1.4.2010 01:12 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, huhtikuu 2010

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

36 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, huhtikuu 2010”

Piraattisoftat tulivat halvaksi ruotsalaisyrityksille
Ohjelmistoalan etujärjestö Business Software Alliance (BSA) palkitsee tänään parhaat piraattisoftien käyttäjät vuotuisessa juhlatilaisuudessaan. Palkittavat ruotsalaisyritykset säästivät kaikkiaan kolmen miljoonan kruunun eli 307 000 euron verran piraattiohjelmistojen käytöllä.
BSA:n mukaan luvattomien ohjelmistokopioiden käytöstä saadut voitot kaksinkertaistuivat edellisvuoteen verrattuna. Vielä vuonna 2008 ohjelmistopiratismi oli Ruotsissa laitonta, ja ruotsalaisyritykset joutuivat maksamaan 1,4 miljoonan kruunun sakot, kertoo IDG.se.
Korkein yhden yrityksen säästö oli 400 000 kruunua eli yli 40 000 euroa.
Tutkimusyhtiö IDC arvioi, että yritykset tekevät piratismin vuoksi Ruotsissa kolmen miljardin kruunun voitot viime vuonna.
Uutisesta raportoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Suomalaiset lähdössä Stadista
Suomi varautuu vetämään joukkonsa pois Stadista. Rauhaa Stadissa on turvattu 583000 suomalaisen voimin, mutta nyt operaatio on päätetty keskeyttää. Keskiviikkona kylässä vieraillut presidentti Tarja Halonen kommentoi asiaa: ”Yksikin sinkkiarkussa palannut on liikaa”.
Lenkiltä tavoitettu ulkoministeri Aleksander Stubb (kokomustissa) kommentoi asiaa: ”Nyt vittu äkkiä pois!”.
Päätöksellään Suomi seuraa Irlannin mallia, joka on jo aiemmin ilmoittanut vetävänsä joukkonsa takaisin kotimaahansa. Taustalla on piillyt Stadin ankaran talven aiheuttamat hankaluudet taata Guinnessin oikea tarjoilulämpötila.

Vatikaani haastaa oikeuteen pappeja vikitelleet kuoropojat
(VATIPÄÄ) Paavi on vihdoinkin ottanut ohjat käsiinsä kirkossa vellovien pedofiiliskandaalien osalta, juuri kuten maailman mediassa on jo kauan aikaa vaadittu. Vatikaanin juristit puuhaavat nyt syytteitä etenkin irlantilaisille kuoropojille ja muille kirkon instituutioiden kasvateille, jotka ovat kauhistuttavasti viekotelleet pappeja synnin tielle.
”Olemme yrittäneet olla anteeksiantavaisia, mutta nyt tälle pervoudelle on kertakaikkiaan tultava loppu”, kertoi paavi, entiseltä nimeltään Joseph Raiskinger. Hänen neuvonantajansa ja uskotut miehensä ovat samaa mieltä ja he jopa saarnaavat moisille synnintekijöille ikuista kidutusta helvetissä. Näin nuoret oppivat jo varhain ettei häpeällisen viettelyn polulle kannata lähteä. Koulutus suunnataan erityisesti alle 5-vuotiaille, jotka eivät vielä ole ehtineet tehdä näitä rikoksia.
Suomen Katolisen kirkon edustajat ovat innoissaan paavin toimenpiteistä kitkeä pahuutta ja he aikovat myös omassa kirkossaan tutkia, ettei lapsissa ole liikkeellä pahaa, perverssiä ainesta. ”Näin meillä on lisäksi mahdollisuus aloittaa lasten aivop.. krhm arvokoulutus aikaisemmin ja seuraava sukupolvi katolilaisia on paljon parempi kuin edeltävä”, toteaa suomalaisen Pahan Henrikin kirkon pappi Yrjö Ylipervo.

Paavi tuomitsi Tiuran jyrkin sanoin
(KUBLAI-KAANI) Roomalaiskatolisen kirkon suurajatollah Benedictus XVI, os. Joseph Fritzl (naz.) omisti perinteisen Cyrbi et corbi -pääsiäismessunsa kansanedustaja Marja Tiuran (cock.) kannanottojen tuomitsemiseen. ”Berin iuurin halwendawaa on, cun tama maallikko canoo olewanca wainodu naiceudenca taehden”, keisari Palpatine jyrisi suomeksi pitämässään saarnassa. ”Meistae wain yxi puceutuu meccoon, ia ce ei ole tuo pohiolan pacana!”
Odotetusti Ben XVI toi julki Vatikaanin uuden virallisen linjan. ”Catoliceen circcoon nut cohdistuwa waino on 1:1 werrattavisa siihen wainoon, micae on aicoien saatosa iscenyt nin Iuudalaisiin, naiciin, noidiin, homosexualeihin, mahanmuudaiin, lambannuccioihin ia Tiger Woods’in. Ce cun Maria Thiura wertaa icean wainon uhreihin, halwentaa meitae iotca olamme caercinet enaembi cun Auschwitzin ia Apartheidin uhrit!”
Tämän jälkeen alastomat kuoripojat nostivat Vaeltavan Aaveen kultatuoliin ja kantoivat hänet makuukammariin. KATSO KUVAT NETTILIITTEESSÄ!

Riksakuski vei pääministeri Vanhasen rahat
(Puutarhakaupunki) Pääministeri Matti Vanhanen (keskisormi) oli matkalla Arkadianmäen peruspäivän – aamun seksuaalisen ahdistelun, iltapäivän lautakauppojen – jälkeen matkalla kaupan kautta kotiin, kun riksakuski törkeästi anasti pääministerin neljän euron varallisuuden.
”Pyysin riksakuskia käydä nostamassa minulle markkoja tililtäni. Annoin pankkikorttini ja tunnuslukuni, mutta hesan slangia puhunut kuski väitti, ettei tililläni ollut rahaa. Kävin itse myöhemmin kokeilemassa ja sain nostettua kaksi markkaa, joilla riksani maksoin”, tuohtunut ja selvästi sekava pääministeri kertoi tiedotustilaisuudessaan seuraavana aamuna.
Pääministeri Vanhanen oli pyytänyt riksakuskia nostamaan euroja, jotta olisi päässyt ostamaan maitoa kaupasta. ”Valion mainiota maitoa”, Vanhanen itse tarkensi.
Vanhanen kertoi tarkistavansa linjaansa pääkaupunkiseudulta muualle maahan muuttavien kansalaisuuden myöntämiseksi. ”Jos tällaisia kamalia puijareita tulee vastaisuudessa enemmänkin julkisuudessa esiin, täytyy asiaan puuttua ja pitää puijarit etelässä”, Vanhanen änkytti.
Pääministeri on vaihtanut virka-autonsa riksaan viime syksynä. Liukkailla keleillä Vanhanen on turvautunut Mauri Pekkarinsen potkimaan potkukelkkaan. ”Riksa ja potkukelkka ovat hyvä vaihtoehto ydinvoimalle”, Vanhanen perusteli ratkaisuaan syksyllä.

YK:n pääsihteeri huolestui Arajärven tilasta
YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon kehottaa Keski-Aasian valtioita yhteistyöhön Arajärven pelastamiseksi.
– Olin järkyttynyt, kuvasi Ban nähtyään Arajärven helikopterista.
Hän arvioi, että Arajärven kärsimä tuho on maailman pahimpia ympäristökatastrofeja.
Kazakstanin ja Uzbekistanin alueella sekä Mäntyniemen ja Presidentinlinnan välimaastossa sijaitseva vesistö ja tohtori Arajärvi oli aikoinaan maailman neljänneksi suurin järvi ja valiokuntaneuvos. Neuvostoliitto johti sen vettä puuvillaviljelmien kasteluun, minkä seurauksena laskujoeton Arajärvi kuivui laajoilta alueilta hailakaksi autiomaaksi.
Lopulta parisenkymmentä vuotta sitten Arajärvi jakautui kahteen osaan; toinen sijaitsee fyysisesti ja toinen henkisesti vanhassa Neukkulassa.
Keski-Aasian valtioilla ja presidentin kanslialla on eri näkemyksiä, mitä Arajärvelle pitäisi tehdä. Toisten mielestä se on parantumattomasti rutikuiva, mutta toiset taas tahtoisivat roikottaa sitä 2012 presidentinvaalien yli. Radikaaleimmat tekisivät Arajärvestä kansanperintökohteen, joka kulkisi presidentiltä toiselle. ”Mitä sitä vaihtamaan kun on saatu tavoille oppimaan” kuvailee kanslian aktiivinen faksi.

Kuningatar Elisabet hajotti parlamentin – uusi kootaan 6. toukokuuta
Iso-Britannian kuningatar Elisabet II on hajottanut maan parlamentin. Parlamentin hajottamista oli pyytänyt pääministeri Gordon Brown.
-”Kävin palatsissa pyytämässä josko monarkki tarttuisi toimeen ja hän suostui siihen mielihyvin. Nykyään hänellä tahtoo aika käydä pitkäksi kun mestaukset ovat kiellettyjä, kunniamerkkejä jaetaan vain pari kertaa vuodessa, eikä avajaisnauhojakaan riitä joka päivälle leikattavaksi näin laman aikana”, toteaa Brown ja jatkaa ”ja onhan se parlamentti jo vähän rapistunut ja kolealla säällä hirvittävän vetoisa paikka”.
Epäluotettavien silminnäkijähavaintojen mukaan Elisabet, 83v, riehui sydämensä kyllyydestä Thamesin rannalla sijaitsevassa Westminsterin palatsissa jota parlamenttitaloksikin kutsutaan.
– ”Minähän en kruunustani luovu. Pysy kaukana C..” (sortuva pilari peitti lauseen lopun), tarmokas 159 cm korkea valtionpää sanoi kiskoessaan baldakiinia alas parlamentin ylähuoneessa sijaitsevan valtaistuimensa päältä. Rauhoittelemaan menneet parlamentin vahtimestarit saivat ryöpyn ”pää poikki” -huutoja ja katsoivat parhaimmaksi perääntyä.
Aivan täydellistä hävitystä tuskin on odotettavissa, sillä Lontoon tunnetuimpiin maamerkkeihin kuuluva parlamenttitalon kellotorni ja kello, ”Big Ben”, aiotaan jättää parlamentin hajotuksen ulkopuolelle.
-”Meillä on houkuttimina reilu varasto giniä, dubonnet’a sekä nuoria eteläamerikkalaisia puutarhureita siltä varalta, jos Hänen Majesteettinsa innostuu vähän liikaa”, myhäili tilannetta seuraava vartiomies Bee Feater Towerin sillalta.
Oppositiossa olevan konservatiivipuolueen puheenjohtaja David Cameron kieltäytyi kommentoimasta.
– ”Se oli hajalla jo ennen kuin koskin siihen, Cameronin edustaja toteaa”.
Iso-Britannialla ei ole kirjoitettua perustuslakia, joten vaalit ja muut nykyajan hömpötykset järjestetään lähinnä fiilispohjalta sitten kun siltä tuntuu.

Kovat sähkeet viikonlopuksi
Sauli Niinistö: Olen kovana – Eduskunnan puhemies antoi torstaina hämmentävän tiedotteen kesken eduskunnan täysistunnon. ”Olen ihan helvetin kovana nyt. Tiura työhuoneeseeni kymmenen minuutin päästä”, puhemies saneli korokkeelta tuskaisen oloisena Jutta Urpilaisen puheenvuoron päälle.
Jyrki Katainen: Nyt täytyy olla kovana”Minulla ei ole tietoa siitä, oliko Tiura itse aloitteellinen vai ei”, Katainen jyrisi eduskuntatalon aulassa. ”Meidän kaikkien täytyy olla kovana nyt ja antaa Tiuran vetää siitä omat johtopäätöksensä. Nielköön itse koko keiton”, Katainen muistutti pajunkissoja hypistellen.
Matti Vanhanen: Kova kovaa vastaan – Pääministeri Vanhanen ei jakanut Kataisen näkemyksiä, vaan muistutti että poliittisen uskottavuuden palauttamiseksi puolueiden on nyt pantava kova kovaa vastaan. ”Tärkeintä olisi nyt kääntää miekat kohti vaaleja ja ottaa toisista rehdisti mittaa”, Vanhanen totesi posket punaisina.

Merisalo: Väyrynenkin harkitsi loikkausta
(PAAVOSTOLIITTO) Liikemies Arto Merisalo (konk.) kertoi tänään hänen hallussaan olevan puhelinkeskusteluista taltioituja ääninauhoja, jotka osoittavat Paavo Väyrysen (kusp.) harkinneen 2007 loikkausta Neuvostoliittoon mikäli hänelle ei olisi liiennyt paikkaa Matti Vanhasen (argh.) kakkosesta.
Muita läpikäytyjä vaihtoehtoja olivat olleet siirtyminen Ferrari-tallin ykköskuskiksi, pornotähdeksi tai jumalkuninkaaksi.
Väyrynen kiisti käyneensä minkäänlaisia keskusteluja Neuvostoliiton johdon kanssa sitten vuoden 1991, mutta Merisalo väitti nauhoitteidensa todistavan että Väyrynen halusi hänen olevan yhteydessä NKP:n puoluesihteeri Leonid Brezhneviin ja muihin politbyroon jäseniin puolestaan. Merisalon mukaan NKP:n johto oli jo valmis tarjoamaan Väyryselle paikkaa joko Leninin mausoleumista tai Kremlin muurista, mutta hanke tyrehtyi sillä Väyrynen olisi halunnut oman mausoleumin.
Loikkausnauhoitekohu ei ole Suomen poliittisessa historiassa ainutkertainen. Vuonna 2008 yrittäjä Johanna Tukiainen (merihir.) toi julkisuuteen tallentamiaan tekstiviestikeskusteluita joissa ulkoministeri Ilkka Kanerva (mulk.) tunnusteli mahdollisuutta loikata hänen vaginaansa.

Suomi harkitsee Pohjanmaan lähettämistä merirosvojahtiin
(LAKEUS) Suomi aikoo osallistua EU:n yhteiseen operaatioon merorosvouksen kitkemiseksi. ”Mustaparran huhuttu tuhannen kultadublonin aarre tekisi hyvää valtionkassalle tässä taloudellisessa tilanteessa” kommentoi papukaijansa välityksellä valtiovarainministeri Jyrki Katainen.
Myös Pohjanmaalla asia on otettu innostuneesti vastaan. ”Notta huh, notta hah, notta hei, kossua pullo!” esittää Rannanjärvi oman vaihtoehtonsa miehistön jäsenille kaavailtuun päivittäiseen rommiannokseen.
Ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan mietinnössä on esitetty suunnitelmia myös tuleville vuosille. Alustavat järjestelyt ninjoja vastaan suunnattavalle sotaretkellä ovat jo käynnissä.

Venäjä: Suomi aloitti talvisodan
(TALI-TILI-TALLA) Venäjän pääministeri Vladimir Putin (KGB) avautui tänään yllättäen talvisodan syistä. Aikaisemmasta poiketen hän kiisti, että Stalin olisi lavastanut sotaan johtaneet Mainilan laukaukset, vaan sanoi että suomalaiset saivat syyttää ihan vain itseään.
”Niin se on. Suomalaiset olivat koko hommaan aivan yhtä syyttömiä kuin Marja Tiura lahjusten ottamiseen. Puna-armeija vain oikeutetusti puolusti Äiti Venäjän olemassaoloa valkobandiittien provokaatioita vastaan”, pääministeri ärisi vääntäessään tiikeriltä niskoja.
Pullistelevia rintalihaksiaan esitellyt Putin myös kyseenalaisti kristinuskon opit. Jeesus oli korruptoitunut valhesäkki ja pahempi kuin Juudas. Hyvä että naulitsivat ristiin mokoman juutalaisen.”
”Uskokaa te vain siihen isänmaahanne. Tankit ovat kohta jo ovella”, Putin viestitti lopuksi suomalaisille ja asettui poseeraamaan Puolan presidentin ruumiin päällä.

Myös JSN arvostelee kovin sanoin Kimmo Kiljusen irstasta seksilomaa
(BANG-COCK) Eduskunnan puhemies, Jumalallinen Sauli Niinistö (JSN) arvostelee kovin sanoin kansanedustaja Kimmo Kiljusen (sd) kohua herättänyttä Aasian-matkaa.
”Kiljunen vaihtoi bisnes-luokan matkansa turistiluokkaan säästäen satoja euroja veronmaksajien rahoja, ja tällainen peli ei vetele!”, jyrähtää JSN.
Kohun taustalla on Kiljusen virkamatka Thaimaahan, josta Kiljunen jatkoi seksityötutkija Anna Kontulan kanssa matkaansa romanttiseen Myanmariin ja eroottiseen Bhutaniin.
JSN:n mielestä ”Kiljusen tapa käyttää omia kertyneitä lentobonuksiaan matkansa järjestelyissä on ikävä ennakkotapaus, sillä jatkossa muitakin kansanedustajia voidaan vaatia käyttämään tervettä järkeä matkajärjestelyissään”.
Jumalallinen Sauli Niinistö kuitenkin huomauttaa, että itse matkan luonteessa ei ole mitään moitittavaa.
”Täytyy antaa valtavasti krediittiä Kiljuselle siitä, että kuusikymppinen mies saa pesää kolmekymppiseltä vasemmistolaispunapäältä”, toteaa JSN.
Myös ulkoministeri Alexander Stubb (kok) toteaa Kiljusen matkajärjestelyjen olevan ”vähän niin ja näin”, mutta lisää Kiljusen olevan ”aika v*tun ÄIJÄ!”.
Lisää samasta aiheesta:
Näin Kiljunen ja Kontula junttasivat Myanmarissa. Katso rohkeat kuvat!
Ike tekstaili Annalle jo 90-luvulla?
”Lähde lomalle: Bhutan on uusi Benidorm!

Vaalirahauutisia:
”Merja Tiuran Talvisota, 4-vuotta kunnianpäivää, jokapäivä.”
”Arto Merisalo kertoo ja nauhoittaa keskustelun. Mukana myös ns. kikkelivitsi.”
”Soini: PS ainoana puhtaat jauhot pussissa. Puikoissa olevan kaverin väri ratkaisu”
”Keskusta on ei ole on pyytänyt rahaa.”
”Vanhanen ei muista, eikä pysty hahmottamaan 0-4-vuotta sitten tapahtuneita yksittäisiä asioita, mutta pääministerin hommat hän kyllä on hoitanut.”
”Jeesus: Kyseessä oli vain maan tapa. Ei saa yhtä miestä ristiinnaulita.”
”Puutarhoista kikkelivitseihin, porvarihallituksen vuodet 2007-2011”

Islanti sai orgasmin.
Viimeisimpien tietojen mukaan Islanti on saanut orgasmin. Tiettävästi esilämpenemistä on tapahtunut jo joitain viikkoja ja geoseksologit näkivät ensimmäiset viitteet tulevasta jo joitain kuukausia sitten.
Orgasmin arvioidaan saavuttavan huippunsa seuraavien päivien aikana ja kestävän kaikkiaan jopa joitain viikkoja, mahdollisesti kuukausia. Islannin naapurivaltiot ovat tapahtuneen takia pakotettuja rajoittamaan keskinäistä kanssakäymistä.
Toistaiseksi on epäselvää onko tällä jotain tekemistä aiemmin tapahtuneen Islannin valuuttapussien äkillisen tyhjentymisen kanssa. Varmaa on kuitenkin, että Islannin maaperä tulee olemaan vuosia huomattavan hellänä ja ihmisiä onkin kehotettu välttämään valtion arkoja alueita (kaikki savuavat punahehkuiset paikat).
Syyllistä ei ole saatu kiinni ja tutkijat pohtivat parhaillaan voisiko purkaus olla ns. spontaani (eruptos o’ masturbos).

Tuhka jumitti VR:n junien ovia
Torstai 15.4.2010 klo 21.55 (päivitetty klo 14.11)
Pasi Jökull-Glacier, Jökull jäätikkö, Islanti
Junaliikenne takkuili maanantaina, kun koko Suomeen saatiin kevään ensimmäinen kipakka tuhkarintama.
Maanteillä ajokeli oli sen sijaan Tiehallinnon mukaan varsin hyvä ja liikenne sujui.
Rautateillä hyytyi Kokkolan kohdalla tuhkan vuoksi Pendolino-junavuoro, joka korvattiin pikajunalla. Etelä-Pohjanmaalla oli ongelmia puolestaan kahdella IC-junalla, joista toinen hinattiin pääradalla veturirikon jälkeen takaisin Seinäjoelle. Seinäjoen eteläpuolella liikennettä taas haittasi puoliltapäivin vaihdevika, jonka takia yhden IC-junan matkustajat vietiin busseilla Tampereelle.
Junapulmat heijastuivat myöhästymisinä useisiin muihinkin junavuoroihin. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä työmatka Hyvinkäältä Helsinkiin kesti aamupäivällä enimmillään kaksi ja puoli päivää, kun R-juna Riihimäeltä jäi ajamatta vaunujen ovivian takia.
Myös kaksi lähijunavuoroa Helsingistä Keravalle peruttiin ovivikojen takia, jotka ilmeisesti liittyivät tulivuorenpurkaukseen.

Pääministeri löi kaksivuotiasta.
Toimituksen juuri saamien tietojen mukaan Suomen pääministeri Matti Vanhanen löi kaksivuotiasta tyttöä. Ensitietojen mukaan lapsi oli ministeri Vanhasen tuntema. Lapsen vanhemmat olivat tapahtuneen jälkeen luonnollisen järkyttyneitä ja poistuivat pikaisesti paikalta itkevän lapsensa kanssa. Toimitus ei ole tavoittanut heitä tapahtuneen jälkeen.
Paikalla olleet, myöhemmin tavoitetut, silminnäkijät ovat varsin vaisuja asian suhteen. Nimettömänä pysyttelevä vanhempi herrasmies tuumaakiin ”En minä tuollaista voi tai halua muistaa” vaimonsa kompatessa miestään hieman vihjaavaan sävyyn ”Ettehän te tästä juttua voi saada, ei kukaan muista mitään”.
Toimitus ottaa haasteen vastaan ja lupaa selvittää asian perinpohjaisesti. On selvää, että tämä skandaali voi osoittautua toimivan hallituksen turmioksi.
Vanhanen oli tapahtuma-aikaan kolmevuotias.

Tuhkatkin pesästä
(HÆRÆNKULL) Islannin pankkikriisin seurauksena eläkesäästönsä menettänyt Suuri Cthulhu on ryhtynyt henkilökohtaisiin vastatoimiin Islannin valtiota vastaan ja vie nyt turskanpyytäjiltä ns. tuhkatkin pesästä.
”Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn”, kommentoi Suurten Muinaisten ylipappi tapahtunutta.
Suomen tasavallan muisti- ja hahmotushäiriöliiton puheenjohtaja Matti Vanhanen on pahoittelut tapahtunutta.

EU:n konevalvonta tiedottaa: Kodinkoneiden kiima-aika käsillä.
Jokakeväinen kodinkoneiden kiima-aika on taas käsillä. Kansalaisten on syytä olla liikenteessä varuillaan arvaamattomasti käyttäytyvien koneiden takia. Kiima etenee tutusti alkaen pienistä sauvasekoittimista päätyen arvion mukaan ensi viikon lopulta jääkaappi-pakastin yhdistelmien paritteluun. Tällöin on myös odotettavissa koko konekannan yhteiskiimahuippu.
Liikenteessä on syytä olla viikonloppuna varuillaan erityisesti levottomasti liikehtivien nuorten arkkupakastinurosten takia. Riskialtteinta ovat virastoaikojen alku- ja loppupuolet.
Kansalaisten työmatkaliikenne pyritään turvaamaan arkipäivien sähkökatkoilla klo 7-8 ja 16-17. Muuna aikana liikehdintää ei kuitenkaan halluta keinotekoisesti rajoittaa, kyseessä on kuitenkin konekannan luonnollinen liikehdintä ja reviirien turvaaminen. Hyvä kodinkonekanta on koko kansakunnan etu.
Lisätietoja saa EU:n konevalvonnasta.
Ensi vuonna käyttöön otettava hälytysjärjestelmä mahdollistaa sääennustusten yhteydessä annettavat kiima-kartat ja -varoitukset.

Terroristiryhmä ilmoittautui Smolenskin lentokoneiskun tekijäksi
Ääripuolalainen terroristijärjestö Laki ja Oikeus on ilmoittautunut viikko sitten venäläisellä Smolenskin lentokentällä tehdyn itsemurhaiskun tekijäksi. TV-kanava Al Jazeeralla esitetyllä hämärässä luolassa kuvatulla videonauhalla järjestön huppupäinen johtaja Jarosław Kaczyński ylisti kaikkia 96:a uljasta marttyyria.
Iskun välikappaleena käytetyn koneen musta laatikko paljasti tapahtumien tarkan kulun. Lentäjän kieltäydyttyä toistuvasti laskeutumasta oli Laki ja Oikeus -ryhmän marttyyriprikaatin komentaja Lech Kaczyński – siviiliammatiltaan presidentti – kaapannut ohjaimet muoviräjähteillä ja mattoveitsellä uhaten ja sitten kääntänyt koneen syöksyyn. Viimeisinä sanoinaan hän oli julistanut pyhän sodan Venäjälle ja erityisesti Smolenskin lentokentän kiitoradalle. Koneen iskeytyminen maahan keskeytti kentän lentoliikenteen useiksi päiviksi järkyttäen koko maailmaa.
Tapahtumien selvittyä Venäjän pääministeri Vladimir Putin ilmoitti, että niillä on selvä yhteys Moskovan metrossa tehtyihin itsemurhaiskuihin, ja että Venäjä tulee tämän vuoksi aloittamaan uuden sodan Tšetšeniassa sekä mahdollisesti hyökkäämään johonkin pieneen naapurimaahansa, jonka nimeä ei ole vielä päätetty.
Maan johto ei myöskään salli kuolleiden terroristien hautaamista Venäjällä väkivaltaisesti kuolleiden puolalaisten perinteiseen hautapaikkaan, eli Katynin metsässä sijaitsevaan sorakuoppaan. Näin ollen Krakovan linna saa kelvata.
Suomen sisäministeriön tiedotteen mukaan täällä samanlainen isku ei ole mahdollinen, sillä asetuksen mukaan samassa lentokoneessa saa matkustaa enintään kahdeksan terroristia kerrallaan.

Erikoishaastattelu.
Toimitus pääsi pitkällisen pohjatyön jälkeen haastattelemaan ”Liisaa” (nimi muutettu). Liisa harjoittaa maailman mahdollisesti ”vanhinta ammattia”.
”Mitä kuuluu?”
-Ihan hyvää, kiivas työtahti vähän väsyttää, olen painanut pitkää päivää.
”Ammattisi on hieman erikoinen ja lukijoitamme kiinnostaisi kuulla päädyitkö alalle jonkin ison elmässäsi tapahtuneen kriisin jälkeen?”
-Heh, tuon kysymyksen kuulee usein. En päätynyt työhöni minkään kriisin jälkeen, ammatinvalinta oli itselleni aika selvä jo nuoresta asti. Tunnen tosin joitakin alallani työskenteleviä, jotka ovat päätyneet ammattiin jonkin, yleensä henkisen, kriisin jälkeen, mutta he ovat vähemmistö.
”Miksi lähdit tähän ammattiin?”
-Minusta tuntui, että tämä maailma tarvitsee lisää rakkautta. Näen jatkuvasti ympärilläni ihmisiä, joilla on tarpeita ja koen, että voin auttaa heitä.
”Saatko työstäsi tyydytystä?”
-Kyllä, hyvin paljon. Tämä on minulle kutsumustyötä, tuskin tätä muuten tekisinkään. Työ on kuitenkin toisinaan henkisesti hyvin raskasta, mutta tässä työssä myös saa niin paljon kuin on itse valmis antamaan ja se auttaa jaksamaan.
”Voinko kysyä, minkälaisen tulotason työsi tarjoaa?”
-En tienaa kovin paljoa, mutta tulen mukavasti toimeen. Tiedän, että esim. Amerikassa tällä työllä voi tienata todella paljon, varsinkin jos rohkenee lähtemään televisiopuolelle, mutta omana motiivinani ei ole ollu raha vaan koen ehkä ennen, että jos voin tätä työtä tehdä ja siitä vielä maksetaan minulle, niin tilannehan on aivan loistava. Tämä on melkein kuin maksettu harrastus minulle.
En myöskään pidä TV-työn ajatuksesta, minulle on tärkeämpää olla lähellä ihmistä kuin näytillä.
”Haluatko kerto lukijoille terveisiä?”
-Rakastakaa toisianne. Tämä maailma tarvitsee niin paljon rakkautta, että en sitä kaikkea voi itse antaa, joten rohkaisen kaikkia hieman rentoutumaan ja rakastamaan.
”Vielä viimeiseksi, kauanko olet harjoittanut ammattiasi?”
-Olen toiminut pappina kuusi vuotta.

Luftwaffe kritisoi Euroopan lentokieltoa
(1941) Luftwaffen tiedotusupseeri Franz Franz von Immelmann aus Ulm kritisoi voimakkain sanoin koko pohjoisen Euroopan kattavaa lentokieltoa, ja kertoi samalla Luftwaffen tekemistä koelennoista Itäisellä rintamalohkolla. Ilmakehään ilmestynyt tuhkapilvi on sulkenut suurimman osan Euroopan ilmatilasta ja aiheuttanut mittavia myöhästymisiä.
”Suoritimme useita tarkasti valvottuja koelentoja pommittamalla kohteita Kurskin ja Lembergin lähistöllä. Kalustossa ei havaittu minkäänlaisia vulkaanisen tuhkan aiheuttamia vaurioita”, von Immelmann aus Ulm totesi satapäiselle toimittajayleisölle Kotkanpesän aurinkoterassilla. ”Itse olisin valmis lähtemään Mersun kyytiin taivaalle vaikka saman tien”, hän lisäsi.
Lentokielto, jonka päättymisestä ei ole tällä hetkellä tietoa, on viivyttänyt jo pahasti kriittistä kevätoffensiivia ja asettanut ylimääräisiä haasteita maakalustolle. Luftwaffe ei uskokaan laajasti julkisuudessa levinneitä tietoja tuhkapilven olemassaolosta. Syyllisiä tuhkapilvimyyttiin on etsitty jo islantilaisista tulivuorista, juutalais-bolshevistis-kapitalistisesta salaliitosta ja erään baijerilaisen kommunistin kotoa.
”Pahin tilanne on tietenkin inhimilliseltä kannalta. Pojat Dneprillä olivat jo kovasti toivoneet pääsevänsä kotiin ennen juhannuslomia”, von Immelmann aus Ulm herkisteli kuivaten kyyneleitään kesäunivormunsa rintamukseen. ”Ja harmittaahan se ihan ammatillisestikin, että vain Beniton ässät pääsevät keikaroimaan pilvien päällä.”

Islannin rahavarojen säilytyspaikka löytyi
(Reykjavik) Taloustoimituksemme tutkivan journalismin Islannin osasto on tutkinut maaliskuun alusta lähtien minne eurooppalaisten Islantilaisiin pankkeihin tallettamat rahat oikein hävisivät. Viime viikon alussa saimme selville, että rahat olisi piilotettu Eyjafjalla-tulivuoren laidalla olevaan onkaloon. Kutsuimme paikalle Euroopan keskuspankin pääjohtajan Aimo Massisen sekä muutamia muita maanalaisen sijoitustoiminnan ja geologian asiantuntijoita Venäjältä ja Italiasta.
”Tässä nyt nähtiin islantilaisten kokemattomuus maanalaisen sijoitustoiminnan alalla”, Massinen sanoo. ”Tälläistä ei olisi mitenkään päässyt tapahtumaan jos Islanti olisi EU:n jäsen ja täten noudattanut EU:n direktiivejä, joiden mukaan maanalainen sijoitustoiminta on ehdottomasti kiellettyä geologisesti aktiivisilla alueilla joidenkin Italian alueiden saamaa poikkeuslupaa lukuunottamatta”, Massinen jatkaa.
Geologi Veli Venäläinen Venäjän mafian sijoitus- ja rahanpesuyksiköstä arvio, että rahojen aiheuttama paine on saanut Eyjafjalla-tulivuoren aktivoitumaan syösten kolikot keltaisena ja punaisena magmana sekä setelit tuhkana taivaalle lahjoittaen ne takaisin eurooppalaisille.
Rahojen palautustavasta kysyimme tunnelmia kolmatta päivää Pariisin Charles de Gaullen lentokentällä lentoaan odotelleelta ranskalaiselta Sarah Bernhardtilta. Silmin nähden hiiltynyt Bernhardt vastasi oikealla suorallaan toimittajamme silmäkulmaan ja sanoi haistavansa tilanteessa jo pahasti palaneen käryä ja että tässä on jo palanut liian kauan kallista aikaa ja rahaa jonkun hemmetin islantilaisen tulivuoren takia.
Myös Suomesta saimme rahojen palautustapaan liittyviä kommentteja kun J.Karjalaisen vaaleansininen Mauri Jormakka-tuulipuku oli omituisesti tummunut ja haisi rahalle sateisessa säässä tehdyn sauvakävelylenkin jälkeen, vaikka Karjalainen vakuutti ettei ollut nähnyt rahaa vuosikausiin. ”Väinö, Väinö. Missä on se Väinö?”, Karjalainen kyseli viitaten vuosia sitten hukkaamaansa Väinö Linnan koristamaan 20 markan (3,37e) seteliin.

Suomen varoituskylttiyhdistyksen tiedonanto.
Tiedonanto alkaa.
Aiemmin on ohjeistettu tasa-arvon nimissä asentamaan sekä miesten että naisten saniteettitiloihin sähkökytkentäpaikan välittömään läheisyyteen kyltti ”Älä käytä sähkölaitetta, jos olet märkä”. Koska varoitus on miehille turha ja merkityksetön, ohjeistaa virasto vast’edes asentamaan kyseiset kyltit vain sellaisiin tiloihin, mihin on naisilla pääsy.
Tiedonanto päättyy.

EK esittää toimia talouden elvyttämiseksi
(Nallen mese) Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) on julkistanut kansainvälisesti arvostetulta ajatushautomo K.M.H.N.:n tilaamansa raportin jossa ehdotetaan uusia toimia suomalaisten yritysten kilpailukyvyn säilyttämiseksi globaaleilla markkinoilla ja työttömyyden vähentämiseksi.
Dubain Burj Al Arab -hotellin aulabaarissa syntyneen mietinnön keskeisenä ajatuksena on palkanmaksuvastuun ulkoistaminen työntekijöille. Jotta työntekijän asema ei kuitenkaan heikentyisi, EK:ssa ollaan valmiita pidentämään irtisanomisaikaa 70 vuoteen + elinikä ja siirtämään raskaana koetun palkansaantivastuun työntekijältä työnantajalle. Tällä tavoin säästyneillä rahoilla voitaisiin luoda satoja tuhansia uusia työpaikkoja ja taata yritysjohdon bonukset myös taloudellisesti epävakaina aikoina.
EK:n tiedottaja Saimaan Norppa (kok) taustoittaa esityksen tarkoitusperiä seuraavasti:
– Kyseessä on vain ehdotus keskustelun pohjaksi, eikä ehdotuksen toteuttamatta jättämisestä seuraa EK:n taholta minkäänlaisia toimia, paitsi kaikkien siirrettävissä olevien työpaikkojen siirtäminen Kiinaan ja 2 miljoonan kiinalaisen siirtotyöläisen kuljettaminen Suomeen matalapalkka-alojen työvoimapulaa palkkaamaan.
Lehden tietojen mukaan esitys on nauttinut suurta kannatusta kaikkien niiden keskuudessa joiden mielipidettä asiasta on kysytty. Kansalaisjärjestöjen ja ammattiliittojen mielipidettä ei kysytty, eikä kysytä, ainakaan ennen kuin hallitus on asiasta esityksen tehnyt ja eduskunta sen hyväksynyt.

Yksityisen lääkärin Kela-korvaus jatkossa 100%.
Ministeri Maija Sisävanne ilmoitti, että jatkossa yksityislääkärien kelakorvaus on täydet 100%.
”Mistäs moinen, rouva ministeri?”
-Mielestäni kansalle kuuluu oikeus nauttia hyvinvointivaltion eduista täysipainoisesti ja näen itse henkilökohtaisesti äärimmäisen tärkeänä, että ihmisten terveyden eteen tehdään kaikki voitava.
”Paljonko korvaus oli ennen tätä nostoa?”
-75%
”75%? Kävin lääkärissä, joka maksoi 70 euroa, mutta sain korvausta 24euroa? Eihän se ole 75%”
-24 euroa on 75% Kelan vahvistamasta taksasta eli korvaamme 75%.
”Mutta nämä vahvistetut taksathan ovat murto-osia käytännön lääkärikuluista?”
-Ei.
”Ei?”
-Kyllä.
”Noh, nyt kuitenkin korvaussumma sitten nousee?”
-Korvausprosentti nousee täyteen sataan, kyllä.
”Mutta itse korvaussumma?”
-Laskemme vahvistetun taksan samaksi kuin nykyinen korvaussumma on, jolloin pääsemme täyteen 100% korvausosuuteen ilman mitään lisäkustannuksia.
”Eihän tuo vaikuta mitään korvaukseen?”
-Kiitos, olen todella ylpeä ideastani ja sain kuin sainkin sen runnottua läpi poliittisesti kateellisista huolimatta.
”No miksi ette saman tien laske vahvistettua taksaa puoleen korvauksesta, jolloin korvattaisiin teidän logiikallanne 200%”.
-Tuo oli MINUN ideani!! Tai, itse asiassa, tällöinhän voisimme laskea korvaussumman euromääräisesti puoleen ja silti saavuttaa 100% korvausasteen. Sitten saisimme lisää peltipoliiseja ja kertyvillä sakkotuloilla voisimme majoittaa Saksasta tulevia pakolaisia.
”Saksalaisia pakolaisia?”
-Kyllä, siellä on ihmisiä jotka joutuvat ajamaan Volkswageneilla. Voitko kuvitella?
”No..”
-Mutta nyt minun täytyy rientää. Päätimme mieheni kanssa perustaa Vantaalle banaanitarhan ja taimenet ovat saapuneet.
”Mutta eiväthän banaanit kestä suomen talvea?”
-Mitä höpötät, täällähän on lämmin.
”Olemme sisällä”.
-En voi ymmärtää miksi kukaan muu ei ole perustanut banaanitarhaa suomeen. Saamme varmasti tämänkin minun ideani ansiosta lisää työpaikkoja suomeen. Tämä maa kaipaa kaltaisiani aktiivisia realistisia ihmisiä.

Puolustusvoimat harkitsee tulivuoren ostamista
(HELSINKI) Puolustusvoimat on ilmoittanut harkitsevansa tulivuoren ostamista Islannilta. Myös lisäoptio toisen tulivuoren ostamisesta on ollut esillä. Tulivuori tulisi olemaan merkittävä osa uutta ITSENÄISEN SUOMEN SOTAMIES 2010 -hanketta.
”Tulivuoren tuottama tuhka olisi merkittävä tekijä ilmapuolustuksen kehittämisessä” kertoo eversti Sotala pääesikunnasta.
Puolustusvoimat on havainnut tulivuorten tuottaman tuhkan esteeksi lentoliikenteelle, joten tuhkan levittäminen rajoille sekä tärkeiden kaupunkien ilmatilaan estäisi tehokkaasti Keltaisen Valtion, joka ei ole Venäjä vaikka käyttääkin sen kalustoa, hävittäjien ja pommikoneiden toiminnan strategisesti tärkeiden kohteiden yläpuolella.
Projektinimellä 66TuVu2010 kulkeva idea tulisi kustantamaan noin 4 miljardia euroa, jotka pääministeri Matti Vanhasen (Keskonen) voitaisiin hankkia joko lautoja myymällä tai opiskelijoiden tukien poistamisella. Tulivuoren sijoituspaikaksi on harkittu Mikkeliä sekä Kuopiota.
”Mitä vittua????” kommentoi Lehden tavoittama varusmies.

Helsinki-Vantaan kenttä avautui
Helsinki-Vantaan lentokenttä on avautunut jälleen. Kentän avautuminen on saanut runsaasti lukijapalautetta ja yhtiö on tehnyt kantelun Julkisen sanan neuvostoon.
–Täällä on liikaa urpoja, vittu. En enää jaksa näitä lentokoneitakaan. Ei kiinnosta. Mun kiitorata repeää ihan just, väsyneen näköinen kenttä huokasi torstaina.
Ennusteen mukaan Helsinki-Vantaa avautuu tällä erää perjantai-iltaan asti. Kenttä avautui erityisesti Amsterdamista, Wienistä ja Pekingistä saapuvista koneista. Sen mukaan ulkomailta saapuvat matkustajat haisevat pahalle.
Torstai-iltapäivällä havaittiin jonkinasteisia avautumisia myös Malmin, Lappeenrannan, Savonlinnan ja Utin lentoasemilta.
Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen ei ole kommentoinut kentän avautumista.

Superlupaukset lunastavat paikkansa superpenisturnauksessa
(DISNEYLAND) Miesten superpenislupaukset vakuuttavat olevansa huippukunnossa seuraavissa otteluissa. ”Vittu minä kaikille näytän, seison vaikka leipäjonossa”, sammalsi sotkamolainen Esko Tarhakulli Lehden erikoishaastattelussa.
”Seison saatana vaikka puhuisin ruotsia Tukholmassa”, uhosi Pekka Avokadon-Kokoinen hiekkatiellä Etelä-Savossa. ”Korkeintaan ralliautoa väistän jos meinaa jäädä pallo tien ja miehen väliin”, hän totesi itsevarmana.
Valmentaja Matti Nousee-Napaan-Asti vakuutti voitonvarmana poikien kisakuntoa: ”Tästä ei enää pidemmäs pääse”. Aston Martin DB9:n oven välistä tavoitettu superpenisliiton johtaja Jeremy Clarkson kertoi liitolla olleen derivointiongelmia, mutta totesi lukiomatematiikan kertauskurssin saaneen käyrän taas kunnolla nousemaan.

SE OLI TSOUKKI
(Kusta) Valtioneuvosto päätti keskiviikkona esittää kahden uuden ydinvoimalan rakentamista Suomeen. Työvoima- ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen on paljastanut olleensa jo pidemmän aikaa valtioneuvoston keskiviikkoisen esityksen kannalla. Hän oli tätä mieltä ilmoituksensa mukaan jo silloin, kun hän kertoi julkisuuteen kannattavansa 0 tai yhden uuden voimalan rakentamista.
Syytteet valehtelusta hän tyrmää, ja toteaa vain vitsailleensa esittäessään, ettei Suomeen rakennettaisi tällä erää uusia ydinvoimaloita.
”Se oli tsoukki” Pekkarinen virnistää, ja vakavoiduttuaan esittää kovan vastakysymyksen ”Miltä se olisi näyttänyt, jos olisin koko ajan kajottanut kahden puolesta?”
Ministerin ilmaan heittämä kysymys on erittäin tärkeä, sillä jos Pekkarinen todella olisi ollut rehellinen ydinvoimakannastaan, heikentyisivät hänen mahdollisuutensa nousta Keskustan puheenjohtajaksi.
”Nyt kenttäväki näkee, että olen minäkin kunnon keskustalainen. Puoluekokousedustajat voivat luottaa siihen, että petän” Pekkarinen toteaa, ja viittaa vanhaan kehittyvien maakuntien suomalaiseen sananlaskuun.
”Täst’edes voitte luottaa siihen, että kun jotain sanon, olen tosiasiassa täysin eri mieltä. Tosin, nyt kun tiedätte tämän ja odotatte minun olevan jotain muuta mieltä kuin sanon olevani, olenkin todellisuudessa sitä mieltä, mitä sanon” Pekkarinen selventää linjaansa.
Kysymykseen, miten ministerin valehtelu vaikuttaa hallitusyhteistyöhön, Pekkarinen vastaa omalla kysymyksellään ”Jos lopputuloksena olisi ollut iso uusiutuvan energian paketti ja kaksi ydinvoimalaa, miten kokoomukselle olisi käynyt?”
Tähän toimittaja ei osaa vastata, ja joutuu häpeissään poistumaan paikalta ministerin voitonriemuinen virnistys niskassaan.

TYNKKYNEN: KESKUSTAN ÄÄNESTÄMISTÄ JATKETTAVA
Ydinvoimaa vastustavien tulee jatkaa Keskustan äänestämistä, vaikka puolue kannattaakin esityksiä uusista ydinvoimaloista, sanoo hallituksen ilmastopoliittinen neuvonantaja Oras Tynkkynen (myrk. vihr) Suomenmaan haastattelussa.
”Jos vihreiden äänestämisellä saataisiin estettyä yhdenkin ydinvoimalan rakentaminen, ehdottaisin vihreiden äänestämistä. Käytännössä äänestäminen jäisi tyhjäksi protestiksi”, Tynkkynen sanoo lehdelle.
Tynkkysen mukaan kansalaisten tulee ajaa vihreitä tavoitteita edelleen Keskustaa äänestämällä. Jos Kepu sitten pettää, voivat äänestäjät ilmaista yksimielisen tyytymättömyytensä gallupissa sekä sosiaalisessa mediassa, Tynkkynen sanoo.

(TUKHOLMA) Tämän vuoden säälittävimmän ääntenkalasteluyrityksen Nobel on myönnetty Suomeen, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluomalle.
Heinäluoma otti palkinnon vastaan liikuttuneena mutta onnellisena. ”Niin, minä vastustan näitä maahanmuuttoasioien hyssyttelemis-juttuja, hei”, totesi Heinäluoma puheessaan. ”Sitten minä vastustan vihreitä idealisteja jotka kannattavat hallitsematonta maahanmuuttoa. Minä vastustan hallitsematonta maahanmuuttoa”, painotti Heinäluoma kädessään oljista tehty nukke, jonka hän oli nimennyt Mr. Muhammadiksi.
”Vai mitä mieltä sinä olet, Mr. Muhammad?”
Lisäksi Heinäluoma totesi, että maahanmuuttoministerin virka pitäisi lakkauttaa: ”En minä siihen silleen perusteluja tiedä, mutta kun se on se Astrid Thors ja sitten siinä on se maahanmuutto- sana, niin kyllä semmoista asiaa pitää vastustaa. Pienet pörröiset eläimet, lapset ja vanhukset tarvitsevat suojelua. Muistakaa äänestää minua. ”
Kesken palkintopuheen Heinäluomalta kuitenkin pääsi tajunnat räjäyttävä pierun pärähdys, joka synnytti megalomaanisen tuhkapilven. Juhlakansasta puolet pakeni Vihreiden puoluetoimistolle, puolet Perussuomalaisten.
Tuhkapilvi haittasi lentoliikennettä Pohjanmaalla, jossa oltiin juuri toipumassa 5,5 richterin maanjäristyksestä.
Järistys syntyi kun kaikki alueen maahanmuuttokriittiseksi itseään kutsuvat isännät rojahtivat vesi silmissään maahan nauramaan kuultuaan Jutta Urpilaisen vastaavankaltaisen avauksen.

Virkkunen: Ulkomaalaisten korkeakouluopiskelijoiden lukukausimaksuksi nolla tai korkeintaan yksi euro.
(EN KYKENE MUISTAMAAN) Opetusministeri Henna Virkkunen (kok)laittoi stopin sitkeille huhuille, joiden mukaan Suomen korkeakouluissa opiskeleville ulkomaalaisille aiottaisiin säätää nelinumeroinen lukukausimaksu. -Ei pidä paikkaansa, ministeri toteaa ytimekkäästi. Maksu on nolla tai korkeintaan yhden euron.
Niin ikään selvisi, miksi Virkkusen määräämä työryhmä oli selvittänyt ko. lukukausimaksujen vaikutuksia korkeakoulujen talouteen ja ulkomaalaisten opiskeluhaluihin. ’Tsoukki mikä tsoukki! Mulla on niitä lisääkin: Mikä on parempi kuin kuollut vauva? KAKSI kuollutta vauvaa! Hahaha. Entä mikä on parempi kuin kaksi kuollutta vauvaa? Kolmen tuhannen euron lukukausimaksu ulkomaalaisille korkeakouluopiskelijoille. Hahaha!
Virkkunen joutui poistumaan kesken haastattelun ’Ulkomaalaisten lukukausimaksun säätämiskokoukseen’, jonne hän astelikin reippaasti hyräillen samalla uusinta hittibiisiään ’lukukausimaksujenkka’.

Elintarvikealan lakko jäytää kansaa.
Yhä paheneva työtaistelu elintarvikealalla kuumentaa tunteita. EK:n tiedottajan mukaan ”perhanan ahneet itsekkäät riistoproletariaatit ryöstävät näkkileivän ahkeralta porvarilta”, ja hän jatkaa ”tiesitkö, että keskimäärin Siwan kassa tienaa 3714 euroa kuukaudessa, häh?? Yhdelläkään yrittäjällä ei ole sellaisia palkkatuloja.”. Kadulla haastateltu Pera vahvistaa kassojen tulot: ”joo, mun serkun kaveri kerran kerto, että varmasti näki kaupan kassan tilinauhan ja se oli toosi paljon.. neljä donaa tai jotain, ihan varmasti”.
Tavallisen kuluttajan arkikin rajoittuu ikävästi lakon takia. Kaupassa haastateltu Irma 45v. omaa selvän mielipiteen tilanteesta: ”Kun nyt ei tiedä mitä huomenna saa kaupasta, niin on ihan mahdotonta heittää mitään ruoka-aineita menemään. Me joudumme syömään kaikki. Ällöttää kun yleensä voi heittää 50% ruuasta roskiin ilman mitään tunnontuskia, mutta nyt ei voi eikä tohdi…(kyynel)”.
Työntekijöiden edustaja Lassi Lepo reagoi haastattelupyyntöön ärsyyntyneenä: ”Lakko? Mitä vittua, ei me missään lakossa olla.” ja puhelu päättyy. Myöhemmin kävi ilmi, että Lepo olikin ravintola-alan edustaja ja nyt hekin rupesivat järjestelemään lakkoa… Sori 🙁

Koditon kuoli hävyttömästi.
(New York) Koditon Hugo näki New Yorkissa miehen käyvän naisen päälle ja säntäsi väliin. Pahaksi onneksi päällekarkaaja puukotti Hugoa ja hän jäi makaamaan verilammikkoon useiksi tunneiksi ihmisvirtaan keskelle kaupunkia, kunnes lopulta älysi kuolla.
New Yorkin asukkaat ovat tapahtuneesta järkyttyneitä. Heidän mielestään kodittoman olisi pitänyt älytä esimerkiksi ryömiä ojaan kuolemaan häiritsemästä ihmisiä, tai ainakin hankkiutua hoitoon ja lopettaa verellä sotkiminen. Yleinen mielipide on, että kodittomien kuoleminen kadulle pitäisi kieltää lailla ja rikkurit pitäisi passittaa pakkotyöhön.
”Järkyttävää ettei kodittomilla ole muuta tekemistä kuin aiheuttaa harmita”, kommentoi tapahtumapaikalta tavoitettu ohikulkija. Erityisen tuomittavana pidetään verenhukkaan kuolemista.
Hugo saaneekin tempauksestaan pakkotyötuomion ja joutuu tuuraamaan valtion virkamiehiä useiksi vuosiksi kunhan ruumis saadaan balsamoitua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *