2.12.2011 13:07 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, joulukuu 2011

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

8 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, joulukuu 2011”

Linnan juhlissa isänmaallinen tunnelma
Tarja Halosen viimeiset linnan juhlat ovat hyvässä vauhdissa presidentinlinnassa. ”Mun juuret on tässä isänmaassa. Itsenäisyys merkkaa mulle juurikin omia juuria”, kertoo valtiosalin nurkasta tavoitettu Jukka Palmu. ”En ole valitettavasti tämän kostyymini kanssa päässyt tuonne tanssilattialle, mutta täytyy varmaan lähteä, kun Mitro Repo jossain vaiheessa lähestyy, tässä luukissa mä näytän tosi paljon Heiskasen Outilta. Itse kuitenkin pitäydyn vesilinjalla tänä iltana, ellei kehonsisäisiä eritteitä ilmesty päälleni loppuillasta”, suunnittelee Palmu.
Palmun mukaan linnassa on ollut mukavaa kuhinaa. ”Lihansyöjäkasvit, nuo keltaisen lehdistön edustajat, ovat tosi tiiviisti erilaisten sittisontiaisten ja luteitten kimpussa tänään”, kommentoi Palmu diplomaattisesti Mariankadun puolelta.
Tässä vaiheessa iltaa toimittaja huomaa, ettei muista nimeään eikä näin voi lähestyä enää yhtään haastateltavaa.
”Suomen itsenäisyyspäivää on vietetty perinteisen menoin. Päivä alkoi aamuyhdeksältä Tähtitorninmäellä Helsingissä valtakunnallisella lipunnostolla. Itsenäisyyspäivän juhlintaa jatkoi valtakunnallinen paraati puolilta päivin ja juhlajumalanpalvelus Helsingin Tuomiokirkossa. Jumalanpalvelukseen osallistui muun muassa presidentti Tarja Halonen puolisoineen. Pitihän tää nyt sanoa, en mä voi tanssia kuitenkaan, ennen kuin kameramiehet on sammuneet.”

Kim Jong-un epäröi kykyjään hallitsijana
(Se paskempi Korea) Pohjois-Korean rakas diktaattori Kim Jong-il kuoli lauantaina sydänkohtaukseen kesken junamatkansa. Vallan odotetaan siirtyvän Kimin pojalle Kim Jong-Unille. Kim jr. epäilee kuitenkin kykyjään maailman älyttömimmän valtion tyrannina.
”En todellakaan ole varma, olenko tarpeeksi hullu tähän hommaan”, isänsä ruumiista tikaria irrottava Kim kommentoi Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA:lle. ”Siis, siinä missä tavallinen valtionpäämies selviää pienellä skitsouden asteella, tähän puuhaan vaaditaan todella sekopäistä pikkuhitleriä. Ihan kenen tahansa mielisairaalapotilaan skilssit eivät tähän riitä. Täytyy olla ihan vitun sekaisin.”
Etelä-Koreassa ollaan valmistauduttu (jatkakaa tästä ölöbölölölölölö)

NASA löysi kaksi maapallon kokoista planeettaa
(AREA 52) Yhdysvaltain avaruushallinto NASAn tutkijat kertovat löytäneensä kaksi maapallon kokoista planeettaa. Löydön tekivät meksikolaiset siivoovat Juan ja Anita, kun he vilkaisivat Kepler-luotaimen ottamia kuvia NASAn pääkonttorin aulan videoruuduilta.
Voin vahvistaa löydön”, kertoo tutkimusjohtaja Galileo Galilei-lei. ”Kuvissa olevat planeetat ovat Maa ja Mars, tai mahdollisesti Maa kahdessa eri kuvassa
Toinen planeetoista vaikuttaa olevan elinkelpoisen alueen ulkopuolella eikä ”sillä toisellakaan kovin vitusti ole älykästä elämää näkyvissä”, toppuuttaa Galilei-lei älykkään elämän etsijöitä.
Löydön merkittävyyttä lisää se, nämä ovat ensimmäiset Kepler-satelliitin havainnot. Viime vuonna maatakiertävälle radalle laukaistu satelliitti päätyi hirssipellolle Uzbekistaniin, kun budjettileikkausten takia NASA joutui ostamaan satelliitin laukaisupalvelut ukrainalaiselta halpalentoyhtiötä.
NASA:n tutkijat ovat innostuneet löydöistä ja suunnittelevat jo seuraavia tutkimuksia. ”Ajattelin illalla kurkistaa ikkunasta, josko venus vilahtaisi”, Galilei-lei naurahtaa. ”Anglosaksisella kielialueella taas aiomme esitellä suunnitelmat anturin laittamisesta Uranukseen

Tässäkö ajankohtainen ja kansallisesti merkittävä uutinen? Katso kirjaimet
Ajankohtaisuutisointi hämmentää miestä. Aamulehden mukaan STT:n mukaan Daily Mailin mukaan The Sunin mukaan The Econimistin mukaan Matti Apusen mukaan lähteneen muodokkaan mieshenkilön kertomana ei jutussa nyt sitten tämän enempää asiaa ollutkaan mutta aamulla tuli noita nettilehtiä selailtua ja tuli tällainen hauska ajatus ilmiöjutuksi.

Myrsky on katkonut sähköjä laajalti Pohjois- ja Itä-Suomessa. Muun muassa Juva, Hirvensalmi, Anttola, Mauri Pekkarinen, Sirkka-Liisa Anttila, Keskustanaisten metsästysseura ja lukuisat aluepoliitikot ympäri maata on havaittu tänään kokonaan pimeiksi. Suunnitteilla on niiden käynnistäminen metaanikaasulla. Vieremäläisen Junttilan tilan lehmät ovat kuitenkin pierreet odotettua maltillisemmin tänään, joten Mauri Pekkarisen käynnistymistä jouduttaneen odottamaan huomiseen.
Anne Sääkartoilta kertoo, että lähipäivät näyttävät kuitenkin valoisammilta. Savosta ei pääse eikä tule pääsemään yhtään mihinkään junalla, autolla, lentokoneella, kävelemällä, uimalla eikä ryömimällä. Pohjois-Savon pelastuslaitos kehottaa avuntarpeen tullen ryömimään huomaamattomasti lähimpään ojaan kuolemaan.

KHO paljastaa valekristityn tapauksen taustat
(GOLGATE) Kohukristityksi kääntyneen iranilaisen Markon (nimi muutettu, oikea nimi on Yasser K. al-Wadir) tapauksen taustat on julkistettu.
Tapaus oli helppo todeta väärennöksesti”, toteaa KHO:n presidentti ja personal trainer Pontius Pilates. ”Saimme kotikäynnillä riittävästi todisteita kääntymyksen epäaitoudesta
Pilates luettelee pahimmat mokat: ”Raamattu oli esillä, mutta se oli luetun näköinen, sivut koirankorvilla ja tekstissä oli paljon alleviivauksia ja reunamerkintöjä”. Pilateksen mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun kukaan on kotioloissa avannut Raamattua ja se osoittaa tietämättömyyttä kristinuskon tavoista. ”Raamatuksi väitetty kirja oli myös kirjoitettu jollain hiirenpissakirjaimilla, ilmeisesti arabiaksi. Saattaa olla, että kirja ei ollutkaan Raamattu vaan ehkäpä terroristien pomminteko-ohje”.
Joulunaika toi KHO:lle lisää todisteita pinnallisuudesta. ”Koetimme löytää Yasserilta joulupukkinaamion tai edes tonttulakin — ilman tulosta. Kun kysyimme onko tuttuja Samu-sirkan joulutarina tai Frank Capran Ihmeellinen Elämä, niin hän ei ollut kuullutkaan. Liekö katsonut edes Tuntematonta Sotilasta joulupäivänä? Sen sijaan äijä höpisi Jeesuksesta ja Joosefista ja paimenista — taisi raukalla mennä joulu ja pääsiäinen sekaisin”, jatkaa Pilates syvävenytellen.
Viimeinen niitti oli kristitty ruoka. Kinkkua ei joulupöydässä ollut eikä tarjottu kossunaukku maistunut. Vastaavasti lipeäkala ja imelletty perunalaatikko oli syöty, joten selvästi tässä on jotain pielessä”, Pilates päättää tarinansa.
Lopuksi Pilates pahoittelee Yasserin polttamista roviolla. Se oli valitettava väärinymmärrys KHO:n ja poliisin välillä, mutta ”..eipä se olisi palanut jos olisi ollut oikea noita”, hän toteaa leikkisästi.

PERUSSUOMALAINEN POLIITIKKO SANOI ”KAKKA”
Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho aikoo poistua Facebookista vuodenvaihteessa.
Hän perusteli maanantaina päätöstään muun muassa sillä, että Facebook on laskenut poliittisen journalismin tasoa.
Toimittajia ei Halla-ahon mielestä kiinnosta se, mitä poliitikot sanovat eduskunnassa tai blogeissaan, vaan se, mitä he sanovat Facebookissa tai Twitterissä.
– Jos (perussuomalainen) poliitikko sanoo Facebookissa ”kakka”, se on kymmenessä minuutissa jokaisen verkkomedian etusivulla, ja Timo Soinin mielipidettä tiedustellaan.
– Jos poliitikko ei sano ”kakka”, uutisaiheeksi riittää se, että poliitikon avustaja sanoo ”kakka” tai että joku sanoo hänen seinällään ”kakka” tai että hänet on lupaa kysymättä liitetty johonkin sellaiseen ryhmään, jossa sanotaan ”kakka”, kansanedustaja kirjoitti Facebook-sivuillaan.
Halla-ahon Facebookissa esittämistä sotilasjuntta Kreikkaan -kommenteista nousi aiemmin syksyllä metakka, jonka perusteella hänet erotettiin kahdeksi viikoksi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.

Angry Birds -pelin shokeeraavat juuret – Katso kuvat!
(Arkham) Helsingin Uutisen julkaisema skuuppi Angry Birds -peliin liittyvistä syvistä huolista on niin ikään syvästi häirinnyt rationaalista ajattelua kautta Interwebsien. Pelin aggressiivisuudesta on löytynyt uusia, yllättäviä ja peräti shokeeraavia paljastuksia, joista toimitus ei kuitenkaan saanut väännettyä kuumia bikini-kuvia. Toimitus pahoittelee. Tavallaan.
”Angry Birdshän on tunnetusti lapsia väkivaltaiseen ja itsetuhoiseen käytökseen kasvattava peli,” kommentoi kulttuuritutkija-emeritus ja Viitakosken virallistettu kylähullu Aggro Paranoidialainen. Pelin betaversio on kuulemma yhden jos toisenkin akatemiatutkijan mukaan löydetty keisarillisesta Japanista circa 1942 AD, jossa sitä käytettiin kamikaze-pilottien hahmotuskyvyn parantamiseen.
”Nykyisellään peli on selkeästi islamistifundamentalistien kulttuurivallankumouksen ja sharia-lain levittämisen väline,” esittää Paranoidialainen, ja huomauttaa että salaiset viestit löytyvät jos vaan lukee tarpeeksi silmät sirrissä rivien välistä. ”Onhan ihan selvää että pelissä läntistä kapitalismin ikonia, talossaan mukavasti asuvaa vihreää possua, kohtaan järjestetään itsemurha-iskuja 9/11 –hengessä. Pelaavista lapsista tulee ajan myötä tahdottomia maailmanlaajuisen jihadin sotilaita, koska vihreät possut eivät ole halal,” Paranoidialainen tietää. ”Ja sitä paitsi islam,” toteaa Paranoidialaisen helluntaiseurasta löydetty lapsivaimo. ”Kuka ajattelee lapsiamme?” hän kysyy näennäisen retorisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *