31.1.2012 23:53 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, helmikuu 2012

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

8 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, helmikuu 2012”

Kirkkovene äänestää todennäköisemmin Aku Ankkaa kuin toisin päin
(TWILIGHT ZONE) Kirkkoveneitä on Suomessa reilusti enemmän kuin Aku Ankkoja. Aku Ankkoja on jopa niin vähän, ettei Aku Ankkojen tarkkaa määrää saa sanoa. Nimien yleisyydessä Kekkonen kuitenkin pesee kirkkoveneen ja ennen kaikkea Aku Ankan mennen tullen.
Väestörekisterikeskuksen mukaan eläviä kirkkoveneitä on Suomessa tällä hetkellä 2 754 264. Aku Ankat jäävät alle kymmeneen, minkä vuoksi Väestörekisterikeskus ei tarkempaa lukua anna.
Elävien kirjoissa on 3786 Kekkosta. Väestörekisterikeskus kelpuuttaa Kekkosiksi, Aku Ankoiksi tai kirkkoveneiksi kaikki, joilla etunimi on ensimmäisenä nimenä ja sukunimi nykyisin käytössä. Vai miten se meni.
Äänestyskäyttäytymisen ja nimen yhteyttä ei pystytä selvittämään. Todennäköisesti kuitenkin ainakin yksi Aku Ankka äänestää Aku Ankkaa ja yksi kirkkovene kirkkovenettä.
On kuitenkin täysin mahdollista, että näissä vaaleissa myös kirkkovene äänestää Aku Ankkaa ja toisin päin. Edellisten presidentinvaalien toisella kierroksella Kekkonen saattoi vielä äänestää Kekkosta, ellei sitten äänestänyt kirkkovenettä, Mustanaamiota tai ketä tahansa muuta.

Talviklassikko käynnistyi Helsingissä
(Eläintarha) Talviklassikko Julkisen liikenteen käyttäjät (JLK)-Helsingin seudun liikenne (HSL) on alkanut Helsingissä. Kamppailu alkoi jo varhain perjantaiaamuna, kun Helsingissä oli pakkasta ja satoi lunta.
Tällä hetkellä tilanne on tasan, sillä ankarat sääolosuhteet ovat hankaloittaneet yhtäläisesti molempia osapuolia.
Esimerkiksi Julkisen liikenteen käyttäjien varpaita on palellut. Pahimmillaan raitiovaunuja on joutunut odottamaan Helsingin kantakaupungissa parinkymmenen minuutin ajan.
”En kävele. Lenkkarit kastuu”, summasi raitiovaunua Lasipalatsin pysäkillä perjantaina illansuussa odottanut Roba Pursimies.
HSL:ssä tilanteeseen suhtauduttiin luottavaisemmin.
”Hemaisevan seksikäs pörröpää, kaipaan luoksesi lämpimään”, totesi Aarne Tenkanen.
Talviklassikko jatkuu seuraavaan outoon sääilmiöön saakka.

Kissat ehkä sittenkin koiria
(Mäntyniemi) Väistyvä tasavallan presidentti Tarja Halonen toivotti maanantaina puolenpäivän aikaan Sauli Niinistön tervetulleeksi Mäntyniemeen. Niinistön mukana Mäntyniemeen muuttaa myös hänen koiransa Lennu. Halosen seurana Mäntyniemessä on aiemmin asunut kissa.
Tapaamisesta mielenkiintoisen teki kuitenkin Halosen puolihuolimattomasti ilmoille laskema kommentti, että talo on täynnä kissa- ja koiraihmisiä.
Halosen kommentista on pääteltävissä että ensinnäkin talo on täynnä ihmisiä, ja toisaalta myös se että näiden ihmisten mieltymykset ovat sekä kissoissa että koirissa. Kissaihmisyys on perinteisesti ollut koiraihmisyyden pois sulkeva tekijä, samoin kuin koiraihmisyys sulkee pois kissaihmisyyden. Näin ollen voitaneen pitää selvänä että kissat todellakin ovat koiria.
Kansakuntaa vuosia arveluttanut kysymys saa siis viimein vastauksen. Arvoitukseksi kuitenkin jäänee, pitikö Halonen tätä tietoa tahallaan itsellään koko presidenttiytensä ajan.

Leikkauksesta toipuva Jyrki Katainen palasi julkisuuteen
(Hotel de Bilderberg) Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) lobotomialeikkaus on onnistunut.
Leikkauksesta toipuva Katainen nähtiin tänään maanantaina kokoomuksen eduskuntaryhmän juhlatilaisuudessa. Tilaisuuden vieraiden mukaan Katainen vaikutti silminnähden hyvinvoivalta.
Lääketieteen asiantuntijan, tohtori Henry Jekyllin mukaan Kataisen virnistelyä muistuttavat ilmeet johtuvat siitä, että tikit kiristävät vielä hänen kasvojensa ihoa.
Kataisen lobotomialeikkauksesta päätettiin niin sanotussa Bilderberg-kokouksessa Ateenassa vuonna 2009. Kokous sai aikoinaan runsaasti julkisuutta, koska siellä syntyi myös päätös entisen pääministerin, androidi Matti Vanhasen (kesk) tunnesirun poistamisesta.

Vapaa muuraus ja salaliitot ovat lisääntyneet huolestuttavasti nykysuomessa aiheuttaen suurta huolta muurarien ammattikunnassa sekä seurakunta-aktiivien parissa. Vielä viime vuosikymmenellä avo- ja avioliitot olivat suosituimmat parisuhteen muodot, ja näiden lisäksi ainoa mainittava ryhmä oli parisuhteensa rekisteröineet. Pellen taloustutkimuslaitoksen arvion mukaan muurarien sääntelyn vapautuminen on aiheuttanut trendin jonka surffaajat pelkäävät parhaiden breikkien sijainnin vuotavan julkisuuteen ja aiheuttavan kävijätulvan tarkoin varjelluissa kohteissa. Tämän on puolestaan johtanut salailun lisääntymiseen ja nykyään yli suurin osa ilmoittaakin siviilistatuxexeen ’salaliitossa’. Jeesustelijat ovat jo tuominneet liittojen salailun ja tehneet lakialoitteen uudenlaisten liidokkien ja riippuliitimien lisäämisestä tieliikennerekisteriin sekä muurarien ammattiliittojen sääntelyn lisäämistä. Punavihreät sun muut hipit sen sijaan katsovat sääntelyn vain ruokkivan harmaata taloutta sekä pienentävän liito-oravien kotimetsää.

TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN ARVIOINTI POHJOISMAISEN HUIPPULUOKKAA, JATKOSSA HUOMIO OMAPERÄISYYTEEN
(fb ad hoc)
Arvovaltainen tutkijoiden kahvihuoneporukka on julkistanut arvionsa Suomen Akatemian julkistamasta arviosta joka arvioi pohjoismaisen tieteellisen tutkimuksen tasoa. Tutkijat kiittävät arvioitsijaryhmän hyväksyvää loppulausumaa mutta huomauttavat, että innovatiivisuus tieteelle esitettynä kehittämisvaatimuksena on kopioitu Elinkeinoelämän Keskusliiton linjauksista eikä siten täytä omaperäisen uutta luovan arvioinnin tasoa. Tutkijat ehdottavatkin, että tutkimuksen arvioinnissa kiinnitettäisiin jatkossa huomiota omaperäisyyteen ja arvioitsijoiden kykyyn kehittää esiin uusia kaupan ja teknologian alaan vetoavia ilmaisuja. Arvioinneissa voitaisiin panostaa esimerkiksi siihen, että niistä voidaan luoda latteita huonosti riimiteltyjä musiikkivideoita youtubeen.
– Kuka tahansa tavallinen tallaaja osaa arvioida ilman turhia nollatutkijoitakin, miten kardiovaskulaariset reunaehdot rajaavat metabolisen oireyhtymän epikriisin laatimista. On pyrittävä korkeammalle, ainakin korkeaan geehen, kiteyttää satunnainen kadun mies olkapäitään kohauttaen.

Lääkäriopiskelijat eivät halua lisääntyä
(LASARET) Soppatykein ja polttopulloin varustautuneet lääketieteen opiskelijat ympäri Suomen kokoontuivat keskiviikkona vastustamaan Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) suunnittelemaa lääkärikoulun aloituspaikkojen määrän lisäystä, jolla pyrittäisiin korjaamaan maassa vallitseva lääkäripula. OKM:n arvion mukaan lääkärien määrän lisääntyminen auttaisi erityisesti vähäosaisia ja syrjäytyneitä päihdekäyttöön soveltuvien reseptilääkkeiden katuhintojen tippuessa.
”Opiskelupaikkojen ja sen myötä valmistuvien lääkäreiden määrän kasvu vääristäisi huomattavasti nykyistä työtilannetta, jossa vastavalmistunutkin lääkäri voi huoletta valita paikan, jossa haluaa työskennellä, sekä palkan sen mukaan mitä vain kehtaa pyytää”, mylvii Suomen Medisiinariliiton (SML) puheenjohtaja Hippo Krates.
”Tilanteen muuttuminen olisi väistämättä vakava uhka potilasturvallisuudelle”, Krates vihjaa hihojaan käärien.
Medisiinareiden mielestä OKM:n kaavailema noin 25% valtakunnallinen lisäys aloituspaikkojen määrään uhkaa koko lääkärikunnan ammattitaitoa ja uskottavuutta.
”Niin pienestä se on kiinni. Jo nyt on sellaisia pällejä koulussa, että eissaatana mitä vatipäitä tänne pääsee, jos otos populaatiosta kasvaa neljänneksellä”, analysoi lääketieteeen opiskelija Töhö Kandi.
SML korostaa, että lääkärien määrän lisääminen ei ole ratkaisu lääkärien liian pienestä määrästä johtuvan lääkäripulan korjaamiseen. Tämä absurdilta kuulostava, mutta kiistaton tosiasia on osoitettu useissa riippumatottomissa vuokralääkäriyritysten tilaamissa tutkimuksissa.

Räsänen haluaa rajoittaa ammuskelua tunneilla
(VILLI LÄNSI) Sisäministeri Päivi Räsänen (NRA) haluaa, että ravintoloissa tapahtuva ammuskelu lopetettaisiin aikaisemmin. Räsänen perustelee ehdotustaan työmäärällä, jota ammuskelu on aiheuttanut poliisille.
Jos ammuskelu tapahtuisi virka-aikaan, emme tarvitsisi yöllä yhtään poliisia missään. Voisimme lomauttaa poliisit yöksi ja säästää merkittäviä summia.”, Räaänen toteaa leikellessään poliisin budjetista paperinukkeja.
Räsänen ehdottaa myös, että perhepiirissä ammuskeltaisiin vain koulupäivinä ja että ammuskelu olisi kokonaan kielletty huoltoasemilla, kauppakeskuksissa ja virastoissa.
Räsäselle on ehdotettu myös aseiden kieltämistä, mutta tähän hän ei suostu. ”Tilastojen valossa vain harva aseen omistaja on tappanut ihmisiä, mutta jokainen tappaja on joskus elämässään juonut alkoholia”, Räsänen toteaa. ”Loogisempaa on siis alkoholin täyskielto”.
Alkoholin kieltämisen lisäksi Räsänen aikoo parantaa kansalaisten turvallisuutta kieltämällä abortit ja homot, koska Raamattu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *