1.1.2013 11:11 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, tammikuu 2013

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

3 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, tammikuu 2013”

HS:n uusi koko hämmentää
(Munapirtti) Maamme johtavan sanomalehti Helsingin Sanomien uusi tabloidikoko on otettu vastaan sekavissa mielialoissa.
Uudistuksesta vastaavan työryhmän vetäjän, Tarmo Parnasson mukaan kukaan ei ole huomannut mitään.
”Ei sekavuutta, ei pelkotiloja, ei aviokriisejä, ei edes paperihaavoja ole raportoitu. Liekö kyseessä piittaamattomuus vaiko peräti ylenkatseellinen pilkkanapitäminen näinkin suuren asian ollessa kyseessä” murehtii Parnasso.
”Emme kuitenkaan jätä asiaa tähän, jos toimitukseen ei ala, saatana, tulla rehellistä suomalaista mouruamista ja vinkuvia kannanottoja vanhan formaatin paremmuudesta, muutamme Aku Ankan broadsheet-kokoon!”
”Siitäpä saatte, hinttarit” toteaa Parnasso lopuksi.

Venäjän armeijan ohjesääntö: Sotilaan seksuaalinen suuntautuminen selviää tatuoinneista
(SPANK PETERSBURG)
Äiti-Venäjän puolustusministeriö on antanut varuskunnille ja tukikohdille uudet ohjeet siitä, miten palvelukseen astuvien varusmiesten ominaisuudet tulisi selvittää, pietarilainen Spank Petersburg Times -lehti kertoo.
Ohjesäännön mukaan perinteisen haastattelun lisäksi alokkaille pitää tehdä myös ruumiintarkastus. Näin saataisiin selvitettyä tutkittavan mahdolliset, vaikkapa mielenterveyteen ja alkoholiin liittyvät puutteet. Jos puutetta on alkoholista, tai mielenterveysongelmista, luetaan se mahdolliseksi esteeksi varusmiespalvelukselle.
Erityisesti kehotetaan kiinnittämään huomiota intiimeissä paikoissa, kuten kasvojen, sukuelinten ja pakaroiden tuntumassa oleviin tatuointeihin. Homoseksuaalisuuteen saattaa viitata esim pakaroissa oleva ”Exit also” -tatuointi, tai hepin varteen tatuoitu lause ”Suck my little rhytm stick” tahi otsaan tatuoitu ”Olen homo”-tribaalikoriste.
Spank Petersburg Timesin mukaan monet upseerit suhtautuvat uuteen ohjesääntöön innostuneesti, ja aikovat suorittaa ruumiintarkastuksen käsikopelolla, liukuvoiteen kera.

Enemmistö ministereistä ja puoluejohtajista vastustaa virkojen kierrätystä
(YKSI KAMARI) Huhut ministerinsalkkujen ja puolueiden johtopestien kierrätyksestä ovat yhtä vahvasti liioiteltuja kuin huhut Mark Twainin kuolemasta. Kyselyn mukaan selvä enemmistö ministereistä ja puoluejohtajista vastustaa kierrätystä puolueidensa sisällä. Myös loput eriasteisen hutikkaiset, pöhnäiset ja pohmeloiset poliitikot vastustavat, vaikka eivät ole ihan varmoja, mitä, kun se oli se yks persu, kun tarjos.
Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson kieltää olevansa joutumassa kierrätykseen seisoen toinen jalka roskiksessa, johon on viskattu 250 aiempaa ehdotusta sote-uudistukseksi. ”Sairaanhoitopiiritkin säilyvät, uskoisin tällä sekunnilla, vaikkakin tuuli saattaa muuttaa katollani olevan rautahäkkyrän asentoa seuraavan minuutin sisällä tai jopa kääntää takkini toisinpäin”, hän toteaa. Liikenneministeri Merja Kyllösen mukaan Liikenneviraston virkamiehet voidaan vähällä vaivalla kierrättää liikennemerkeiksi maamme pääteille, mutta liikenneministeriö ei veny vastaavaan suoritukseen edes 1000 miljardin euron lisärahoituksella.
Pääministeri Jyrki Kataisen mukaan kustannustehokkainta kierrätystä on, että jokaisen suomalaisen työttömän taskussa oleva 1 euron kolikko ja sitä suuremmat rahat kierrätetään lyhentämättöminä eurooppalaisille pankeille. Jos kuitenkin suomalaisella työttömällä sattuu olemaan hallussaan 1 euron omistava pankki, kierrätetään kaikki varat hänelle. Jyri Häkämies voidaan kierrättää takaisin ministeriksi heti, kun hän on saanut riittävästi salaista sisäpiiritietoa EK:sta.
Vihreät vastustavat miltei kaikkea kierrätystä ekosysteemejä, luonnonsuojelualueita ja elähtäneitä hippejä vahingoittavana toimintana. ”Jo vaaliohjelmassamme sanotaan, ettemme missään oloissa kierrätä eloperäisiä jätteitä emmekä puolueemme ministereitä. Kierrätämme ainoastaan vastuuta ydinvoiman lisärakentamisesta ja erään kainuulaisen kaivoksen ympäristöongelmista kaikille muille puolueille ja niiden ympäristöministereille aina pyörän keksimiseen asti” , sanoo puheenjohtaja Ville Niinistö .
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen uskoo, että tärkeintä on kierrättää poliisinvirat homojen eheyttämiskurssin ohjaajakoulutuksen käyneille kodinturvajoukoille, jolloin Suomen poliisi voidaan lakkauttaa kokonaan helmikuun alussa 2013. Hätäkeskukset siirretään alkukevään aikana kristillisille vapaaehtoistyöntekijöille Bangladeshiin, jolloin mahdolliset hätätilanteet voidaan hoitaa rukouksen ja evankeliumin julistuksen avulla.
Myös Keskustassa tyrmätään puolueen johtopaikkojen kierrätys. Puheenjohtaja Juha Sipilä ei ole väistymässä, sillä hän on lyönyt Matti Vanhasen nimissä olleen ennätyksen ja vähentänyt änkytyksensä määrää 85 %:iin ulosannistaan. Selkeästä kansanomaistumisesta kielii Sipilän kannatuksen nousu 0,05 %:lla 100 – 150 miljoonaa ansaitsevien maanviljelijöiden keskuudessa. Lisäksi Sipilä on suorittanut kiitettävin arvosanoin Alkio-opiston Nuorisosäätiösuhmuroinnin perusteet -kurssin.
Jyrkimmin työkiertoa omassa puolueessaan vastustavat perussuomalaiset. Heidän mukaansa riittää toistaiseksi, että Kike Elomaa kierrättää aviomiestään ja Teuvo Hakkarainen Seiska-tv:tä Viitasaarella saunassa, baarissa, putkassa ja lumihangessa. ”Puolue olen minä, ja vuoden 2015 vaalien jättijytkyn myötä valtio olen minä. Kun minusta tulee pää-, ulko- ja ulkomaankauppaministeri, normaalin käytäntömme eli oman puolueemme lisäksi myös muiden puolueiden kansanedustajat ja ministerit nuolevat Citymarketin alesta ostetut 30 euron kenkäni jokaisen täysistunnon aluksi” , puheenjohtaja Timo Soini toteaa.
Soini ei ole valmis myöskään kierrättämään eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Pirkko Ruohonen-Lerneriä . ”Pirkossa yhdistyy meidän puolueelle harvinaisella tavalla sisä- ja ääneenlukutaito samassa persoonassa. Kenet muun minä pistän kylmiltään tv:n vaalitentteihin lukemaan suoraan paperista puheenvuoroja? Myös Piken karttakeppiä tarvitaan, sillä kuka hoitaa jokaviikkoisen kansanedustajan eduskuntaryhmästä erottamisen sillä aikaa, kun minä vastustan EU:ta kahden henkilön karvalakkilähetystölle Joutsan Teboililla” , Soini ihmettelee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *