1.10.2013 11:02 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, lokakuu 2013

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

2 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, lokakuu 2013”

VTT:n uusi keksintö: tietoa voi välittää sormuksella tai rakennekynsillä
(PILVI) VTT on kehittänyt menetelmän, jolla voidaan siirtää tietoa erilaisten esineiden avulla. Uuden InTouch-tekniikan tiedonsiirtovälineinä voivat toimia muun muassa ranneke, sormus, tekokynsi tai jopa silmälasit. VTT:n tutkimusryhmän mukaan on mullistava ajatus, että ihmisen käyttämillä pienillä arkipäivän esineillä voidaan helpottaa olennaisesti tiedonsiirtoa.
”Miesnörttiporukoiden ulkopuolella on ilmeisesti tiedetty kaiken aikaa, että esineillä voidaan viestiä päätelaitteelta toiselle tai ihmisaivojen mikropiiriltä toiselle. Esimerkiksi sormuksella on kuulemma viestitetty: ´Painu helvettiin siitä senkin stalkkeri, mulla on jo ukko ja rikas onkin´, ja rakennekynsien kosketuksella ´Hrrrr, miau, kurnauskis, vai mitä hanipuppeli´. Näin Ada Lovelacen päivänä täytyy todeta, että meidän tietämättämme naisnörtit ovat dekoodanneet sormusten ja rakennekynsien salat jo 1844. Koska me miesnörtit kuitenkin ymmärrämme vain toisten miesnörttien kieltä, tietoa uudesta keksinnöstä on nyt viimein mahdollista levittää miesnörteille ympäri maailman”, kertoo VTT:n päivystävä kryptikko Late Emu.

Lehteä vedetty takaisin – syynä tuotantolinjavirhe
(ALASTON PALSTA)Satiirijulkaisu Lehti myönsi tänään, että sen 13.9.- 31.10. verkossa julkaisemat 50 juttua on jouduttu vetämään takaisin. Lehden vakiolukijat ehtivät ihmetellä Lehden seisokkia sosiaalisessa mediassa ja ilmoittaa asiasta kuluttaja- ja potilasasiamiehelle, Terveydenhuollon oikeusturvakeskukseen, Eviralle ja Helsingin kaupungin jätehuoltoon. Lisäksi Yves Rocher on lähettänyt Lehdelle tällä viikolla 1500 tekstiviestiä, joissa se vaatii joulukrääsän ostamisen lisäksi, että Lehden julkaiseminen aloitetaan välittömästi.
Lehden tiedotteen mukaan takaisinvedon syynä on, että Lehden artikkelit valmistettiin tuotantolinjalla, jolla on käsitelty ironiaa. Lehti ei halunnut ottaa riskiä, että sen lukijat olisivat tarpeettomasti altistuneet ironialle ja kenties saaneet siitä kiusallisia tai jopa lamauttavia oireita. Samalla tuotantolinjalla Lehden kanssa valmistetaan muun muassa MeidänKoti-, Pirkka- ja Häät ja Juhlat -lehtiä.
Kirjoittaja on Paskat kansalaisjournalistit -yhdistyksen jäsen eikä liity ironiaan millään kuviteltavissa olevalla tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *