1.10.2012 08:55 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, lokakuu 2012

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

3 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, lokakuu 2012”

PORVARIPUOLUEEN PIISKURI EHDOTTAA KOVAA KURITTAMISTA
(Hyvinvointivaltio Siella Jossakin)
Kansallisen Keuhkoomuksen Jyrki Katainen vaatii ensimmäistä sairaslomapäivää palkattomaksi. ”Tilastot osoittavat, että lähes 40% matalapalkkalaisten sairaspäivistä osuu perjantaille tai maanantaille. Noin suuri prosentti on harvinaisen törkeää vedätystä. Viime liittokierroksellakaan ei puhuttu noin suurista prosenteista. Myöskään inflaatioprosentti ei ole moneen kuukauteen ollut noin korkea”, tuskailee Katainen. ”Tilastot eivät valehtele – työntekijät valehtelevat.”, Katainen nuhtelee. ”Itse en ole sairastanut koskaan maanantaina, enkä perjantaina”, isällisesti sanoo Katainen, jonka pitkäkestoinen muisti tunnetusti ulottuu vain kahden viikon päähän.
(Heti Kohta Toisaalla) Työnantajien keskusjärjestö EK:n ylilääkäri Jan Schmuck väittää eräässä paperilehdessä, että vanhemmat valehtelevat usein myös lapsensa sairastumisesta. ”On hyvin, hyvin, hyvin yleistä että ihmiset valehtelevat lapsensa sairastavan, vaikka tosiasiassa heillä ei edes ole lapsia. Ensin valehdellaan omasta sairaudesta, ja sitten heti huijataan perään olemattoman lapsen olemattomasta sairastumisesta. Olen itsekin käyttänyt tuota kikkaa monesti”, Schmuck täsmentää. ”Edellämainitun takia, myös ensimmäinen sairaan lapsen hoitoon käytetty päivä on oltava palkaton”, myhäilee Schmuck.
(Muka Maratoonilla) Kanaljaisen Kokoomuksen dental-asiantuntijan, Alexander Stubidon tutkimusten mukaan myös työntekijöiden työteho maanantaisin ja perjantaisin on huono. ”Erityisesti työmoraali voi maanantaisin olla vain 20% koko viikon työmoraalista. Tämän vuoksi myös viikon ensimmäisen työpäivän on oltava palkaton. Sitä seuraavilta työpäiviltä palkka on enintään 80% luvatusta”.
”Lisäksi vapaa-aika on pantava verolle”, kähisee Stubido selvästi kiihottuneessa tilassa ja hieroskelee käsiään. ”Lisääntyneet karenssipäivät tottakai tulkitaan vapaa-ajaksi”, läähättää Stubi.

Fundamentalistit raivostuivat profeetta Mannerheimin pilkkavideosta
Profeetta Mannerheimia pilkkaavan elokuvan televisioesitys on raivostuttanut fundamentalistit ympäri suomalaisuskoisen maailman. Vihaisia väkijoukkoja on kerääntynyt mellakoihin useille eri keskustelupalstoille, ja elokuvaa on vaadittu poistettavaksi internetistä sananvapauteen vedoten. Viranomaistietojen mukaan mellakoitsijat ovat purkaneet suuttumustaan myös rikkomalla televisionsa ja polttamalla kukkahattuja.
Fundamentalistien äänitorvena toimiva Al-Homman marttyyrien prikaati on julistanut pyhän sodan alkaneeksi ja uhannut vastatoimilla kaikkia videon tekemiseen osallistuneita suvaitsevaisia, virolaisia ja neekereitä. ”Profeetta Mannerheimin esittäminen hassulla aksentilla puhuvana ja muidenkin naisten kuin hevosensa Käthyn perässä juoksevana kaljupäänä loukkaa syvästi kaikkien oikeauskoisten pyhiä arvoja”, messusi Al-Homman hengellinen johtaja, imaami Issuj Allah-oha Eiran-kartanonsa minareetista etusormi uhmakkaasti pystyssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *