9.11.2010 19:35 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, marraskuu 2010

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

28 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, marraskuu 2010”

Homoilla ei ole huumorintajua
(NEUVOSTOJEN MAA) Suomen Mainonnan Eettinen Neuvosto (MEN of Finland) on antanut päätöksensä niin sanotussa homolonkero-jutussa. MEN of Finland on päätöksellään vahvistanut sen vallalla olevan käsityksen, että homoilla ei ole huumorintajua. ”On kohtuutonta esittää homoista tällaista ilmiselvää stereotypiaa, kun eivät ne kuitenkaan ymmärrä, ja siksi meidän on kaikin keinoin suojeltava tätä vähemmistöä kiusalliselta huomiolta”, perustelee ratkaisua MEN of Finlandin puhehenkilö Marko ”Macho-Make” Virtanen.
”Minusta kyse on enemmänkin siitä, että mediassa luodaan todellisuudesta poikkeavaa kuvaa esimerkiksi siitä, että merkittävä osa kansalaisista on homoseksuaaleja”, arvioi puolestaan tilannetta eräälläkin keskustelupalstalla päivystävä Suomen johtava mediatutkija, ja jatkaa perustelemalla väitteensä vastaansanomattomalla todistusaineistolla: ”Jos et usko, katso vaikka BB:tä ja mieti onko Suomessa oikeasti n. 40% kansasta bi- tai homoseksuaaleja?”
Asioista tietävillä tahoilla epäillään homojen ulottaneen lonkeronsa jo liiankin syvälle Viralliseen Mediaan
Myös Suomen Neuvostotasavallan Painetun Sanan Ylin Opillinen Elin, Journalistisen Sanan Neuvosto (JSN), on ottanut viikonloppuna kantaa ”täysin käsistä riistäytyneeseen” homouutisointiin. JSN:n tuomitsevan päätöslauselman mukaan Virallisen Median YLEn Kulttuuritoimitus on syyllistynyt vaaralliseen homostereotypioiden levittämiseen uutisoidessaan Paaville Barcelonassa järjestetystä joukkosuutelukohtauksesta. Rangaistuksena vääräoppisuudesta kulttuuritoimituksen esimies ja artikkelin kirjoittanut toimittaja on kumpikin tuomittu vastaanottamaan viisitoista raipaniskua.
”On äärettömän tärkeää, ettei mediassa valheellisesti viljellä tällaista tarkoituksellisen harhaanjohtavaa stereotypiaa nimenomaan homoista, jotka suutelevat toisiaan, kun kaikkihan me tiedämme, että heterotkin joskus pussailevat”, toteaa tämän itsestäänselvyyden JSN:n puheenjohtaja Risto Leimanen. ”Siksi olisi ollut parempi uutisoinnissa kertoa vain joukkosuutelukohtauksesta, ja kokonaan pidättäytyä yksilöimästä tekijöinä nimenomaan homoja”, Leimanen linjaa, ja painottaa, että lisää tuomioita tulee, jos tällainen homouutisointi jatkuu.
Kadunhenkilöt samaa mieltä homoista
Lehden tavoittamat kadunhenkilöt ovat neuvostojen kanssa samoilla linjoilla. Martti, joka oli keskustassa liikkeellä puolisonsa Riitan kanssa, kommentoi Lehdelle kummankin ratkaisun olleen hänestä oikea: ”Siis kyllä musta homot saa totta kai olla homoja, kunhan ne ei tuu tekemään sitä mun näkyville, niin kun esimerkiks Painettuun Sanaan. Ja olihan se homomainos aika härski, että varmaan parempi, ettei sitä enää näytetä. Pelästyy lapsetkin.”
”Mulle asia on tietysti sinänsä ihan sama, koska mähän olen hetero, mutta kyllä mä luotan näihin neuvostoihin, että ne tekee niin kuin on oikein”, tukee viereltä puoliso Riitta. Oikeasti, vastakkaisiakin näkemyksiä Lehden katugallupille esitettiin, mutta tähän juttuun nyt vain piti saada oikeaa tulokulmaa tukeva kadunhenkilön selkeäsanainen kannanotto, eikä kaikkea kansalaisten suustaan päästämää sekavaa ja homostereotyyppistä roskaa sitä paitsi kannata julkaistakaan.
Näin voidaan siis jälleen kerran todeta, että näillä päätöksillä on jälleen kerran vahvistettu MEN of Finlandin ja JSN:n osoittama täysi luottamus kansalaisten medialukutaitoon, ja samalla jälleen kerran vahvistettu kansalaisten horjumatonta luottamusta näihin neuvostoyhteiskuntamme keskeisimpiin tukipylväisiin. Jälleen kerran, täältä tähän.

(TÄÄLTÄ, TAPPIIN ASTI) Vanhusten evakkoretkistä kertonut TV-yhtiö Yleisradion MOT-ohjelma jätti kertomatta radion katsojille sen minkä tietää jo Kurvin mutkassa notkuva Kake ”Kake” Koskinenkin aina viimeistään puolilta öin, mutta ennen valomerkkiä. Etsin Kurvissa Koskista, joka muistutti, että ”toisin kuin saksalaisen ydinjätteen hoitopaikoista, vanhusten väliaikaisvarastoinnista voi päästä eroon pelkästään siirtelemällä niitä [vanhuksia] paikasta A, toisiin Helsingin lähiöihin”. Koskisen mukaan Kokoomuksen paikallisosasto on tutkinut ”millä tiheydellä niitä pitää siirtää ja kuinka kauas”, jotta päästään aivan törkeän optimaaliseen tulokseen laitospaikkojen vähennyksessä, mutta säilytetään kuljetuskulut hallinnassa. Kansan tarinan mukaan onnistuneen muilutuksen johdosta Kokoomus pamppu Asko Seljavaara onkin jo ehdottanut kaupungin budjettiin lisämäärärahoja sijoitettavaksi vanhusten loppusijoituspaikkoihin.

Sohvaperunat marssivat ulos kodista
(TELEVISIO) Suomen Big Brotherin katsojat Ry on suorittanut ulosmarssin kodistaan. Toiminnanjohtaja Lissu Kotiloisen mukaan vuorokauden mittainen ulosmarssi on vastalause Digitan toimihenkilöiden ulosmarssille.
Siis eihän tää oo niinku oikein ku me ollaan maksettukin meidän telkkarista kuittaa Kotiloinen ja tuijottaa loskaa kengällään.
Perunakulttuurianalyytikko Pekka ”Perushetero” Sahipellon mukaan perunoiden pitäisi ulosmarssia useamminkin ja kokeilla vaikka hiitämistä. Se on mukavaa ja sosiaalista toimintaa. tietää Pekka.
Digitan ulosmarssista uutisoi Turun Sanomat perinteisen mediaseksikkäällä otsikoinnilla.

KANSANEDUSTAJIEN PEITOISTA HIRVEÄ HALOO
(HANKINTAKESKUS) Eduskunta on hankkinut uudet, erikoissuunnitellut orkkupeitot kansanedustajien ja avustajien työhuoneisiin, koska nykyiset olivat nyppyiset ja tulleet muutenkin tiensä päähän.
”Peitot on suunniteltu erityisesti Persujen tarpeisiin ja alkuperäiseen sisustukseen sopiviksi, kertoo intendentti Timo Sointu eduskunnasta.

Yhteiskunnasta eronneiden määrä noussut hurjasti torkkupeittokohun saattelemana
Eroayhteiskunnasta.fi -palvelun ylläpitäjä Herkko Leka kertoo eduskunnan torkkupeittopyykkiä pestäessä yhteiskunnasta eronneiden määrän lähteneen villiin nousuun. ”Normaalisti viikon aikana yhteiskuntaan kyllästyneiden ja hanskat naulaan laittaneiden määrä voidaan laskea kolmen käden sormilla, mutta viime aikojen tapahtumien myötä olemme tarvinneet Olympiastadionin tornin kokoista helmitaulua”, hykertelee Leka poimiessaan mustikoita sittarin pakastealtaasta.
Koko jupakka lähti liikkeelle shokista joka kohtasi Suomen ylvästä kansaa, kun se tajusi heitä edustavien ihmisten olevan vain ihmisiä. Pietarsaaren yliopiston sosiologian emeritusprofessori Von Hertzen Brother kantaa keskustelussa oman kortensa kekoon: ”Jos ihmiselle x annetaan huomattava summa rahaa ja x:llä on torkkuessa kylmä, 50-luvulla itäisessä Länsi-Saksimaassa suoritettujen tutkimusten mukaan x tulee hankkimaan jonkin näköisen viltin lämmikkeeksi.
Lehti ei tavoittanut yhteiskunnan ylipapitarta Yövi Risaista kommentoitavaksi, mutta useat yhteiskunnan johtotahot ovat tuominneet yhteiskunnasta eronneiden toimet ”yön pimeyden syleilyksi”, ”anarkismilarpiksi” sekä ”ihan vitun daijuksi”.
Yhteiskunnasta jo 2002 eronnut Janari Iilane kertoo Lehdelle toimilleen merkittävämmäksi syyksi yhteiskunnan kyvyttömyyden pitää huolta jäsenistään. ”Ei musta kukaan nytkään välitä, mut eipä oo ketään kelle valittaakaan”, Janari itkee pala kurkussa.

Itsemurhahomot iskivät Afganistanissa
(EPÄTOIVOINEN KRIISIPESÄKE) Talebanien itsemurhahomot hyökkäsivät tänään aamulla lentokentälle ja sen lähettyvillä olevaan sotilastukikohtaan Itä-Afganistanissa sijaitsevassa Jalalabadissa. Viranomaisien mukaan hyökkäys ei aiheuttanut merkittäviä aineellisia vahinkoja, mutta silminnäkijöiden mukaan lentokentältä nousi epäilyttävän paljon savua.
Taleban-liikkeen mukaan hyökkäykseen osallistui neljätoista itsemurhahomoa, joita kuoli viranomaisien arvion mukaan kahdeksan. Isafin ja Afganistanin armeijan joukot eivät tiettävästi kärsineet henkilötappioita.
Hyökkäys oli osa viime kuussa Jalalabadissa aloitettua kokeilua, jossa Taleban käyttää vain ja ainoastaan homoseksuaaleja taistelijoita. Idea saatiin Yhdysvaltojen armeijalta, joka on ollut otsikoissa rakenteellisen homofobiansa takia. Perusajatus on, että tyhmät jenkkisotilaat juoksevat hyökkääviä homoja karkuun ja muut liittoutuneet sekä afganistanilaiset joukot seuraavat perässä.
Kokeilun psykologisista vaikutuksista ei ole vielä annettu virallisia tietoja, mutta hämmennystä ainakin on kuuleman mukaan ilmennyt, koska Yhdysvaltojen armeijan ohjesääntö ei kerro kuinka homoseksuaalisiin vihollisiin tulee suhtautua.
”Taistelussa kaikki tapahtuu nopeasti”, kertoo nimettömänä pysyttelevä yhdysvaltalainen sotilas. ”Ei siinä ehdi ajatella päitäisikö ampua vai pussata.”

Isänpäivän vietto sujunut perinteisissä merkeissä
(LUMIHANKI) Isänpäivän paluuliikenne on sujunut rauhallisissa merkeissä. Hissi on ahkeroinut edestakaisin koko aamupäivän ajan kuljettaen lauantai-illan happamia, keskiketteriä ja makkuriperunoita sujuvasti viemäriverkoston syövereihin.
Onnettomuuksilta ei kuitenkaan ole vältytty. Kaarinassa 39-vuotias mies unohti kirveen porstuaan ajaessaan perhettään ulos huonon lumitilanteen vallitessa ja Oulun Kiviniemessä 44-vuotiaan mieshenkilön muija aiheutti ainakin kolmen auton ketjukolarin kun ei saatana osaa edes vaihtaa kaistaa vaikka koko ajan huudettiin neuvoja vierestä. Komisario Matti Mäki-Miehen mukaan maistelulla, naukkailulla ja pikku napantereilla ei tänäkään vuonna ole ollut osuutta tapahtuneisiin.

JSN:lta sapiskaa Iltalehdelle
(ALMALAMPI)Kantelun mukaan Iltalehti oli 1.10.2010 julkaissut perättömän uutisen lottopotin voittajasta.
Iltalehden päätoimittaja Kari Kivelä puolustautuu, että uutisoinnissa on toimittu normaaliin journalistien tapaan. Uutisen tiedot tarkastutettiin toimituksen tutkivan journalismin asiantuntijalla Passiivi Ranketeella. Passiivi Rakenne lupaa, että kaikki vastuu otetaan virheestä. Rakenne kertoo tietojen varmistetun toisistaan riippumattomista lähteistä. Lähteiksi on paljastunut sekä Juhan Af Grann että Alan Sokal.
Päätoimittajan mukaan Iltalehti ei ole koskaan aikaisemmin kohdannut järjestelmällistä huijausta yksityiseltä henkilöltä. ”Meille tutumpaa on kierrättää syndikoituja uutisia automaattisesti ja kritiikittä uutistoimistoilta”, Kivelä kertoo.
Kantelun mukaan jutun perättömyys olisi tullut esiin vertaamalla haastateltavan kertomusta Veikkauksen antamiin tietoihin. Kivelä kuitenkin kiistää tämän jyrkästi. ”On tunnettu tosiasia, että nettipelaaja pelkää hukkaavansa tulostamansa kuvakaappauksen”, Kivelä uskottelee tietämättä kenelle.
Julkisen sanan neuvoston tuomio on, että Iltalehden on vietävä Risto Uimonen oikeuteen vitumoisesta tyhmyydestä niska-perse -otteella.
Kivelän laumassa ollaan nyt otettu opiksi. ”Jatkossa keskitymme luottamaan horoskooppeihin ja viihdeuutisiin.”

Arkisto: Timo Soini kertoo suhteestaan E.T:hen
Mantun Grilli 22.11.2010


Kaupunkilaispoika Timo Soini on väsymätön junttien ja vähäväkisten kansanedustaja. Suureksi populistijohtajaksi hänellä on kuitenkin liikaa tolkkua ja väärät raamit.


”Näin E.T:n ensimmäisen kerran luonnossa vuoden 1978 presidentinvaalitaistelun aikana, Timo Soini muistelee.

E.T:n puhe meni espoolaispojalle kuin häkä pönttöön, eikä se häkä sieltä ole mihinkään lähtenyt.

”
”Hän teki lähtemättömän vaikutuksen. Kun E.T. kesällä 1978 lähti kotiin, silmäni kostuivat, Soini vakavoituu.


Eivät ne silmät aivan kuivat ole silläkään hetkellä, kun hän tämän toteaa.


Mistä E.T. tilaisuudessa puhui?


”Hän halusi lähteä kotiin”, Soini hihittää.
Voisiko teillä olla värillinen ehdokas ensi vaaleissa?


”Miksipä ei.”

Lastenkulttuurin palkinto Hommaforumille!
(HOMMA) Keskustelupalsta Hommaforum on saanut tämänvuotisen lastenkulttuurin valtionpalkinnon. Palkinnon arvo on 15 000 euroa. Päätöstä perusteltiin Hommaforumille postitetuilla lukuisilla ansiokkailla lastenkulttuuria elävöittävillä keskusteluketjuilla, kuten nimimerkin Eino P. Keravalta aloittama ”Kasvatatko lapsestasi nuivan?” ja ”Mitä jos tyttäresi tapailisi mustaa miestä?”.
”Valveutuneen ja asiallisen maahanmuuttokeskustelun ulottaminen myös lastenkulttuurin saralle on Hommaforumin erityinen ansio”, todetaan palkintolautakunnan päätöslauselmassa. ”Poliittisen korrektiuden ja monikultturistisen diskurssimatriisin dominanssi on vihdoinkin murtunut myös lastenkulttuurissa”.
Toisen valtionpalkinnon pokkasi Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho, jonka vieraskirjaan sisältyvien lausahdusten Vastaani tuli eilen nuori, vaalea suomalaisnainen mulattilapsen kanssa. Jostain kumman syystä ensimmäinen mieleen juolahtanut sana oli ”raiskattu” ja Minussakin valkoinen nainen työntämässä mustaa vauvaa herättää huonoja tunteita. Luonnoton risteytys katsottiin edustavan monikultturismista irtautunutta kotimaista kansallismielistä lastenkulttuuria parhaimmillaan. Valtuutettu Halla-ahon saaman henkilökohtaisen palkinnon ohella myös Hommaforumin saama palkinto on tilitetty lyhentämättömänä hänen vaalikassaansa.

Paavi Benedictus on antanut suurta huomiota maailmalla herättäneen lausunnon kondomista. Paavin mukaan kondomi antaa hyvän suojan roiskeilta varsinkin talvella.
Sitä paitsi kondomi on tehokas keino tutustua tavallisen ihmisen elämään. Kuoripoika voisi tuoda ruokaa ja veisi potan, sanoo paavi,
Kunpa olisi tiennyt tälläisista aikaisemmin, tästä syntyy jotakin uutta
.
Jyrki Kataisen ideoimien pankkien sressitestien käyttö kondomikauppoihin ovat vakuuttaneet paavin niiden kestävyydestä.
toim. huom: condominio (it.) on asuinhuoneisto

Kiinteistöviraston laskelmien muuttaminen asuinalueeksi toisi Helsingin kassaan tsiljardeja eoruja
(FORE!) Jos Kiinteistöviraston kohulaskelmat muutettaisiin asuma-alueeksi, Helsingin kaupungin kassaan kilahtaisi vuodessa vuokratuloja neljä tsiljoonaa euroa.
Tuottoarvio perustuu viranomaisten karkeisiin laskelmiin. Laskelmaa pyysi alun perin Valtuuston kokous -näytelmää valmistellut Helsingin kaupunginvaltuusto.
Nämä ovat ihan teoreettisia lukuja”, viraston tonttuasiamies Nuhanenä muistuttaa.
Jos laskelmat asutettaisiin yhtä tehokkaasti kuin Jakartan slummit, niihin mahtuisi 150 neliötä asuntoja eli noin 3 000 asukasta. 3 000 asukkaan alueen arvo olisi karkeasti sata miljoonaa-biljoonaa euroa. Tästä kaupunki perisi vuokraa neljä prosenttia eli neljä miljoonaa-biljoonaa euroa vuodessa.
Laskelmien takana piileskelevä Talin golfkenttä on herättänyt arvostelua, koska yksityisklubi hallitsee laajaa aluetta lähellä tonttipulasta kärsivän kaupungin keskustaa. ”Vihreä vituttaa”, toteaa Kokoomuksen valtuustoryhmä. ”Etenkin keskellä kaupunkia. Kyrpii nähdä minua rikkaampia taapertamassa kärryjensä kanssa.”.
Korjauksena tilanteeseen Kokoomus näkee ns. sosiaalisen asuntotuotannon, jossa alueelle rakennettavissa taloissa neliöhinta olisi ”..bauttia-rallaa kymppitonnin” ja tämä ohjaisi alueelle sopivampaa väkeä.
Asuntorakentaminen golfkentällä tuskin kuitenkaan alkaa lähivuosikymmeninä. Golfklubin jäseniä ovat suunnilleen kaikki Suomen grynderit ja ainaskin puolet muista päättäjistä.

Suomeen uusi vitsipuolue!
(JUST) Suomen punavalkoiselle puoluekartalle ilmestyi maanantaina uusi tulokas, kun Suomen Vapauspuolue r.p. merkittiin puoluerekisteriin. Huhtikuussa 2009 perustettu Vapauspuolue lupaa hylätä perinteisen vasemmisto-oikeisto -ajattelun ja sijoittuu mielestään oikealle, paitsi äärioikeistoon nähden vasemmalle ja eikö meidän muuten pitänyt luopua tästä vasen-oikea -ajattelusta?
Puolueen sotamarsalkan Huuhaa Etninen Sukunimi mukaan Vapauspuolue tarjoaa vapautta kaikille, jotka ovat puolueen suosiossa, liittyvät puolueen nuorisojärjestöön, pukeutuvat kansallispukuihin ja nahkahousuihin, ovat väriltään sopivia ja pelaavat pesäpalloa. ”Muihin ihmisiin sovellamme lopullista ratkaisua”, Etninen Sukunimi toteaa. ”Ai niin, maahanmuutto ja Islam! Eikä me olla Amerikka-vastaisia niinku vasemmisto, mutta NATOon ei liitytä, vaan armeijalle rahaa. Eikä me olla rasisteja, mutta.” lopettaa Etninen Sukunimi.
Politiikan tutkija Risto Sisko Martti kertoo, että vastaavanlaisia hupipuolueita on aikaisemminkin perustettu. ”Näitä tällaisia hupipuolueita on perustettu aikaisemminkin”, Sisko Martti kertoo päiväkännejä juovalle kansalaisjournalistille. ”Joskus näistä hupipuolueista voi päästä joitakin kansanedustajia läpi aina eduskuntaan asti, ja tunteepa historia tapauksia, joissa muutama tällainen ’yhden asian liike’ on istunut hallituksessakin, kuten vaikkapa puolueet Kokoomus, Keskusta, SDP ja Alligaattoripuolue. Kaikki nämä puolueet ovat kuitenkin loppujen lopuksi hajonneet omaan mahdottomuuteensa, esimerkiksi kylmä talvi tappoi suurimman osan Suomen luonnossa eläneistä alligaattoreista vuonna seitenviis.”

(KOKO MAAILMA) Wikileaks-sivusto on ilmoittanut tulevien kuukausien aikana paljastavansa asiakirjoja, jotka ovat aikaisemmin tänä vuonna julkaistuja asiakirjoja merkittävämpiä. Wikileaksin Twitter-syötteen mukaan uusi paljastus on seitsemän kertaa suurempi kuin Irak-paljastukset – tai ainakin seitsemän kertaa suuremmalla fontilla.
Eräiden spekulaatioiden mukaan paljastukset koskevat yhdysvaltojen entistä presidenttiä Bill Clintonia. Huhujen mukaan Wikileaksillä olisi asiakirjoja joiden mukaan Bill Clintonilla olisi seitsemän kertaa suurempi, mutta hän ei silti koskaan pannut Monica Lewinskyä.
Facebookin keskusteluissa sekä huomenna ilmestyvässä paikallislehdessä arvellaan Wikileaksin tulevien paljastuksien liittyvän World Trade Centerin iskuun ja huomisen säähän. Useiden mielestä Wikileaks aikoo paljastaa VR:n ongelmien taustalla olevat oikeat syyt.
Pahimpien uhkakuvien mukaan sivuston paljastukset horjuttavat lukion biologian toisella kurssilla opetattavan ribosomin olemassa oloa sekä paljastavat useita leivontaohjeita ilman munaa.
”Kohtalokkaaltahan tuo kuulostaa, mutta toivottavasti näin joulun alla ei vaan paljastettaisi kaikille lapsille, että joulupukkia ei ole olemassa. Siinähän vietäisiin monelta isiltä ja äitiltä pohja kiristämiseltä,” torkkupeitteen alta tavoitettu ulkoministerimme Alexander Stubb vitsaili.
Wikileaks ei ole antanut mitään viitteitä tulevan paljastuksen aiheesta, mutta sivuston mukaan paljastukset tulevat muuttamaan koko nykyisen tunnetun maailman.

Irlanti löytänyt lääkkeet laskusuhdanteeseen
(CONAN O’BRIENIN TUKKA) Talousvaikeuksista kärsivä Irlanti on löytänyt uusia keinoja taistelussa valtion kasvavaa velkataakkaa vastaan.
Maata pidetään alhaisen yritysverotuksen takia Eurooppalaisena veroparatiisina, ja osittain Irlannin korkeaa velkataakkaa selitetäänkin tästä johtuvilla verotulojen menetyksillä. Kritiikistä huolimatta yritysveroa ei kuitenkaan aiota nostaa tilanteen korjaamiseksi.
No jätkien kanssa ajateltiin ratkasta tää tilanne siten, että esimerkiks ala-asteen liikuntatunnit voitais korvata hikipajoilla. Meillä on alan parhaita konsultteja tulossa jeesaamaan Kiinasta ja Pohjois-Koreasta. Siinä luodaan ihan uutta työvoimaa ja saadaan pienille käsille mielekästä puuhaa.”, toteaa Irlannin talousministeri Brian Lenihan ja repäisee palan ohikulkijan selkänahasta.
Analyytikkojen mukaan Irlannissa suunnitellaan myös sairaseläkeläisten ja vanhusten liike-energialla toimivia voimalaitoksia. ”Energiantuotanto Yhdysvaltalaisella Oravanpyörä-tekniikalla on tänä päivänä hyvin tehokasta. Saadaan nekin lusmuilijat vittuun maleksimasta kaiken maailman leikkausjonoista tuottavaan työhön. Käytettyjen yksiköiden luista saadaan myös puristettua lämpöarvoltaan korkeita pellettejä, jotka täyttävät EU-14000 normit.”, toteaa Irlannin kapitalisti-instituutin pääanalyytikko Dracula.
Säästöohjelmassaan Irlanti on myös sitoutunut pienentämään minimipalkkaa, pidentämään työpäiviä, leikkaamaan julkisia terveyspalveluita ja nostamaan pitkäaikaissairaiden yksinhuoltajaäitien tuloverotusta. ”Meillä löytyy yllättävän paljon ilmaa tästä nykyisestä järjestelmästä. Mielenterveyspalveluiden lakkauttamista ollaan suunniteltu seuraavaksi. Pistetään pöpit kalliin terapian sijasta sienestämään raikkaaseen ulkoilmaan – se virkistää mieltä ja luo yhteishenkeä!”, toteaa Lenihan ylpeänä täyttyessään pyhästä hengestä.
Kansainvälinen yhteisö ihmettelee Irlannin haluttomuutta nostaa yritysverotusta julkisien menojen leikkauksien sijaan. Valtion väitetään maksattavan yritysten huolimattoman velanottamisen aiheuttaman laskun kaikista vähäosaisimpien kustannuksella.
Yhtenä vasta-argumenttina tähän pidetään Dublinin Guinness-instituutin tekemää sokkomaistelututkimusta, jonka mukaan veron nostaminen aiheuttaisi tuhansien, jopa miljardien yritysten joukkopaon maasta. Tämä herättääkin kysymyksen, ovatko suuryritykset saaneet niin sanotun kives-palliotteen Irlannin hallituksesta, jonka avulla ne voivat uhkailemalla ohjailla hallituksen toimia oman edun maksimoimiseksi.
Vitut… Ei. Ei se… Ei.”, toteaa Lenihan ja ryöstää tikkarin lapselta.

Päivi Lipponen pahoillaan
Valtakunnan ykkös-, kakkos- ja kolmosnainen, Päivi Lipponen on pahoillaan rasismista, mutta silti hyvin huolissaan maltillisten suomalaisten kansanedustajien ja blogikirjoittajien puolesta. Enään ei voi tehdä nopeita rasistisia johtopäätöksiä ja kirjoittaa niistä blogeihin, kun heti aletaan tutkimaan ja selvittelemään todellisia syitä. Onhan kuitenkin täysin yksiselitteistä että tämä rasistinen suomalainen körttirotu on käytöksellään ajanut maahanmuuttajia äärimmäisiin tekoihin. Kyllä, näin on! Pakkohan jonkun oli se pitseria polttaa, koska suomalaiset on niin rasisteja, kuului puolustava ääni Kimmo Kiljusen huoneen torkkupeiton alta. Lopuksi Päivi Lipponen kehoittaa kansamme elitististä johtoa osallistumaan kukkahattukulkueeseen körttikansan hiljentämiseksi. Kulkueeseen on varattu useita limusiinejä sekä kaikki helsingin taksit. Taksikortillahan voi matkustaa ilmaiseksi ja samalla reissusta saa myös kilometrikorvauksen tililleen. Ja päivärahan! Kuului kiljahdus eduskunnan avaruuskävelysimulaattorihuoneesta.. Ajelun jälkeen eduskunnan saunatiloissa lauletaan karaokea ja suunnitellaan uuden rodun perustamista.. Sehän voisi olla nimeltään vaikka ”Me maltilliset Suomalaiset”, Astrid Thors kommentoi Arubalta, missä hän on ylitöissä maahanmuuttoon tutustumismatkalla perheensä kanssa.
Luonnollisesti saunomiseen osallistujien uuvuttava panostus paremman Suomen puolesta korvataan ylimääräisellä eläkkeellä sekä pidennettynä vuosilomana pyytämättä ja yllättäen, sehän on nykyisin järkevin ja hyväksyttävin tapa käyttää verorahoja, eduskunnan kansliasta osattiin neuvoa..

(MAAILMAN ONGELMAPESÄKKEET)
Suomen maabrändivaltuuskunnan loppuraportin valmistuminen on kirvoittanut ympäri maailmaa huojentuneita ja positiivisia kommentteja. Suomen ilmoittautuminen maailman ongelmien ratkaisijaksi on näkynyt välittömästi pörssikurssien rakettimaisena nousuna, sotien loppumisena, ilmaston lämpenemisen pysähtymisenä ja tissien kasvamisena.
”Pystyssä päin haimme vain sen paikan, mikä meille kuuluu. Ja mikäs on hakiessa, kun äly kohtaa suhteellisuudentajun ja leveät hartiat”, kommentoi valtuuskunnan jäsen Jorma Ollila.
Portugalin ja Espanjan rajaseudulta tavoitettu Euroalueen Finanssikriisi kommentoi Suomen maabrändityöryhmän loppuraportin sisältöä tuoreeltaan näin:
No, täähän on se, mitä tässä on koko ajan pelättykin. Suomi kun alkaa pistää asioita kuntoon, niin se on siinä sitten. Game Over. Ei mun auta muuta kuin heittää hanskat tiskiin.
Mä olen kuitenkin vain ihan tavallinen talouskriisi, en mikään supertulivuoren purkaus tai asteroidi, joka on törmäyskurssilla Maan kanssa. Nekin kyllä joutuis painamaan kunnolla duunia, että pystyisivät mitään Suomelle.

Yhdysvaltain, Venäjän ja Kiinan johtajat esittivät Suomen maabrändityöryhmälle yhteisen, käsi kädessä laaditun kiitoskirjelmän:
Kiitos Suomi! Tätä me olemme koko ajan toivoneetkin, mutta emme vain ole uskaltaneet pyytää, kun te nyt kuitenkin olette siellä Suomessa ihan omaa luokkaanne kaikessa. Nyt kun me tiedämme, että homma on hallussa, niin lähdemmekin tästä Haitille lomailemaan. Uskomatonta, miten nopeasti te muutitte senkin kukoistavaksi paratiisiksi!
Siitä huolimatta, että valtaosa maailman ongelmista tuli jo ratkaistuksi pelkän Suomen maailmanpoliittisen painoarvon ja vaikutusvallan voimalla, maabrändivaltuuskunta aikoo kuitenkin edelleen järjestää jokavuotiset ahtisaaripäivät.
Tarkoitus on luoda ahtisaaripäivistä kansainvälisesti tunnettu patsastelutilaisuus, jonka siivellä Suomi pääsee leveilemään Martti Ahtisaaren rauhannobelilla. Mattopommitusbingoa, YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma-arpajaisia, ylemmyydentunnossa rypemistä ja muuta kivaa. Niistä tulee huikeat bileet!, valottaa maabrändivaltuuskunnan toinen näkyvä jäsen, maailman paras ulkoministeri Alexander Stubb.

Sasi ottaisi käyttöön Mooseksen lain
Perustuslain rikkomisvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (ylikansallinen sekoomus) ottaisi Mooseksen lain osittaiseen käyttöön Suomessa äärikristittyjen välisten riitojen sovittelussa. Sasi tuumi Kotimaa24-verkkosivuston haastattelussa, että äärikristittyjen lahkojen olisi helpompi sitoutua uskonnollisen sovittelijan tekemiin ratkaisuihin ja järjestelmän luominen voisi näin edistää sovinnollisuutta yhteiskunnassa.
”Kyllä näen, että tämä olisi hyvä tapa saada edes osa naisista takaisin nyrkin ja hellan väliin. Homoudesta loukkaantuvien äärikristittyjen pitäisi myös päästä kivittämään homoja halutessaan”, Sasi pohdiskelee.
Sasin möläytyksen arvellaan nostavan perussuomalaisten kannatusta vähintään viidellä prosenttiyksiköllä ja lisäävän kantaväestön keskuudessa maahanmuuttajiin kohdistuvia ennakkoluuloja.
”Sanoinko minä tosiaan noin? Olen tainnut tulla vähän seniiliksi”, veteraanipoliitikko miettii.
Mooseksen laki on Raamatussa oleva kokoelma paikoin varsin ankaria käskyjä. Laki säätää kuolemantuomion useista rikkomuksista. Mooseksen laki oli maallisen lain ohella käytössä Ruotsin valtakunnassa ja siten myös Suomessa vuosina 1608-1734.

Suomessa käynnistyy ensi vuoden alussa suurhanke, jossa sotien aikana tehdyt ihmisoikeusrikkomukset tuodaan päivänvaloon. De-historioinnin nimellä kulkevan hankkeen johdossa on Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen-Tuomioja. Asiasta kertoo sanomalehti Demari.
De-historioinnin olennaisin osa on Suomen salaisten arkistojen avaaminen. Toistaiseksi salaisina pidetyt sotien aikaiset oikeudenkäynnit julkistetaan, joten ihmiset voivat saada tietoa mm. omaistensa karkotuksista ja kuolemantuomioista diktatuurin aikana.
Hankkeen yhteydessä etsitään kadonneiden vankileirien jäänteitä ja pystytetään muistomerkkejä totalitaarisen hallinnon uhreille, lehti kertoo.
”Totalitaarisen hallinnon uhrien kansallista sovinto- ja ikuistamisohjelmaa” laatii presidentin ihmisoikeusneuvosto.
– Myös meidän on käytävä läpi menneisyytemme samalla tavoin kuin saksalaiset, espanjalaiset, portugalilaiset ja muut ovat tehneet, myös tulevat venäläiset ovat tulleet mukaan, sanoo neuvoston puheenjohtaja Liikanen-Tuomioja uutistoimisto TT:n mukaan.

Wikileaks paljasti jälleen vuotajia
(SYDNEY/TUKHOLMA) Sanomalehdet El Pais, Le Monde, Der Spiegel, The Guardian ja The New York Times julkistivat Suomen aikaa kello 20.30 Wikileaksin materiaalin, jonka olivat saaneet etukäteen haltuunsa. Wikileaks paljasti kaikkiaan 250 000 vuotajaa.
Osa vuotajien luonnehdinnoista on lähes juorujen tasoa: Kim Jong Ilin kerrotaan sairastavan laktoosi-intoleranssia, Barack Obaman pidättelee aina Euroopassa ja Vladimir Putinia kutsutaan petomaaniksi.
Afganistanin presidenttiä Hamid Karzaita amerikkalaiset diplomaatit arvioivat luottamuksellisesti ”tuhnuksi”, jota ajavat ”omenat” ja ”luumut”.
Dokumenttien mukaan Suomen kovin paukuttelija on Martti Ahtisaari. Hänen kerrotaan kaasuttaneen seuruettaan yhteensä 1167 kertaa. Vuodoista 16 oli luokiteltu ”ihan vitun pahanhajuisiksi” ja 235 oli luokiteltu ”hyi, helvetti – taasko Mara?”-tasolle.
Ehkäpä noloimpaan valoon on joutunut ulkoministeri Hillary Clinton, jonka kerrotaan määränneen diplomaatteja haistelemaan YK:n johtoa.

Kohuväite: Nokian uusi älypuhelin on susi
(KORKEASAARI) Kohua herättäneen huhun mukaan Nokian uusi, vielä julkaisematon älypuhelin on susi. Epäilys heräsi, kun ukrainalainen teknologiatoimittaja Lavrenti Beria vastaanotti puhelimen arvostelukappaleen postitse ja se puri häntä. Berian kertomuksen mukaan puhelin karkasi sen jälkeen avoimesta ikkunasta ja sitä ei ole sen koommin näkynyt.
Myös ranskalainen kulttuurilehti Connard kertoi, että heidän avustajansa oli joutunut Nokian puhelimen raatelemaksi yrittäessään lähettää tekstiviestiä, mutta lehti syytti tapahtumasta Symbian-käyttöjärjestelmää.
Nokian kehitysjohtaja Johannes Kastaja tyrmää huhut. ”Näitä nyt välillä tulee. Ihan vähän aikaa sitten aika monikin luuli meidän uutta mallia paskaksi, vaikka se on ihan selvästi tehty muovista. Meidän kännykät on maailman parhaita, mutta kun yleisö ei oikein ole löytänyt niitä.”
Susi on yleensä harmaa nelijalkainen nisäkäs, latinankieliseltä nimeltään canis lupus. Suomessa asuu tiettävästi vain toista sataa sutta, mutta poronhoitajat ovat huolissaan Nokian suunnitelmista massatuottaa niitä Suomen luontoon.

Jutta Urpilainen (Sdp) onkin koira.
(Liminka) Liminkalainen pariskunta huomasi vanhan sekarotuisen koiransa uutisissa.
”Aloimme normaaliin tapaan katsomaan salkkareita ja ihmettelimme miksei näköradiosta tulekkaan salkkareita vaan uutiset, joita emme ole seuranneet Kekkosen väistymisen jälkeen. Huomasin ettei akka ole muistanut vetää aurinkokelloa, jolloin ajoin akan hankeen. Vaikka olinkin normaaliin tapaani humalassa en voinut olla tunnistamatta uutisissa esiintyvää vanhaa, sekarotuista piskiäni Juttaa. Jutta karkasi vuonna 1994 emmekä ole sitä kaivanneet.” Sanoo Liminkalainen tilanpitäjä ja vaimonhakkaaja Jussi ”Peru” Suomalainen.
”Jutan taustan selviäminen selittää paljon Jutan käyttäytymistä ja onkin ihme, ettei kukaan ole asiaa aikaisemmin huomannut.” Sanoo pääministeri Mari Kiviniemi.
Sdp ei kuitenkaan aio erottaa puolueensa johtajaa, vaan aikoo jatkaa puolueensa kannatuksen laskemista normaalisti. Kerrotaan Sdp:n julkaisemassa tiedotteessa.
Jutalta asiaa kysyttäessä Jutta vastaa: ”Wuh wuh räyh wuf räksyn räksyn” , pissaa toimittajan silmään ja kaivaa pesän uudelle torkkupeitolle.

Suomi vaatii rahoilleen vastinetta – taistelujoukot tositoimiin?
Eduskunnan hyökkäys- ja valloitusvaliokunta repi hiuksiaan eilen bunkkerissa (jossa se normaalisti kokoontuu vakavastiotettavuussyistä), kun Suomen kalliilla kouluttamat ja varustamat EU-taistelujoukot seisovat tyhjän panttina.
Valiokunnan mielestä Suomen puolustusvoimien toimintakyky on parantunut, mutta kustannus-hyöty -suhde on nykytilanteessa heikko.
Valiokunnan puheenjohtaja Jussi Heinäseiväs (kesk.) uhkailee: ”EU-taistelujoukolle on keksittävä tositoimia äkkiä, rahoille on saatava vastinetta, tai muuten tämä joukko vielä teille näyttää.”
Heinäseiväs ei kuitenkaan pistäisi taistelujoukkoa siviilitehtäviin. ”Taisteluosastoille ei tule hakea tehtäviä, jotka eivät niille sovellu, vaan niiden tulee tehdä sitä mitä sodassa nyt tehdään.”
Mitä taistelujoukko siis sodassa tekee? kysyy ymmärtämätön idioottitoimittajamme. ”Se taistelee. Tässä kaivataan taistelua ja jos sellaista ei löydy, se voi ja pitää aloittaa.”
Taisteluosaston varustamiseen ja koulutukseen on investoitu kymmeniä biljardeja.

Opiskelija paljastaa: Kokomuusnuorten käsikirja löytynyt
(AVUNHUUTO) Kokoomus – Suomen suurin ja mahtavin puolue, niin työläisen kuin yrittäjänkin pelastus, on joutunut ankaran kohun keskelle. Muuan huolestunut lukioispiskelija, K. Ommari (nimi muutettu), 18, on astunut julkisuuteen rohkeiden väitteiden kera. Tuleva tarina voi järkyttää herkempiä tai olla jopa täysin tuulesta temmattu.
”Kaikki alkoi viime vuonna, yhteiskuntaopin taloustiedon kurssilla”, K. Ommari kertoo Lehdelle. ”Meidän oppikirja oli ihan outo. Ainoastaan oikeanpuoleisilla sivuilla oli tekstiä ja siinä verrattiin Adam Smithiä Jeesukseen. Lisäksi siinä puhuttiin ei-oikeistolaisten väkivaltaisesta poiskitkemisestä.” Ommari alkaa epäröidä, mutta kannustan häntä jatkamaan. Aihe on todellakin arka.
Kurssin loputtua Ommari ei enää uskaltautunut kirjan lähelle. Hänen mukaansa nidettä tuntui ympäröivän epäilyttävän liberaali aura, joka vaikutti varsinkin heikompiin mieliin voimakkaasti. Viimeaikoina Ommarikin on nähnyt hallitsemattoman isänmaallisia unia. Tilanne muuttui sietämättömäksi.
”En enää kestänyt sitä. Lopulta vein teoksen kemiantunnille tutkittavaksi. Tulokset olivat hämmästyttäviä: kurssikirjamme olikin Kokoomusnuorten Käsikirja!”
Legendaarisesta Kokoomusnuorten käsikirjasta on ajanlaskumme alusta alkaen ollut huhuja, mutta sen olemassaoloa ei ole voitu osoittaa toteen vaihtelevan ilmenemismuodon ja oikeiston vahvan salailuperiaatteen vuoksi. Kokoomusnuorten lisäksi käsikirjan oletetaan olleen myös muun muassa 1930-1940 luvuilla saksalaisen NSDAP:n lasten- ja nuortenjärjestön käytössä.
Asiantuntijoiden mukaan Käsikirja on voinut joutua laajempaan levitykseen – tässä tapauksessa kouluihin – ainoastaan sen laillisen haltijan, kokoomuksen puheenjohtajan toimesta.
Syytökset ovat vakavia, mutta vahvalla pohjalla, joten soitimme valtiovarainministeri/puheenjohtaja Jyrki Kataiselle (kok.) ja tiedustelimme häneltä miten kirja on voinut joutua koulujen käyttöön.
”Miksi te minulta kysytte? Enhän minä mikään opetusministeri ole”, Katainen totesi väistäen kysymyksen. ”Tämä on tosin vain oma kantani, puolueemme jäsenet saattavat olla asiasta eri mieltä”, Katainen kiiruhti lisäämään.
Tiedustelimme myös Suojelupoliisilta, miten he aikovat reagoida potentiaalisesti vaarallisen Käsikirjan ilmaantumiseen. Supo kuitenkin ilmoitti keskittävänsä voimavaransa tällä hetkellä pahamaineisen raiskaajan Julian Assangen etsintään.
Asiantuntijoiden mukaan Kokoomus todennäköisesti tulee pian myöntämään teoksen olemassaolon. Pyrkimyksenä saattaa hyvinkin olla luterilaisuudesta luopuminen ja liberaalimman Kristillisen kokoomuslaisuuden julistaminen valtionuskonnoksi. Huolimatta tähän asti Käsikirjan olemassaolon kiistanalaisuudesta, sen ympärillä on jo vahva kultti jota kannattaa noin 21% prosenttia kansasta.

Valepoliitikko kuohuttaa eduskunnassa
(IN ARCADIA EGO) – Toimittajan Hakaniemen torilla ruskeassa kirjekuoressa saamien asiakirjojen mukaan eduskunnasta on paljastunut valekansanedustaja. Kyseinen henkilö on työskennellyt Keskustan eduskuntaryhmässä jo vuosia.
Lehden kontaktihenkilön Dooris Jussilan mukaan vilppi paljastui valiokuntatyöskentelyssä kollegoiden alettua epäillä miehen työskentelymetodeja. ”Oikeestihan se tyyppi oli aivan kujalla aivan kaikesta”, Jalasjärven toiseksi kuumimmaksi gimmaksikin valittu, nimettömänä pysyttelevä Jussila kommentoi kirjekuorta luovuttaessaan.
”Henkilö toimi asiallisesti ja heitteli täysistunnossa sopivan populistisia kommentteja. Itä-Helsingin peuranistutusprojekti oli lähes kokonaan hänen käsialaansa”, kommentoi nimettömänä pysyttelevä eduskuntaryhmän puheenjohtaja lehdistötilaisuudessa verhon takaa. ”Emme osanneet epäillä vilppiä, koska hänellä oli kuitenkin Keskustan pinssi, Alkion kootut hyllyssä ja hän oli saunaseuran arvostettu jäsen”, hän myönsi. Eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan valekansanedustaja ei ole puoluetoimiston tietojen saanut vaalitukea ”miltään merkittävältä taholta”.
Työtovereiden mukaan valekansanedustaja ei kuitenkaan viihtynyt työssään. Keski-ikäinen mieshenkilö kertoi kollegoilleen, että olisi mieluiten työskennellyt Kokoomuksen eduskuntaryhmässä, mutta väärennetty kansanedustajan valtakirja pakotti Keskustan ryhmään. Lisäksi rikoksesta epäilty henkilö oli ehdolla seurakuntavaaleissa ja S-ryhmän edustajiston vaaleissa, mutta eri puolueen listoilta. Toimittaja ei tavoittanut valekansanedustajaa kommentoimaan jupakkaa, sillä blogi oli ennakkomoderoitu. Viimeisimmän kirjoituksensa mukaan mies on asettumassa ehdolle 2011 eduskuntavaaleissa Pirkanmaan Perussuomalaisten listoilta.
Suojelupoliisi ja Jalasjärven kihlakunnan nimismies tutkivat tapausta normaalina toimistotyönä.

NASA: Internetistä löytynyt älyllistä elämää
(RAPAKON TAKA / HELSINKI) Tänään, 2.12. NASA on ilmoittanut tiedotustilaisuudessaan yllättävästä, varmasti kohua herättävästä löydöksestään. Uusi löytö tehtiin New York Times -lehden keskustelusivustolta jo aiemmin tänä syksynä, mutta varmistui vasta muutamia päiviä sitten tarkan analyysin lopputuloksena.
[i]”Voimme nyt sanoa varmuudella, että niinkin oudossa ja vihamielisessä ympäristössä kuin lehtien keskustelupalstoilla voi esiintyä älyllistä elämää”[/i], NASA:n viestintäpäällikkö Luke Earthwalker kommentoi tuoreeltaan torstaina.
Löytö on hämmästyttänyt monia ja aiheuttanee vielä paljon keskustelua. NASA:kin myöntää uutisen kontroversiaalisuuden, ja etenkin verkon keskustelupalstoilla on ryhdytty mittavaan kampanjaan vasta-argumenttien esittämiseksi. [i]”Seuraavaksi ne väittävät, että eduskunnassakin voi esiintyä älyllistä elämää, höh höh”[/i], totesi nimimerkki ”Joppe” hs.fi:n keskusteluosiossa.
Mikä on löydön merkitys? Earthwalker myöntää, että [i]”kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei tietenkään voi tehdä muutaman havainnon perusteella. Älylliset elämänmuodot ovat tällaisissa ympäristöissä niin harvinaisia, että tavallinen kansalainen tuskin tulee niitä huomaamaan, ellei varta vasten niitä etsi. Tieteen kannalta kysymys on kuitenkin isosta edistysaskeleesta.”[/i]
Lehti kysyi vielä Suomen virallisen asiantuntijan, Esko Valtavaojan mielipidettä. Mitä tämä tarkoittaa Suomessa, Esko?
[i]”Löytö on ilman muuta merkittävä, ja saa miettimään, olemmeko kiinnittäneet huomiomme vääriin asioihin. Voisiko esimerkiksi niinkin läheltä kuin suomi24.fi-foorumilta löytyä älyllistä elämää? Toistaiseksi sitä on pidetty suoralta kädeltä mahdottomana, ja onhan se edelleen epätodennäköistä, mutta ehkä tämän uutisen myötä saamme tällaiseenkin hankkeeseen tutkimusresursseja.”[/i]

Suomen poliisilla on Facebookissa jo yli miljoonaa fania. Suomen lainvalvojien profiili onkin tällä hetkellä maailman suosituin poliisiprofiili, tiedotti Poliisihallitus perjantaina.
Poliisi kertoo Facebookissa ajankohtaisista turvallisuusasioista ja vastaa kansalaisten kysymyksiin. Aiheet vaihtelevat mopojen virityksestä lakipykäliin.
Keskusteluun pyritään saamaan osalliseksi useampia poliiseja eri puolilta maailmaa. Viimeisimpänä keskustelijana mukaan on liittynyt poliisiylijohtaja Mikko Paatero.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *