1.5.2015 10:34 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, toukokuu 2015

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

Yksi vastaus aiheeseen “Kansalaisjournalismi, toukokuu 2015”


TAMPEREELTA NÄÄS
Keskustorin heikentynyt siisteys- ja turvallisuustilanne on saanut Tampereen kaupungin ryhtymään harvinaiseen toimeen. Toisin sanoen siellä on niitä pummeja ja nistejä. Keskustorin tilannetta aiotaan helpottaa siten, että kaupunki maksaa poliisille kahden poliisimiehen palkkakulut kesän ajan, ja poliisi lisää alueen valvontaa. Kuluja tästä kertyisi kaupungille noin 35 000 euroa.
Suunniteltu toimi (ei PerS) on saanut paljon kiitosta Huolestuneilta Kaupunkilaisilta sekä Kunnon Kansalaisilta. Myös Järkyttyneet Vanhemmat ovat ottaneet uutisen vastaan ilon kyyneleet silmissään.
”Nyt voin kerrankin sulkea turvallisesti silmäni tältä roskaväeltä, kun tiedän että poliisi turvaa tarvittaessa”, toteaa roskakorin takana piileskelevä Unto Intomieli, 43.
”Vaikka enhän minä kyllä edes asu täällä päinkään. Nytkin jäin vahingossa väärällä pysäkillä.”
Pikaisesti Keskustorin läpi pinkova pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok) uskoo, että sopimus hyväksytään.
”Ei tämä yksiselitteinen asia ole, mutta on nähty, ettei meidän keinovalikoimamme riitä. Meidän laittamillamme valvojilla ei ole riittäviä valtuuksia, vaan olemme aika avuttomia tilanteen edessä”, Ikonen puuskuttaa ja tarkkailee syrjäsilmin torin penkeille nukahtaneita kodittomia.
Ikonen täsmentää, että Veronsa MaksaneillaKunnon Ihmisillä on täysi oikeus käyskennellä kaupungilla ilman, että joutuvat näkemään elämän varjopuolia, tai mitään muutakaan sietämättömän ärsyttävää.
”Iskemme nyt kerrankin asunnottomuus- ja päihdeongelmien ytimeen ainoalla mahdollisella tavalla: Pampuilla. Tai siis, olihan tää nyt aika no-braineri, kun oikein rupesimme miettimään.”
Sisä-Suomen poliisilaitoksen varaylipamputtaja Sini Vuokko näkee päätöksen yksinomaan lisäävän ihmisten turvallisuutta. Ainakin siis niiden, jotka maksavat veroja.
”Levitäs käsiä ja jalkoja. Ja mitäs aineita on tullut otettua? Tuus ny Artturi kattoon. Tää väittää olevansa joku toimittaja.”
Konstaapeli Reinikaisen mukaan tamperelaisten ja poliisin välillä vallitsee syvä luottamussuhde.
”Sulla mitään sovittua tapaamista ollu. Sää lähret ny lusimaan!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *