1.6.2015 00:16 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, kesäkuu 2015

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

Yksi vastaus aiheeseen “Kansalaisjournalismi, kesäkuu 2015”

Kesä ja ukkoset -suojaa laitteesi oikein
Kesä ja sitämyöden harvinaisen helteen jälkeiset rintama ukkoset ovat hallaa kaikille vipstaakeleille joita käytetään sähköllä. Kaupoissa mainostetaan kaikenlaisia huuhaa suoja laitteita, jotta tyhmiltä kerättäisiin rahat pois ja saataisiin talokin palamaan. Myös kaupallinen lehdistö on saatu lobattua puhumaan kuinka tärkeää laitteiden suojaaminen erilaisilla laitteilla tai kokonaan verkosta irti kytkemällä on . Valitettavasti tämä on elektroniikka firmojen huijaus, jolla saadaan aikaan laiterikkoja ja sitämyöden lisää rahaa yhtöpomoille.
Helppo tapa suojautua ukkoselta on pitää laitteet kiinni verkossa, mahdollisimman vähillä suojauksilla. Verkoon on hyvä ylijännitteen vastaan ottaja. Erilaisia suojia käyttämällä tämä reitti kuitenkin katkeaa ja laite rikko lienee varma. Reitti katkeaa myös irrottamalla laite pistorasiasta. Hyvä tapa on taas rakentaa potentiaalin tasain ja kytkeä laitteet siihen ukkosen ajaksi. Tälläinen tasain valmistuu mukavasti talon katolle yleensä valmiiksi asennettua ukkosen johdatinta modifioimalla. Ukkosen johdatinta jatketaan useilla metreillä. Ukkosen johdattimesta tuleva kupari katkaistaan sopivasta kohdasta ja kytketään pistorasian vaiheliittimeen. Maahan kulkeva kupari poistetaan. Näin laite pysyy samassa potentiaalissa kuin ukkospilvi, eikä salaman lyönti aiheuta lankaan ylijännitettä, eikä näin pääse syntymään laiterikon vaaraa.
Pitäkää laitteenne kunnossa, ja suojautukaa ukkoselta oikein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *