1.1.2011 01:31 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, tammikuu 2011

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

8 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, tammikuu 2011”

Tutkijat selvittivät Alexander Stubbin uimareitit Atlantin poikki
Suomen ulkoministeri Alexander Stubb ui heräämisensä ja aamiaisensa välillä yli seitsemäntuhannen kilometrin uimalenkin, joka kestää noin 30 minuuttia. Reitin salat selvisivät Exteterin yliopiston viisivuotisessa tutkimuksessa, jossa Stubbia seurattiin satelliittilähettimin.
Tulokset osoittivat, että Stubb käyttää useita reittejä. Kaikki reitit lähtivät Itämerestä, mutta osa päätyi Brasiliaan, osa Argentiinaan ja osa Uruguayhin, mutta jotkut seurasivat Afrikan rannikkoa kohti etelää. Kerran Stubb ui viivasuoraan Etelä-Amerikkaan ajassa 00:27:13,192.
Tutkimuksesta kertoi Nature.

Minna Kaupin päätä vaaditaan vadille
(HIIHTOLIITTO) Vuoden urheilijaksi valittu Minna Kauppi osoitti palkintogaalassa epäurheilijamaista käytöstä. Tästä hyvästä median yllyttämät kansalaiset vaativat hänen päätään vadille. ” ..Ei kuiteskaan siihen samalle palkintovadille missä hänen päänsä jo oli.. siihen pitää keksiä jokin toinen vati!”,toteaa olkapääni yli kirjoitustani seuraava Äitini.
” ..Niin eikä siinä vadilla saa sitten näyttää kieltä.. että kuinkas suu sitten pannaan!!!”, Huutaa Iskä keittiöstä.

Tutkimus: Kokaiini vaikuttaa aivoihin kuin huume
Kokaiini aiheuttaa aivoissa samanlaisen reaktion kuin huumeet, tuore tutkimus paljastaa. Kokeessa vapaaehtoisille annettiin annos kokaiinia, minkä jälkeen tutkijat seurasivat koehenkilöiden aivoissa tapahtuvia muutoksia.
”Havaitsimme, että aivoissa tapahtui samanlaisia reaktioita kuin huumeita käytettäessä,” vanhempi tutkija James Evidentti summaa.
Tulos oli yllättävä, koska yliopiston lehdistötiedotteessa sanottiin niin.
Aiemmin samanlaisia tuloksia on saatu mm. heroiinin, ekstaasin ja LSD:n osalta.

Televisioalalle uusi gaala Kultainen suihku
(PASILA) Suomalaiset televisiokanavat ovat lanseeranneet alalle yhdessä uuden palkinnon Kultainen suihku. Televisiokanavien ylimmästä johdosta muodostettu Kuningasakatemia valitsee vuoden televisiokanavan viihde, visailu, yhteislauluohjelma ja life style -kategorioissa.
Henkilökohtaiset Kultainen suihku palkinnot myönnetään parhaasta kanavapäällikkyydestä ja ansioitumisesta Suomen audiovisuaalisen alan tuottajien yhdistyksessä. Ylen keskijohdolle on luvassa kolme erikoispalkintoa, koska heitä on niin paljon.
MTV3:n kanavapäälikko Jorma Kovana perustelee uutta palkintoa: ”Vitutti, kun palkinnot menivät ennen tekijöille, vaikka televisiokanaviahan ihmiset todellisuudessa katsovat. Tutkimustemme mukaan television katselusta 95% on eri televisiokanavien katsomista. Ja olishan se kiva päästä itekin telkkariin.”
Kuningasakatemian mallista ollaan kiinnostuneita myös Urheilutoimittajien liitossa, jossa petyttiin vuoden urheilijan Minna Kaupin sekoiluun pokaalinsa kanssa, koska hän on nainen. Vuoden urheilija –palkinto ollaankin korvaamassa Vuoden lajiliitto –palkinnolla.
Toimittaja: Täältä Tähän

Junakriittisen puolueen kannattajakortit saapuivat oikeusministeriöön
(HELSINKI-AUTOBAANA)Perusteilla olevan Junakriittisen puolueen kannattajakortit ovat saapuneet oikeusministeriöön tarkastettaviksi. Puolue aikoo kampanjoida eduskuntavaaleissa junaliikenteen lakkauttamisella.
”Jatkuvat myöhästymiset ja hutiloidut tiedotukset osoittavat, että junaliikenne ei sovi Suomeen. Junia ei tule ottaa enää yhtään lisää, kun meillä on omiakin huonokuntoisia moottoriteitä, jotka kaipaavat huoltoa”, kertoo puolueen torvi Matu Kaasturi.
”Otetaan nyt vaikka nämä italiaanot, siis pendoliinot. Miten sellaiset sulavat linjat sopivat suomalaiseen kulttuuriin? Ei täällä ole koskaan ollut mitään kaunista eikä sitä tänne pitäisi tuoda! Italialaiset huorat! Veivät munkin talostani puol… öö… höm”, Kaasturi kiihtyy ja vaatii lisää jäähdytysnestettä.
Puolue nimeää muiksi tärkeiksi linjoikseen ”rötösherrojen panemisen kuriin”. Tämä merkitsee Kaasturin mukaan auto- ja bensiiniveron poistamista sekä kuntakohtaisen asfalttipinta-alan alarajojen määrittämistä lailla.

Valko-Venäjän presidenttin Lukasenka peruu Välimeren kiertueensa. (Maan alla)Valko-Venäjän itseoikeutettu ja demokraattisesti valittu presidentti Aljaksandr Lukasenka peruu yllättäen jokatalvisen Etelä-Euroopan kiertueensa. Kiertue on yleensä kattanut kaikki talvisin lämpimät EU-maat. Lukasenka on yhdistänyt lomailuun myös annoksen kulttuuria esittämällä ministeriensä kanssa pienellä karonkalla kansanlauluja. ”Pääministeri on loistava hanuroimaan, puolustusministeri steppaa ja itse säestän balalaikalla” Lukasenka kuvailee. ”Joskus se emäntä innostuu ja ottaa muutaman askeleen tanssilattialla”, hän jatkaa. Tänä vuonna presidentin kihti on kuitenkin saanut henkilääkärin suosittelemaan kylmempää lomakohdetta. ”Demokratia-kiertue lähteekin yllätyskiertueelle Ljubljanan ja Tiranan kautta ja päättyy Sotsiin”, Lukasenkan agent-…tiedottaja vahvistaa.

Keskusta ei halua ratifioida omien oikeuksiensa julistusta (Kuokka ja Kirves) YK:n alkuperäiskansoja koskevan ihmisoikeusjulistuksen ratifioiminen siirtyy hamaan tulevaisuuteen keskustan vastustuksen takia. Keskustan piireissä ja kylillä ja toreilla huolta on herättänyt saamelaisten saama erityiskohtelu. ”Kyllä niitten poronpaimentajien pitäis tajuta kuka täällä on ensin asunut! Isän ja isänisän peltoa viljelen ja isovaarin Lapin metsät meinaavat viedä, perk…!” kommentoi nimettömänä pysyvä isäntä traktorinratin takaa. Keskustan johdon analyysi on jo astetta syvällisempää: ”Jos meidän unkarilaisten ja saksalaisten jälkeläisten pitäisi luovuttaa maamme saamelaisille, niin kohta tänne tulevat Siouxit ja Tutsit vaatimaan maita saamelaisilta. Ja kuka sitten vehnät ja mansikat viljelee ja kaataa männyt ja aarnimetsät?”, Keskustan tiedottaja Einari Punamulta ynnää.

PERSUILTA ENSIMMÄINEN KANNANOTTO
(ETELÄNMEDIA)Perussuomalaiset julkaisivat ensimmäisen poliittisen kannanottonsa niihin tai näihin asioihin liittyen. Perussuomalaiset vaativat täyskäännöstä Suomen ilmastopolitiikkaan. ”Puolueen mielestä hallituksen pitää ilmoittaa YK:lle ja EU:lle, että se ottaa yksipuolisen aikalisän ja haluaa luopua nykyisestä päästökauppajärjestelmästä”, kertoo STT. Mutta kannanoton populistisuus oli kaikille itsestään selvää. Persujen puheenjohtajan Soinin Timpan mukaan tämä, kuten tuskin muutkaan Perussuomalaisten kannat, eivät nouse hallitukseen lähtemisen kynnyskysymykseksi. Persuleirissä laulelevat pikkulinnut, notta seuraavaksi aiotaan ehdottaa, jotta Suomi eroaisi WWF:stä, Hiihtoliitosta ja Natosta. Myös Schengen alueesta erottautumisesta on ollut puhetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *