8.11.2009 22:00 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, marraskuu 2009

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

41 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, marraskuu 2009”

ja vaihtoehtouutiset:
RÖYHKEÄ KOTIROSVO ISKI JÄLLEEN! NAAPURUSTO KAUHUISSAAN MILLOIN VARAS ISKEE JÄLLEEN.
Jopa lasten ”aarteet” kelpaavat näille yhteiskunnan hylkiöille.
Järvenpään haja-asutus alueella liikkuu harvinaisen taitavia ja röyhkeitä varkaita.Virkavalta on voimaton tämän joka vuotisen ilmiön kanssa. Veli-Esapekka virkanen(vanhempi konstaapeli) kommentoi lyhyesti: Tämä poikkeuksellisn taitava varas pitää pilkkanaan keskiuudemaan poliisia ja olemme perustaneet oman yksikön tehostamaan toimintaamme ja kitkeäksemme pois tämmöisen rikollisen toiminnan.Tämä ei vain kuulu meidän nykyaikaamme. Ihmisten pitäisi saada olla rauhassa ja kokea yksityisyytensä olevan turvattu. V.E Virkanen muistuttaa poliisin vihjepuhelimesta. :sinne voi soittaa aivan anonyymisti,emme tarkkaile ja jäljitä puheluita, se yksikin vihje voi ollaa se ratkaiseva,hän painottaa.
Peppi6v(nimi muutettu) heräsi aamulla tapansa mukaan ja tarkasti minne oli lelunsa illalla leikkien jälkeen jättänyt. Illalla oli ollut hyvin riemukas hetki, Pepillä oli nimittäin hammas irronnut(perheen vanhemmat kiistävät osallisuutensa asiaan,poliit tutkii asiaa) ja se oli tavan mukaan jätetty tyynyn alle piiloon. Aamulla kuitenkin hammas oli kateissa, ja varkas oli poistunut nopeasti paikalta koska häneltä oli tiimellyksessä jäänyt muutama kolikko rikospaikalle, jotka on toimitettu pasilan poliisin rikoslaboratorioon tutkittaviksi mahdollisten sormenjälkien saamiseksi.
Perhe on kerännyt kansalaisadressiin nimiä jolla kerätään lisää voimavaroja poliislle ja ilmeisesti jonkinlainen palkkio tämän itsään ”hammaskeijuksi” kutsuvan varkaan kiinisaaamiseksi on luvassa.
tilannetta seuraa tutkiva journalisti, timo ässä

Lehti 660 vuotta sitten: Viranommaiset antavat neuvoja uuden epidemian torjumiseksi
(ÅBO) Eurooppaa runnellut Musta Surma on saanut monet huolehtimaan amasta ja läheistensä terveydestä. Monia vaivaa epätietoisuus taudinkuvasta ja sen torjunnasta. ”Kuten Malaria, oletamme että rutto leviää huonosta ilmasta” kertoo kruununlääkäri Pecka Werenlascija ruttonaamarin takaa ”Joten suosittelemme kantamaan mukana pussillista hyväntuoksuisia yrttejä ja kukkia”.
Moni esittää Jumalan rangaistusta ihmiskunnan synneistä syyksi pandemiaan ja ehdottaa kansallista ruoskintaohjelmaa taudin ehkäisyksi. Kirkot ovat jo alkaneet riskiryhmien, kuten naisten ja vasenkätisten ruoskinnan ennaltaehkäisynä. Werenlascija ei kuitenkaan näe ruoskintaa tarpeellisena kaikille ”Turhaa paniikkia on vältettävä. Pelkkä eristys tautisista on todennäköisesti tarpeeksi estämään tartunnan”

EPIDEMIN TULO SUOMEEN SAI KANSAN LIIKKEELLE – JA HERMOSTUMAAN
(Häslinki) Huippusuositun rap-artisti Epidemin saapuminen Suomeen on ruuhkauttanut pahoin kaupunkien keskustoja. Useilla paikkakunnilla innostuneet ihmiset ovat odottaneet jopa useita tunteja sadoiksi metreiksi venyneissä jonoissa Epidemin takia. ”Tää on kovin juttu sitten 60-luvun lopun Hong Kong Flun vierailun”, toteaa Merja Kissu, Epidemin innokas fani Punklaitumelta.
Vaikka odotus on pääosin sujunutkin rauhallisissa merkeissä, on tuntikausien jonottaminen saanut joidenkin ihmisten tunteet kuumenemaan. Paikoin jonoissa on syntynyt sanaharkkaa ja pienimuotoisia nujakoita vuoroista. ”Helevetti! Koko päivän on joutunut odottamaan. En kyllä yhtään ihmettele, että läskit rupee tummumaan, kun joku ulisee, että mun pitää saada ennen sua. Mutta mua korpee enemmän se miten tuolla sisällä tästä kaikesta rokotetaan. Ei mitään rotia.”, kommentoi äkämystynyt 52-vuotias oululaismies.
Helsinkiläisessä ravintola H1N1:ssä tiedotustilaisuuttaan pitänyt Epidem (oikealta nimeltään Relenza Tamiflu) sen sijaan oli erittäin yllättynyt suosiostaan. ”Tiesin kyllä olevani suosittu Ruotsissa, mutta Suomi oli iso kysymysmerkki. Olen todella otettu kuinka laaja kannattajakunta minulla täällä on. Tuloni on saanut ihmiset liikkeelle – vauvasta vaariin. Ilmeisesti tulostani käyty spekulaatio herätti kiinnostuksen ja sai massat liikkeelle.”

Osassa Nokian uusia johtajia on sympatiavaara. Nokia kehottaa osastojaan vaihtamaan johtajansa, jos johtaja on tietynmallinen ja johtaja on valmistunut keväällä tai kesällä.
Viallisia johtajamalleja on kolme, joista yhtä, Hymypoika -mallia, on käytössä Euroopassa.
Nokian nettisivuilla osasto voi tarkistaa, pitääkö oma johtaja vaihtaa.
Johtajat saa vaihtaa ilmaiseksi uuteen.

Suursiivous metroasemalla
Helsingin Rautatientorin metroaseman hisseissä on todettu vahvoja ihmisperäisiä tuoksuja. ”Kusi siellä haisee,” toteaa joukkoliikenteen käyttäjä, joka haluaa pysyä tuntemattomana.
Matkustajien toistuvista valituksista johtuen Helsingin kaupungin liikennelaitos ryhtyi sunnuntaina 8. marraskuuta toimeen hajuhaittojen poistamiseksi.
Samalla pestiin HKL:n pahaan kuntoon päässeet sosiaalitilat kattoa myöten.
”Siivousoperaation vuoksi Helsingin Rautatientorin metroasema saattaa olla kiinni jopa puoli vuotta,” toteaa HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenranta.

Rahakuljetusryöstöstä tuomio – tuomittujen joukossa ällötys ja söpöläisiä
(Helsinki) Helsingin keskustassa kesän lopulla pankin rahakuljetuksen ryöstäneille kolmelle henkilölle on luettu tuomio käräjäoikeudessa. Kakkuahan siitä rapsahti, kenelle enemmän, kenelle vähemmän. Ryöstäjät olivat virkavallan vanha tuttu, yököttävännäköinen Reiska Roistola, suorastaan söpösti ennen tuomionjulistustä oikeussalissa hymyillyt(ja hymyn hyytymisenkin jälkeen ihan hyvännäköinen) Susanna Pääkallo sekä vuoden kauneimmaksi mieheksi 2007 valittu Urho Teräsmies.
Pääkallon ja Teräsmiehen tehtävä ryöstössä oli ollut hämätä raha-auton kuljettajia, ja hyvin he siinä onnistuivatkin. ”Siis ihan pakko oli tuijottaa kun sellaista herkkpersettä oli silmille tarjolla. Ihan alkoi kuola valua, vaikka työtehtävissä oltiin. Eihän sille mitään mahtanut”, myöntää toinen hämätyistä rahankuljettajista, Sulo Kaunisto.
Ryöstön aseellisen puolen hämäystehon laannuttua hoitanut Roistola sai pisimmän tuomion. Kaksi kuukautta ylimääräistä tuli oikeuden päätöksen mukaan ”yleisen pelon ja vaaran lietsonnasta julkisella paikalla haulikolla huitomalla ja aivan saatanan rumasti virnistämällä”.

Rautatientorin metroasemalla Helsingissä viime viikolla sattunut tulva on viimein selviämässä. ”Kyllä se sittenkin kusta oli”, kommentoi Helsingin Vesilaitoksen ylitarkastaja Vlad Seivästäjä, ja totesi tutkinnan olevan siten vesilaitoksen puolesta loppuun käsitelty.
Ilmeisesti metron lattialla lainehtinut urea oli peräisin toimitusjohtaja Jari Sarasvuon päästä, joka saapui mystisen reiän läpi. Epävarmaa on, jyrsikö Jari reiän todellisuuteen omin hampain vai kuuluiko reikä metrotunnelin alkuperäiseen rakennussuunnitelmaan. Pelastuslaitos on yrittänyt täyttää reikää Jutta Urpilaisella, mutta hankkeen eteneminen on kaatumassa ammattiyhdistysliikkeen vastustukseen. ”Ah, you seek meaning?” kyseli Vorloni Teppo lakonisesti repeämän toiselta puolelta samalla kun Sarasvuon pää piti lyhyen puheen peniskateudesta.

Vossikkakuski tuskin kuullut mitään.
(TOLPALLA) Aivan ydinkeskustan vossikkatolpan juurelta löydetyn, kavion- ja renkaanjäljistä päätellen vossikan alle jääneen nuoren herrasmiehen tapaus on selviämässä sivullisten näköhavaintojen perusteella.
Aioimme haastatella poliisilaitoksella yliajosta epäiltyä vossikkakuskia, mutta hän oli jo poistunut paikalta reportterimme saavuttua muutaman minuutin myöhässä. Lennosta kiinni saamamme vossikkaliiton päällysmiehen Arto ”Isäntä” Marttisen mukaan tapaus ei ole vielä tullut heidän tietoonsa. Jututtaessamme häntä poliisilta saamiemme tietojen vahvistamiseksi, isäntä vielä Marttinen painotti, etteivät he ”mitenkään ole voineet kuulla kaikista juoruista tahi onnettomuuksista, jotka sattuvat kaupungilla heidän työvuoronsa aikana.
Jos renki törttöilee liikenteessä, se selvitetään poliisin kanssa, eikä meillä ole erillistä sanktiomenettelyä. Eikä yliajetulla ollut edes heijastinta näin pimeänä vuodenaikana, ja mieshän oli pukeutunut mustaan frakkipukuun ja hattuun keskellä yötä ”, isäntä Marttinen vielä murahti kävellessään takaisin kärrylleen heinänkorsi suupielestään roikkuen.

Rationaalinatsit tekevät irtioton perustamalla uuden puolueen
(NÜRNBERG) Kansallissosialisteihin tyytymättömät rationaalinatsit ovat perustamassa Suomeen uutta puoluetta, kertoo Völkischer Beobachter.
Lehden mukaan Kansallissosialistiseksi järkipuolueeksi itseään kutsuva ryhmä haluaa tehdä pesäeron nykynatseihin, jotka ovat ryhmän mielestä juutalaisten vietävissä ja haitallisempia arjalaisuudelle kuin perinteiset vasemmistopuolueet.
”Kansallissosialistien toiminta on hirveää katsottavaa. Me emme erota nykyisiä natseja kokoomuksesta mitenkään”, sanoo rationaalinatsien tiedottaja Homma Forum.
Puolue odottaa parhaillaan virallista rekisteröitymistä yhdistykseksi. Valtiopäivävaaleissa rationaalinatseja ei kuitenkaan tulla näkemään, sillä he eivät usko Reichstagin kykyyn saada aikaan suuria muutoksia. Olutjuhlilla puolueen jäseniä sen sijaan saatetaan nähdä.
Uuden puolueen tavoitteena on päästä eroon juutalaisuudesta ja toteuttaa valkoinen vallankumous esimerkiksi luopumalla ajattelusta ja leikkaamalla rajusti brit milahissa. Ryhmään kuuluu muutama kymmenen jäsentä, jotka ovat enimmäkseen nuoria syrjäytyneitä maalaisjuntteja.

KUUN PIMEÄLTÄ PUOLELTA LÖYTYI JÄÄTÄ
(Q) Nasan tiedemiehet ovat raportoineet löytäneensä Kuun pimeältä puolelta huomattavia määriä jäätä. Löytö on merkittävä, sillä se vahvistaa epäilykset veden esiintymisestä Kuussa.
”Olemme todella riemuissamme ja olemmekin hyppineet koko aamupäivän tasajalkaa ilosta. Voimme vihdoin vahvistaa, että Kuussa on todellakin jäätä. Sitä löydettiin niin sanotulta pimeältä puolelta noin 2,5×2,5×2,5 sentin paloissa.”, kertoo Nasan tutkija James Jenkki-Purkka.
Seuraavat etapit Kuun tutkimuksessa lienevät: löytyykö Kuusta wiskiä, onko Kuussa pystybaareja ja osaavatko paikalliset baarimikot sekoittaa Manhattanin vai onko paikallinen erikoisuus Rauhallisuuden meri vodkalla.

Jutta Urpilainen: Puoluetta ei jätetä
(KALLIO) SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaimikäsenyoli kantaa vastuunsa puolueensa mäestä, siis alamäestä. ”Kiitos kaikille meitä äänestäneille, ilman teitä meillä ei olisi kannatusta ja verot olisivat vieläkin korkeammat. Valtion pitää ottaa mahdollisimman paljon velkaa turvatakseen perustoimeentulon ja samalla SDP:n kannatuksen. Ja hei, sen verkkosukkakuvan tarkoitus oli vaan pehmentää teidän vanhojen kusellehaisevien tumputtajien mielipidettä, seuraavassa seiskahyvääpäivää -lehdessä otan nekin pois!”, virkkaa Urppis. ja päättää kokouksensa tähän pikkareitaan vilautellen.
Suomen virallinen aikakausilehti Lehti ei ota lausuntoon kantaa.

Helsinkiläiset ryhtyivät toimiin city-kaneja vastaan
(NIGHT OF THE LIVING REDNECKS) Joukko city-kanien veronmaksajille aiheuttamiin vahinkoihin kyllästyneitä kansalaisia on ryhtynyt tuumasta toimeen ja perustanut tarkoitusta varten metsästysseuran. Tarkoituksena on tappaa koko kanikanta sukupuuttoon ensi kesään mennessä.
”Jonkun ne tuholaiset on listittävä eikä kaupunki näytä mahtavan asialle mitään”, mutisee Sinebrychoffin puistossa pensaan juurella kykkivä Pertti Liipasinherkkä ja ottaa hieman sisäistä villapaitaa Jaloviina-pullosta. Ähkäistyään tyytyväisesti hän jatkaa:
”Koska virkamiehet ovat voimattomia tämän ongelman edessä, on aika turvautua tavalliseen suomalaiseen armeijan käyneeseen mieheen. Eihän tässä maassa kukaan muu osaa mitään kunnolla tehdä.”
AUK:n käyneellä Liipasinherkällä ei ole aiempaa kokemusta metsästämisestä, mutta hän arvelee perineensä metsästäjän geenit isoisältään. Samaiselta isoisältään hän sai perinnöksi myös ladatun ja varmistamattoman hirvikiväärin, jota näpelöi puhuessaan huolettomasti.
”Kun vihulainen tulee tuohon puun kohdalle niin ei pidä ampua heti vaan jäädä odottamaan”, Liipasinherkkä kertoo asiantuntevasti. ”Ensimmäinen on vasta tiedustelija. Se katselee hetken ympärilleen ja palaa sitten kertomaan havainnoistaan pääjoukolle. Jos se on tyytyväinen niin hyvällä tuurilla koko komppania on kohta hollilla ja sitten on tuli vapaa.”
Tiedustelijakania ei näy koko iltana ja vähän puolen yön jälkeen Liipasinherkän on aika lähteä hakemaan autosta toista Jallu-pulloa. Palattuaan hän jatkaa vahtivuoroaan.
”Tällä hetkellä meillä ei ole tarpeeksi joukkoja kattamaan edes jokaista Helsingin puistoa, mutta jatkamme taistelijoiden värväämistä. Aika ikävähän tässä on yksin odotella ja väijytys olisi tehokkaampi jos tulivoimaa olisi enemmän. Kahdeksalla oikein sijoitetulla haulikkomiehellä saisin tuhottua vaikka pataljoonallisen vihollisia.”
Tänä yönä Liipasinherkkä ei kuitenkaan saa muuta kuin unen päästä kiinni. Jätän hänet kolmen maissa kuorsaamaan pusikon juureen, mutta tiedän kuulevani hänestä vielä.
Metsästäjät eivät toistaiseksi ole onnistuneet ampumaan yhtään kania, koska ne ovat ”pirun arkoja ja pieniä elukoita eivätkä uskalla tulla taistelemaan aukealle paikalle”, kuten Liipasinherkkä sanoo. Sen sijaan saaliiksi on saatu postilaatikko, Fiat Punto, saksanpaimenkoira ja muutama pulu. Henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty.

Hallitus taistoon tyhmyyden poistamiseksi
(OPETTAJANHUONE) Hallitus lupaa ryhtyä koviin otteisiin tyhmyyden vähentämiseksi Suomen kouluissa. Hurjana tavoitteena on tyhmyyden täydellinen poistaminen vuoteen 2012 mennessä. Tyhmyysrajan määritelmä on 60% suomalaisten keskiarvosanoista, eli tällä hetkellä noin 6,2. Tämän rajan alapuolella elää jopa 35% kaikista koululaisista.
Hallituksen kaavailuissa on arvosanavero, jolla epätasa-arvoa tyhmien ja älykkäiden välillä pyritään pienentämään. Samalla tyhmimpiä tuetaan jopa kahden arvosanan korotuksella. Toiveissa on myös samalla poistaa ns. tyhmyysloukku, josta arvellaan kärsivän jopa 10000 koululaista.
”Viitosen oppilaat saavat usein säälistä kuutosen todistukseen”, kertoo Opetushallituksen tutkija Mati Kanope. ”Tämän takia oppilailta puuttuu motivaatio itse korottaa omia arvosanojaan”, Kanope jatkaa.
Nykyään verottomasti kymppinsä saavaa oppilasta verotetaan jatkossa jopa 1,5 arvosanan verran, ja ysistäkin verotetaan yksi kokonainen arvosana. Tavoitteena on, että kaikkien koululaisten keskiarvot olisivat 6,5 ja 8,5 välillä, ja tyhmyys olisi näin saatu poistettua Suomen kouluista.

Sarasvuon asentamat betoniporsaat laittomia
(Rainer’s house) Espoon kaupunki aikoo poistaa Jari Sarasvuon lenkkipolulle asentamat betoniset kulkuesteet.
Liikemies Jari Sarasvuo julisti rakkauttaan avovaimolleen hiihtäjä Virpi Kuituselle asentamalla tämän lenkkipolulle kannustavia betoniporsaita. Espoon kaupungin tietojen mukaan esteisiin ei kuitenkaan ole pyydetty lupia ja ne ovat laittomia.
”Espoon kaupunki suhtautuu kielteisesti tällaisten esteiden rakentamiseen yleisille lenkkipoluille. Ymmärrän kyllä, että Jarilla on pillu mielessä ja muna kovana, mutta eihän se nyt niin voi mennä, että hyvätuloinen liikemies tuo porsaita kaupungin maille ilman asianmukaisia lahjuksia”, toteaa Espoon apulaisliikuntajohtaja Putte Kummola.
”Riskiryhmiin kuuluvat tyhmät eläkeläiset ovat myös kyselleet, onko porsaita rokotettu sikainfluenssan varalta.”
Kummolan mukaan mitään kummempaa rangaistusta ei kuitenkaan ole odotettavissa, sillä porsaat eivät ole aiheuttaneet kenellekään mielipahaa.
Jari Sarasvuo itse ei ymmärrä Espoon suhtautumista asiaan, jota hän itse pitää positiivisena ympäristötaiteena.
”Näimme Virpin kanssa maanantai-iltana, kuinka pariskunta harjoitti anaaliseksiä betoniporsaan päällä”, hän huomauttaa.

Kysyisin .Mitä virkaa on terveyskeskuksilla tai sairaaloilla,kun ihminen menee hakemaan itselleen apua?
Olen sairas ollut jo useita viikkoja,käynyt terveyskeskuksessa ,lääkäri vain kirjoittaa erinlaisia kipulääkkeitä tutkimatta mikä on taudin kuva ja mistä se johtuu,kun pyytää lähetettä lisätutkimuksiin,yleisin vastaus on ,”ei tarvetta lisätutkimuksiin”. Sairaalaan kun menee pitkä aikaisien vaivojen vuoksi ja kertoo vaivoistaan ,vastauksesksi saat ynseän ylen katseen ja ”menkää terveyskeskukseen,täältä emme anna jatkotutkimukseen lähettä tai emme tutki perusteellisesti terveyttänne”. Terveisin pitkä aikais sairas.

Helsinki kielsi parvekepiereskelyn vuokratalon asukkaalta
Helsinki on kieltänyt parvekepiereskelyn kerrostalon yhdeltä asukkaalta Pikku-Huopalahdessa. Jos piereskely ei lopu, asukas joutuu maksamaan tuhat euroa sakkoja.
Ympäristölautakunta päätti asiasta äänin 5–4.
Pikku-Huopalahden tapausta tutkittiin kesästä 2008 lähtien.
Kaupungin vuokratalossa asunut perhe oli valittanut, että naapurirapun asunnon parvekkeelta kulkeutui pierun hajua heidän huoneistoonsa. Perheen asunnon ilmanvaihtoaukko on pöräyttelevän naapurin parvekkeen vieressä.
Taloyhtiössä tehtiin kokeita, joissa paskan hajun todettiin kulkeutuvan kahteen lastenhuoneeseen.
Taloyhtiö kieltäytyi uusimasta rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmää, koska se olisi tullut kohtuuttoman kalliiksi. Tuhnuja päästelevä asukas taas piti kohtuuttomana, että kaasumainen paskantaminen kiellettäisiin vain hänen parvekkeellaan.
Helsingin ympäristölautakunta kielsi kuitenkin parvekepiereskelyn terveydensuojelulakiin vedoten. Lautakunnan vähemmistö olisi halunnut asian uuteen valmisteluun.
Vuokralainen saa valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen.
Yksittäiseltä asukkaalta kiellettiin parvekepiereskely terveyshaittaan vedoten tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa.

YK: Netissä järkevä foorumipuheenvuoro!
YK:n alaisuudessa toimiva internetin tarkasteluyksikkö kertoo löytäneensä niin kutsutun ”järkevän foorumipuheenvuoron” marraskuun 17. päivä noin klo 14.34 Suomen aikaa. Missä päin foorumia järki on liikkeellä ja millä kielellä se on kirjoitettu ei haluta paljastaa jottei niin kutsutut ”järkituristit” löytäisi kyseistä foorumia.
”Tieto kyseisestä havainnosta on jo sinänsä saanut aikaan hyvin paljon loanheittoa, tärkeilyä, viisastelua, trollausta sekä ”Näin on!”-allekirjoituksia netin muilla foorumeilla. Yritämme tällä hetkellä vain varmistaa että järkipuheenvuoro pysyy paikoillaan ja sen takia olemme eristäneet kyseisen IP-osoitteen”, kertoo Joni Mnemonic, yksikön turvapäälikkö.
Tutkijoiden mukaan kyseinen puheenvuoro täyttää älykkyyden kriteerit, ei sisällä LOLspeak-viitteitä, koostuu 1 243 tunnetusta merkistä ja on kaiken lisäksi kirjoitettu ”aika kivaan sävyyn” sekä allekirjoitettu aidolla nimellä ja paikkakunnalla.
Tutkijoiden löytö on mullistava koska skeptikot ja äidinkielenopettajat ovat jo vuosia väittäneet että internetistä ei löydy älykästä elämää. Vuosien varrella on silti kertynyt pieni joukko ihmisiä jotka väittävät nähneensä jotain joka muistuttaa järkeä netin eri foorumeilla.
”Mitään fyysistä todistusaineistoa ei silti ole tähän asti kertynyt, ja siksi tämä viimeisin havainto on hyvin tärkeä. Samppanjaa saatana”, kertoo YK-elimen tutkija Lars Hemoroid.

EU-johtajavalinnat Illuminatin salajuoni
(KESKUSTAN PUOLUETOIMISTO) Pääministeri Matti Vanhanen on kommentoinut tuoreeltaan vasta valittuja EU:n presidenttiä ja ulkoministeriä.
”Valinnat menivät täysin vituralleen”, Vanhanen toteaa vakavana. Olli Rehnille kävi kuin suomalaiselle Euroviisujen ennakkosuosikille eli sijoitusta ei kehtaa ääneen sanoa. Mikä siinä onkin, että Keskustan ja Kokoomuksen kuuliainen juoksupoika ei kelvannutkaan ulkoministeriksi vaan siihen virkaan piti kaivaa joku tuntematon britti? Kuulin siitä akasta ensimmäistä kertaa vasta kun se oli jotenkin päässyt brittien ehdokkaaksi.”
Vanhasen mielestä nyt on aika pohtia uudelleen Suomen suhdetta EU:iin.
”EU on ollut hyvä apulainen monessa asiassa. Sen syyksi on pantu monta lakia, jotka suomalaiset olisivat muuten kostaneet seuraavissa vaaleissa ja maataloustukiaisien kierrättäminen sen kautta saa tilanteen näyttämään veronmaksajan vinkkelistä siltä kuin siltä kuin EU maksaisi ne eikä Suomella olisi siihen mitään sanottavaa. Nyt Unionin todellinen luonne on kuitenkin paljastunut. Tuollaisen vehkeilyn takana täytyy olla kulissientakainen pimeä voima. Vapaamuurarit käytännössä johtavat Britanniaa ja Illuminati johtaa tunnetusti vapaamuurareita, joten jokaiselle älykkäälle ihmiselle on selvää kuinka britit onnistuivat viemään Rehnille kuuluvan ministerin salkun.”
Vanhasen mukaan hallitus on jo alkanut tutkia keinoa erota EU:sta, koska sen mielestä on aika palauttaa supisuomalainen rehti ote politiikkaan.
”On aika unohtaa hämärät vaalirahoitukset ja kitinät suhteellisesta vaalitavasta, jossa riittävästi ääniä saanut ehdokas ei tulekaan valituksi jos hänen puolueensa haluaa jonkun muun Eduskuntaan. Nyt tarvitaan talvisodan henkeä! Ensiksi näytetään joukolla keskisormea EU:lle ja sitten panemme Suomen talouden kuntoon. Kun meillä on oma valuutta, voimme devalvoida sen aina kun vientiteollisuudella menee huonosti ihan niin kuin vanhoina hyvinä aikoina. Ei tarvitse kuunnella EKP:n asiantuntijoiden kitinää devalvoinnin vaikutuksesta kansalaisien ostovoimaan. Myös laman aiheuttamisen kustannusten maksattaminen keskiluokalla ja keskisuurilla yrityksillä voidaan toteuttaa ilman EU-komission kitinöitä kuten 90-luvullakin.”

Tutkimus: Suomalaiset tyytymättömiä vasta valittuihin EU-johtajiin
Trendi-lehden Tilaustutkimus oy:llä teettämän tutkimuksen mukaan EU-presidentti Herman van Rompuy(62) ja EU-ulkoministeri Catherine Ashton(53) ovat suomalaisien mielestä helvetin rumia.
42% vastanneista arveli Rompuyn ja Ashtonin olevan niin rumia, että EU:n kansalaiset vieraantuvat politiikasta heidän takiaan. 29% arveli, että EU eristetään heidän rumuutensa takia muusta maailmasta, ja 16%:a ennusti heidän rumuutensa johtavan kolmanteen maailmansotaan.
Tutkimusta varten haastateltiin yli kahtatuhatta ikipissistä ja pintaliitäjää.

Mielipidetutkimus: Hitler ei ollutkaan rasisti
(Etelä-Sunnivan Sanomat) Tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan edesmennyt natsijohtaja Adolf Hitler ei ollutkaan rasisti. Vastaajista 95 prosenttia piti Hitleriä korkeintaan maahanmuuttokriittisenä ja lievästi EU-vastaisena. Yhden vastaajan mielestä Hitler oli söpö hauveli, jonka kanssa olisi mukava rakastella takkatulen ääressä.
”En ole rasisti, mutta kyllä tämä tulos yllätti minut. Olimme ihan satavarmoja, että ainakin joku pitäisi Hitleriä rasistina. Kyllä ihmisten asenteissa on tapahtunut selkeä muutos”, toteaa Suomen Gallupin tutkintajohtaja Jussi Hillo-Aho .
Asiantuntijakollektiivi Homma Forumin jäsenille lähetetty mielipidekysely tavoitti 91 prosenttia forumin lukutaitoisista jäsenistä. Kyselyyn vastasi 12 miestä ja Maskussa asuva entinen kehonrakentajanainen. Espoon Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Lahtinen yritti vastata kyselyyn kahdesti samasta ip-osoitteesta.

Suomi uhkaa erota Ahvenanmaasta
(RUTTOSUO) Suur-Suomi(ry):n puheenjohtaja Leppo Sehto uhkaa Suomen irtautumisella Ahvenanmaan syleilystä, mikäli suomenkielen asemaan ei saada tuntuvia parannuksia.”Suomen mantereen ruotsinkielistyminen on suuri haaste meille alkuperäiskulttuurin vaalijoille, lisäksi autonomiamme Ahvenanmaasta on vaarassa mikäli suomenkielen asemaa heikennetään ennestään”, kommentoi Sehto äkkiseltään aamukaljalta yllätettäessä.
Uutinen on otettu vastaan ristiriitaisesti Ahvenanmaan Maarianhaminassa. Ruotsin kieltä osaamaton kirjeenvaihtajamme Sami Tykki kuvaili tilannetta pullopostilla seuraavasti ”Ei helvetti ei tästä paikallisten mongerruksesta saa mitään selvää. Kadut ovat täyttyneet agressiivisista ja puukoin varustautuneista juopuneista suomen-ruotsalaisista. Vahva huhu kertoo, että lähiseuduilla on pistetty metsää matalaksi, jotta saadaan rakennuttua uusia viikinkilaivoja entisten jo lahottua käyttökelvottomiksi”. Paikalta yhytetty Ragnar Punainen aprikoi talven suunnitelmiaan seuraavasti ”Kenties ryöstöretket keretään aloittaa mantereelle jo ennen jäiden tuloa, mutta viimeistään keväällä näytetään suomalaisille mistä kana pissii” tai jotain tuohon suuntaan.
Suomessa sekaannusta on aiheutanat lähinnä se seikka että kansa jakautuu tasaisesti itsenäisyyden kannattajien ja Venäjään liittymisen kannalla olevien kesken.”Karjala takaisin tai ainakin samaan valtioon kuin me” perusteli takametsien Arska Venäjään liittymistä.

Nai rennosti, osta vakuutus sakkojen varalta
(PATTAYA) Pedofiileille ja pervertikoille kaupataan nyt vakuutusta sakkojen ja vahingonkorvausten varalta. Suomen Ajoturva tarjoaa kiinteähintaista vuosisopimusta, jonka perusteella asiakkaan saamat sakot ja vahingonkorvaukset maksetaan hänen puolestaan.
Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että tarkoituksena on ”antaa asiakkaille rauha keskittyä olennaiseen ja nauttia sujuvasta seksistä maassa kuin maassa, ilman että alati vaihtuvia lakipykäliä täytyy jatkuvasti seurata”.
Suomen Ajoturva antaa itsestään dynaamisen kuvan, sillä tänään Lehden soittaessa yhtiöön kaikki kysymykset kehotettiin lähettämään pullopostitse osoitteella Poste restante, Timbuktu.
Lainsäädäntöjohtaja Asko Välimaa oikeusministeriöstä pitää vakuutuksen kaupittelua eettisesti arveluttavana. Hän ei kuitenkaan osaa sanoa, onko tällaisen palvelun tarjoamisessa sinänsä mitään laitonta.

EU-elin kangistui pariksi tunniksi
(PRYSSEL) Euroopan Unionin byrokraatit ja paperinkääntäjät saivat äimistellä koko tukirahan edestä kun eräs suuri EU-elin yllättäen kangistui keskiviikkona.
”Aika kova juttu”, kommentoi eräs nimetön lähde Euroopan komissiosta.
Vaikka tilanne oli epätavallinen niin sitä seurattiin rauhallisesti itseään hieroen. Myös kreikkalainen meppi Populous Fallos seurasi tilannetta outo kiilto silmissään.
”EU:n keskipisteessä ollaan kyllä totuttu jäykistelyyn, mutta kokonaisen elimen jähmettyminen on täälläkin aikamoinen tapahtuma. Tämä pitää nähdä uskoakseen, hän kertoi etusormet nänneillään.
Parin tunnin hiljaisen odottelun jälkeen tilanne laukesi käsiin ja työpäivä jatkui normaalisti.

Älä kosta mitään päivänä vältytty suuremmilta uhreilta
(ITIS) Jo perinteeksi muodostuneena ”Älä kosta mitään”-päivänä on yllättäen toistaiseksi vältytty suuremmilta uhreilta. ”Pientä rähinää tuntui olevan Alkon kassalla, mutta ei mitään normaalista perjantain lounasajan turpaanvedosta poikkeavaa”, kommentoi Itäkeskuksen poliisin komisario Juhani Palmu. ”Tänä vuonna älä kosta mitään-päivä osuu kyllä ikävästi keskelle pikkujoulukautta, joten odotettavissa on että edellisvuoden sihteerinpanemiset ja pomon poskeenotot nousee loppuillasta pinnalle ja jälki voi olla hyvinkin rumaa. Mikä toisaalta kuuluukin osaltaan tällaiseen juhlapäivään”, jatkaa jo samalla tulenjohtotehtäviin siirtyvä Palmu.
Jäämme odottamaan kommentteja muilta paikkakunnilta ja erityisesti olemme kiinnostuneita kuulemaan yleisön raportteja Ylöjärven suunnalta, missä mustasukkaisuudestaan tunnettu Nykäsen-Tapolan pariskunta on ollut viime aikoina yllättävän rauhallisena. Oletettavissa on kuitenkin, että Mervi saa käsiinsä kuvat Matin Kanarian teiniritsasta ja siitä se lumipallo sitten alkaakin taas kivasti vyöryä.

Pensseli-setä – katso video!
(TOIMITUKSESSA) Laatulehdistön toimittajien viikottaisessa tavutuskokouksessa on löydetty lempinimet useimmille suomalaisille ja ulkomaalaisille vaikuttajille. Uusille lempinimille on ollut jo pidempään tarvetta, sillä ihmisten normaalit nimet on koettu tylsinä ja ahdistavina. Kuka tahansa voidaan esimerkiksi nimetä maalaustyökalun mukaan. ”Tietojeni mukaan esimerkiksi Tela-täti ja Suti-serkku ovat vielä vapaita nimiä. Riittää, että joku helsinkiläinen opiskelija lähettää Youtubeen videon, jossa sana esiintyy”, kertoo Ilta-Sanomien kulttuuritoimittaja Ounli Van Nyysttuteltismont. ”Minusta idea oli hauska. Olen vähän tällainen humoristisempi kaveri”, kommentoi puolestaan toimitusharjoittelija Juuso Vähätieto.
Klikkaa tästä!

Juomalauluradio soi taas
(KIPPIS) Joulu on tekemässä tuloaan ja varma merkki tästä on jo seitsemättä kertaa avautunut Hörpyt FM, joka kuuluu pikkujoulusta Tapaninpäivään saakka maan kaikissa kaupunkilähiöissä jossa tulotaso on alle keskiarvon. Radiokanavan takana toimii paikallispubien kattojärjestö Toivoinheittäjät ry, jonka puheenjohtaja Jallu Napakas toivoo kanavan kasvavan tulevina vuosina.
”Jo ensi jouluna yritämme laajentaa kuuluvuusaluettamme suurimpien kaupunkien keskusta-alueille. Globaali talouskriisi on iskenyt kovasti kaupunkilaisten keskuuteen, ja merkki siitä on öilliset kännipuhelut suosittuun ohjelmaamme ”Epätoivokonsertti” tältä alueelta. Siellä monet aadeet ja ekonomit ovat ottaneet internetradiot käyttöönsä voidakseen kuunnella meidän nettilähetyksiä”, kertoo Napakas ja kaataa samalla lasillisen Gambinaa toimittajalle.
”Saisko olla pienet hörpyt…FM, kuten sanomme täällä”, vitsailee puheenjohtaja ja nauraa reilusti päälle.
Napakan mukaan myös maaseutu on mukana tulevaisuuden laajentumissuunnitelmissa. MTV3:n ”Maajussille Morsian”-ohjelma sinetöi nämä suunnitelmat hänen päässään jo ensimmäisen kauden jälkeen. Myös nykyinen lähetysaika saattaa parin vuoden sisällä laajentua juhannuksen ja vapun ympärille.
Tämän vuoden uutuuksiin Hörpyt FM-kanavalla kuuluu suoralähetetyt klubi-illat, jotka järjestetään eri paikallispubeissa ympäri maata. Mukaan saadaan sekä Matti Nykänen että Big Brother-talon kovimmat kippaajat.
”Tämä on takuuvarma resepti hyvälle juomatunnelmalle. Matille laitetaan irtoparta ja BB-joukko örveltelee juomalauluja minkä ehtii”, kertoo Napakas innokkaasti ja kaataa lisää Gambiinaa.
Pari uutta juomalaulua ollaan myös lisätty soittolistalle jottei ihan heti kyllästy toistettuihin klassikoihin kuten ’Sylvian juomalaulu’. Esimerksiksi David Guettan ja Akonin hittilistoilla menestynyt ’Sexy Beer Pitcher’ on mukana sekä Chisun uutuus ’Baden Baden Jaegermeister’.
Ilta jatkui hilpeissä merkeissä alakerran Pub Petessä, jossa samalla pidettiin järjestön vuosikokous.

Joulunalusihme ammattioppilaitoksen kulman takana
Neljän nuoren loukkaantuneeseen itsetuntoon päättyneessä tieltä ulosajossa oli läsnä suurin osa nykyuutisoinnin mukaisista riskitekijöistä: niin kuljettaja kuin matkustajatkin olivat 16-21 vuoden ikäisiä ammattioppilaitoksessa opiskelevia nuorukaisia, heidän viiksikasvunsa oli heikkoa, tie oli liukas, sää sateinen ja yleinen näkyvyys huono. Lisäksi onnettomuus tapahtui perjantai-iltana, kaikki olivat vähintään 2,2 promillen humalassa, auto törmäsi Wunderbaumia muistuttavaan joulupuuhun paikkakunnan ammattioppilaitoksen nurkan takana sekä kaikkien mukanaolijoiden tieto naisen sukupuolielimestä rajoittui kuulopuheisiin, internettiin sekä perittyyn kulttuurilliseen ymmärrykseen elimen nimen mahtavasta voimasta toimia kaikkien kieliopillisten erikoismerkkien yleiskorvaajana.
Paikalle hälytetyn poliisipartion vanhempi konstaapeli totesi tapaturman olevan poikkeuksellisin, mitä hän on 30 virkavuotensa aika todistanut: ”Jumalauta, en ollut uskoa silmiäni kun saavuimme paikalle: auto ei ollut tuunattu eikä edes BMW-merkkinen.”

BB:n Suomen mestaruus Iraniin
(TALO) Vuoden 2009 Suomen BB-mestaruus ratkesi jännittävien vaiheiden jälkeen eilen illalla, kun Iranin suomenmestaruus varmistui suorassa lähetyksessä. Hopeatilalle kiri Viro ennen ennakkosuosikkina finaaliin lähtenyttä Suomea.
”Tosi tiukalle meni kisa, kun loppuhetkillä kaikkien finalistien fanit aktivoituivat ja takaa-ajajien palkit kasvoivat”, kommentoi Pippu Valoisa tulosta tuoreeltaan.
”Viro oli tänäkin vuonna todella kova ja uusi kahden vuoden takaisen hopeasijansa ihan ansaitusti. Vaikka Irania pidetään todellisena mustana hevosena, niin asiantuntijapiireissä voitto ei kuitenkaan tullut suurena yllätyksenä”, pohtii toimittaja Allerin Seiska tuoretta tulosta.
Tiettävästi voitostaan 50000 rialia netonnut Iran aikoo käyttää voittorahansa edellisvuosien voittajien tapaan etelänmatkaan, kirurgiseen leukaleikkaukseen, kivanvärisiin cocktaileihin ja loput ”ihan vaan törsätä”.

Kohuväite: Natsi-Saksaa ei ole ollut olemassa
(YLIOPISTO) Helsingin yliopistossa työskentelevä filosofian dosentti Mauno Suuripää uskoo, että natsit ja Natsi-Saksa johtuvat historian väärintulkinnoista. Hänen mielestään ne ovat ajatuksina aivan liian mahdottomia ollakseen totta.
”Tiedä sitten mitä historioitsija ovat vetäneet, mutta melko sekaisin he ovat tätä teoriaa väkertäessään olleet”, Suuripää toteaa. ”Meillä on muka ollut tehokkaalla propagandalla luotu diktatuuri, joka on puuhastellut saksalaisien enemmistöltä ja ulkomaalaisilta salassa massiivisia rikoksia ihmisyyttä vastaan, ja kuitenkin sen oletettu johtaja Adolf Hitler on muka julkaissut jo ennen diktaattoriksi kohoamistaan kirjan, jossa kuvataan sekä propaganda että rikokset ihmisyyttä vastaan ja se on vieläpä ollut Saksan toiseksi myydyin kirja heti Raamatun jälkeen. Tällainen ajatusmalli ei millään ilveellä voi syntyä ilman tukevaa päihtymystilaa.”
Suuripään mukaan propagandan ja ihmisyyttä vastaan tehtyjen rikosten salaamiseen olisi Hitlerin julkaiseman kirjan ja toiminnan mittakaavan takia vaadittu kymmeniä miljoonia saksalaisia käsittävä salaliitto. Itse asiassa suurin osa saksalaisista olisi ollut mukana salaliitossa.
”Joka puolella Saksaa on muka tuhottu joukoittain ihmisiä ali-ihmisinä, propagandaa on tulvinut joka tuutista ja tällainen toiminta on muka pysynyt salassa. Ajatus on täysin mahdoton! Sitä ei voi selittää tosi asioiden kieltämisellä, koska saksalaiset olisivat joutuneet elämään keskellä kyseisiä tosi asioita. Historian kirjojen mukaan kaikki Saksan tiedotusvälineet suolsivat natsien propagandaa eikä miljoonia ihmisiä voi viedä tuhottavaksi ilman että se huomataan. Sitä ei voi myöskään selittää pelolla, koska enemmistön olisi tiennyt mitä kulissien takana puuhataan ja syylliset olivat olleet pieni vähemmistö. Jos joku pelkää sellaisessa asetelmassa niin pahuuksia tekevä vähemmistö. Ja sitten on vielä tämä ihmeellinen kirja, tämä Mein Kampf, joka selittää mitä oli tapahtumassa ja on muka ollut lähes jokaisen saksalaisen kodin kirjahyllyssä. Millä ilveellä tällaisissa olosuhteissa muka pysyy salassa yhtään mikään? Jos oletetaankin, että Saksan kaikki tutkijat, journalistit ja poliitikot on saatu mukaan salaliittoon, niin sekään ei selittäisi yleistä tietämättömyyttä, koska jokaisella saksalaisella on ollut mahdollisuus lukea diktaattorin hyvissä ajoin etukäteen kirjoittama yksityiskohtainen tunnustus. Totta kai natsien toiminnasta olisivat tienneet kaikki niin Saksassa kuin ulkomaillakin. Muu ei ole millään muotoa mahdollista.”
Suuripää epäilee, ettei Natsi-Saksa ole ainoa historiasta löytyvä mielikuvitusmaa, mutta tarkempia tietoja ei hänen mukaansa voida esittää ennen kuin historioitsijoilla säädetään alkoholi- ja huumetestit pakollisiksi ja annetaan heille muutama vuosikymmen aikaa korjata rilluvuosina satuilemansa historian vaiheet.

Tutkimus: Ihmisten päälle kuseminen mahdollista geneettisten erityispiirteiden ansiosta
(HATTULA) Tutkijat Helsingin yliopiston dianetiikan laitokselta ovat osoittaneet, että kyky kusta suurien ihmisjoukkojen päälle saattaa olla mahdollista geneettisten erityispiirteiden ansiosta. Tutkija Luulo Harha kommentoi tutkimustuloksia Hattulan Kesoililla varhain tänä aamuna.
”Tutkimustulosten valossa voidaan todeta, ettei ihmisten kyky kusta toisten päälle välttämättä vaadi ylempää yhteiskunnallista asemaa eikä hyväveli-järjestelmää, kuten on aiemmin luultu. Virkamiesarmeijan merkitystä suurien ihmismassojen päälle kusemisessa on myös suuresti liioiteltu.”
”Mikäli ihmisen DNA pitää sisällään tiettyjä jutskia hän pystyy kastelemaan laajoja ihmismassoja samasta korkeusasemasta. Tähän vaaditaan riittävä määrä kusta, jonka eritystä nämä kusiaivo-geeneiksi kutsutut geenit säätelevät. Lisäksi näillä geeneillä on havaittu olevan yhteys virtsan paineeseen joka mahdollistaa laajan kaaren, jonka ansiosta yksikin ihminen voi kusta huomattavaa ihmismäärää silmään.”

Tutkimustulosten vaikutusta Helsingin lakkautusuhan alla oleville kirjastoille tutkija ei halua spekuloida. ”Kaveri on kaupungilla konsulttina, joten taidan pitää turpani kiinni,” Larha kommentoi ja yrittää harhauttaa toimittajaa vanhalla kato, lintu-tempulla kompastuen kuitenkin mattoon rynnätessään Kesoilin ovesta pihalle ja jääden hölmistyneenä istuskelemaan vesilätäkköön rappusten vieressä.

Maikkarin Puhuva Pää haastoi Puhuvan Läskipään oikeuteen
(SALO)Salon käräjäoikeus ilmoitti tiistaina toimittaneensa Puhuvalle Läskipäälle, alias Jethro Rostedtille haasteen saapua oikeuteen kuultavaksi syytettynä tavaramerkkilain rikkomuksesta. Tutkintapyynnön poliisille oli esittänyt Maikkarin Puhuva Pää.
”toimitusjohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja toimitusjohtaja”, kommentoi Puhuva Pää haastetta tuoreeltaan suorassa lähetyksessä muutaman vuoden takaa.
Erityisen närkästynyt Pää on tavasta, jolla Läskipää oli hänen mukaansa tavaramerkkisuojaa rikkonut. minä olen puhuva pääpääpääpääpääpää, henkilökohtaisen vararikon tehnyt ja huumekierteeseen ajautunut Pää jatkaa katkerasti.
Toimitus ei tavoittanut Läskipäätä saadakseen kommenttia asian tiimoilta, joskin pääministeri Matti ”Hiivahattu-Hattivatti” Vanhanen pyysi toimitukselta anteeksi ihan varuilta, Marja Tiura tivasi lahjuksia, Halla-aho pisti mamujen piikkiin ja Jutta Urpilainen muisti veisbuukata kiitokset istuessaan paskalla.

VATIKAANI: SVEITSI EROTETTAVA EU:STA
(PIETARINKIRKKO) Vatikaanivaltion päämies Paavi Benedictus XVI Palpatine on tyrmistynyt Sveitsin minareettien rakennuskiellosta. Paavin mukaan moisen vääräoppisuuden kieltäminen vahingoittaa katolisen kirkon mainetta ja hankaloittaa kristillisten ääriliikkeiden asemaa.
”Moinen mieletön sekularismi ei saa jatkua! Miten muuten ylläpidämme hengellistä hurmostamme katolisessa maailmassa, jos muslimipelko alkaa näyttäytyä politiikassa? Se on meidän aseemme, ei sveitsiläisten! Kaikkien maailman kristittyjen tulisi voida vapauttaa vihansa.”
Paavi kritisoi myös kovaan ääneen Euroopan Unionia, joka ei hänen mukaansa ole ollut tarpeeksi kova noita ”kapinallisia saastoja” kohtaan.
”Sveitsin kaltaiset niskuroijat eivät ansaitse mitään sympatiaa, jos haluamme lopullisesti pyykiä tasavallan pölyt nurkistamme. Sveitsi on välittömästi erottava EU:sta” unionin pitkäaikaisen jäsenmaan päämies totesi.
Vatikaani uhkaakin, että ellei Sveitsi välittömästi tee kuten EU sille määrää, aikoo Vatikaanin avaruushallinto välittömästi rakentamaan kuun kaltaista avaruusasemaa, jolla EU:n viholliset saadaan varmasti ruotuun.
”Sittenhän se nähdään, kumpi puoli voimasta on aidosti voimakkaampi” paavi naurahteli pahaenteisesti.
Sveitsin päämies Prinsessa Leia ei kommentoinut asiaa kiireisiinsä vedoten. Haastatteluhetkellä hänellä oli ilmeisen pahoja ongelmia Unionin tähtilaivojen kanssa.

BB-Ason kotipihalla lautakasa
(TURKKUSET) Samalla kun tämän vuoden Big Brother-kilpailun voittaja Aso Alanso ilmoitti Helsingin Sanomien NYT-liitteessä äänestävänsä Keskustaa koska ”keskusta on esiintynyt positiivisesti ja hoitaneet hommat hyvin. Ne varmaan jatkavat samalla tavalla” tapahtui kummia Ason äitikullan kotipihalla.
”Tänne ilmestyi lautakasa, tuosta vaan! Ja tarkoitan siis ihan tuosta vaan! Se vaan ilmaantui kuin tyhjästä ilmasta samalla kun vedin tuossa tupakkaa”, kertoo hämmentynyt naapuri Märjä Halvo.
Monista yrityksistä huolimatta Pohjois-Pohjanmaan metsissä asuvat Keskustapuolueen ylipapit kieltäytyvät kommentoimasta tapahtunutta, mutta eräs nimettömänä pysyvä kokelaspappi kommentoi tilannetta seuraavasti hymyillen: ”Ihmeelliset ovat agraarijumalten tavat.”
BB-Ason lausunto kirvoitti reaktioita myös muualla päin Suomea, kuten Merijärven kunnassa jossa lähes kokonaan keskustalainen kunnallisvaltuusto äänesti BB-Ason patsaan pystyttämisen puolesta kuntatalon takapihalle. Myös valtuuston ainoa Perussuomalainen, 18-vuotias Matti Halko-Pinola oli yllättäen patsaan kannalla. Hän kommentoi päätöstä puhelimitse heti valtuustokokouksen jälkeen:
”BB-Asohan on kunnon persulainen…ai mikä, persialainen? Niinhän minä sanoin. Minäkin olen persialainen, ihan sellainen perus.”
Viimeisten tietojen mukaan patsas rakennetaan mäntylaudoista.

PRESIDENTIN KANSLIA: LINNAN JUHLIIN VAIN AATAMIN ASUSSA
(PATTAYA) PMMP:n Paula Vesalan kohua aiheuttaneen linnanpukuarvostelun myötä tasavallan vt. presidentin Tarja Halosen oli nöyrryttävä yleisen mielipiteen tahtoon. Hän haaveilee asiasta näin: ”Sekä luontoliitto että Ahvenanmaa ruotsille -järjestöt ovat lähennelleet minua koskien pukupakkoa Linnani juhlissa. Itseasiassa suurin lääppijä oli SETA ry, missä olenkin kannukseni ansainnut. Nyt alkaa uusi aikakausi, tasa-arvon ja globalisaation esilleveto, jonka osoituksena kaikki -siis ihan kaikki- saapuvat vastaanOTOLLENI ilman rihman kiertämää. Siinä sitä heti kättelyssä näkee, onko miehessä munaa ja onko avekki vain hampaaton mätisäkki!”.
Lehden valokuvatoimittaja on luvannut julkaista ns. kovaa kamaa kunhan bileet ovat ohitse härre guud.

Vanhasen jatkoilla tavanomaisen harmaa ja lattea meininki
(NURMIJÄRVI) Pääministeri Matti Vanhasen kohutuilla salaisilla linnan juhlien jatkoilla oli tänäkin vuonna tylsä ja hyytynyt tunnelma. ”Joo, no eka se laittoi jotain Nightwishin alkuaikojen biisejä kehiin, mut kun meitsi kävi kääntää nupit kaakkoon niin Masa lukitsi volan kakkoselle munalukkojesariyhdistelmällä. Vittu mä olin ihan niiku, et thiis gou to ileven”, kommentoi keskustapuolueen rankemmasta biletyksestä tuttu nimetön peruukkipäiväinen ministeri.
Myöskään jatkojen tarjonta ei saanut varauksetonta kiitosta. ”No, mitä tässä nyt sanois kohteliaasti? Eihän sillä kai mitään laktoosi-intoleranssia ole, mut miksi ihmeessä täs pitsassa ei oo edes juustoa? Ja tiesihän sen, että kun Masa lupaa drinkkejä niin sit vedetään jotain vesivissyjä ja muumilimua. Onneksi Sepolla oli kuitenkin oma halkopino mukanaan”, sammalsi jo alkuillasta reippaassa tumussa ollut nimetön vorssalainen sikafarmari.
Moni viime vuoden Masan ”überjatkojen” osallistuja olikin tehnyt tänä vuonna viisaan ratkaisun ja päätti jatkaa suoraan Salen bileisiin, missä tunnetusti beibsejä riittää, rööki palaa ja joku voi vähän saadakin.

Linnan Juhlat -ohjelmaformaatti myytiin ulkomaille
(HELSINKI) Suomessa kulttimaineeseen nousseen Linnan Juhlat -ohjelman tuottajilla on syytä hymyyn, sillä pönötystä ja kansallisromanttista uhoa nokkelasti sekoitteleva realityshow on juuri myyty kansainväliseen levitykseen.
”Viimeistään itsenäisyyspäivän finaalijakson miljoonayleisö vakuutti ostajat”, hihkuu tuottaja Sutsi Satsaa.
Laman aikana realityohjelmien suosio on ollut maailmanlaajuisesti nousussa ennen kaikkea halpojen tuotantokustannusten takia. Linnan Juhlat onkin malliesimerkki tästä, sillä ohjelmaan osallistuu vain noin viisi miljoonaa kilpailijaa kerralla, joista finaalijaksossa on jäljellä enää kaksi tuhatta. Ohjelma on ollut myös monelle ponnanhduslauta julkisuuteen, muun muassa monina tuotantokausina ohjelmassa vieraillut ”LJ-Ehnrooth” tuli tunnetuksi alunperin nimenomaan Linnan Juhlien vieraana.
Etukäteen on spekuloitu, että ohjelma ei välttämättä käänny muihin kulttuureihin, erityisesti muslimimaissa ohjelmaan vahvasti liitetty alkoholinkäyttö tulee tuottamaan ongelmia. Tuottajat tosin uskovat, että ohjelman keskeinen perusidea on se, mikä kiinnostaa myös ulkomailla.
”Formaatti tulee olemaan sama kaikkialla, eli androgyyni punapää kättelemässä lähes loputtoman tuntuista jonoa taviksia parilla julkkiksella höystettynä. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu!”, Satsaa valottaa.

Toisinajattelijat: ”Asioiden oikeat nimet pian julki”
(MUUALLA) Toisin kuin luulisi asioiden ”oikeat nimet” eivät olekkaan sitä mitä keskiajasta lähtien ollaan jo luultu. Tämän tiedon toi Toisinajattelijoiden kyberavaruusarmeija esille itsenäisyyspäivänä julkaistussa lehdistötiedotteessa.
Tiedotteen mukaan toisinajattelijat julkistavat piakkoin listan jossa ”asioiden oikeat nimet” paljastetaan. Tiedote sisälsi myös listan niistä asioista (nykyään oletetuilla nimillä), joiden oikeat nimet tullaan paljastamaan. Listalta löytyy muun muassa Fazerin lakritsi, minareetti, Suomen sisällissota, Vihreä liitto, ruotsinkielinen Pohjanmaa, sosialisti, kokolattiamatto, Arto Bryggare, pandakarhu, säleverhot, hernesoppa ja litran maito. Kaiken kaikkiaan listalta löytyy yli 500 kohtaa, ja tämä on kuulema vain murto-osa paljastettavasta.
Toisinajattelijoiden kyberavaruusarmeijan poliittinen siipi, Perussuomalainen puolue ilmoitti omassa tiedotteessaan että he eivät ota vastuuta kyseisen listan suhteen mutta tiedotteessa todettiin samalla että ”asioista on voitava vaieta heidän oikeilla nimillä”.
Sekä Äidikielenopettajien liitto että Sananikkarit ry ilmoittavat olevansa omasta puolestaan hämmästyneitä mutta myös innoissaan toisinajattelojoiden tiedotteesta. Myös akateemiset piirit ovat ehtineet ilahtua.
”Luulin että meillä oli tämä hanskassa, mutta tämä tieto tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tämähän voi tarkoittaa että ”lippalakki” ja ”sisäkumiventtiili” eivät olekkaan sen nimisiä kun ollaan luultu. Odotamme jännityksellä uutta tietoa jotta voimme päivittää sanakirjojamme”, kertoo Suomen Akatemian sanavastaava Lempi Wurth.
Wurthin mukaan toisinajattelijoiden avulla uusittu sanakirja saattaisi olla vahva ehdokas Finlandiapalkinnon saajaksi ja hän ei myöskään sulje pois kirjallisuuden Nobel-palkintoa.

Ihminen on koiraa suurempi ilmastoriski
Koira syö paljon lihaa mutta ihmisellä se vasta monipuolinen ja kuormittava ruokavalio on. Uusiseelantilaisen professoripariskunnan provokatiivisessa kirjassa Turn Off the Light todistellaan, että keskikokoisenkin ihmisen jalanjälki on moninkertainen koiraan verrattuna. Ja koiralla on sentään neljä jalkaa!
Brenda ja Robert Vale ovat saaneet ihmiset putoamaan perseelleen laskelmillaan, joiden mukaan keskikokoisen ihmisen ruokkiminen aiheuttaa vuodessa vitun ison ekologisen jalanjäljen. Tämä on kaksinkertainen siihen verrattuna, että koiran jälki on aika vitun pieni. Ihmisen jalanjälki on myös suurempi kuin etiopialaisen ihmisen.
Selitys hurjalta kuulostavalle tulokselle on siinä, että ihmiset syövät lihaa, kalaa, marjoja, vihanneksia, kynsiä, hernekasveja ja eilen kännipäissään annettuja lupauksia kuten vihkivaloja. Kirjassaan Valet laskevat, että jos keskikokoinen ihminen syö kuivamuonana 100 grammaa lihaa päivässä, se maistuu aivan todella pahalle. Tästä syntyy vuodessa yhteensä 164 kiloa lihaa, ja sen päälle tulee vielä jälkiruoka.
Mitäs minä sanoin?” kommentoi enintään jotain 70 kiloa painava Pentti Linkola.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *