1.7.2014 09:58 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, heinäkuu 2014

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

3 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, heinäkuu 2014”

THL varoittaa MM-kisojen vaikutuksista terveyteen
(MANAUS) Terveyden ja hyvinvoinnin laitos varoittaa, että juuri päättyneillä jalkapallon MM-kisoilla voi olla haitallisia vaikutuksia tv-katsojien terveyteen. THL:n mukaan useimmat katsojat saattavat tuntea aavesärkyä niissä ruumiinosissa, joita he eivät ole käyttäneet viimeisen kuukauden aikana eli kaikkialla muualla paitsi silmissä.
THL uskoo, että jalkapallon seuraajat pystyvät grillaamaan, juomaan kaljaa ja käskyttämään eukkoa ja lapsia välittömästi kisojen päättymisen jälkeen. Aivojen toimintakuntoon saaminen saattaa viedä kuitenkin yksilöstä riippuen 12 – 48 kuukautta.

Israel edelleen Lähi-idän suvaitsevaisin
(Tel Aviv) Israelin itsepuolustusjoukot eivät tappaneet kuluneen kuukauden aikana yli kuuttasataa homoa, ilmoittaa Yanni Molotov Israelin valtion tiedotustoimistosta. Kireään napapaitaan ja sydänsilmälaseihin pukeutunut Molotov puhui lehdistötilaisuudessa maanantaina.
”Seksuaalivähemmistöihin ei kohdistu summittaista väkivaltaa, puhumattakaan laajamittaisesta sotilaallisista operaatioista, Israelin valtiossa tai sen miehittämillä alueilla. Asemamme Lähi-idän suvaitsevimpana maana on vankkumaton.”
Israelilaisen yhteiskunnan liberaali asenne seksuaalivähemmistöjä kohtaan näkyy jo sen tavasta kunnioittaa lasten oikeuksia, jatkaa Molotov.
”Kuluneiden viikkojen aikana yli sata sateenkaariperheen lasta ei ole saanut surmaansa tiheästi asutettuihin alueisiin kohdistuneessa tykistötulessa. Israelin valtio kunnioittaa jokaisen perheen oikeutta olla onnellinen omalla tavallaan.”
Israelin hallinnollinen pääkaupunki Tel Aviv on historiallisten nähtävyyksien ja raamatullisten maisemien lisäksi kuuluisa kukoistavasta homoskenestään. LGBT-piireissä kaupungista povataan jopa tulevaa haastajaa Berliinin statukselle maailman Gay-pääkaupunkina.
”Israelin valtio tunnustaa jokaisen ihmisen oikeuden elää ja rakastaa haluamallaan tavalla. Jo perustuslaki takaa kaikkien ihmisten tasavertaisuuden lain edessä, minkä takia ketkä tahansa kaksi aikuista voi rekisteröidä parisuhteensa valtion tätä asiaa millään tavalla rajoittamatta.”
Molotov toteaa epäilijöille, että pelkkä ajatuskin homoihin kohdistuvasta systemaattisesta syrjinnästä ja laajamittaisesta väkivallasta Israelin alueella on mieletön.
”Menkää nyt jo itteenne, heitterit,” hän sutkaisi.

Kansalaisjournalismin taso laskussaKansalaisjournalismia tehdään hutiloiden, kirjoittaa itsekin asiaa harrasteleva Brad Wood Lehdessä.”Edellisestäkin kirjoituksesta näyttää yhdestä boldaustagista unohtunut kenoviiva. Käsittämätöntä hutilointia.”Joistakin tuherruksista saisi ehkä jotakuinkin painokelpoista tavaraa, jos vain tagit olisivat kohdallaan.”Ei se aina ole helppo muistaa sitäkään, että break-tageja pitää laittaa kaksi, jos haluaa oikean kappalejaon tehdä. Tähän tulisi kiinnittää jatkossa enemmän huomiota.”Wood ei ota kantaa lukijain kirjeitten sisällön lohduttoman ankeaan laatuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *