Kategoriat
Beirut Talous

Vanjojen mediatyöryhmä: toimittajat, tulkaa hakemaan leipää!

Soviet Soldier Dad
(KORSU) Perivihollisen asettama mediatyöryhmä on tänään luovuttanut raporttinsa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (€). Raportin mukaan suuret sisällöntuotannon ja jakelun uudistukset olisivat tarpeen, mielellään viimeistään viime vuosikymmenellä. Uudistusehdotukset on otettu Suomen kansan urhoollisen median parissa vastaan varovaisesti.
Huomioonottaen nopean kehityksen median ja teknillisten varusteiden osalta nykyään käytävässä suursodassa, katson maanpuolustuksen kannalta tarpeelliseksi pitäytyä printin aamujakelussa ja korkeiden osinkojen maksamisessa”, summaa TS-yhtymän hallituksen puheenjohtaja Mikko Ketonen.
Samoilla linjoilla on Sanomalehtien liiton puheenjohtaja, Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi, joka on suuren määrän kiljua juotuaan levittänyt kätensä sivuilleen ja päästelee lentokoneen potkurin käyntiä jäljitteleviä ääniä:
”Kattokka pojat! Mää ole nollaverokanta!” hän summaa konkreettisia toimia, joilla media-alan tuottamat sisällöt saataisin taas kiinnostamaan asiakkaita.
Media-alalta on kadonnut muutamassa vuodessa tuhansia työpaikkoja. Moni toimittaja onkin huolestunut siitä, ettei lehtitalojen johdossa olla niinkään huolissaan toimituksellisen tason säilymisestä kuin osinkojen nostamisesta niin kauan kuin jotain vielä voidaan firmoista irti puristaa. Journalistiliiton lausunnossa vanjojen työryhmän raporttiin näkyykin huoli alan tulevaisuudesta.
”Jokku rakastava nätei flikoi, ja sen mää kyl ymmärrä, mut kuin helvetin taval leikkauksia toimituksissa ja sisällön karsimista. Ei, mää ole mahdottoma hämmästyny”.

Kategoriat
Beirut Kotimaa

Äärisuvaitsevaisto mellakoi Jyväskylässä

viking 2Creative Commons License Katherine
(KESKITIE) Äärisuvaitsevaiset vasemmistojärjestöt riehuivat Jyväskylän keskustassa keskiviikkona. Oikean äärilaidan toimintaa vastustavia mielenosoittajia kerääntyi kaupungin keskustan poliisin arvion mukaan noin tuhat.
Mielenosoitus äityi pysymään loppuun saakka rauhallisena. Sen lopuksi ei pahoinpidelty kolmea ihmistä, eikä otettu väkivaltaisesti yhteen poliisin kanssa. Mielenosoittajat eivät poliisin arvion mukaan myöskään olleet ennalta varustautuneet väkivaltaa varten, eikä yhdenkään mielenosoittajan kotoa löytynyt jälkikäteen laittomia tuliaseita.
Noin joka viidettä mielenosoittajaa ei ole vangittu. Helsingin Sanomia ei useista yrityksistä huolimatta tavoitettu kommentoimaan, mitä pahaa mielenosoittajat todennäköisesti kuitenkin ovat tehneet.