1.11.2012 12:11 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, marraskuu 2012

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

3 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, marraskuu 2012”

Uraaninhuuhdontakisat Talvivaaraan
(TURHAPATO)Talvivaaran kaivoksella ja sen välittömässä läheisyydessä eli muutaman kilometrin säteellä ollaan lähipäivinä järjestämässä avoimet uraaninhuuhdontakisat. Koska kisat ovat Suomessa ensimmäiset laatuaan, joudutaan sääntöjä vielä hieman hiomaan.
”Periaate on kuitenkin yksinkertainen. Eniten uraania löytänyt vie parhaimman palkinnon. Tarkoitus on myös jakaa kilpaluokat iän ja sukupuolen mukaan”, kertoo hankkeen puuhamies Taavi-Uolevi Nari. Nari toivoo mahdollisimman suurta osallistujakuntaa, sillä palkintoja on koossa aimo kasa.
”Voi olla, että samanlaisia kisoja järjestetään useampaan otteeseen ennen joulua.”
Kilpailijoiden huuhtoma uraani aiotaan aikanaan hyötykäyttää Olkiluoto 3 -ydinvoimalassa.

Talvivaara The Musical
(ELY-Keskuksen Oopperatalo)
Talvivaaran kaivoksen tiedotustilaisuus esitettiin eilen ELY-keskuksen oopperatalossa, joskin tämän kriitikon mielestä esitys muistutti lähinnä japanilaista kabukia.
”Kylläpä massivisen raskasmetalli-kaivoksen pyörittäminen onkin vaikeaa!” huokaisi yhtiön tiedottajaa esittävä O-P Nissinen esityksen jälkeen. ”Minähän siis vaan näyttelen ymmärtäväni kaivostoiminta-alaa.”
Toinen suurnäytelmän tuottajista, nykyisin ELY-keskuksen talonmiehenä toimiva Timo Pakina, suitsutti esitystä kerrassaan vakuuttavana spektaakkelina, sivuuttaen huomautukset siitä että hänen hyväksymänsä lavasteet oli melko huonosti rakennettu. ”Hyvin on rakennettu,” Pakina totesi. ”Koskaan en ole mennyt siitä mistä aita on matalin,” hän lisää, liimaten purkalla kantavan rakenteen esityksen seuraavaa näytöstä varten paikalleen.
Suomalaiset teatterikriitikot ovat ottaneet esityksen kiitellen vastaan: ”Se nyt on ihan normaalia että näytelmän käsikirjoitus saa päänäyttelijät vaikuttamaan moraalittomilta sosiopaateilta.” -AL
”Tällaisia spektaakkeleja kannattaa rahoittaa runsaasti julkisella rahalla.” -EK
”Tällainen esitys menee suomalaisille läpi kuin kaivosliete paskasti rakennetetusta patoaltaasta!” -Paikallinen mies
Jäämme henkeämme pidätellen odottamaan seuraavaa näytöstä. Asiaan liittyen, Talvivaara suosittelee kaikkien kaivoksen lähistöllä asuvien myös niin ikään pidättelemään henkeään niin paljon kuin mahdollista.

Buzz Aldrin: HS:n maksumuuri ei näy kuuhun
(FINLANDIA-TALON KAIDE) Helsingin Sanomien maksumuuri ei näy kuuhun asti, kertoi tiistaina Helsingissä puhunut astronautti Buzz Aldrin.
Helsingin Sanomien maksumuuria pidetään suurimpana ihmisen luomana rakennelmana ja sen on usein väitetty näkyvän kuuhun asti. Aldrinin mukaan tämä ei pidä paikkaansa.
”En huomannut mitään maksumuuria käydessäni kuussa, enkä sen jälkeenkään”, kommentoi Aldrin huhua.
Pohjoisesta tulevien valloittajien torjumiseksi rakennettu maksumuuri onnistuttiin kiertämään 1600-luvulla, jolloin mantšuruhtinas Dorgon kohtasi Petteri Järvisen tietokirjaa lukiessaan käsitteen ”eväste”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *