1.2.2013 11:29 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, helmikuu 2013

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

5 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, helmikuu 2013”

Vuoden journalistinen teko -palkinto Ylioppilaslehden toimittajille
(SYVÄLTÄ) Ylioppilaslehden toimittajat Vappu Kaarenoja ja Aurora Rämö ovat voittaneet Vuoden journalistinen teko -palkinnon vuonna 2013. Palkinto päätettiin myöntää jo tässä vaiheessa vuotta, koska palkintolautakunnan mukaan todennäköisyys sille, että myöhemmin vuoden aikana joku 9-vuotias pikkupoika paljastaa jonkun vähänkö tyhmän huijauksen on melko pieni. Kaarenojaa ja Rämöä ehdottivat eräässä vuokratyöfirmassa busseja, junia, metro- ja raitiovaunuja sekä lentokoneita keikkatyönä kahden euron tuntipalkalla siivoavat työntekijät.
”Paskaduuni-nimitys joutaa romukoppaan nyt, kun saimme etuoikeuden kuurata, liottaa ja hangata näinkin ansiokkaiden kriittisen älymystön edustajien päkistämiä jätöksiä bussin penkistä”, hehkuttaa siivooja Mirva Pikavippi. ”On hienoa, että alapään ilmaisunvapautta demonstroidaan dekonstruktiivisesti ja että nuorena dementoituneiden ja 1-vuotiaan tasolle jääneiden kulttuuria representoidaan eksplisiittisesti feminismin kontekstissa”, Pikavippi perustelee palkintoa.
Ylioppilaslehden toimituksesta Helsingin Sanomiin johtavassa maanalaisessa käytävässä kulkee tästedes HS:iin paitsi paskoja toimittajia myös paskaa, kusta, oksennusta, limaa, kuolaa, hikeä ja nöyhtää. Näistä aineksista koostetaan muun muassa HS:n ulkomaansivujen kuninkaallisia ja muita julkkiksia koskevia uutisia, kulttuurisivujen kaikesta muusta paitsi kulttuurista kertovia juttuja, kolumnistien kolumneja omasta elämästään, omista lapsistaan ja lemmikeistään sekä Nyt-liitteen harmitonta hipsteriläppää (tyyliin sähköpostikyselyjä poliitikoille, mikä on niitten lempisafkaa ja lempimusaa), joka toteuttaa korkeatasoisesti journalismin tehtävää kriittisenä ja analyyttisena vallan vahtikoirana.
Palkinnon innoittamana Ylioppilaslehti laajentaa toimintaansa luvattomasta alkoholin anniskelusta myös luvattomaan peräruiskeiden ja ulostuslääkkeiden jakeluun. Jatkossa lehden toimitus kokeilee myös, miten julkinen kuseskelu, paskominen ja laattaaminen sujuu aineiden vaikutuksen alaisena. ”Ylkkärillä on perinteitä, onhan 175 % Suomen merkittävimmistä toimittajista, kirjailijoista ja poliitikoista lusinut meillä äitinsä pakottamina viikon mittaisessa työharjoittelussa kahvia keittämässä. Jotta tietty taso säilyisi, me otetaan ruuan kanssa tripla-annokset Duphalacia, Levolacia, Smartlaxia, Movicolia ja Microlaxia, ennen kun mennään presidentin ja diplomaattien yhteispäivällisille ja tapaamaan YK:n pääsihteeriä tänä keväänä”, toteaa Kaarenoja. ”Olisi synti ja häpeä jättää myös toimituksen nurkassa olevat 1200 litraa luvatonta viinaa käyttämättä, joten nautimme ne 20 hengen porukalla yhdessä chilillä maustetun ruoan ja ulostuslääkkeiden kanssa ennen lähtöämme bussilla Pietariin ensi viikolla”, Kaarenoja sanoo röyhtäisten ja pieraisten samalla kertaa.

Kuvat hedelmöittymishetkestä villitsevät sosiaalisessa mediassa
(MINÄMINÄMAA) Viime viikonloppuna syntyi somessa uusi trendi, todella vanhojen kuvien viikko. Facebookissa viliseekin nyt profiilikuvia käyttäjiensä hedelmöittymishetkestä.
Koska vain harvalla on varsinaista kuvaa kyseisestä tapahtumasta, ovat monet kampanjasta hurmaantuneet ladanneet sivuilleen piirroksiaan vanhempiensa intiimihetken tuloksesta. Teoksista käy ilmi, kuinka aivan erityinen siittiö läpäisi aivan erityisen munasolun kuoren. Ja näin sai sitten alkunsa aivan erityinen, uusi uljas ihminen.

(Ulkomaat) Kansanedustaja ja katolinen pappi, Timo Soini on käynyt ulkomailla haastateltavana ja nyt ihmetellään oikein porukalla miten haastattelijat siellä eivät kelpuuta vastaukseksi puoleen mahdollisista rasistijäsenistä sitä kun Soini kehuu olevansa katolinen pappi. Pahennusta herättää myös haastattelijan tapa saada aikaan vaikutelman että Soini ei saisi ryhmäänsä pidettyä kurissa. Vihjaapa haastattelija vielä että Soini olisi syönyt sanansa kun ei ole erottanut kansanedustaja Halla-Ahoa vaikka on kuulemma luvannut ettei perussuomalaisissa voi olla tuomion saaneita.
Kansanmies Pena ei ymmärrä englantia mutta videon tekstityksillä katsottuaan toteaa: ” [e]i Suomessa vaan haastattelijat saisi noin tehdä vaan niiden pitäisi uskoa kun Timo kerta sanoo.” Arkadian mäellä työskentelevä Jouni toteaa videon nähtyään: ”Soinin saavan omaa lääkettään kun ei vastaile esitettyihin kysymyksiin, vaan väistelee letkautuksillaan. Vielä kun saatais Suomeen noita haastattelijoita. Saiskohan niitä maahantuotua muualta?”
Linkki kohua aiheuttaneeseen haastatteluun: http://www.bbc.co.uk/programmes/p015by2x
Haastateltavien nimet muutetta.

Uutta verta SM-liigaan
(KEBAB-KIOSKI) Suomen Jääkiekkoliitto ilmoitti maanantai-iltana, että SM-liigajoukkueiden valmennusporras vaihdetaan tiistaiaamuun mennessä vittu lähe menee tai saat pataan. Kaikkien liigajoukkueiden valmennusjohtoon palkataan syrjäytyneitä ja aggressiivisia 5-vuotiaita ongelmalapsia, mikä nostaa valmennushenkilöstön älykkyysiän lähemmäksi kolmea. Viisivuotiaita ja heidän tasollaan olevia on käytetty menestyksellisesti käsikirjoittajina, tuottajina ja ohjaajina SM-liigaotteluiden lisäksi muissakin tv:n tilanne- ja slapstick-komedioissa kuten MTV3:n uutisissa.
Viisivuotiaiden esiinmarssi jääkiekossa merkitsee otteluväkivallan selkeää vähenemistä. Vastapuolen pelaaja voidaan tappaa, mutta tätä ennen häneen ei kohdisteta kuin lajin kannalta välttämättömimmät kidutustoimenpiteet. Lisäksi aitioiden välillä tapahtuva sanallinen solvaaminen ja herjaaminen vähenee 95 %:iin peliajasta.
Solvaaminen on johtanut oikeusprosesseihin myös muiden kuin otteluissa paikallaolleiden osalta. Suomen mieshuorat, vittupäät, pellet, mulkut, äpärät ja runkut ovat loukkaantuneet heidän vertaamisestaan jääkiekkovalmentajiin ja pitävät tätä törkeänä kunnianloukkauksena. Juttujen oikeuskäsittely viimeisimmän viiden SM-liigaottelun osalta kestänee näillä näkymin vuoteen 2073. Lisäksi Suomen Lihateollisuusyhdistys on nostanut kanteen SM-liigan toiminnan viimeaikaisesta laajenemisesta lihanjalostukseen.
Väkivallan lisäännyttyä Heurekan Body worlds -näyttelyyn perustetaan kevään aikana erillinen taklausten uhreina kuolleiden suomalaisten jääkiekkoilijoiden osasto.

Humunen ratkaisee kaiken
(SIILINJÄRVI) Jyrki Katainen, Kulervo Kammola ja Stefan Wallin ovat päättäneet teettää tutkimuksen, jolla saadaan sekä suomalainen yhteiskunta että huippu-urheilu täyteen uskoa, toivoa, rakkautta ja tyhjiä lupauksia.
”Juuri tällaista tutkimusta Suomi tarvitsee”, Siilinjärveltä kotisaunastaan tiedeyhteisön tunnustamattomassa akateemisessa seurassa tavoitettu Katainen perustelee.
Toiveissa on sivukaupalla perusteluja sille, että rahaa pitäisi kaivaa jonkun taskusta lisää. Lisäksi tavoitteena on saada vuoden 2016 kesäolympialaisista kolmoisvoitto nykyaikaisesta viisiottelusta sekä taitouinnista.
Kaiken kattava tutkimus on päätetty sälyttää yhden miehen vastuulle. Projekti kulkee työnimellä Humunen, mutta siitä on käytetty myös nimiä Himasen muutostyöryhmä, Humpuuki sekä Pekan viimeinen rahastus.
Tutkimuksen kustannuksista on päätetty keskustella vasta sunnuntain pikkutunneilla, kun koko muu Suomi on sammunut.
”Hei, me tienataan tällä ja voitetaan lisäksi olympiamitaleita”, Katainen muistuttaa epäileville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *