1.9.2013 13:26 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, syyskuu 2013

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

4 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, syyskuu 2013”

Putin kielsi sateenkaaret lailla
(WOLAND)Venäjän presidentti Vladimir Putin on kieltänyt lailla sateenkaaret. Vastedes kaikkien Venäjällä liikkuvien sateiden on sadettava niin, ettei aurinko paista samaan aikaan. Lasten silmille näkyvät sateenkaaret on kielletty kuritushuonetuomion uhalla, ja lapset, joiden piirustuksissa esiintyy sateenkaaria, joutuvat 25 vuodeksi pakkotyöhön.
Kristittyjen Jumala, jolla on patentti sateenkaariin Nooan kanssa tekemänsä liiton vuoksi, vastaa sateenkaaria koskeviin syytöksiin Venäjän korkeimmassa oikeudessa huomenna. Jumalalle ennakoidaan kovaa tuomiota, esimerkiksi elinikäistä karkotusta jollekin Venäjän avaruusasemalle. Lisäksi 1. Mooseksen kirjan kohta sateenkaarista muutetaan niin, että Nooan kanssa liiton teki Vladimir Putin.

Satu maailman parhaasta lehmästä ja ovelasta myyrästä
Olipa kerran lehmä, joka lypsi aivan valtavasti: se oli maailman parhaiten lypsävä lehmä. Lehmä eli onnellisena eräällä maatilalla ja tuotti suurta vaurautta koko sille maalle, missä maatila oli. Vuodet kuluivat, ja niin vain kävi, että lehmän maito alkoi ehtyä. Se lypsi edelleen paljon, mutta maito väheni koko ajan. Muiden tilojen lehmät sen sijaan olivat lihoneet ja lypsivät yhä enemmän ja kilpailivat keskenään runsasmaitoisimman naudan tittelistä. Isäntä alkoi huolestua ja pyysi apua eräältä myyrältä meren takaa.
Myyrä saapui maatilalle, ja pian siitä tehtiin uusi isäntä ja lehmän hoitaja. Myyrä lypsi lehmästä, mitä lypsettävissä oli. Lehmä ei jaksanut lypsää vieläkään niin kuin ennen ja se oli jo menettänyt pelin parhaiden lehmien kilpailussa. Maassa kuitenkin uskottiin, että myyrä saisi lehmän vahvistumaan ja tuottamaan entiseen malliin. Ainakin myyrä hymyili leveästi ja kehuskeli karjanhoitotaidoillaan.
Meni muutama vuosi. Eräänä kauniina päivänä, kun tilan työntekijät olivat lähdössä töihin, pehtoori kertoi, että lehmä oli myyty meren taakse. Maan kansalaiset olivat ihmeissään. Myyrä rupeaisi hoitamaan isompaa maatilaa meren takana, ja lehmästä saatava maito vietäisiin sinne. Mutta ei siinä kaikki. Ennen lehmänkauppoja myyrä lypsäisi lehmästä itselleen omaan maitotankkiinsa 18 miljoonaa litraa maitoa. Myyrän kanssa yritettiin neuvotella sopimusta pienemmäksi, mutta myyrä ei suostunut, vaan sanoi, että oli eroamassa vaimostaan, ja puolet maidosta menisi tälle, jos myyrä itse ei saisi 18 miljoonaa litraansa. Kaikki eivät nielleet tätä aivan purematta. Pehtoori kuitenkin sanoi, että maitomäärä oli normaali, jopa alimitoitettu verrattuna maailman muihin lypsylehmiin ja oveliin myyriin. Niin: kukapa pystyisi myyrien ja muiden saalistajien tekemisiin puuttumaan? Saaliit oli sovittu niiden omissa palavereissa silloin, kun ne jakoivat keskenään maailman kaikki asiat, viis siitä, miten paljon köyhiä ja sairaita eläimiä maassa oli.
Ympäri maata oltiin kummissaan myyrän tempauksesta. Myyrä oli ehkä koko ajan pelannut merentakaisen maatilan pussiin. Miten myyrällä oli pokkaa? Voiko yksi myyrä koskaan ehtiä juoda 18 miljoonaa litraa maitoa? Kukaan ei tiennyt.
Tämä oli tarina onnen myyrästä, joka lypsi kuiviin erään lehmän ja lypsää tänäkin päivänä lehmiä kaukana meren takana, muistellen lämmöllä maata, jossa 15 lompakkoa 12:sta kadonneesta lompakosta palautuu takaisin omistajilleen: rehellisten hölmöjen maata. Sen pituinen se.

Marimekko siirtyy Kopio- ja tulostusalan liittoon
(VARKAUS) Marimekko Oy eroaa Muotikaupan liitosta ja Teollisuustaiteen liitto Ornamosta ja liittyy PAM:in alaiseen Kopio- ja tulostusalan liittoon. Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotilan mukaan vaihdos on luonnollinen, sillä Marimekon toiminnan kantavana ajatuksena yrityksen perustamisesta lähtien on ollut kopioiminen.
”Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että Marimekossa on kerran sen historian aikana luotu täysin omaehtoinen taideteos, jota ei ole kopioitu mistään. En sanoisi näin, ellei yrityksemme toiminta perustuisi vankkaan, läpi vuosikymmenien jatkuvaan ammattitaitoon kopiointialalla. Olemme tietenkin järkyttyneitä, että meillä on luotu jotain omintakeista ja alkuperäistä, ja lupaan, ettei tämä tule enää koskaan toistumaan”, Ihamuotila sanoo mariskooliin itkien.

Marimekko myöntää pahoittelujensa epäaitouden
Marimekko kertoo tänään lähettämässään tiedotteessa, että sen eiliset pahoittelut yhden omaehtoisen taideteoksen luomisesta olivat epäaitoja. ”Copypeistasimme ne eilen illalla voipaperin läpi Matti Vanhasen Muhammed-pilakuviin liittyvästä anteeksipyynnöstä”, kertoo toimitusjohtaja Mika Ihamuotila.
Ihamuotilan mukaan kansainvälisen vientiyrityksen imagolle on vain hyväksi, että yritys pyrkii peittelemään totuutta ja lähettelee jatkuvasti itseään korjaavia tiedotteita. ”Totuus on arvokkainta mitä meillä on, joten meidän on käytettävä sitä säästäväisesti”, Ihamuotila totesi Mark Twainia siteeraten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *