukaan. Vähän tietenkin sortaisi yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden periaatteita, mutta ne ovatkin melko paskoja.

  Olisi oikeasti jännä nähdä jos tästä järjestettäisiin kansanäänestys miten kävisi, sillä periaatteessa kieltävästi äänestävät ihmiset pelkäisivät menettävänsä omaa valtaansa, eli myöntäisivät typeryytensä, mikä ei lie kauhean yleistä.

  (0)
 2. Eh Dokas sanoo:

  Jutusta ei oikein selvinnyt saako politiikka mainostaa käyttäen postiivisia mielikuvia hyvänolontunteen kasvusta, seurallisuuden lisääntymisestä tai naisten saamisesta.

  (0)
 3. Uupunut äänestäjä sanoo:

  Tällaisiahan on jo käytössä Uudessa Seelannissa.

  Tupakoinnille ja koirankakalle pitäisi säätää tuottajavastuu, tietenkin tupakan ja koiranruokien tuottajille.

  Sitäpaitsi protestiääni Jasmin Mäntylälle edesauttaa Suvi Lindénin uudelleenvalintaa – vastuu on sinun ettei näin tapahdu.

  (0)
 4. Mooses sanoo:

  Ei pidä paikkaansa, että olisin sanonut maailmansodan olevan ohi. Joka päivä on lunastettava paikkansa yhteiskunnassa.

  (0)
 5. mie sanoo:

  Äänestäminen pieksennän ja julkisen nolaamisen uhalla pakolliseksi! Seksi pakolliseksi!

  (0)

Lukijakirjeitä ei vastaanoteta.