1.5.2012 00:55 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, toukokuu 2012

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

5 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, toukokuu 2012”

Kokoomus listautui pörssiin – Wahlroos suuromistajaksi
(OMG HELSINKI) Suomen suurin puolue Kokoomus on muuttanut organisaatiomuotonsa puolueesta osakeyhtiöksi ja listautunut samalla Helsingin pörssiin. Kokoomus tunnetaan nyt nimellä Oy Kansallinen Kokoomus Ab, minkä rinnalla se on ottanut kansainvälisessä toiminnassaan käyttöön nimen KOK Finland ltd. Kokoomuksen toiminnan on tarkoitus jatkua suurelta osin entisellään, mutta sen ylintä päätösvaltaa käyttää tästä lähtien puoluekokouksen sijaan yhtiökokous, jossa äänivalta määräytyy osakeomistuksen määrän perusteella.
”Koimme, että tämä on pitkällä tähtäimellä ainoa todella kokoomuslaisten arvojen mukainen ratkaisu. Olemme jo pitkään ja menestyksekkäästi puolustaneet rahan tuomaa valta-asemaa ja ajaneet liike-elämän toimintatapojen ottamista käyttöön kaikilla muillakin yhteiskunnan osa-alueilla, ja nyt oli aika kypsä myös puolueen sisäiselle uudistumiselle”, iloitsi Kokoomuksen tuore Chief Presidential Emperor (CPE) Jyrki Katainen. ”Hell yeah, mies ja ääni -periaate on so fucking last century! Minkä demokratia kastelee, sen rajoittamaton markkinatalous kuivaa”, säesti Senior Executive in Brand Management Worldwide (SEx in BMW) Alex ”Poju” Stubb.
Kokoomuksen listautuminen otettiin Helsingin pörssissä vastaan suorastaan ekstaattisesti, ja osakkeen arvo kipusikin heti ensimmäisen päivän aikana peräti 25,7 prosenttiin. Huomattavia määriä Kokoomuksen osakkeita hankkivat mm. Toivo Sukarin ja Arto Merisalon johtama Kehittyvien Liikemiesten Suomi -yhdistys, Solomon R. Guggenheim -säätiö sekä Espoon kaupunki.
Kaikkein suurimman potin, 50,9 % Kokoomuksen osakkeista, hankki kuitenkin Björn Wahlroos, joka myös ilmoitti saman tien aloittavansa YT-neuvottelut Kokoomuksen eduskuntaryhmän kanssa. Tavoitteena on löytää säästöjä vähentämällä Kokoomuksen kansanedustajien määrää ainakin kolmanneksella ja siten trimmata puolue parempaan myyntikuntoon. Huhujen mukaan kiinnostuneita ostajia osake-enemmistölle olisivat ainakin Svenska Kulturfonden ja ranskalainen ydinvoimakonserni Areva. ”I am the eggman, they are the eggmen, I am the Wahlroos – goo goo g’joob!”, kommentoi silminnähden innostunut miljonääri suunnitelmiaan.

Heräsin aamulla kun joku saamarin ylipirteä juontaja kertoi että miljoonia maahanmuuttajia saapuu suomeen taas kesällä Porvoon kautta. Syövät kalat, hyttyset ja kärpäset, paskovat ja kuseksivat pitkin luotoja, häiriköivät suomalaisten elämää älämölöllään. Miksi tälle ei tehdä mitään? Rajat kiinni vaikka asein.

Jumala poisti netistä Paavo Lipposen ”Saatanan nuijat” kirjoituksen. ”Kuinka yksi kansakunta onnistuu keräämään joukkoonsa kaikki turvenuijat, propellipäät, yhteiskunnan anarkistit ja fasistit?”, Lipponen tilitti historiaansa suomessa. ”Olen neuvonut Paavoa poistamaan kirjoituksen netistä koska se on sävyltään sopimaton ja näin on myös tapahtunut”, kommentoi Luoja. Lipposelta ei saatu vastausta koska prepaidista loppui raha ennenkuin Paavo ehti vastata kokonaisella lauseella.

Aikuiset antavat seksiä viinasta – poliisi huolestui uudesta ilmiöstä
Poliisi on huolissaan helsinkiläisten keskuudessa leviävästä ilmiöstä, jossa naiset saavat alkoholia seksiä vastaan. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan Helsingissä sijaitsee useita paikkoja, joissa välitetään alkoholijuomia täysi-ikäisille.
Poliisin mukaan muutamassa tapauksessa välittämiseen on liittynyt myös aikuisten seksuaalista kanssakäymistä, jolloin alkoholia havittelevat naiset ovat suorittaneet maksun alkoholista muutoin kuin rahalla.
– Meille on tullut eri välikäsien kautta tietoa, että jossain on tällaisia ravintoloita, Itä-Uudenmaan poliisin lähipoliisiryhmän esimies Martti Nimi-Muutettu selventää.
Nimi-Muutetun mukaan miehiä hyväksikäyttävien aikuisten naisten ikähaarukka on laaja: aina nuoremmista parikymppisistä selkeästi vanhempiin puumiin.
– Naiset käyttävät miesten sinisilmäisyyttä hyväkseen, Nimi-Muutettu jatkaa.
Viime keväänä helsinkiläisnaisille viinaa välittänyt ”Viina-Pekka” saatiin vangittua tarkkaavaisen aviomiehen avulla. ”Viina-Pekka” toimitti keskustan alueen luksusravintoloiden VIP-osastoilla naisille shampanjaa ja tuoreita mansikoita.
– Naiset eivät meille kertoneet, vaikka tivasimme ja kysyimme. Sitten yksi aviomies sai hakattua tiedon vaimostaan, otti yhteyttä ja sitä kautta se alkoi purkautumaan, Nimi-Muutettu kertoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *