1.9.2016 10:45 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, syyskuu 2016

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

3 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, syyskuu 2016”

Yle esitti tänä iltana elokuvan “Pekka ja pätkä homoina- elokuvan, joka on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Yleä on kritisoitu muun muassa Grinderissä siitä ettei elokuvan lähettämistä ole mainostettu etukäteen. Närää on herättänyt myös päätähtien Esa Pakarisen ja Masa Niemen tekeytyminen homoiksi. Monien kommentoijien mielestä elokuva henkii heteroutta, eikä sitä olisi tullut esittää.
”Häpeällistä toimintaa. Mitä arvoa moisella elokuvalla nykyaikana on?? Hävetkää” Yle TV1:n Facebook-sivustolla kirjoitetaan.
”Aika leimaavaa että toista pääosan esittäjää haukutaan “Pätkäksi”!!! Ei koolla pitäisi olla mitään väliä!” Grinderin etusivulla todetaan
Ylen ohjelmapäällikkö Ventti Päliahdet vastaa homoilukohuun TV1:n Facebook-sivustolla.
”Olkoonkin että homoilu on lievää johtuen tekoaikansa ilmapiiristä, elokuva pitää nähdä ja tulkita sen hetkisessä yhteiskunnassa ja yhteiskunnallisessa tilanteessa. Suomi oli eristynyt maa eikä meillä nähty homoilevia ihmisiä katukuvassa. Tämä elokuva kuvastaa siis ennen muuta suomalaisten asenteita ja ennakkoluuloja. Niille elokuva nauraa, ja niille katsojankin pitäisi nauraa eli sen ajan asenteillemme ja ennakkoluuloillemme. Asiat voidaan nähdä aina kärjistetysti ja kapeasta kulmasta, mutta miksi haluaisimme näin nähdä. Ainakin voisimme ensin katsoa tuon elokuvan, ennen sen teilaamista. Itse haluaisin esittää elokuvia sensuroimattomina ja sensuroimatta omaa kulttuurihistoriaamme”, hän kirjoittaa.
Elokuvaa Pekka ja Pätkä homoina sammakkomiehinä Yle ei toistaiseksi esitä.

NIMIKILPAILU: Mikä nimeksi natsisioille?
SVL, Suomen Sisu ja Perussuomalaiset järjestävät yhdessä nimikilpailun jossa etsitään uutta nimeä natsisioille. Viimeaikaiset tapahtumat ovat herättäneet järjestöt miettimään uutta kutsumanimeä poliiseille. ”Perinteiset ”kyttä on natsisika” ja ”fasisti” sopivat huonosti järjestöjemme aatemaailmaan, ja korostavat punavihreän kuplan yliedustusta valtamediassa” toteaa järjestöjen toiminnasta tiukasti irtisanoutuva, yhdistysten puheenjohtaja Immu Ollila.
Ollilan mukaan suurin ongelma nykyään yleisessä käytössä olevissa kutsumanimissä ovat kuitenkin muslimit. Ollila ei halua tarkentaa miten muslimit liittyvät asiaan, mutta pitää todennäköisenä että kyseessä on ”juutalaisten salaliitto”.
Nimikilpailun julistanut Ollila korostaa olleensa sattumalta nimikilpailun vieressä, ja painottaa ettei hän henkilökohtaisesti tunne yhtään nimikilpailua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *