1.1.2012 14:36 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, tammikuu 2012

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

10 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, tammikuu 2012”

Perussuomalaiset valmistautuvat erottamaan peniksen kakasta. Takana on Perussuomalaisten peniskriittinen ryhmittymä. Perussuomalaisten Jussi Halla-Aho ennusti, että nykyisin kakka riittää uutisaiheeksi. Uutisten mukaan toimittaja Röngän mainitsema sana oli kuitenkin ”penis” eikä kakka. Halla-Ahon virhearvio on Perussuomalaisille kiusallinen, arvioi asiantuntija.

Maanantai yllätti sähkölaitokset
Yllättävä vuorokauden muuttuminen sunnuntaista maanantaiksi yllätti Suomen sähkölaitokset varhain tänä aamuna. Onnettumuuden takia vailla sähköä on 25 000 kotitaloutta.
”Tähän ei kukaan olisi voinut osata valmistautua”, kertoi Suomen sähkölaitosten liiton tiedottaja Topakka Riistäjä (porv.) maanantai-iltapäivällä. Hänen mukaansa sähköverkko on herkästi vaurioituva rakennelma, joka romahtaa pienimmästäkin muutoksesta. ”Oletamme kuitenkin, että tämä on viimeinen maanantai tälle keväälle”, toteaa Riistäjä Audinsa takapenkiltä.
Sähköt saadaan kytkettyä takaisin kotitalouksiin ensi vuoden jouluun mennessä tai ainakin joskus.

(Gutenberilainen galaksi) Uusimpien tietojen mukaan Janne Gallen-Kallela-Sirén aikoo levyttää, jos voittaa kilpailun. ”Meillä Suomessa tehdään paljon strategioita ja se on hyvä asia mut täytyy muistaa, et taktiikalla voitetaan taistelut, strategialla voitetaan sota”, Gallen-Kallela-Sirén vastaa kysyttäessä sketsihahmonsa

Janne Gallen-Kallela-Sirén kertoo aikovansa levyttää, jos voittaa kilpailun. ”Meillä Suomessa tehdään paljon strategioita ja se on hyvä asia mut täytyy muistaa, et taktiikalla voitetaan taistelut, strategialla voitetaan sota”, Gallen-Kallela-Sirén vastaa uteluun siitä, mikä hänen salainen aseensa sketsihahmokilpailussa. Kilpailun ennakkosuosikilla onkin jo monta hokemaa, jotka kansa on ottanut omakseen. ”Gutenberilainen galaksi” ja ”hegemoninen vallan väline” ovat hokemia, joita jo toistellaan päiväkodeissa ja työpaikoilla.

Ehdokkaat: Gallupit ovat väärässä
Presidentinvaalien kaikki ehdokkaat ovat sitä mieltä, että kaikki gallupit ovat väärässä. SDP:n ehdokas Paavo Lipponen uskoo, että virhe piilee kyselyiden luonteessa.
”Nämä galluplukemathan ovat tällaista Mr. tai Miss Finland –lukemaa. Kysytään äänestäjiltä, ketä he aikovat äänestää presidentiksi, silloin muka nähdään ketä ihmiset aikovat äänestää. Eihän siinä ole mitään järkeä, että minä voisin saada vähemmän ääniä kuin muut.”, pitkittyneistä Halloween-juhlista tavoitettu Lipponen toteaa.
Sauli Niinistön mielestä gallupit voitaisiin kieltää kokonaan, koska niissä väitetään hänen kannatuksensa laskevan. Vahvimmin mielipidekyselyt tuomitsee kuitenkin Eva Biaudet, jonka mielestä galluptulokset rikkovat tasa-arvoa.
”Eihän nämä tulokset noudata tasa-arvoa ollenkaan, jos miehet saavat 95% äänistä. Vaaleissa äänien on jakaudattava tasan miesten ja naisten kesken, paitsi että Essayahille ei tarvitse antaa ääniä kun ei se edes kuulu mihinkään vähemmistöön, tai ei ainakaan suomenruotsalaisiin.”, Biaudet huusi amatsonijoukkonsa keskeltä.

Paavoille vaaliliitto
Presidentinvaaleissä nähtiin yllättävä käänne, kun Paavo ”Pikku-Paavo” Arhinmäki, Paavo ”Iso-Paavo” Lipponen ja Paavo ”Koko kansan Paavo” Väyrynen ilmoittivat vaaliliitostaan. Näin ollen eniten ääniä saanut Paavo saa vertailuluvukseen Paavojen yhteenlasketun äänimäärän.
”Paavo se on paskakin Paavo”, Paavo Arhinmäki julisti ryhmän tiedotustilaisuudessa.
Nimen lisäksi Paavoja yhdistää yhteinen arvomaailma. Kaikkien Paavojen mielestä Paavo on paras ehdokas ja muutenkin reilu jätkä.
Samalla Paavo Väyrynen ilmoitti, että Paavo-tuotteiden valikoima laajenee Paavo-mukeista Paavo-pesusieniin.

Mannerheim-museoiden sarja ulkomaille
(KIASMA) Omiin uskomattomiin kykyihinsä ja talvisodan ihmeeseen uskovat suomalaislobbarit ovat aloittaneet uuden Mannerheim-museoprojektin. Tavoitteena on saada ainakin yksi – mieluummin useampi – Mannerheim-museo jokaiseen maailman metropoliin. Museot tulisivat kaupunkien keskeisimmille paikoille ja museon käytöstä tulisi maksaa 30 miljoonan euron vuosittainen lisenssimaksu. Lisäksi lisenssissä vaaditaan, että jokaisen museon eteen tehdään Kiasman edessä olevan Mannerheim-patsaan kopio.
Projektin puuhamiehenä toimiva Janne Gallen-Kallela-Sirén uskoo vittu ihan tosissaan, että esimerkiksi Lontoo ja New York ovat kiinnostuneita suomalaisten Mannerheim-museosta. Museoiden kokoelmat koostuisivat lähinnä 1900-luvun alun suomalaisesta kansallisromanttisesta taiteesta ja lopun tilan kukin museo voisi täyttää tekotaiteellisella paskalla ja paskalla. Projektia varten on laadittu jo parin miljoonan euron selvitys, jonka mukaan museot pystyvät kattamaan käyttökustannuksensa ja lisenssimaksunsa helposti vuosittaisella puolen miljardin kävijän määrällä. Selvitykseen haastateltiin myös johtavia ulkomaisia asiantuntijoita, jotka kommentoivat lähinnä: ”Who the fuck is Mannerheim?”
Iloisesti ja monimutkaisesti artikuloiva Gallen-Kallela-Sirén on kuitenkin intoa täynnä ja hän onkin palkannut ensimmäiselle lobbausmatkalle Mannerheim-projektien veteraanit Renny Harlinin ja Markus Selinin. ”Joo, kyllä Renny ja Markus homman hoitaa. Siellä pyörii jo jenkeissä suurimmilla kanavilla kansalaiskeräykset. Ihmiset voi jo etukäteen ostaa nimikkotiiliä tulevaan museoon. Tämä keräysjuttuhan toimi tosi hyvin sen elokuvankin suhteen, joten samoilla ideoilla mennään”.

”Ei voi pitää paikkaansa”
Väyrynen lyttää vaalituloksen
(KEKKOSEN MAUSOLEUM) Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen ei sulata tipahtamistaan vaalitulosten kolmannelle tilalle.
Sekä alustavat että lopulliset vaalitulokset ovat nostaneet Pekka Haaviston (vihr) toiselle sijalle parin prosenttiyksikön erolla Väyryseen.
– Nämä ääntenlaskijat eivät tiedä mitä maassa tapahtuu. Olen äänissä varmasti kakkonen ja tarkastuslaskennassa asema vain vahvistuu, Väyrynen sanoo samalla kun jakoi sunnuntaina sakeassa lumisateessa nimikirjoituksia Vuokko ja Paavo -mukeihinsa Kekkosen mausoleumissa.
– Aikaisemmissa olen ollut gallupeissa kakkosena, mutta nyt on jostakin syystä viralliset tulokset, jotka näyttävät muuta. Ja se ei voi pitää paikkaansa.
Aiemmin tulevalla vaalituloksellaan hehkuttanut Väyrynen syyttää nyt samaa vaalitulosta epäluotettavaksi ja asenteelliseksi.
– Kyse on siitä, miten ne julkistetaan. Vaalituloksissahan on useiden prosenttiyksikköjen virhemarginaalit, ja niissä tehdään korjauslaskelmia – ja se on aikamoista mielivaltaa, miten niitä lukuja korjaillaan.
Väyrynen kertoo, että kolmasosa Pohjois-Suomesta kannattaa häntä.
– Siellä äänestysprosentti on ollut korkeampi kuin Etelä-Suomessa, mikä poikkeaa aikaisemmasta ja osoittaa minun kannatuksestani pohjoisessa.
– 18 vuotta sitten (vuoden 1994 presidentinvaaleissa) minun kannatuksessani oli viimeisen viikon kyselyssä kuuden prosentin heitto: minulla oli ennakkoäänissä lähes 22% kannatus, ja samaan aikaan tehdyssä gallupissa tuli mukamas vain 16%, Väyrynen muistelee.

Aku Ankka pettynyt vaalitulokseen
(ALE PUB) Ehdokkaista kokenein, merimies Aku Ankka, saavutti presidentinvaaleissa yllätyksellisesti vain vajaan 0,2 prosentin kannatuksen. Kannatus on miehen alhaisin sitten vuoden 1994 EU-kansanäänestyksen. Tuoreeltaan vaalivalvojaisistaan tavoitettu silminnähden pettyneen oloinen Ankka kommentoi tulostaan:”Kääk! Naisetkin sai enemmän ääniä ku minä. Siis vittu naiset”, viitaten Eva Biaudet’n (RKP) ja Sari Essayahin (MILF) gallup-lukemia korkeampaan äänisaaliiseen. Mediassa hyvin vähälle huomiolle jäänyt Ankka oli kuitenkin tyytyväinen tekemäänsä vaalityöhön: ”Hyvä kampanja oli.”
Pekka ”Sperma” Haaviston (Homot) menestyksen uskotaan olevan suurin syy Ankan kehnolle tulokselle. ”Haavisto sai mahtavalla kampanjallaan nää ituhipit, hinttarit yms facebook-urpot vaihtamaan leiriä”, selitti FOX:n vaaliasiantuntija Marco Bjurström. Aku Ankka, 77, piti myös vaalikeskusteluissa vellonutta ikävää ikärasismia haitallisena ja perusteettomana: ”Just vittu juoksin portaat ylös niinku ei mitään. Luuletsä et mä tästä johonki kuolen? Oon piirroshahmo.”
Tavoilleen uskollisena Ankka ei kuitenkaan jäänyt pitkään tappiotaan suremaan, vaan ilmoitti heti asettuvansa ehdolle myös seuraavissa vaaleissa, ”mitkä saatanan vaalit siellä seuraavaks nyt on”, nähden kuitenkin elektronisen äänestyksen merkittävänä tulevaisuudenuhkana. Toisesta kierroksesta Ankkalinnan kasvatti odottaa tiukkaa, mutta ei suostu paljastamaan omaa suosikkiaan: ”Siis Pekkahan on aivan mahtava jätkä, mut sen puolisohan on ihan umpifägäri. Taidan äänestää Aku Ankkaa. Ha-ha.”

Miltä Niinistö maistuu?
Kaikkien hyvin tiedossa olevien faktojen ja mielikuvien valossa Pekka Haavisto on pinaattikeittoa: vihreä, vellimäinen ja siinä on monen mielestä muna hassussa paikassa.
Mutta mikä ruokalaji Sauli Niinistö olisi? Onko hän ruisolut? Sitä työtätekevän ei pitäis lounaaksi nauttia, mutta kun pinaattikeitto ei vain maistu.
Vai onko hän mämmiä? Sisältää ruista, melko hapan, mutta menee alas sokerin ja kerman kanssa, vaikka muistuttaakin jo kertaalleen käytettyä lounasta.
Hyvät kanssakansalaiset, vetoan teihin: avatkaa minulle ovi mielenne syövereihin ja kertokaa totuus!
P.S. Tämä tieto on minulle tärkeä. En ole vielä äänestänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *