1.8.2013 14:50 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, elokuu 2013

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

3 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, elokuu 2013”

”On vain ajan kysymys milloin 2200 kuolee”
(BYROKRATILA) Tulevana lauantaipäivänä Keravanjoen täyttää taas tuhatpäinen alkoholia ryypiskelevä ja seisten kuseskeleva sekalainen sakki kun epävirallisen perinteikäs kaljakellunta koittaa. Vastoin asukkaiden ja Vantaan kaupungin yleistä käsitystä, tapahtuma on jo vuosia voitu järjestää tyystin ilman virallisia valvojia, järjestäjiä ja lupia. Helsingin, Vantaan ja muiden Kehä III:n kulttuurin rikkaudesta nauttivien pääbyrokraattiedustajat peräävät tapahtumalta vastuuta ja vastuuta.
Johtuen virallisen paperinpyörityksen puutteesta, tapahtumalle ei voida järjestää virallista budjettia. Tästä johtuen, kaupunki ei voi valmistautua mahdolliseen tapahtumaan täysillä, harmittelee viherpiipertäjäpäällikkö Pirkko Korsosta Päivää. ”Pari roskalavaa ja muutama pitkäaikaistyötön viikoksi talikon varteen, 20 000 euroa”, hän toteaa. Kunnollisilla virkamiesvalmisteluilla saataisiin Korson kaverin mukaan ainakin yksi nolla lisää luvun perään. Lisäksi EU-maataloustuet olisivat mahdollisia.
Virallisuuden ja päätösten puutteesta on huolta myös muualla.
On vain ajan kysymys milloin 2200 kuolee”, toteaa Jorma Paloletku Jortikka Keski-Mikämikämaan pelastustoimen johtaja. Hän perää, että vaikka kyseessä onkin nuori sekalainen seurakunta, ”silti harva nyt yli seittemänkymppiseksi elää”. Lähdön hetki voi koittaa nukkuessa, kävellessä, syödessä, ajaessa tai ihan milloin vain elettäessä. Jortikan mielestä parempi olisi, jos jätettäisiin heilumiset väliin ja seistäisiin suorina kotona.
Vastuun puuteesta johtuen voi käydä niin, että kuolema ei heti korjaakaan matkaansa. ”Joku on saatava vastuulliseksi”. Itse ei hänen mukaansa voi kukaan jääviyssyistä vastuullisena toimia; se ei olisi demokratiaa. Vastuullisen on oltava vaikka paikallinen Saunamies tai hänen aluevastaavansa.
Vaikka Kaljakelluntajoesta on poimittu ties minkälaista romua ja laitapuolen kulkijaa pois kuluneen kesänä aikana, on pelastuslähetyslaitoksen mukaan täysin mahdotonta tietää, mitä siellä on. ”Ei sinne nyt kukaan muu kuin Jeesus tai Jumala voi nähdä”, pastori Oiva selittää. Hän pitää myös osallistujien käyttämiä kumiveneitä pakanallisena tapana. ”Meillä ei kumia käytetä. Se on syntiä”, pastori huolehtii. Lisäksi Jeesuksella on vetten päällä kävelemisen patentti, jota kumiveneet sun muut kelluntavälineet loukkaavat. Asiaan on haettu ratkaisua myös korkeimmilta tahoilta.
Veroviranomaistakin ärhäkämmin päällekäyvä Pullomummo on joksenkiin tyytyväinen lapsokaisten tuomaan elintason hetkelliseen nousemiseen. Hän jakaa kuitenkin huolen Suomen alkoholiverosta, sillä Viron tölkeistä ei lähialkossa panttia saa. ”Jää pian valtsupullo saamatta, Viroon vievät rahat!”. Palkanlisästä ei tässä pullonpyörittäjän mukaan kuitenkaan ole kysymys vaan verosuunnittelusta: Hetkellisesti voi ottaa hieman enemmän konsernivelkaa Keski-Eurooppaan rekisteröidystä holding -yhtiöstä.
Kaikenkaikkiaan vastuuttomuus, epävirallisuus, lupien ja kaikenkarvaisten papereiden pyörittelyn puute syö valtiolta miljoonia veroäyrejä. Kaiken päälle tulee myös se menetty aika mikä Facebookissa menee, NSA:sta ja Internet-poliisista osataan kertoa.
Kaljakellunta on jättänyt laput täyttämättä ja veroäyrit maksamatta jo paljon ennen sosiaalisen median aikakautta, sillä kaljaa on haettu ärrältä jo pian 20 vuotta.

Viikon taloussähkeet
(Talouspaperi) Vakavailmeinen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) kertoi viime viikolla medialle, että Suomeen vaadittavat rakenteelliset uudistukset ”tulevat kirpaisemaan jokaista, ne tulevat olemaan kuten neitsyyteni menetys puisella harjanvarrella, vaikeita ja kipeitä, mutta myöskin välttämättömiä”.
Maaliskuussa pääministeri Jyrki Katainen (kok) sanoi hallituksen kehysriihen tietävän kivuliaita päätöksiä ja kipeitä kompromisseja, kuten hänen rohkea antautumisensa saunassa Häkämiehille (Jyri ja Kari) oli.
Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble puolestaan vakuutti tien Kreikan talouskasvuun olevan ”pitkä ja kivulias, kuten aamukakkani”.
Myös talouskomissaari Olli Rehn kertoi sen olleen selvää, että niukkuuspolitiikka tulee olemaan ”vaikeaa ja usein kivuliasta, kuten jokalauantainen vaimonraiskaukseni”, mutta sille ei ollut vaihtoehtoa.
Entinen pääministeri Mari Kiviniemi kiteytti kaikkein parhaiten toteamalla seuraavasti: ”Eihän tämä tilanne tietenkään mitenkään herkullinen ja mukava ole, mutta myrkkyä pitää joskus niellä, kuten spermaakin.”

Näkyvän valon spektri kielletty venäjällä!
(OVER THE RAINBOW) Venäjän valtio tahtoo ystävällisesti muistuttaa koko maailmaa, että sateenkaaren värien näkeminen todistetusti traumatisoi lapsia ja aiheuttaa yli 14-vuotiaille todella tuskallisia vammoja, vankilaan joutumista tai muuten vaan katoamista jäljettömiin. Myös kaikenlaiset prismat jotka taittava valoa ovat kiellettyjä, paitsi timantit koska ne ovat arvokkaita. Kynsilakan värivaihtoehdot rajoitetaan kolmeen. Neutraaleja mustan eri sävyjä saa käyttää vapaasti. Valtio huomauttaa myös, että sateenkaareen päässä ei ole kultaa vaan henkistä sekä fyysistä väkivaltaa ja kärsimystä, joka on ainoa oikea tapa pitää rivikansalaisten yksilöllisyys ja vapaus tarkasti kurissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *