31.1.2011 20:07 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, helmikuu 2011

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

11 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, helmikuu 2011”

Kiusallisen heikosti peitelty pilauutinen Ässä- ja Lukko-fanien typeryydestä
Suomen myytillisestä asuttamisesta on esitetty uusi, kiistanlainen teoria, joka mahdollisesti asettaa uuteen valoon koko ihmissuvun historian.
Syyrialainen purjehtija, dramaturgi ja shetlanninponi Linné-Tuuli Culjettaa on heroiinipäissään löytänyt merkkejä siitä, että Suomen länsirannikolla on aikoinaan asunut kaksi luolamiesheimoa. Culjettaa kutsuu heimoja Karhun klaaniksi ja Ketun klaaniksi.
Karhun klaani (homo poriensis) oli nykyihmistä rotevampi elukka. Se ei juuri päässyt älyllään loistamaan, mutta Culjettaa väittää Karhun klaanin jäsenten pystyneen oluenpanoon. Taitavimmat klaanilaiset kykenivät myös suoriutumaan vaatimattomista teknillistä näkemystä vaativista toimista, kuten valtamerilaivojen hitsaamisesta telakalla. Homo poriensisin kallonmuotojen perusteella on selvää, ettei laji kyennyt kommunikoimaan älykkäästi.
Ketun klaanin (homo raumalaissis) jäsenet olivat viheliäisiä homppeleja, joista ei muuhun ollut kuin pitsiä nypläämään. Kettumaisen kansan erikoisuus oli se, että sen jäsenet kykenivät tuottamaan hieman ihmisen kieltä muistuttavaa ääntelyä. Minkäänlaista ymmärrettävää tai merkityksiä kantavaa puheenpartta ei kuitenkaan voinut syntyä.
Kiistanalaisin Culjettaan teorioista on se, että Karhun ja ketun klaanit olisivat kokoontuneet talvisin kahdelle uhrikentälle ottamaan mittaa toisistaan monimutkaisen kamppailun merkeissä.
”Isossamäessä ja Äijänsuolla tehtyjen mielikuvituskaivausten perusteella näillä paikoilla on kisailtu älyttömän uhon vallassa. Lie ollut näky, kun tuhannet vähä-älyiset apinaolennot ovat riehuneet ja vittuilleet toisilleen ja sitten vielä tuputtavat sitä vääntöä keskustelupalstoille ja kommenttilootiin, niin kuin muualla maassa siitä jaksettaisiin kiinnostua. Sellaista tässä tulee ajatelleksi, että voisivat potkia raumalaiset ja porilaiset helevettiin SM-liigasta, kun kannattajat eivät osaa olla niin kuin me muut ja nythän minä tämän parodian sitten taisin pilata”, sanoo Jokereiden VIP-aitiossa kauroja rouskuttanut Culjettaa, jonka hassu nimi tuli siitä, kun ensin piti osoittaa tässä sivistystä ja viitata Carl von Linnén nimeämiskäytäntöihin, mutta jäi sitten sekin tekemättä.

En parempaa keksi, he tekevät sen itse, katso ja kummastu:
Sakari Kuosmanen lauloi Finlandian Talviklassikossa;
Jokerien ja HIFK:n välinen Talviklassikko on alkamassa Helsingin Olympiastadionilla.
Talviklassikon sääolosuhteet ovat puhuttaneet pitkin viikkoa. Juuri nyt ilmassa leijalee ohutta räntää, mutta mistää sakeasta, ottelua vakavasti häiritsevästä lumisateesta ei voi puhua.
Olympiastadionin tunnelma viritettiin äärimmilleen juuri ennen ottelun alkua. Tuolloin legendaarinen Sakari Kuosmanen tulkitsi vieläkin legendaarisemman Finlandia-hymnin, jonka sävelsi kuulemma joku vitun legendaarinen Sibelius.
IS Urheilu seuraa Talviklassikkoa paikan päältä tunteikkaiden eräraporttien välityksellä!
Ps. Makkarassa oli röyhkeä bouquet!

Walhroos opastaa Elopia uudessa työssään
(FIRMAN SAUNA) Björn Walhroos on Nokian hallituksen pyynnöstä lupautunut opettamaan Stephen Elopille suomalaisen yritysjohtamisen salat. Maamme johtajien ylivertaisuudesta usein julkisuudessa puhuneen Walhroosin neuvoilla kanadalaisen Elopin työn toivotaan alkavan mahdollisimman kitkattomasti.
”Suomalaisen yritysjohtamisen erityispiirre on, ettei tärkeitä päätöksiä koskaan tehdä housut jalassa. Ensi töiksemme istutimme Elopin lauteille Villen, Pertin ja Ranen kanssa, ja kävimme läpi verkostot, hyvät veljet ja mistä laatikosta Elinkeinoelämän keskusliiton virkistystilojen pullonavaaja löytyy.”, kertasi Walhroos odottaessaan suihkun vapautumista.
”In Finland we have this thing called ei naisia eikä homoja.”, täydensi Rane (on kingi).
Saunaillasta toivuttuaan seurue siirtyi Rovajärven ampuma-alueelle suorittamaan Reserviupseerikoulun pikakurssia, koska Walhroosin mukaan jokainen yritysmaailman huipulle tähtäävä hyötyy armeijan johtajakoulutuksesta eli Mars! Mars! ja silloin liikkuu! Kurssilla Elopille opetettiin myös, että Vänrikki Koskela oli syväjohtaja ja yksi suomalainen patentti vastaa yhtätoista Applen patenttia. Yönsä Elop vietti vahtivuorossa jokaisen Nokian alihankkijayrityksen toimitusjohtajan kanssa.
”Ei me mitään sivarihinttaria näihin hommiin päästettäis, hä?”, makuupussissaan salaa masturboiva Walhroos täsmensi.
”Seis! Tunnussana?”, poterossa hytisevä Elop kommentoi uutta pestiään.

Perustuslakivaliokunta: Ei syytettä Vanhaselle
Perustuslakivaliokunta katsoo, ettei entistä pääministeriä Matti Vanhasta vastaan ole kivaa nostaa syytettä. Asiasta päättää lopullisesti eduskunnan täysistunto.
”Tässä on nyt vaarana että tämä vaalirahasotku leviää ihan käsiin”, totesi valiokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok), ”omatkin vaalirahasotkut on vielä mediassa käsittelemättä.” Kokoomuksen ja Keskustan eduskuntaryhmät päättivätkin yhteistyössä siirtää omat vaalirahasotkunsa käsiteltäviksi vaalien jälkeen. ”Näin kenellekään ei tule paha mieli”, totesi nimettömänä pysyvä keskustalaispoliitikko. ”Ja eikä kukaan menetä äänestäjiä”, totesi ehdolla oleva Kokoomuspoliitikko.
”Kavereitahan tässä ollaan hei”, puolustautuu rikokseen syyllistynyt mutta syyttämättä jätetty Matti Vanhanen, ”eikä kavereita nyt noin vaan pistetä linnaan.” Sasi myöntää, että Kokoomuksen sotkeutuminen Nova Groupin vaalirahasotkuun ja KMS-sotkuun liittyvät asiaan: ”Totta helvetissä ollaan kusetettu rahaa, eikai muuten joka kadun kulmassa vois olla noita kokoomuksen vaalimainoksia, haloo!”
Eduskunta jättää Matti Vanhasen tuomitsematta hallitusenemmistöllä eduskunnan täysi-istunnossa. Vihreät ovat pyytäneet hallitukselta erioikeutta äänestää päätöstä vastaan kahdella kansanedustajalla.

Talven pakkasennätys -40,1 astetta
(RIVIEN VÄLISSÄ) Talven uusi pakkasennätys -40,1 astetta on mitattu torstain vastaisen yönä Kainuun Kuhmossa.
”En ole jännittänyt koskaan näin paljoa, Suomen kansa voi taas hengittää rauhalllisemmin, kun maaginen kymmenluku on rikottu”, sanoo silminnähden helpottunut ilmatieteenlaitoksen huippututkija Ismo-Lasse Masto.
Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpötila on laskenut lähelle -40 astetta monin paikoin Lapissa ja maan itäosissa.
”Tänään oltaisiin oltu pakkoraossa avittamaan luontoäitiä. Jaska oli nestemäisen typen kanssa ojanpenkalla valmiina. Kun oli 39,9 taulussa, oli jo Juha Mieto mielessä. Mietaan kunnian palauttmiseksi olin jo antamassa merkin Jaskalle, mutta sitten ihme tapahtui. Lake Placidin pettymys pyyhkiytyi vihdoin mielestäni”, sanoo tutkimusassistentti Masto
Kuhmon Kalliojoella mitattiin myös viime vuoden Suomen kovin pakkanen, -41,3. Tämän talven edellinen on Utsjoen Kevojärveltä tiistailta, -39,1 astetta.
”Huhhuh, kun vitutti tuo tiistainen. Meni eilinen ryypyn puolelle, ja yritä siinä nyt sitten valvoa, kun 14 tunnin tumutus on takana. Onneksi vaimo huusi puhelimeen, niin pysyin sopivan skarppina”, sanoo tulevasta sinkkuudestaan ylpeä meteorologian jatko-opiskelija Ismo-Lasse.
Päivällä pakkanen lauhtuu hiukan, mutta kiristyy taas ensi yöksi. Paukkupakkasia on odotettavissa koko maassa.
”Nyt kun kultamitali on otettu, loppukisoista voi lähteä hakemaan ennätyksiä”, sanoo meteorologian kandidaatin tutkielmaansa valmisteleva Ippe.

”Emme neuvottele terroritien kanssa”.
Tripoli: Muammar Gaddafi antoi harvinaisen kovasanaisen lausunnon tänään illalla pitämässään tiedotustilaisuudessa.
”We’re taking action against evil people. Because this great nation of many religions understands, our war is not against Islam, or against faith practiced by the Muslim people. Our war is a war against evil. This is clearly a case of good versus evil, and make no mistake about it.. good will prevail.”
”I’ve made it clear, that the war against terrorism is not a war against Muslims, nor is it a war against Arabs. It’s a war against evil people who conduct crimes against innocent people.”
”Make no mistake about it: This is good versus evil. These are evildoers. They have no justification for their actions. There’s no religious justification, there’s no political justification. The only motivation is evil.”
”I see things this way: The people who did this act on America, and who may be planning further acts, are evil people. They don’t represent an ideology, they don’t represent a legitimate political group of people. They’re flat evil. That’s all they can think about, is evil. And as a nation of good folks, we’re going to hunt them down, and we’re going to find them, and we will bring them to justice. It’s that’s why we do have the Air Force.”
”You don’t get everything you want. A dictatorship would be a lot easier.. So long as I’m the dictator.”
”Also, finally I would like to thank all you Canadians for your warm welcome at the airport. Especially those of you who waved… with all 5 fingers.”

Mediamarkkinat laajenevat – Aller napanuoran mitan edellä
(SYNNYTYSSAIRAALAN KESKOSKAAPPI, LOHJA)
Sikiöille suunnattu digilehti on Allerin viimeisin konsepti, jolla se pyrkii laajentamaan osuuttaan mediakentässä. ”Olemme löytäneet neitseellisen yleisön”, Allerin Pauli Altto-Namuetälä toteaa. ”Uusinta ultraääni- ja infrapunavalotekniikkaa voidaan hyödyntää alle syntymisikäisille suunnatussa käyttöliittymässä. Lisäksi laissa ei ole määritelty mitään siitä, millaista materiaalia sikiöille voidaan tarjota”, Altto-Namusetälä riemuitsee. ”Penetroitumisemme näille uusille kohdunsisäisille markkinoille on maailmanlaajuisesti uraauurtava mediakentän laajennus, jonka hyötyjä vasta arvioidaan. Kartoitamme myös mahdollisuutta patentoida kaikki kohtuun suuntautuva markkinointi, tiedottaminen ja muu viestintä konsenimme omaisuudeksi”, pohdiskelee Altto-Namusetälä.
Työ- ja elinkeinoministeriön ja Otaniemen Taivaanmekaniikan Akatemian rahoittamassa napanuoraviestinnän hautomosta tavoittamamme mediatekniikan insinööri Pentti Postnokialainen kertoo, että vaikka kohtuviestintäteknologia on vasta lapsenkengissään, tulee tuottavan yleisösegmentin löytyminen luultavasti kiihdyttämään alan kehitystä. ”Parasta tietenkin olisi, jos uteromediateknologiset innovaatiot kehitettäisiin kotimaassa, minkä jälkeen kehitysyhtiöt voitaisiin maan tavan mukaisesti myydä ulkomaisille investointiyhtiöille rahastusta varten,” Postnokialainen tähdentää.
Liikenne-viestintäministeriöstä todetaan, että ultraäänitutkimukset voivat häiritä kohtuun suuntautuvaa kaupallista viestintää. ”Ratkaisuna voisi olla kaiken kohtuun suuntautuvan ultraääniliikenteen tuotteistaminen ja yksityistäminen, jolloin markkinat kyllä ratkaisevat, mikä näistä toiminnoista toimii kannattavalla ja kilpailukykyisellä taloudellisella perustalla” viestintäministeri Suvi Lindén esittää.
Sikiöille suunnatun konseptin sisällöntuotanto on vasta ideointiasteella. ”Se, että kohderyhmä ei ole vielä oppinut mitään verbaalista tai visuaalista kieltä, on haaste. Toisaalta juuri siksi meillä on etulyöntiasema kaikkeen muuhun mediaan ja markkinointiin verrattuna. Jos voimme jo kohdussa ehdollistaa lapsen tiettyihin kulutusvalintoihin, on myöhemmin paha tulla kenenkään enää tätä ohjelmointia purkamaan. Rinnalla voimme toteuttaa myös eräänlaisen suojelurahaan perustuvan systeemin, jossa maksetaan siitä, ettemme ehdollista sikiötä suhtautumaan negatiivisesti kilpailijan markkinoimiin tuotteisiin”, Pauli Altto-Namusetälä visioi.

Värikkäät hatut tekevät kevättyylin
(GLORIAN ADVERTORIAALI). Hempeiden nudesävyjen valtakausi on ohi. Muotibloggaajat ennustavat, että kevään kuumimmaksi trendiksi nousevat kirkkaat värit. Asun viimeistelee rohkea hattu.
”Tulee ihan mieleen Tupu, Hupu ja Lupu. Yhdellä on punainen hattu, yhdellä sininen ja yhdellä vihreä”, Timo Soinin ploki -nimistä muotiblogia pitävä Timo Soini arvioi.
Juhlava hattu pukee niin nuorta kuin vanhaa, eikä sen käyttöä pidä arkailla. Moni blogistin mukaan luuleekin, ettei heillä ole ns. hattupää. Jokaisen kasvonpiirteille löytyy kuitenkin sopiva hattu.
”Kukkahattu ja gepardihattu kuuluvat samaan ravintoketjuun”, Soini heittää esimerkkinä.
Muistaa täytyy silti, ettei mikä tahansa hattu ole muodikas.
”Jos täysin terve ihminen puuhastelee tötteröhattu päässä milloin mitäkin, niin sillä tavalla voi tehdä, mutta minä en halua sitä maksaa”, muotibloggaaja Soini täräyttää.
”Sitten istutaan kaikki tötteröhattu päässä jossain ja odotetaan kesää, ja se ei käy.”
Vakiolukijoitaan Soini ohjeistaa ennakkoluulottomaan pukeutumiseen.
”Viestini omille on se, että kivia taskuun ja jäitä hattuun.”

Yliluutnantti puolustautuu: puheeni oli irrotettu asiayhteydestään
(TALI-IHANTALA) Asiallista kritiikkiä esimiehestään antanut puolustusvoimien yliluutnantti on pitänyt poterostaan käsin torjuntavoittoon pyrkivän puolustuspuheen. ”Sanani on julkisuudessa irrotettu täysin asiayhteydestään. Käytin Halosta ainoastaan yhtenä esimerkkinä varusmiehille suunnatussa Isänmaan – ja kirjoita tämä sana pentele isolla – historiaa käsittelevässä monologissani”, itsensä Rytiin ja muihin kansakunnan sijaiskärsijöihin rinnastava yliluutnantti vakuuttaa.
Kertomansa mukaan Suomen armeijan yliluutnantti oli aloittanut tulisieluisen palopuheensa – ajan säästämiseksi – vapaussodasta. ”Käytin Halosta ainoastaan esimerkkinä siitä, kuinka vapaussota on jäänyt meiltä kesken ja miten hommat menivät kiville Mäntsälässä, vaikka toisaalta olihan niistä punikeista talvisodassa apua, kun ei meillä vielä silloin ollut liittolaisiakaan”, kertoo kättään suoraksi yläviistoon kohotettuna pitävä esimiesasemassa oleva ammattisotilas.
Läsnäolijoiden mukaan puheen kuuntelijoita oli paikalla 80 eivätkä he olleet liikkeellä huumorimielellä, paitsi yksi. Kyseinen varusmies tosin on niin kutsutusti vilkkaalla mielikuvituksella varustettu ja jollain muotoa herkkähipiäinen.
”Niin, ja nyt meillä on kommunistien ja naisten lisäksi näitä homoja ja niitä maahanmuuttajiakin. Ja Neuvostoliitosta on tullut EU, ja siellä ongelma. Kysyn vaan, mitä tässä sitten pitäisi tehdä. Ei Suur-Suomea pelkästään niin sanotulla poliittisella korrektiudella saavuteta, miekkaani tuppeen ja Eläköön Mannerheim!”, vahvistaa varusmieskoulutuksesta vastaava upseeri ja vetäytyy jälleen poteroonsa.

Maailman suurin diktaattori, jumalainen kikkarapää, ensirakastaja Marsalkka Gaddafi anoo poliittista turvapaikkaa luottotoimittajansa Rita T. Ainolan luota. Kihkeä lemmenpari aikoo piiloutua lemmenlomalle Lewille ja konsultoida jotain roskalehtiSeiskaa romanssinsa ja ehkäpä pikku kansainvälisien selkkauksiensa käänteistä. Marsalkka Gaddafi on luvanna myös varustaa Suomen lapin nykyaikaisilla rikkaiden öljyntuottamaiden tasoon yltävällä tarkka-ampuja/tankisto/tykistö/hävittäjäjoukoilla, jotka seuraavat Marsalkka Gaddafia tämän kosio/lomamatkalla Suomeen. Suomen puolustusvoimat kiittää ja kumartaa ja pyllistää samalla itään päin.

Internetistä löytyi natsivertaus
(PERSUJEN LAARI) Suomalainen mediakenttä heräsi uuteen viikkoon järkyttyneenä, kun YouTube-yhteisöpalvelusta löytyi video, jossa Perussuomalaisten puolueohjelma rinnastetaan Saksan kansallissosialistien ohjelmaan 1920-luvulta. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun poliittista puoluetta verrataan välillisesti natseihin. Tapauksen on pelätty avaavan vertauksen käytön poliittisessa keskustelussa myös laajemmin. Videon tekijästä ei ole tietoa, mutta vihjailtakoon tässä nyt että ainakin muut puolueet oli tämän hyökkäyksen takana ja että ihan oikeasti tää on tosi tärkeä juttu.
Asiasta raportoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat ja helvetin hyvin raportoikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *