1.8.2015 23:46 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, elokuu 2015

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

2 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, elokuu 2015”

HJK tekee tekonivelen
Uber Urheilun tietojen mukaan HJK tekee protteesin maalivahti Danier Örlundille tämän Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen ottelun suoritusten johdosta. Tiedon vahvisti seuran varatoimitusjohtaja Miklu Förs-Kottila. ”Vahinko on jo tapahtunut, mutta olisihan se jatkossa hyvä, että veskari ylettyisi ylärimaan.”
HJK hävisi ottelun FC Saatanaa vastaan 3-4, kun kazakstanilaiset iskivät voittomaalin lisäajan kolmannella minuutilla. Ratkaisevan osuman iski Borat ”Boltokin poika” Sagdiyev. Ottelukuvien perusteella Örlund odotteli tilannetta maalin sisällä, ja Uber Urheilun huuliltalukija Sisu-Pastilli Mazda-Rassin analyysin mukaan maalivahti mutisi osuman jälkeen ”Ungern 1997 finnjävel VM 2003 hähähä”.

[Mielipide] Olen jo pitkään ollut huolestunut näiden Keuruulaisten, eli leikkisästi ”kemppujen” tai ”kempanssien”, ja muiden elintasopakolaisten virrasta Helsinkiin, ja muualle pääkaupunkiseudulle. Ei minulla ihmisinä ole mitään heitä vastaan, mutta kun eivät vain sopeudu kulttuuriin. Liikennevaloissa ajetaan punaisiin kun ei olla tottuneita niihin. Stockalla jäädään sumputtamaan rullaportaiden yläpää kun ei tajuta että takaa tulee ihmisiä. Vievät meidän naiset kun paikallisten naisten mielestä ”mie” ja ”sie” on jotenkin söpöä. Eikä tässä vielä kaikki, Punavuoressa voi nähdä miten tämä maalaisten invaasio vaikuttaa myös kantaväestöön. Siellä ennen ihan tavalliset, paikalliset nuoret pukeutuvat juntteihin flanellipaitoihin, ja ovat olevinaan ”hipstereitä”, vaikka se tosiasiassa on seurausta kun näitä kemppuja kulkee täällä kaduilla. Ja kerran näin kempun työntävän lastenvaunuja, sossusta saanut ihan uudet! Tai en nyt varsinaisesti nähnyt, mutta luin netistä.
Niiden uskonnotkin on niin erilaisia, kieltää juomisen ja television. Ja lapsia on enemmän kuin tila-autoon mahtuu. Eikä nyt tarvitse tulla selittämään että niitä lestadiolaisia on lähinnä Pohjanmaalla, eikä Keuruu ole Pohjanmaata. Samaa sakkia ne on kaikki. Jos nyt ei Kehä kolmoselta alkaen, niin Tamperetta kauempaa tulevat ainakin. Kohta täällä on jokaisen torin kulmalla saamelaisukkoja joikhaamassa. Lähettävät sieltä ensin perheen parikymppisen, opiskelemaan työttömäksi medianomiksi tai tradenomiksi, vaikka näitä ”moniosaajia” meillä on jo tarpeeksi omasta takaa, ja sitten ne sikiävät lisää ja haluavat muut sukulaisensakin tänne.
Onhan niille toki hauska nauraa, kun juuri maaltamuuttaneina eivät erota fönsteriä fågelista, eivät tsennaa spåraa, ja brankkarit saa olla sammuttamassa induktiolieden alle sytytettyjä tulia.
Niin, ja tilastoistakin sen näkee, suurin osa Suomen vankiloissa istuvista vangeista on ei-helsinkiläisiä.
Eikö näitä voisi auttaa kotiseuduillaan? Vaikkapa leikkaamalla valtio-osuuksia ja maataloustukia?
Nimin. Maaltamuuttokriittinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *