1.10.2016 03:11 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, lokakuu 2016

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

2 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, lokakuu 2016”

Mölnäisissä avattiin kouluton koulu – “hyvästi sisäilmaongelmat”
(PERUS-SUOMI) Mölnäisten kunnassa avattiin tällä viikolla kouluton koulu. Vanhanaikaiseen oppimisympäristöön kyllästyneet opettajat tyhjensivät koulualueen koulurakennuksesta, hammashoitolasta ja ruokasalista. Opetus tapahtuu vastedes pääosin purkumiehiltä jääneessä kauhakuormaajassa sekä röökipaikalla. Opettajat uskovat uudistuksen kannustavan oppilaita keskittymään opiskeluun.
Kuka enään istuu siellä koulurakennuksessa pänttäämässä? Näitä nyt on ollut, että heitetään luokasta pulpetit, niin me keksittiin että miksei heivattaisi koko koulu, kertoo Mölnäisten kouluttoman koulun perussuomenkielen lehtori Anna-Maija Puikko.
Entä opiskelu talvella?
No eipä ainakaan ole huonon sisäilman kanssa taistelua enää, Puikko sivaltaa.
Opetusta uudistetaan Suomessa nyt rankalla kädellä. Kouluihin on hankittu säkkituoleja ja kirjat on korvattu tableteilla. Tutkimusten mukaan oppilaiden mielestä muutokset ovat tehneet opiskelusta “iha jeessiä, mut mitä me nyt tehään?”.
Toimittaja: Eeva Kuuskoski-Wegotbeef

Joulupukki jyrähti: ”Kuka helvetti on Aimo Miesi?”
(KORVATUNTURI) Joulupukki on ajautunut aaton alla henkilökohtaiseen kriisiin. Syy tähän ei ole lumeton joulu, vaan P.J. Hannikaisen säveltämä ja sanoittama Joulupukki-laulu.
Pukki sanoo olevansa tällä hetkellä ennaltaehkäisevällä paastolla, koska pelkkä kappaleen alkutahtien kuuleminen tuo oksennuksenmaun suuhun ja vanteen pään ympärille.
”Minkä takia luulette, että tulee välillä otettua reissulla napanderia? Sama helkkarin renkutus joka paikassa!”
Erityisesti häntä ärsyttää kappaleessa yksi kohta.
”Kuka helvetti on Aimo Miesi? Minä kerron: ei kukaan. Tontut selvittivät asiaa monta vuotta ja lopputulos oli, että koko tyyppiä ei ole olemassa.”
Valkoparta sanoo, että hänellä on asiasta petetty olo.
”Mieti nyt itse. Kierrät ympäri maailman, rahtaat niitä perkeleen leluja jossain helvetin epäergonomisessa juuttisäkissä – ja kiitokseksi sinua verrataan, johonkin täysin keksittyyn mielikuvitustyyppiin. Vituttaisi sinuakin.”
Joulupukki, joulupukki -laulun sijaan lahjakas maankiertäjä toivoisi kuulevansa vaikkapa Ismo Alankoa.
”Jos rehellisiä ollaan, niin Vittu kun vituttaa sopisi varsinkin loppuillasta tunnelmaan kuin manteli joulupuuroon.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *