9.3.2011 20:45 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, maaliskuu 2011

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

2 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, maaliskuu 2011”

Nettikeskustelun ydin uhkaa sulaa (taas)!
Japanissa tapahtuneen voimakkaan maanjäristyksen ja tsunamin jälkeen Fukushiman ydinreaktoreilla 1 ja 3 on ollut suuria ongelmia. Yleisradion mielestä alueelta saatavien uutisten merkitys on jo noussut niin kuumaksi että narratiivin pelätään alkaneen sulaa. Tästä ensimmäisenä merkkinä on se että nettikeskustelijoiden syvälliset ja tarkkaan harkitut kommentit, eli siis suomeksi mielipiteet, ovat itsessään jo uutisen arvoisia, kuten tästä jutusta näkyy: http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/nettikommentoijat_ovat_keskustelleet_japanin_varautumisesta_kriiseihin_2432903.html
Ylen mielestä on erin tärkeää että salamyhkäisen nimimerkin takaa kirjoitteleva Mauri P. voi kommentoida kuinka pienet säteilypurkaukset ovat arkipäivää moderneissa, turvallisissa, maanjäristyksen, tsunamin ja Al-Quedan kestävissä ydinvoimaloissa. ”RRRRÄÄÄÄYYYYR” komppaa nimimerkki Godzilla jostain Tyynenmeren aaltojen alta, ja pahoittelee sitä ettei ehtinyt itse paikalle.
Ylen kannalta oleellisinta uutiselle on että sen siivellä pääsee mahdollisimman moni nojatuoli-ydinfyysikko tai viherpipertäjä vasemmistohippi esittämään mielipiteitään kaikelle kansalle, vaan siksi että kansa tietää ja että niin jotta. ”Meidän mielestämme uutinen ei ole uutinen ellei siitä puhuta paljon ja hartaasti netissä. Mitä enemmän on capseja ja huutomerkkejä niin sitä enemmän on lukijoita, ja sitä parempi sitä kautta on uutinen. LOL,” lohkaisi Ylen nettiuutisista päättävä N. Yarlotep. ”Todellinen sisältö on niinkuin so 1990s.”

Libyan sotakoneet pommittaneet Dipolia
Libyan asevoimat ovat yön tunteina moukaroineet ohjuksin ja tykistötulen voimin teekkarikylän Dipolia. Toistaiseksi vahvistamattomien tietojen mukaan tuhannet teekkarikapinalliset ovat paenneet Dipolin hävitystä läheisen Tapiolan kaupunginosan suuntaan. Ilmaiskut ovat viimeisin käänne niin kutsutussa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan varainjakojutussa.
Korkeimman hallinto-oikeuden eilinen päätöslauselma oikeutti KY:n säätiön olemaan jakamatta rahojaan teekkarikapinallisten kanssa. KHO nojasi ratkaisunsa perusteluissa ikimuistoiseen ”benevolence of the butcher”-periaatteeseen ja valtuutti samalla Libyan asevoimat käyttämään tarpeellisia voimatoimia oikeuden turvaamiseksi. Edes korkeimman hallinto-oikeuden pysyväisjäsen Pekka Hallberg ei ennakko-odotuksista poiketen käyttänyt veto-oikeuttaan, vaan pidättäytyi lähettämästä paimenkirjeitä viranomaisille.
”Tupsulakit olivat luvanneet luopua kaikista oikeusjutuistaan. He söivät kuitenkin raukkamaisesti sanansa ja nostivat lauantaina useita kanteita Espoon käräjäoikeudessa saadakseen varastetut rahansa takaisin. Dipolin pommitus oli ainoa keino saada huumeiset teekkarikoirat kunnioittamaan markkinatalouden luonnonlakeja.” – London School of Economicsista valmistunut tohtori Saif al-Islam Gaddafi kommentoi syöksypommittajien ujeltaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *