1.9.2012 19:07 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, syyskuu 2012

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

9 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, syyskuu 2012”

Presidentti Niinistön vittuilusivusto innosti mediaa
Tasavallan presidentti Niinistön perustama nettisivu, jossa vittuillaan köyhille ja mielenterveysongelmista kärsiville on herättänyt paljon ihailevaa huomiota lehdistössä. Kampanjaa on kehuttu raikkaana tuulehduksena aikaisempaan rasistipersuöyhöttämiseen verrattuna.
”Enää ei saa edes sanoa että ampukaa köyhät”, valittaa yrittäjä Eno Maksa (pers.), ”mutta presidentin kampanja avaa ihan uusia mahdollisuuksia vittuilla köyhien kustannuksella.” Maksa haluaisi myös leikata kansanedustajien palkkoja ja antaa lisää valtaaoikeuksia presidentille.
Leipäjonosta tavoitettu nimettömänä pysyvästi asunnoton spurgu kehuu Niinistön kampanjan toimivan: ”Olen ryhtynyt yrittäjäksi. Kehoitus pestä ikkunat tepsi. Kun ymmärsin ettei minulla ole edes ikkunoita joita pestä, vapautui minulle heti paljon uutta energiaa arkeeni.”
Samanlaisia havaintoja osaa kertoa myös hänen vieressään oleva entinen syrjäytynyt nykyinen yksityisyrittäjä Eira Haa, ”Tajusin että on ihan toivotonta saada asuntoa 10000 ihmisen asuntojonon päästä, joten siirsin bisnekseni kadulle.” Haa kehuu myös Niinistön terveyslinjauksia, ”Enää aikaa ei turhaan terveyskeskuksessa jonottamisessa, sillä tajusin että ajan saaminen on leikkausten jälkeen mahdotonta.”
Kampanja herättää suurta innostusta myös lääkäreiden ja psykologien keskuudessa. He kehuvat kampanjan vähentäneet työmääräänsä, sillä ihmiset eivät enää uskalla hakeutua hoitoon. ”Roska päivässä pitää kaupungin siistinä”, kommentoi lääkäri Lahja Hyvärinen, ”ja ota itseäsi niskasta kiinni hyvä mies! Oikea mies ei valita kivusta.”

Villiruoasta uusi Nokia
(Sikala) Kansanedustaja, ex-ministeri Sirkka-Liisa Anttilan mukaan villiruoasta, eli marjoista, sienistä ja riistasta voisi tulla uusi Nokia. ”Uskon että villiruokaan sijoitetuista varoista voi vuodessa kadota noin puolet. Pitkällä, kymmenen vuoden aikavälillä sijoituksista voi sulaa jopa 95%” Anttila toteaa. Kansanedustajan mukaan villiruoan avulla voidaan myös kerätä miljoonittain valtion tuotekehitystukea sekä vähentää tuhansia työpaikkoja.
Villiruoan tuotejulkistus aiheutti kohun aiemmin syyskuussa. Villiruoka joutui myöntämään että syötäväksi ilmoitettu Punainen kärpässieni onkin tappavan myrkyllinen. Villiruoan mukaan tarkoitus oli esitellä konsepti, ei niinkään tietyn tuotteen syömäkelpoisuutta. Villiruoasta korostetaan että heidät on ymmärretty väärin.
(Kuvassa punalakkinen sieni jonka halutussa valkoisia täpliä / OIS ON: Keltainen, suppilomainen sieni)

SM-liigan kurinpitoryhmä tutkii HIFKin Ville Peltosen törkyilyä
Joukkuenyrkkeilyn SM-liigan on tänään määrä tehdä kurinpitopäätös HIFKin Ville Peltosen tapauksesta.
Ville Peltosen epäillään käyttäneen säännönvastaisia hammassuojia toissa lauantain European Trophy -ottelussa Jokereiden Semir Ben-Amoria vastaan. Nyrkkeilyottelun avauserässä Peltosen epäillään tahallisesti vahingoittaneen Ben-Amoria 3.7 astetta liian käyrillä hammassuojillaan, Ben-Amorin ottaessa Peltosta haltuun ns. avauslyöntisarjalla.
Ben-Amorin oikea koukku loukkaantui nyrkkeilyottelussa, ja vielä on liian varhaista arvioida milloin Ben-Amor pystyy palaamaan Jokereiden nyrkkeilykokoonpanoon.
Ville Peltosen sääntöjenvastaisia hammassuojia pidetään yleisesti raukkamaisena tekona, ja nyrkkeilyn SM-liigan kurinpitotyöryhmältä vaaditaan Peltoselle kunnon rangaistusta.
Myös poliisi tutkii Peltosen hammassuojien laillisuutta.

Villiruoasta uusi Nokia
(Sikala) Kansanedustaja, ex-ministeri Sirkka-Liisa Anttilan mukaan villiruoasta, eli marjoista, sienistä ja riistasta voisi tulla uusi Nokia. “Uskon että villiruokaan sijoitetuista varoista voi vuodessa kadota noin puolet. Pitkällä, kymmenen vuoden aikavälillä sijoituksista voi sulaa jopa 95%” Anttila toteaa. Kansanedustajan mukaan villiruoan avulla voidaan myös kerätä miljoonittain valtion tuotekehitystukea sekä vähentää tuhansia työpaikkoja.
Villiruoan tuotejulkistus aiheutti kohun aiemmin syyskuussa. Villiruoka joutui myöntämään että syötäväksi ilmoitettu Punainen kärpässieni onkin tappavan myrkyllinen. Villiruoan mukaan tarkoitus oli esitellä konsepti, ei niinkään tietyn tuotteen syömäkelpoisuutta. Villiruoasta korostetaan että heidät on ymmärretty väärin.
(Kuvassa punalakkinen sieni jonka hatussa valkoisia täpliä / OIS ON: Keltainen, suppilomainen sieni)

Suuhun unohtuneet hammasraudat pilasivat amerikkalaismiehen hampaat.
The Oregonian-lehden mukaan paikallinen mies sai hammasraudat 7-vuotiaana.
Tavallisesti hampaita oiotaan rautojen avulla 2-3 vuoden ajan.
Mieheltä raudat poistettiin kuitenkin vasta 18-vuotiaana.
Lehden mukaan tuloksena olivat ”suorat mutta mädät hampaat”.
Nykyään 22-vuotias mies syyttää hammaslääkäriään hampaidensa pilaamisesta, ja vaatii tältä oikeudessa yli 140 000 euron korvauksia.
Miehen asianajajan mukaan osa hampaista joudutaan vetämään irti ja korvaamaan implanteilla.
Miestä vuosia hoitanut hammaslääkäri ei kommentoinut tapahtunutta, mutta kertoi olevansa ylpeä tekemästään työstä.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288499748145.html

(SKUTSI) Metsäkanalintu Metso vetää jättiosinkonsa takaisin. Aiemmin suurista irtisanomisista ja lisäosingoista otsikoihin noussut metsiemme valtias peruuttaa suunnitellun 50 sentin lisäosingon jakamisen. ”Haluamme kantaa metsäyhdyskuntavastuumme, ja luovutammekin 50 sentin lisäosingon levyseppähitsari Pertille, jonka syntymäpäivä meni pilalle eilisen uutisen takia. Lisäksi pahoittelemme, että hän joutui seuraamaan suomalaista mediaa” kertoo tiedottaja Raija Koppelo. Metso aikoo kuitenkin laittaa koko paskan pakettiin, hakea metsitystukea ja siirtyä asumaan vuokra-asuntoon Kontulaan. ”Myllypuroon en kyllä lähtisi” Koppelo jatkaa.

Asennevammaolympialaiset Rioon?
(VALILA)
Vuonna 2016 järjestettävät Rio de Janeiron kesäolympialaiset ja paralympialaiset saattavat saada aivan uudenlaisen lisämausteen. Suomessa on nimittäin vaivihkaa kehitelty asennevammaolympialaisia, jotka pidettäisiin heti paralympialaisten perään. Idean takana on Suomen Valituskuoro ry.
”Ihan viimeinen kipinä asennevammaolympialaisiin syttyi, kun porukalla tutustuimme suomalaisten mielipiteisiin vammaisurheilijoita kohtaan, mutta kyllähän vaikkapa tuolla virtuaalimaailmassa törmää kaikenlaisiin ennakkoluuloihin,” kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Ilmari Iku-Turso-Sorgsinne.
”Yhdistyksemme alkoi pohtia, josko näitä mielipiteitä voisi päästellä ilmaan muuallakin kuin internetin ihmeellisessä maailmassa. Siitä se ajatus näistä kisoista sitten lähti.”
Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan kisoista olisi tulossa noin viisipäiväiset. Lajeiksi on kaavailtu niin maalaisten ja kaupunkilaisten välistä köydenvetoa kuin eri ideologioiden edustajien välistä turpaanmättöä. Vaikka suurin osa lajeista on joukkuekilpailuja, myös muutama yksilölaji löytyy kilpailuohjelmasta. Esimerkiksi narsisteille on tulossa omat supermies-kisansa. Lisäksi hyperaktiiviset Facebook- ja Twitter-päivittäjät yrittävät toteuttaa kaikki statukseensa vuoden aikana postittamansa päivitykset kolmen vuorokauden sisällä.
Kisailijat erotellaan tietenkin sukupuolen mukaan niin, että 18-35-vuotiaat naiset ja 18-50-vuotiaat miehet kilpailevat pääsarjoissa. Tätä vanhemmat kilpailijat sen sijaan kamppailevat yhteisessä hyödyttömät kurpat -luokassa.
”Moni tulevista lajeistahan on liikunnallisia, mutta luvassa on henkisiä kykyjäkin mittaavia kilpailuita. Olemme muun muassa kehiteleet väittelykilpailun, jossa lytätään surutta kaikki muut maat. Mielestäni näin palataan nykyaikaisten olympialaisten juurille, sillä vuoteen 1948 astihan kisailtiin myös taiteissa,” toteaa Iku-Turso-Sorgsinne.
Suomen Valituskuoro ry:n mielestä kisoista tulee todennäköisesti hyvin mielenkiintoiset sinivalkoisin silmin katseltuna.
”Kyllä on menestystä luvassa, jopa ihan mitalisateen muodossa. Ja mikä parasta, jännitettävää on jo karsinnoissa, joista on varmasti tulossa kovatasoiset,” Iku-Turso-Sorgsinne jatkaa.
Mahdolliset asennevammaolympialaiset saisivat toki omat avajaisensa ja päättäjäisensä. Ohjelmassa on ainakin klassista musiikkia, balettia sekä nykytanssia. Lisäksi jokainen osallistujamaa saisi lähettää oman esiintyjänsä, joka edustaisi jotain maalle tyypillistä kulttuurimuotoa.
”Olemme jo tehneet alustavia kyselyjä tiettyjen iskelmärock-yhtyeiden perään,” Iku-Turso-Sorgsinne valottaa Suomen ensimmäistä kokoonpanoa.
Suunnitelmat kisojen järjestämisestä viimeistellään vuoden loppuun mennessä ja asia on esillä Kansainvälisen olympiakomitean kesäkokouksessa heinäkuussa 2013.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *