1.1.2014 00:15 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, tammikuu 2014

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

3 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, tammikuu 2014”

HS:sta irtisanottu toimittaja: ”Olen iloinen ja ylpeä”
(LUKIJAPEITTO) Helsingin Sanomien yt-neuvottelut on saatu päätökseen, ja päätoimittaja Gaius Julius Caesar-Niemen mukaan 37 toimittajaa irtisanotaan. Irtisanottu toimittaja Reima Revinnäinen otti vastaan tiedon työsuhteensa päättymisestä innoissaan. ”Mun itsetunto pomppasi ihan nollasta sataan, kun Caesar-Niemi sanoi, että HS pyrkii pienemmällä väkimäärällä takaamaan korkean journalistisen tason. Tunsin todella ylpeyttä itsestäni ja omasta työstäni täällä. Hyvä laatu saavutetaan tietenkin myös sillä, että jäljelle jäävät tekevät kaikkien irtisanottujenkin työt. Samalla työhyvinvointi nousee ihan uudelle tasolle”, Revinnäinen iloitsee.
Revinnäinen aikoo hakea töitä tv:n ajankohtaisohjelmien toimittajana, koska ”tällä alueella ohjelmia syntyy kuin sieniä sateella”. Hänen mukaansa on jo kuitenkin vaikea valita, mihin menisi töihin, koska työpaikoista on ylitarjontaa, ja tutkivan journalismin ala alkaa mediatalojen organisaatiouudistusten vuoksi olla Suomessa jo liiankin monipuolinen.
Nelosen tv-uutisia supistetaan, ja niiden kesto on jatkossa 25 sekuntia. Tässä ajassa ehditään käydä läpi syvällisesti taustoittaen kaikki maailman ja Suomen uutisaiheet. ”Ei ehi nyt, kiire, kiire, mobiili, twitteri, instagrammi, feisbuukki”, Caesar-Niemi kommentoi asiaa laatien sähkösanomaa toiselle Nelosen kevään 2014 tv-mainostajista.
Kaikille irtisanotuille ei asiaa koskevasta uutisoinnista huolimatta ole kerrottu heidän tilanteestaan. ”Onhan se nyt ihan saatanan kohtuullista, että me rankataan toimittajat paskoihin ja vähemmän paskoihin marraskuussa, ja vielä tammikuussa raukat kipuavat tänne eristettyyn lasitorniin autuaan tietämättöminä tulevaisuudestaan”, Caesar-Niemi toteaa.

Yleisradio kokeilee joukoistamista
Yleisradio uudistaa sisällöntuotantoaan. Nyt yhä useampi Yleisradion juttu tuotetaan joukoistamalla.
”Suomalaiset käyttävät sosiaalista mediaa, koska suomalaiset käyttävät sosiaalista mediaa”, määrittelee Yleisradion Facebook- ja Twitter-vastaava Some Preesens.
Preesensin mukaan joukoistamista kokeillaan, koska se on kustannustehokasta. Se myös tiivistää yleisösuhdetta.
”Ctrl+c, ctrl+v”, Preesens kuvailee Yleisradion uusia linjauksia.
Joukoistamiskokeilussa ovat tällä hetkellä mukana Paperiliiton entinen puheenjohtaja Jouko Ahonen ja teatteriohjaaja Jouko Turkka. Yleisradio koostaa juttuja heille lähetetyistä kyselyistä.
”Sää saatana, sää luulet olevas ihminen”, Turkka määritteli, kun Yleisradio kysyi häneltä lempiruokaa ja suosikkiyhtyettä.
Preesensin mukaan kokeilua laajennetaan, jos se osoittautuu toimivaksi. Suunnitteilla on, että Yleisradio ottaisi projektiin mukaan Jouko ja Kosti-duon Joukon.
”Myös Jouko Pihosta on keskusteltu”, Preesens paljastaa.
(Pasi Karhu)

Suomi ostaa käytettyjä ohjuksia
ohjuksia epäillään käytetyn ainakin afganistsanissa, irakissa, somaliassa, lockerbiessa 911 pentagonissa ja dallasissa -63.
hinta oli halpa sanoo Calle ”hei tänään pistän ostoshousut”-puolustusministeri Haglund.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *