5.10.2011 16:46 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, lokakuu 2011

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

8 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, lokakuu 2011”

(TAIVASTEN VALTAKUNTA) Applen pitkäaikainen ex-toimitusjohtaja ja IT-vaikuttaja Steve Jobs on siirtynyt käyttämään pilvipalveluita (engl. cloud computing). Tapaus on noteerattu laajasti kansainvälisessä mediassa. ”Ehkä omena päivässä tosiaan piti lääkärin loitolla”, tuumi Jobsin seuraajaksi nimetty Jonathan Ives.

Perussuomalainen TJ: Myös harjoittelijoiden seksuaalisen suuntautuminen oltava toimitusjohtajan tiedossa
(STADISSA) Perussuomalaisten kannattajaksi ilmoittautuva paikallisen vientiyrityksen toimitusjohtaja Juhani Tahkola allekirjoittaa kansanedustaja Mika Niikon taannoisen lausunnon, jonka mukaan työntekijöiden tulee ilmoittaa työnantajalle seksuaalinen suuntautumisensa. Erityisesti työharjoittelijoiden olisi hänen mielestään ehdottomasti tehtävä selväksi toimitusjohtajalle, onko kotona tyttöystävä odottamassa tai onko yleensäkin ollut tyttöjä.
”Johtajan pitää tietää myös harjoittelijoista perusasiat, että tiedetään niin sanotusti missä mennään. Ei voi johtaa tehokkaasti, jos on jotain epäselvyyksiä.”
Tahkola on huolissaan siitä, että yrityksen työilmapiiri voisi vaarantua, jos yritysmaailman käyttäytymissääntöjä tuntemattomat uudet tulokkaat ryhtyisivät keikuttamaan venettä.
”Ihan selvä juttu. Mieti nyt jos tänne tulee jotain nuoria kolleja kauppiksesta, röyhkeitä poikia… pikeepaita kiristelee, on käyty kuntosalilla… niin, että mitä siitä tulisi. Pitää olla pelisäännöt kaikkien tiedossa.”
Tahkolan mukaan hyvän työilmapiiriin perusedellytyksiä on myös, että alaiset kunnioittavat johtajaa ja tunnustavat tämän kokemuksen ja strategisen näkemyksen. Lisäksi kaikkien, erityisesti nuorten harjoittelijoiden tulee tietää, ettei toimitusjohtaja ainakaan ole mikään sellainen, siis on naisia jatkuvasti vaikka kuinka paljon.
”Viimeksi lauantaina olin Llamasissa, siinä sen jonkun vieressä, oliko sen nimi nyt DTM tai mikä ikinä. Oli halukkaita typyjä ihan joka sormelle”, Tahkola ilmoittaa ja vetää vatsaa sisäänpäin.
”Satutko muuten tietämään voiko tietokoneeseen jäädä jotain tietoja siitä, millä nettisivuilla on käyty? Ihan yleisen tietoturvan takia kysyn.”

Ruotsalainen Tomas Transformer saa kirjallisuuden Nobel-palkinnon
(TUKHOLMA/CYBERTRON) Tämänvuotisen Nobelin kirjallisuuspalkinnon saa ruotsalainen runoilija ja veturirobotti Tomas Transformer.
Palkinnon perusteluissa Ruotsin Akatemia kiittää Transformeria siitä, että ”hänen tiiviisti pakatut, läpikuultavat kuvansa avaavat tuoreen näkymän todellisuuteen. Lisäksi hän osaa muuttua kolmesta nynnystä pikkuveturista vitun isoksi robotiksi, kuin siistiä.”
Uransa 1950-luvulla aloittanut Transformer nousi nopeasti ruotsalaisen runouden kärkinimiksi. Hän jatkoi antiikin runouden, barokkilyriikan ja surrealismin perinteitä yhdistäen niitä vitun isojen veturirobottien sielunmaisemaan. Vuonna 1930 syntynyt Transformer sai vuonna 1990 arvostetun Optimus Prime -palkinnon. Samana vuonna hän sai myös pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon kokoelmastaan ”Miten niin unlicensed pirate product?”.
Heti palkitun nimen julkaisemisen jälkeen Ruotsin Akatemiassa yleisö puhkesi raivokkaisiin aplodeihin ja kaasuttimen pärinään. Paikalla oli myös tavallista enemmän yleisöä. Transformerin palkitseminen tuli monelle yllätyksenä. Monet ovat kuvitelleet, että Ruotsin Akatemia ei haluaisi palkita autobotia Decepticonien sinnikkään vastustuksen johdosta, etenkin takavuosien Jetfire-skandaalin jälkeen. Sinänsä Transformeria kuitenkin pidetään palkinnon arvoisena.
Nobel-palkinto on maailman merkittävin kirjallisuuspalkinto. Se on suuruudeltaan noin miljoona euroa.
Ruotsalaisille kirjallisuuspalkinto on myönnetty aikaisemmin seitsemän kertaa. Suomeen palkinto on tullut vain kerran. Hakka-peli voitti palkinnon vuonna 1939.
http://www.likecool.com/Tomas_the_Transformer–Toy–Gear.html

Urpilainen: Hallituksen talouslinja pienentää tuloeroja
Urpilaisen mukaan muun muassa pääomaveron kiristykset supistavat Suomen ja Kreikan välisiä tuloeroja niin sanotulla Gini-kertoimella mitattuna 0,4 prosenttiyksikköä ja pienentävät kreikkalaisten suhteellista köyhyysastetta saman verran.
Urpilaisen mukaan selvitys kertoo nyt kaikille epäileville tuomaille ja vastarannankiiskille, että hallituksen esitysten vaikutukset ovat selvästi kansainvälisiä tuloeroja vähentäviä.

Arhinmäki esittää sukupuolikiintiöitä vankiloihin
(Köyliönpöllöt) Tasa-arvoasioista vastaava ministeri Paavo Arhinmäki (vas) esittää sukupuolikiintiöitä vankiloihin.
Arhinmäki ehdottaa kiintiöiden säätämistä, jos sukupuolten tasapuolinen edustus vankiloissa ei muuten toteudu vuoteen 2013 mennessä. Kulttuuriministeri Arhinmäen mielestä vankiloissa tulisi olla vähintään 40 prosenttia kumpaakin sukupuolta.
Jo aiemmin ainakin valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) on sanonut pitävänsä mahdollisena, että naisten määrää vankiloissa kasvatetaan lakiteitse. Järki-ihmiset puolestaan ovat karsastaneet ylhäältä tulevaa sääntelyä ja pitäneet mieluisampana itsesääntelyä.
”Tämä on tehtävä tasa-arvon nimissä” Arhinmäki toteaa. ”Tämä on viesti siitä että sukupuolten välisiä eroja ei sovi hyväksyä. Myöskään ihmistä ei pidä tarkastella yksilönä” ministeri selventää.
Kun ministeriltä kysyttiin pitäisikö naisten alkaa itse tehdä enemmän rikoksia vai aletaanko syyttömiä vangitsemaan, Arhinmäki toteaa aivot korvasta valuen ”Nyt ei ole kyse siitä, mitä kukakin on elämällänsä tehnyt, tai ollut tekemättä. Tärkeintä on äärimmäinen tasa-arvo. Ministerinä voin vaikka ehdottaa muutaman miesten yleisimpien rikosnimikkeiden mitätöimistä jos niikseen tulee”

VR hakee talvikauden kynnyksellä ihmelääkettä
(HELSINKI/VR Testilaboratorio) Talvikauteen varustautuva VR hakee aktiivisesti kokemuksia erilaisista huoltomateriaaleista, jotka pitävät veturien keulat kasassa Suomen arktisissa oloissa. Pasilan testilaboratoriossa tuulitunnelikokeissa on nyt löydetty vahva ehdokas talvikauden pelastajaksi.
”Kaikkea on kokeiltu; maalarinteippiä, rautalankaa, Erikeeperia ja nitojaa nyt esimerkiksi. Myös keltaisia post it -lappuja kokeilimme lätkiä Pendoliinon keulaan poikain kanssa. Tähän saakka junan keulat on kuitenkin pitänyt kasassa parhaiten harmaa ilmastointiteippi, eli niin sanottu jesse”, valaisee VR:n huoltotoiminnan johtaja Jan-Erik Jepua.
Jesseteippi on laajalti käytössä myös viihdeteollisuudessa niin sanottuna koossa pitävänä voimana. Monikäyttöisyytensä vuoksi tuotteesta on tullut rakastettu ja lähes korvaamaton toveri roudaripiireissä.
VR aikoo seuraavaksi edetä kenttätesteihin ja jos tulokset ovat yhtä lupaavia kuin tuulitunnelissa, hankitaan uutta ihmemateriaalia ensi talven koitoksiin. ”Eiköhän tuossa marraskuun lopulla ole jo jokainen veturi vahvistettu jessellä”, veikkaa optimistiselta kuulostava Jan-Erik Jepua. Ohessa toimituksen käyttöön saatu kuva VR:n tuulitunneli-installaatiosta.
http://i51.tinypic.com/ay34aw.jpg
”Turvallista matkaa!”, huikkaa Jepua enteellisesti palatessaan testilaboratorion syövereihin.

Niinistö teki selväksi: En niele!
Sauli Niinistö teki selväksi CIM-kantansa.
– Tehdään asia nyt selväksi. Sitä tungetaan väkisin kurkustani alas. En sitä nytkään niele, Niinistö totesi linjapuheessaan ja juoksi sylkäisemään lavuaariin.

Presidenttikisaan musta hevonen
(Helsinki) Suomen presidentinvaalikampanjointi kiihtyy kun areenalle astuu uusi ehdokas Porvari-Paavo. Ehdokas on kolmen Paavon, Arhinmäen, Lipposen ja Väyrysen vaaliliitto. Porvari-Paavo havittelee Suomeen ns. triumviraattia. ”Presidentinvallan jakaminen tuo valtavia kansallisia etuja Suomelle. Se mahdollistaa sen että presidentti voi olla samanaikaisesti samaa mieltä lähes jokaisen äänestäjän kanssa. Lipponen on aina oikeassa, Väyrynen eri mieltä kuin muut ja minä hoidan loput.” Kertoi kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki linjapuheessaan Keravalla.
Paavo Lipponen ilmaisi tyytyväisyytensä ratkaisuun, ”Tämän ratkaisun ansiosta voin nyt keskittyä täysin raskaisiin asiakysymyksiin ja oikeassa olemiseen. Toivonkin tästä lähin lehdistön esittävän arvolleni sopimattomat kysymykset vaikka Arhinmäelle. Arhinmäkihän me Väyrysen kanssa otettiin mukaan lähinnä uhrausmielessä.”
Huhujen mukaan Paavo Väyrynen on jo ehtinyt aloittaa politiikan kulisseissa kähminnän presidentin valinnasta poikkeuslailla. Keskustelut Viktor Vladimirovin ja KGB:n kanssa ovat edistyneet vanhalla rutiinilla ja prosessin vauhdittamiseksi on jo väläytelty nootin mahdollisuutta. Poikkeuslain perusteluiksi on jo päätetty Suomen poliittinen tilanne, kansakunnan etu sekä ns. yleiset syyt. Poikkeuslakiin ollan myös sisällyttämässä ”Paasikiven-Kekkosen-linjan” nimeämistä ”Paasikiven-Kekkosen-Väyrysen-linjaksi. Väyrynen ei suostunut kommentoimaan poikkeuslakihuhuja mutta myönsi olevansa tyytyväinen vaaliliittoratkaisuun. ”Olen aina ollut ambivalentin politiikan harrastaja ja tämä liitto on upea esimerkki tämän linjan pysyvyydestä. Tämän yhteenliittymän ansiosta voin keskittyä raskaisiin asiakysymyksiin sekä idän… siis ulkopolitiikkaan ja Arhinmäki ja Lipponen saavat keskittyä jalka- ja vesipalloon.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *