1.12.2015 05:48 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, joulukuu 2015

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Eiku enää ei ole, koska poistimme mainokset sivuilta. Wuhuu! Motiivit ovat puhtaat. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

4 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, joulukuu 2015”

Itsenäisyyden syvin merkitys
(LÄHIKAPAKKA) Näin itsenäisyyspäivänä on mielenkiintoista herättää itsenäisyyteen liittyvää keskustelua ihan tavallisten rivikansalaisten kesken. Kysymme nyt sotaveteraanin pojalta Taisto Rauta-rajalta tuoreen ja aivan itse keksimämme kysymyksen: Mitä itsenäisyys syvimmältään sinulle merkitsee?
Siis ennen kaikkea talvisota ja sota ja pyssy ja DÄNG DÄNG perkele tänne ei noin vaan tulla kuule HAHHHAA!
Nyt kun sodistamme kuitenkin on jo kulunut useita vuosikymmeniä, kysymme, mitä itsenäisyys merkitsee sinulle syvimmältään juuri tänä aikana.
Joo kato ei nää nuoret perkele siis pullamössö jumalauta jos metsään haluat mennä kuule ei, ei, ei huhhuh, ei tosiaan.
Kiitämmä näistä kohottavista ja kiintoisista lausunnoista ja siirrymme puhuttamaan baarimikkoa. Palstatilan säästämiseksi emme kuitenkaan julkaise tuota keskustelua, vaan ohitamme sen maininnalla, että ainakin siinä esiintyi Jallu ja ei mikään ihme Kaskijallu ja miksi pitää mennä sotkemaan hyviä perinteitä ja suksikoot suolle nää monikulttuuria tai mitä se on.

Itsenäisyyspäivänä mellakoita Helsingissä — Sadat ammuttiin
(HELSINKI) Itsenäisyyspäivä synnytti monenlaisia mielenilmauksia ympäri maata. Poliisi olikin varustautunut mielenosoituksiin oman ilmoituksensa mukaan ”riittävästi”, mikä tarkoitti pelkästään Töölön alueella satoja poliiseja, poliisikoiria, ratsuhevosia, mellakkavarusteita, luotiliivejä, pamppuja sekä uhkaavasti käyttäytyvän väkijoukon hallitsemiseen tarkoitettuja paineilma-aseita.
Sateinen ja tuulinen ilma sai houkuteltua Hesperian puistoon aluksi alle sata Vapaus pelissä -mielenosoittajaa, joille poliisi ilmoitti heti tilaisuuden aluksi kovaäänisen kautta, että vastamielenosoittajia ei aiota päästää lähelle 612.fi-ryhmän kulkuetta, joka suuntasi puiston läpi kohden Hietaniemen hautausmaata.
Samalla poliisi varoitti, että se on varautunut voimankäyttöön. Poliisi saartoikin edestä ja osittain sivulta sen osan puistoa, jossa anarkistit seisoskelivat vesisateessa.
Ensimmäinen vakavampi yhteenotto poliisin ja vastamielenosoittajien välillä tapahtui Mechelininkadun ja Lemminkäisenkujan risteyksessä, jossa poliisi joutui turvautumaan paineilma-aseeseen. Ainakin yksi anarkisti huusi saaneensa osuman poliisin kumisesta ”lamautusluodista”.
Väkivaltainen tilanne sattui myös vuonna 1981, kun Egyptin presidentti Anwar Sadat murhattiin vuotuisessa voitonpäivän paraatissa Kairossa. Tekijöinä olivat Egyptin islamilaisen Al-Gamaa al-Islamiyya -terroristijärjestön jäsenet. Hyökkääjät olivat varustautuneet rynnäkkökiväärein ja käsikranaatein. Vaikka paikalla oli sekä yhdysvaltalainen terrorismin vastainen yksikkö että presidentin oma henkivartiokaarti, kesti yli kaksikymmentä sekuntia ennen kuin kukaan vastasi silmittömään tulitukseen.
Helsingissä tilanne ei sentään kärjistynyt yhtä vakavaksi.

Kysely: Suurin osa maahanmuuttokriitikkokriitikoista kehittäisi yhteiskuntaa seivästämällä fasistisian
(TÖÖLÖ) Poliisin teettämän mielipidekyselyn mukaan tärkein tapa vastata nykyiseen fasismitilanteeseen olisi fasistisian lippukepillä seivästäminen. Kysely tehtiin maahanmuuttokriitikkokriitikoille “fasistisesti rajatussa” “avoimessa kulttuuritilassa” eli kadulla pidätystilanteessa.
“Someen on tänä vuonna tullut kymmenkertainen määrä fasismia viime vuoteen verrattuna, joten seivästäisin kulkuelaisen”, arvioi tilannetta nimimerkki Vasemmistolainen väkivalta on vaan parempaa. Samoilla linjoilla on nimimerkki Anal-Yytikko:
“Kulkueista tulevat kuolonuhriluvut nousevat luultavasti korkeiksi. Siksi seivästäisin fasistisian“, hän summaa näkemyksensä. Hän on myös huolissaan lehdistön natsistisista äänenpainoista.
“Seivästäisin fasistisian… Mikä olikaan kysymys?” hän pohtii pajapäissään.
Fasistisian seivästämisestä uskallettava puhua
Vasemmistoliiton kansanedustaja Danny Bodaan-Ja-Harrastan-Itsepuolustuslajeja-Varmuuden-Vuoksi-Vaikka-Olen-Pasifisti muistuttaa, että fasistisian seivästämisen taustalla on tavallisten idealistien oikeutettu psykoosi. Hän puhui aiheesta muun muassa osallistuessaan Vapaus Pelissä -tapahtumaan itsenäisyyspäivänä. Tapahtumassa käytiin rakentavaa debattia maahanmuuton hyvistä ja hyvistä puolista.
“Meidän on tärkeää kuunnella niiden tavallisten kilipäitten ääntä, jotka haluavat seivästää fasistisian”, Bodaan-Ja-Harrastan-Itsepuolustuslajeja-Varmuuden-Vuoksi-Vaikka-Olen-Pasifisti muistuttaa.
Kaiken väkivallan ja sillä uhkailemisen hän kuitenkin tuomitsee ehdottomasti. Tavallaan. Useimmiten. Paitsi vasemmistolaisen väkivallan. Se ei kohdistu ihmisiä, vaan fasisteja vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *