1.11.2011 15:11 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, marraskuu 2011

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

7 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, marraskuu 2011”

Euro jää sairaslomalle
(REBERBAHN) Euroopan unionin yhteisvaluutta euro jää sairaslomalle. Euroopan kansalaisille lähetetyssä sähköpostissa yhteisvaluutta euro kertoo Euroopan keskuspankin antaneen virkavapaata terveydellisistä syistä.
Yhteisvaluutan tilasta saattoi antaa vihiä jo se, että euro ei ollut läsnä viime viikolla Maltan kymmenen euron juhlakolikon julkistamistilaisuudessa. Sairaslomastaan huolimatta euro aikoo kuitenkin jatkaa yhteisvaluuttana sairaslomansa aikana ja olla mukana uusissa miljardiluokan veloissa.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun euro jää sairaslomalle, sillä vuoden 2008 syksyllä euro oli useita kuukausia syrjässä maailmantalouden päivittäisistä rutiineista. Syyksi kerrottiin euron terveydentilaan vakavasti vaikuttava budjettiepätasapaino, minkä seurauksena euroon injektoitiin valtava likviditeettisiirrännäinen, joka kuitenkin aiheutti komplikaatioita edettyään sydämeen.

Jumminen: Analysointi vaikeaa
(INTERNETFOORUMI) Tahani Jumminen internetin anonyymiltä asiantuntijafoorumilta manasi Venäjä-ottelun jälkeen Jukka Jalosen kiekkoanalyysin tehottomuutta.
-Ensimmäisessä virkeessä puhuttiin tyhmästi ja hakattiin päätä seinään. Toiseen virkkeeseen parannettiin ja kolmannessa oltiin jo parempia. Olen tyytyväinen, että hän sai hankittua paljon ylisanoja, vaikka olikin tehoton, Jumminen sanoi ANAL+:n haastattelussa.
– Kuten nähtiin, analyysi on valmentajille vaikeata. Terävyys, röyhkeys ja itsekkyys eivät ole heille luontaista. Ylisanoista pitää tehdä yksinkertaisempia.

(ISO JYTKYPAJA)Kuusi prosenttia suomalaisista larppaa
Todellisuudesta vieraantunut vöyhkääminen eli 30-luvun larppaus ei ole aivan niin suosittua kuin julkisesta keskustelusta voisi ehkä päätellä. Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan vain kuusi prosenttia suomalaisista luulee, että lapuan liike on vielä voimissaan ja fasismi on oikeasti jees juttu.
Suurin osa vastaajista, 60 prosenttia, ei pidä larppausta itselleen tarpeellisena. Larppaus on kuitenkin yleisesti tunnettu ilmiö, sillä vain kahdeksan prosenttia vastaajista ei tiennyt, miten luetaan iltalehden lööppejä.
Larppaus on suosituinta Perussuomalaisten kannattajien keskuudessa, sillä 80 prosenttia kannattajista noudattaa ajatusmaailmaa, jossa Hitler on kova jätkä ja keskitysleirit ratkoisivat kaikki ongelmat. Vähiten innostuneita ovat keskustan äänestäjät, jotka muutenkin on todistettu hieman hitaiksi.
Miesten on todettu larppaavan enemmän kuin naisten, vaikka myös naisista tiedetään löytyvän intomielisiä larppaajia. Ikä ei näytä juuri vaikuttavan larppauksen suosioon. Suhteellisesti eniten larppaajia on Oulun seudulla.
Ajankohtaisen kakkosen Taloustutkimukselta tilaamaan nollatutkimukseen haastateltiin kymmentä yli 15-vuotiasta syrjäytymiskierteessä olevaa suomalaista. Virhemarginaali on 3 prosenttia.

Puhelinnumeroita julkaistu internetissä.
Nollakakkosseksi itsensä esittelevä ryhmä on julkaissut satojentuhansien, ellei miljoonien, suomalaisten yksityishenkilöiden ja yritysten
puhelinnumerot internetissä ja jopa paperisina luetteloina. Erityisen törkeäksi teon tekee se että ryhmittymä on uhannut jakaa luettelon jokaiseen kotitalouteen. Numeroiden alkuperä ei ole tiedossa, mutta niiden epäillään vuotaneen teleoperaattoreilta. Nollakakkonen-ryhmän edustaja Frank Eniro myöntää että julkaistuilla tiedoilla on tarkoitus tienata.
-Tarkoituksemme on houkutella tirkistelynhaluisia ihmisiä soittamaan maksulliseen palvelunumeroomme josta annamme ihmisten numeroita, Eniro kertoo.
Viranomaisten mukaan syytä huoleen ei ole, mutta kaikkien kannattaa vaihtaa puhelinnumeronsa ja pitää se jatkossa vain omana tietonaan.
Päivystävät tietoturva-asiantuntijat Petteri Järvinen ja Mikko Hyppönen muistuttavat että pelkällä puhelinumerolla ei vielä voida aiheuttaa kovin suurta vahinkoa. – Tarvitaan myös puhelinlaite jotta numeroita voidaan hyödyntää. Asiantuntijat kehoittavatkin säilyttämään puhelinta ja numeron sisältävää SIM-korttia aina erillään toisistaan.

(LINNA)
Kaksi tavallista, kouluttamatonta ja hieman keskimääräistä heikkolahjaisempaa kansalaista, Hakkaraisen Tepa ja Oinosen Tepsu, ilmoittivat etteivät osallistu presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoon tänä vuonna.
”Tavallisten kansalaisten, kuten me, sijaan noihin juhliin pitäisi kutsua enemmän tavallisia kansalaisia. Riittää jo tavallisten kansalaisten kestittäminen valtion varoilla!”
Lehti-lehden kansalaisjournalisti Matti Turpeen haastatteleman erityiskansalaisen, Benjamin Zyzszczkowitzckin mukaan kyseessä on kuitenkin vain ”tosi nolo yritys kerätä pisteitä kun kaikki tavikset kuitenki haluu nähdä julkkiksii ja silleen.”
Lehti-lehden saamien tietojen mukaan tasavallan presidentin kanslia selvittää mahdollisuutta järjestää vuoden 2012 presidentin vastaanotto pelkästään sotaveteraaneille ja tavallisille kansalaisille. Kutsuvieraslistalle on alustavasti liitetty Mellun Sepi, Murikka, Pyde, Rannan Artsi ja Meri-Matti.

Koomikot boikotoivat Linnan juhlia
(PERSUDENTIN KANSLIA) Tunnetut koomikot ovat ryhtyneet kapinoimaan Linnan juhlia vastaan. Yksi heistä on kansanhumoristi Pentti. Hän aikoo jättää tanssikengät kotiin, sillä hänen tanssivaa koiraansa Mustia ei ole kutsuttu.
– Tämä loukkaa minua henkilökohtaisesti. Eräs sotaveteraani on minulle jo ihmetellyt, kuinka on mahdollista, ettei koira saa tanssia linnassa. Kyllä se minustakin vähän outoa on.
Sen sijaan narri Teuvoa hänen lampaansa Bellan kutsumatta jättäminen ei häiritse. Linnan juhlat jäävät väliin muista syistä.
– Herrojen kanssa tanssiminen saa minut hikoilemaan kiusallisesti. Lisäksi absolutistina korpeaa verorahojen tuhlaaminen kansanedustajien ryyppyreissuihin.
Lehden tietojen mukaan myös muutamat muut perushumalaiset kansanhumoristit harkitsevat juhlista poisjääntiä.

Halonen: Kutsu Linnan juhliin on suora käsky
(HOMEPERSEENSUO) Suomen puolustusvoimien ylipäällikkö, presidentti Tarja Halonen huomauttaa, että kutsu Presidentinlinnan itsenäisyysjuhliin on esimiehen antama suora käsky.
”Kun ylipäällikkö käskee, silloin saatana totellaan”, jyrähtää Halonen hevosen selästä marsalkan sauvaa heilauttaen.
Halonen valotti itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton kutsukäytäntöään puhuessaan kiimaisille maatalousyrittäjille Haminan Homeperseensuolla.
”Osalla kutsuista haluan kunnioittaa demokratiassa valittuja instituutteja, osalla Eniron puhelinluettelon kokoajia ja osan kutsun ihan vaan sillä perusteella, että nää on mun bileet ja kutsun saatana ihan ketä huvittaa”, Halonen pärskii ottaen samalla ryypyn taskumatistaan.
Muutamien kansanedustajien jättäytyminen juhlista pois erinäisten henkilökohtaisten syiden vuoksi on saanut ylipäällikön sapen kiehumaan, ja tämä uhkaakin juhlista pois jättäytyviä vähintään esitutkinnalla ja kolmella päivällä pekonia.
”Jos joku ei halua juhliin tulla voi puolestani vetää vitun päähän, ei tää herkkua oo aina mullekaan. Kättele itte joka vuosi ne samat naamat ja mieti sitten miten kukaan ei osaa mitään muuta toivottaa kuin hyvää itsenäisyyspäivää.”
”Siinä on se koko helvetin jonotusaika pohtia jotain järkevämpää sanottavaa”, suurvisiiri kohkaa, ampuu panssarivaunua kertasinkolla, ja lähtee ratsastamaan kohti joukkosidontapaikkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *