1.9.2015 01:01 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, syyskuu 2015

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

5 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, syyskuu 2015”

Perussuomalainen joulutervehdys
(Eugen Schaumanin hautakivi) Punaviherpanettelijoita oomme kaikki, omme kaikki, oome kaikki.
Punaviherpanettelijoita oomme kaikki, omme kaikki, kaikki.
Eero Heinäluoma, Antti Rinne, Tytti Tuppurainen, Erkki Tuomioja, Li Andersson, Ville Niinistö, Henna Virkkunen, Antti Vuorenrinne, Pekka Vennamo, Kimmo Grönlund, Jan Sundberg, Juha Suonranta ja Atte Jääskeläinen.
Eero Heinäluoma, Antti Rinne, Tytti Tuppurainen, Erkki Tuomioja, Li Andersson, Ville Niinistö, Henna Virkkunen, Antti Vuorenrinne, Pekka Vennamo, Kimmo Grönlund, Jan Sundberg, Juha Suonranta ja Atte Jääskeläinen.

Joko olette ilmoittaneet heille kaikille että me tiedämme missä te asutte ?

(VATIKAANIVALTIO) Katolinen kirkko on julistanut koko kristikunnan iloksi happy hourin. Ensi viikon lauantaina klo 18-21 tehdyistä synneistä saa poikkeuksellisesti anteeksiannon ilmaiseksi. ”Eli laittakaahan aika tarkasti ylös kalenteriin. Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus kokeilla esiaviollista anaaliyhdyntää, laittaa naapurin uliseva rakki kylmäksi ja tietysti käväistä aborttiklinikalla – tai vaikka nämä kaikki” vinkkaa kardinaalikollegion päämanaaja paavi Pedofilius LXIX.
Lauantaina klo 21 jälkeen tehdyistä synneistä pitää jälleen maksaa itsensä kipeäksi anelippaaseen ennen kuin synninpäästö irtoaa. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen nollatutkimusosaston mukaan myös Suomen valtion kannattaisikin harkita happy hourin julkistamista. ”Jos esimerkiksi puolen vuoden ajan jätettäisiin ylinopeudet sakottamatta, tyhmä kansa voisi tottua onnelliseen asiaintilaan, minkä seurauksena uuden poliisiliikelaitoksen liikevaihdossa nähtäisiin vähintään ziljoonan prosentin tuottavuusloikka sakkojen osuessa jälleen kohdalle vieläpä tuplanumeron kanssa.”

(KANSAINVÄLINEN TORNIO) Noin parisataa vieraisiin ihmisiin kriittisesti suhtautuvaa suomalaista muodosti viikonloppuna ihmispyramidin Torniossa Ruotsin vastaiselle rajalle. Ihmispyramidi oli osa mielenilmausta, jossa vastustettiin Eurooppaan suuntautuvan pakolaisliikettä. Ihmismuodostelmalla haluttiin symboloida ja konkretisoida jokaikisen suomalaisen mielipidettä maahanmuuttoon, pakolaisuuteen ja ryhmäakrobatiaan. ”Tämä idea, että tehhäänpä ihmispyramidi, tuli ihan spontaanisti siinä pelonsekaisuuden keskellä. Aateltiin, että kylläpä Isis-mamut perääntyvät, kun näkevät konkreettisesti mitä mieltä täällä ollaan heistä”: kertaa tapahtuneita pyramidiin osallistunut Ramses Perä-Pohjola. ”Siinä pyramidissa alimmassa kerroksessa rähmällään ja aika pahoinvoivana ollessani vahvistu vaan niin selvästi tää mun oma kanta, että tällainen suomalaisten pyramidi on valmis, ja tähän alimpaan kerrokseen ei ainakaan mitään ylimääräistä porukkaa tarvita”: tunnelmoi yks Jape. ”Yks meistä oli joskus katellu epähuomiossa mokuttajahyysäreitten uutisia telkkarista ja osas kertoa, että yhessä Egyptissä semmonen Muslimiveljeskunta oli saatu torpattua oikein viimisen päälle. Ehkäpä sekin tieto jotenkin autto tuon pyramidin keksimisessä; vähän niinku että täälläkin on pyramideja eikä paljon mittään muslimeja katella. Oispa Suomi enemmän niinku Egypti!”: jatkaa yks toinen Jape.

Pakolaiset valittavat vanhusten kohtelusta
(MEIDÄN KOULUN RUOKALA) 70 pakolaisen joukko on marssinut Oulun poliisiasemalla valittamaan suomalaisten vanhainkotien ja hoitolaitosten henkilöstöpulasta ja kehnosta ruoasta. Pakolaiset vaativat välittömästi lisää resursseja vanhustenhoitoon ja ruoan tason nostamista.
”Tällä mielenilmauksella ei ole mitään tekemistä vanhustenhoidon kanssa. Pakolaiset ovat tyytymättömiä maitopohjaiseen ruokaan, joka aiheuttaa tottumattomalle vatsanväänteitä. He myös haluaisivat itse valmistaa ruokaa, mikä ei ole kaikissa vastaanottokeskuksissa mahdollista”, oikaisee päivystävä poliisimestari Jari-Simo Aarnio-Sisu ja ihmettelee suomalaisvanhusten sotkemista juttuun.
Pakolaiset kertovat nostavansa ruoan tason, tilojen ahtauden ja henkilökunnan vähyyden esiin, koska jokaisella on oikeus ihmisarvoiseen kohteluun ja rakentavaan keskusteluun epäkohdista varsinkin elämäntilanteissa, joissa joutuu syystä tai toisesta muiden avun varaan.
”Ne pakolaiset mistään vanhuksista välitä mutta minä välitän. Tätä ennen en koskaan tehnyt asian eteen mitään enkä tee vieläkään, mutta periaatteessa olen valmis ampumaan pakolaisia”, kommentoi Olinko eka, paljonko viive? netissä.
”Mistä tämä juttu nyt tulee? Ei ne vanhukset liity tähän mitenkään!” poliisimestari Aarnio-Sisu sanoo seuratessaan toimittajaa poliisitalon ovelle. ”Niillähän on kaikki hyvin eivätkä ikinä käy täällä valittamassa mistään, koska ovat sidottuina sänkyihinsä eikä kukaan ehdi niitä ulkoiluttamaan.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *