Kategoriat
Kotimaa

Poliisi ottaa käyttöön VR:n lippujärjestelmän

(BSOD) Poliisin tietojärjestelmäuudistuksen takia kaikki viranomaistoiminta hoidetaan tulevaisuudessa VR:n lippukaupan avulla. Uuden järjestelmän toimittaa Tieto, jonka mukaan eri alojen tietojärjestelmiä yhdistämällä saavutetaan merkittäviä kustannussäästöjä. Lisäksi säästöjä tulee siitä, että vekotin ei toimi koskaan, joten käyttäjät eivät hukkaa aikaa sen kanssa tappelemiseen.
”Tämä on merkittävä edistysaskel poliisin tietohallinnossa, jossa on aiemmin lähdetty siitä, että työt pitää saada tehtyä. Uusi järjestelmä vähentää poliisien stressitasoa, koska he voivat olla varmoja siitä, että kaikki on aina totaalisen jumissa”, kommentoi vanhempi integraattorivastaava Nasalis Larvatus-Pitkänen.
Jatkossa poliisin uudella järjestelmällä pystyy tulostamaan sakkolappuja, joissa hyödynnetään dynaamista hinnoittelua. Toiminnallisuus tulee käyttöön vuonna 2013, jolloin valmistusmisarviota lykätään kahdella vuodella, jonka jälkeen vuonna 2018 todetaan, että ei sillä mitään sakkoja pysty kirjaamaan, mutta hyvin on pysynyt lämpimänä helmikuussakin, kun nostaa jalat serverin päälle töihin tullessaan.