31.3.2013 23:37 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, huhtikuu 2013

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

5 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, huhtikuu 2013”

Jyrki Katainen: En ole EK:n tahdoton sätkynukke.
”julkisuudessa olleet tiedot tavanomaisesta poikkeavasta valmistelusta eivät pidä paikkaansa. Käytäntö on aivan normaali”.
EK:n toimitusjohtajaa vaihtoasemassa postaava elinkeinoministeri kommentoi asiaa Lehdelle seuraavasti:
”En ole koskaan ostanut enismmäistäkään hallitusta tai pääministeriä. Ne vain piiloutuvat kainanooni ollessani päiväunilla.”

Putin palauttaa Venäjän Neuvostoliitoksi
(PECTOPAH) Venäjän presidentti Vladimir Putin on hyväksynyt lain, jolla Venäjä palautetaan takaisin Neuvostoliitoksi ensi sunnuntaihin mennessä. Päätöksen taustalla on, että Venäjän ihmisoikeus- ja sananvapaustilanne sekä demokratian kehitys muistuttivat jo liian erehdyttävästi Neuvostoliittoa. Putin perusteli toimintaansa myös sillä, että ulkomaiset agentit Jack Bauer ja Maxwell Smart ilmoittivat Novaja Gazetassa 1.4. julkaistussa jutussa soluttautuneensa pysyvästi kaikkiin maan kansalaisjärjestöihin.
Neuvostoliiton seuraavaan viisivuotissuunnitelmaan sisältyy muun muassa gulag-verkoston ja erilaisten urkinta- ja vakoilujärjestelmien rakentaminen sekä Tšekan toiminnan vahvistaminen värväämällä jokainen maan kansalainen ilmiantajaksi. Asiantuntijoiden mukaan näin höllennetään selkeästi valtion otetta kansalaisista 2010-luvun Venäjään verrattuna ja luodaan uudenlaista yhteenkuuluvuutta yhteiskunnan kaikilla tasoilla.
Putinin hyväksymän lain mukaan Neuvostoliittoa johtavat Putin ja Dmitri Medvedev sekä heidän kuoltuaan heidän palsamoidut ruumiinsa vuorovedoin 3100-luvulle saakka, jolloin harkitaan mutta tyrmätään vastaehdokkaiden asettaminen vaaleihin. Tuolloin maan demokratisointi saatetaan päätökseen ja valtaa jaetaan myös Brežnevin ja Hruštševin muumioille.
Maaliskuussa käyttöön otetun Työn sankarin arvonimen ensimmäiseksi saajaksi on valittu lapsiasiamies Pavel Astahov. Myös neuvostoaikainen kuntotestijärjestelmä otetaan käyttöön sanomalehdissä tänä keväänä. Korkeimman kuntoarvosanan saavat lehdet, jotka painavat 125-sivuisen Neuvostoliiton perustamisasiakirjan ja 50 kommunistimaiden johtajien suutelukuvaa joka numerossaan sekä käräyttävät ne lehdet, jotka eivät tähän pysty. Tällä hetkellä 99 % Neuvostoliiton lehdistä yltää tälle tasolle, ja viestinnän kansankomissaarin Johan Bäckmanin mukaan seuraava tavoite, 150% lehdistä, saavutetaan tulevaan voitonpäivään mennessä.
Putin haluaa lisätä vallankäytön läpinäkyvyyttä ja on kutsunut Silvio Berlusconin seuraamaan Venäjän demokratisoitumista Neuvostoliitoksi, jotta tämä voi soveltaa oppeja Italiassa tultuaan valituksi maan elinikäiseksi pääministeriksi.
Neuvostoliitto poistaa valvontalaitteet monista samizdat-henkisistä suomalaisista lehdistä tällä viikolla todettuaan niiden keskittyvän lähinnä hömppään ja ruokaresepteihin. Muiden muassa Avotakasta, Kotiliedestä sekä Lehti-konsernin julkaisemasta Lehdestä poistetaan Moskovan asentamat mikrofonit ja valvontakamerat, koska julkaisujen linja on havaittu politbyroon viestintäpolitiikan mukaiseksi.
Generalissimus Putin paini Neuvostoliiton synnyn kunniaksi yläruumis paljaana tärkeimpien neuvottelukumppaniensa karhun, leijonan, pantterin, tiikerin ja pythonkäärmeen kanssa Moskovan eläintarhassa torstaina.

Teekkarien vapunvietto alkoi
(POLIPÄIVYSTYS) Teekkarien vapunvietto on alkanut odotetusti tänään alkuillasta. Vapunvieton enteillään jatkuvan juliaanista kalenteria kahta viikkoa myöhemmässä olevan gregoriaanisen kalenterin vapun yli aina 25.5. (Geek Pride Day) saakka, jonka uskotaan helpottavan teekkarien paluuta maanpäälliseen elämään.
Teekkarien vapunvieton polkaisivat käyntiin mieskuoro Huutajat dir. cant & cunt Raivo Yli-Karjulan johdolla, mikä sai otaniemeläiset perustamaan kansalaisaloitteen ihan vittu kaikkien juhlien kieltämisestä, joka on kerännyt tunnin sisällä 20 000 kannatusilmoitusta.
Juhlintaa pitkittänee tänä vuonna, että Teekkarien kalasteluosakunta EVÄn johtaja Matti Äpynen on kehottanut kaikkia opiskelevia ja molempia töissä olevia Suomen teekkareita jättämään opinnot ja kesätyöt ja viettämään kesää hyvällä omallatunnolla lotraillen ja tissutellen.

IG FARBEN VAIHTAA TOIMITUSJOHTAJAA, LAAJENTAA ILMAN OMISTAMISEEN JA MNARKKINOINTIIN
IG Farben on ilmoittuanut aloittavansa ilman myynnin ja omistamisen.
Yrityksen lehdistötiedotteen mukaan ilman arvoa ja siitä huolenpitoa nostaa sen tuotteistaminen ja muuttaminen omistukseksi.
Samalla tietdotetaan Nestlen toimitusjohtaja
Peter Von und zu Obergruppenführer Brabeck-Letmathe:n siirtymisestä IG Farbenin palvelukseen.
Markkina-arvioiden mukaan kotimainen TeliaSonera liittyy yhtiön omistajiin. Yhtiön vahvuutena pidetään aiempaa kokemusta ilman ostamisesta sakasta. Tämä tarjoaisi analyytikkojen mukaan huomattavat synergiaedut IG Farbenin vahvan hengitysilmanvalmistusosaamisen kanssa.
IG Farben on BASF:n, Bayerin, Hoechstin, Chemische Fabrik Griesheim-Elektron:in ja Chemische Fabrik vorm. Weiler Ter Meer:n yhteisyritys.
IG Farbenin kotimaisia tuotemerkkejä ovat mm Valiojätelö, Kotijäätelö, Piltti, ja Bona.

Uusi laulukilpailu seuloo parasta sikiölaulajaa
(TORVISEKTIO) FremantleMedia ja Warner Music käynnistävät uuden tv-laulukilpailun sikiöille ensi syksynä. Kotimaisessa SikiöSing-formaatissa sikiöille pakkosyötetään napanuoraa pitkin maailman laadukkainta musiikkia eli ylituotettua angloamerikkalaista valtavirtapaskaa. Myyvimmin laulajia ja heidän habitustaan imitoinut sikiö palkitaan levytyssopimuksella. Voittaja sitoutuu yhteistyöhön levy- ja tuotantoyhtiön sekä iltapäivälehtien kanssa 95-vuotispäiväänsä saakka. Sikiöiden lauluesitykset lähetetään suorana ultraäänivideoiden avulla lauantai-iltaisin aikaan, jolloin no ei tod, aineski kuivaat tukkas ja meikkaat eka.
SikiöSing syntyi tuotantoyhtiön tarpeesta tavoittaa uusia kohderyhmiä. ”Huomasimme, että 0 – 95-vuotiaista suomalaisista 99% on osallistunut erilaisiin tosi-tv-ohjelmiin. Sikiöistä tosi-tv:ssä on kuitenkin esiintynyt vain vajaa puolet”, kertoo FremantleMedian tuottaja Robin Rec-Nappula. Rec-Nappulan mukaan SikiöSingille on tilausta siksikin, että se saattaa tulevaisuudessa olla ainoa keino päästä ultraäänikuvaukseen, kun julkinen terveydenhuolto on sote-uudistuksessa ulkoistanut palvelun kädestäennustajille.
Järjestäjien mukaan sikiövaihe on kaikin puolin otollista aikaa musiikkiuran aloittamiseen. ”Ben Furmania lainatakseni, koskaan ei ole liian aikaista hankkia ura pop- tai r’n’b -laulajana. Moni sikiö pystyy pienellä koutsaamisella esittämään kypsää, elämänkokemuksen maustamaa tulkintaa vaikkapa parisuhteen vaikeudesta, menetetystä rakkaudesta, luopumisesta, vanhenemisesta ja kuolemasta”, iloitsee Warner Musicin tuottaja Armas Autotune.
Ohjelman aikana sikiöille luodaan edellytykset täysipainoiseen muusikon uraan Suomessa. ”Niille hankitaan oma agentti, stailaaja, personal trainer, life coach ja piilopirtti Enontekiöltä, mutta myös alkoholi- ja lääkeongelma, taipumus törttöillä ja ennen kaikkea helvetisti nöyryyttä Suomen kansan edessä”, Autotune kertoo.
Järjestäjät kuitenkin korostavat, että sikiöillä on myös itse mahdollisuus vaikuttaa uransa etenemiseen. ”Tiedostamme, että olemme tekemisissä hyvin herkkien ja haavoittuvien yksilöiden kanssa. Sikiöiden mielipidettä kunnioitetaan kilpailun joka vaiheessa. Kysymme niiltä vähän väliä, haluavatko ne myydä ihan saatanasti vai ihan saatanan saatanasti”, Rec-Nappula sanoo viskellen lemmikkiapinaansa työhuoneensa seinille.
Järjestäjien usko sikiöiden menestykseen on vahva. ”Useimmat sikiöt ovat nykyisin täysin valmiita musabisnekseen. Niiden itsetunto kestää tuotteistamisen, brändäämisen, kaulitsemisen ja kääntämisen sekä vittuilun takahuoneessa, lavalla, VIP-tiloissa ja matkustajakodissa. Toisaalta, jos lapsi myöhemmin joutuu koulukiusatuksi laulamisen takia, syy on vanhempien, mitäs sotkivat vääränlaisia geenejä keskenään”, Rec-Nappula linjaa.
FremantleMedia suunnittelee SikiöSing-formaatin pohjalta kevääksi 2014 uutta tv-tuotantoa Alkio Master Chef, jossa alkiot kilpailevat gourmet-kokkeina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *