4.10.2009 12:20 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, lokakuu 2009

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

33 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, lokakuu 2009”

Kalli on melkein kuin Kulli
Suomen lainatuimman tiedotusvälineen Lehden toimitus on viimein huomannut, kuinka lähellä Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kallin nimi on puhekielistä, miehen sukuelintä tarkoittavaa sanaa. Vain yhden kirjaimen vaihtamalla Kallista saa Kullin.
Huomiosta kiusaantunut Kalli on ehtinyt jo vaatia internetin päätoimittajan tai edes toimitusjohtajan eroa saatuaan selville, että ei, viestintäministeri Suvi Lindén ei todellakaan ole internetin johtaja. Kallille nimen antaneiden vanhempiensa eroa suoraselkäinen keskustalais-kristitty ei ole vailla.

Lehti: Iranin presidentti on entinen israelilainen
Äskettäin julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad on lähtöisin Israelista. Hänen vaalipäivänä esittelemässään passissa oleva nimi Shalom Yamir on nimettöminä pysyttelevien asiantuntijalähteidemme mukaan ”abauttia rallaa varmasti” juutalainen eikä se ”takuulla varmasti” ole palestiinalaisien suosiossa, joten hän ei vissiin sitten ole Israelissa asunut palestiinalainen pakolainen vaan ihka aito paikallisen herrakansan edustaja.
Tähän saakka on tiedetty, että Ahamdinejad on aikoinaan muuttanut nimensä, mutta hän ei kuitenkaan ole halunnut kertoa mistä syystä. Asiaa selvitelleet journalistit on kuitenkin suljettu vankiloihin, joten on tiedetty, että syy on painava.
Uusi tieto kuitenkin vahvistaa epäilyt, että syy liittyisi jotenkin vaalirahoitukseen. Israel on Iranin verivihollinen ja toisin päin, joten israelilaissyntyisen Shalomin on huomattavasti vaikeampi kerätä kannattajia presidentin vaaleja varten kuin paljasjalakaisena iranilaisena esiintyvän Mahmudin.
Jäämme odottamaan vaikuttaako julki tullut tieto jotenkin Ahmadinejadin asemaan vai ovatko iranilaisetkin jo löytäneet Big Brotherin ja Idolsin ja unohtaneet koko politiikan, kuten länsimaissa on päässyt käymään.

(MAASEUTU) Keskustan harmaa eminenssi, perunakeisari Erkki Laatikainen vaatii rikoslakiin pykälää, joka kieltäisi mediaa uutisoimasta Keskustaa koskevista rikosepäilyistä. Keskustan sisäpiirivaikuttajanakin tunnetun Laatikaisen näkemyksen mukaan median luonne vaalirahakohun ryvettämiä poliitikkoja kohtaan on muuttunut käynnissä olevan skandaalin vuoksi.
”Tilanne on kestämättömyydessään kulkenut jo siihen pisteeseen, että pohdinta Keskustaa vastaan kiihotuksen kriminalisoinnista on otettava vakavasti”, hän kirjoittaa riippumattoman kompostisosialistisen keskustamedian Internet-sivuilla ja muistuttaa, että kiihotus kansanryhmää vastaan onkin jo kielletty.
”Yleensä kansanryhmällä tässä yhteydessä tarkoitetaan rodun, etnisen taustan, kansallisuuden, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen tai vaihtoehtoisesti keskustalaisuuden kaltaisen synnynnäisen vamman määrittämää kansanryhmää”
Keskustan riveissä ollaan myös pohdittu Italiassa käyttöön otetun poliittisen syytesuojan laajentamista sekä korruptiosta epäiltyjen ministereiden työrauhan turvaamiseksi, että median rakentaman poliittisen ongelman korjaamiseksi.
Politiikan kentällä puolitoista vuotta vellonut epäluottamus päätöksentekoa kohtaan ei ole toistaiseksi vaikuttanut hallituksen toimintaan.
”Hallitus on täysin toimintakykyinen”, mumisevat ministerit tiedotustilaisuudesta toiseen, yhteen ääneen.
Enemmistönä eduskunnassa istuvat hallituspuolueet äänestivät taannoin itselleen myös täyden luottamuksen eduskunnan edessä.
”Yli kymmenvuotisen parlamentaristisen tradition mukaan luottamuskysymyksistä päätämme.. öh päättää eduskunta”, kynsien pureskelusta kiinni jäänyt pääministeri Matti Vanhanen summasi.

Kirjailijaprofessori Veikko Huovinen on poissa
(Sotkamo)
Suomalaisen piruilevan oivaltavan huumorin ja tarkkasilmäisen satiirin mestari, professori Veikko Huovinen poistui keskuudestamme sunnuntaina 4.10.2009 vaikean sairauden murtamana.
Syysmyrskyn repiessä viimeisiä kuolleita lehtiä irti puista, taivas vuoti kyyneleitä mestarin lähtiessä ”katselemaan maailman menoa vähän laajemmasta näkökulmasta.”
Huovinen oli paitsi humoristi myös humanisti ja pasifisti jonka kynä oli miekkaa mahtavampi; kliseistä, mutta totta.
Kaikki jotka ovat Huovisen lähteestä ammentaneet ja saaneet puun takaa tulleet röhönaurut osakseen, surevat kirjailijan poismenoa ja toivovat jaksamista vainajan omaisille sekä läheisille.
Viettäkäämme viiden minuutin hiljainen hetki Huovisen kunniaksi tänään 5.10.2009 klo 21.00 alkaen ja nostakaamme malja hänen muistolleen.

Veikko Huovisen kuolema hämmästyttää suomalaisia
(PIKKU-AMERIKKA) Kirjailija Veikko Huovisen kuolema on kummastuttanut monia kansalaisia. “Vasta 82-vuotiaana ja pitkällisen sairauden jälkeen. Kyllä tässä on havaittavissa suomalaisille tyypillistä luovuttamismentaliteettia”, paheksuu Helsingin kadulla pysäytetty kiireinen yrittäjä Arttu-Ilmari Kermaperse.
Myös Internetin keskustelupalstoilla Huovisen poismeno on herättänyt suurta hämmennystä. “Hämmentää kun en ole koskan kuullu huvisesta ja kokomies tuntuu ihan yli arvosteltulta”, höpisee nimimerkki Minä vain Suuren Suomalaisen Sanomalehden Virallisessa Nettikeskustelussa. ”En tosin ole eds avannut kirjaa ala asteen jälkeen.mihinpä semmosia ku meillä on intternet!!!kaipa mua voi sitne kutsua sivistymättömäksi hehe ;)”, toteaa Minä vain.
Joitakin Huovisen kuolema hämmästyttää muista syistä. “Kirjallisuus on sellaista elitististä hapatusta”, toteaa lenkkeilypolulta tavoitettu nuori mies Vili Kuttula. “Kauhea meteli yhestä raapustajanplantusta. Ei tollasten Huovisten poismenot liikuta. Kirjailijoita on muutenkin liikaa tässä maassa ja niitä paapotaan kaikilla linnanjuhlilla ja mediahuomiolla. Kaikki nyt kirjan osaa kirjoittaa”, Kuttula toteaa kertoen samalla lähtevänsä illalla vielä jääkiekkoharjoituksiin.
On tosin yksi ihmisryhmä, joille Huovisen kuolema ei ole mikään yllätys. Kyseessä on kainuulaisiksi esittäytyvä kansanryhmä Periferian läänistä. “Kyllä se taas nähtiin”, vihaiseksi veronmaksajaksi itsensä tunnustava Tauno Pöljänkangas toteaa. “Ei ne Helsingin herrat mitään ymmärrä tällaisista, ja EU se vei Huovisenkin pois, ei siitäkään… mitään hyvää…”, niiskuttaa Pöljänkangas ja aikoo viettää tapahtuneesta huolimatta hilpeää iltaa itkuvirsiseuransa tapaamisessa.

Rahoitusskandaali laajenee – monet hyväntekeväisyysjärjestöt mukana!
Väli-Suomen Sanomien mukaan monet hyväntekeväisyysjärjestöt ovat ottaneet vastaan lahjoituksia miljoonien eurojen edestä. Esimerkiksi Punainen risti ja Unisef myöntävät saaneensa merkittäviä lahjoituksia järjestöiltä ja yksityisiltä henkilöiltä, joiden periaatteisiin ei kuulu lahjoitusten antaminen. Unisefin Lapsilisä-kuukausilahjoittajien listalta on paljastunut mm. somerolainen laborantti Pertti Ikävalko, joka on tähän mennessä ilmoittanut julkisuuteen, ettei ikinä anna rahaa mihinkään keräykseen.
Punaisen ristin Suomen toiminnan johtaja kiistää kuitenkaan, että lahjoitusvarat olisivat vaikuttaneet mitenkään järjestön toimintaan. ”Kyllä valtaosa lahjoituksista on mennyt ihan organisaation pyörittämiseen, niillä ei ole ollut mitään vaikutusta päätöksentekoomme tai toimintaamme”.
Väli-Suomen Sanomien väliaikainen toimittaja Kimmo Väli-Lyönti vaatii keräysten uusimista ja järjestöjen pääministerien eroamista. Lisäksi hänen mielestään kaikkiin lakeihin tulisi lisätä vaatimus siitä, että jokaisen rahanlahjoittajan tulisi ilmoittaa siitä julkisesti. ”Kannatan läpinäkyvyyttä, sitä että jokainen reilusti ilmoittaisi ääneen lahjoittamansa summan”, tuumii helluntaiseurakunnan kolehdeista vastaava Kari S. Maattinen.

Kallin erotomaaninen ero-maratoni jatkuu
(OMA NAPA) Keskustan eduskuntaryhmän vaalirahakohunkin liikkeellelaskemisessa ansioitunut puheenjohtaja Timo Kalli ei vain saa tarpeekseen sanojen ”Jungner” ja ”Ero” hokemisesta.
”Kyllä, tämä tuottaa minulle aivan erityistä mielihyvää” Kalli toteaa ja jatkaa että tulokset ovat Laura Voutilaisen tantrasekstailuakin tymäkämmät.
Kysymykseen omasta erostaan Apilabunkkerista tavoitettu Kalli totesi että ”Selkärankaisille ominaista on selkäjänteen ympärille kehittynyt selkäydintä suojaava jaokkeinen selkäranka sekä verrattaen hyvin kehittyneet aivot, jotka ovat pääkopan suojassa.” hän jatkoi että ”Keskustan aivoja säilytetään tunnetusti Matti Vanhasen kotona, erikoishöylätystä laudasta tehdyssä arkussa, sen seitsemän lukon takana. Tällöin selkeä johtopäätös on, että Keskustalla on selkärankaa ja Ylellä ei. Muuten olen sitä mieltä, että Mikael Jungnerin on erottava!”

Mieshenkilö pidätetty pääministerinä esiintymisestä
(Kongo)
Nurmijärveläistä miestä syytetään harvinaislaatuisesta huijausyrityksestä, jossa asianomistajina on noin viisi miljoonaa suomalaista. Mies on esiintynyt julkisuudessa Suomen pääministerinä useita kertoja pääasiassa erilaisia taloudellisia epäselvyyksiä tutkittaessa. Muunlaisissa yhteyksissä miestä ei juurikaan ole julkisuudessa tavattu. Avustajina huijausyrityksessä miehellä on ollut sekalainen sakki entisiä luonnonsuojelijoita, ylimielisiä räkänokkia ja elinkeinoelämän juoksupoikia.
Tutkinnanjohtaja Valpo Vasikka ei uskalla antaa asiasta minkäänlaista lausuntoa, mutta asettaa kysymyksiä esittäneen toimittajan 24/7 tarkkailun ja kuuntelun kohteeksi.
Sen sijaan työmatkaltaan tavoitettu Kalle Kadunmies uskaltaa kertoa asioiden oikean tolan: ” Niin, sekö se tuppilautamies? Ei varmasti ole oikeasti Suomen pääministeri vaikka esittää. Oikeasti jos olisi, niin erota olisi älynnyt muustakin kuin muijastaan. Ja hävetä! Ja saa sitä ottaa japanilaisista ministeriveljistäkin mallia;siellä on jotenkin suoraselkäisempi tuo poliittinen kulttuuri.”
Syytetty itse pitää kaikkia häneen, puolueeseen sekä puolueen saamiin rahoihin ja toimintaan kohdistuvaa tutkintaa poliittisena ajojahtina ja kiistää kategorisesti kaikki syytökset, myös todeksi osoitetut.
”Minä”, syytetty kiteyttää.
Oikean pääministerin vastuu ja velvollisuudet sekä kelpoisuusedellytykset on määritelty Suomen perustuslaissa.

KRP: Hei, me tutkitaan!
(VITTU) Suomen päättävälle eliitille on osoitettu julkisuudessa kiitosta rivakasta tarttumisesta työllisyystilanteen kohennukseen vaikean talouskriisin keskellä. Aiemmin vaiheittain dynaamisessa laskusuhdanteessa pysynyt työllisyystilanne on lähtenyt nykyhallituksen aikana jyrkkään nousuun useissa Keskusrikospoliisin yksiköissä.
Keskusrikospoliisista kuitenkin kommentoidaan ettei kaikkea kunnioitusta voisi suunnata maan päättäville elimille.
KRP:n tiedotteen mukaan askeleet yksikkökohtaisen työllisyyden edistämiseksi ovat suurin osin johtuneet siitä, että Suomesta on löytynyt mittakaavoiltaan harvinaisen suuri kansainvälisesti toimiva rikollisliiga, jonka tutkintaan on voitu käyttää resursseja ja työtunteja. Eduskunnaksi itseään kutsuva järjestö on KRP:n mukaan onnistunut kavaltamaan yli kymmenen vuoden aikana kymmeniä miljoonia euroja julkisen talouden piiriin kuuluvaa pääomaa, muun muassa sairaaloilta, yleishyödyllisiltä asuntosäätiöiltä ja muilta kansanterveyden piiriin kuuluvilta järjestöiltä. Ryhmän on myös tiedetty pyörittävän käytännössä kaikkea valtakunnallista taulukauppa-, casino- ja uhkapelitoimintaa, joiden rahoja on myös kanavoitu suoraan ryhmän johtohahmoille erinäisiä bulvaaneja käyttäen.
Myös osa kansasta on joutunut liigan organisoiman jättimäisen pyramidihuijauksen kohteeksi, maksamalla veroiksi kutsuttuja tukisummia, jotka ovat kulkeutuneet liigan päätekijöille vaalirahoitukseksi nimetyn menettelyn avulla.
Eduskunnan kooksi on arvioitu noin 200 henkilöä. Liigaa johtaa pienempi niin kutsuttu Hallitus, joka on järjestön hallinnosta ja strategiasta vastaava elin Eduskunnan ollessa etupäässä toimeenpaneva, Hallituksen alla toimiva ryhmittymä. KRP epäilee, että Eduskunnan alla voi olla vielä suurempi määrä pienempiä tekijöitä.
”Pahimmillaan puhutaan miljoonista ihmisistä”, nimetön lähde Keskusrikospoliisista spekuloi aurinkolasiensa takaa: ”Rahoituskaava on perinteinen, pääoma toiminnan aloittamiseksi on kerätty todennäköisimmin vankilassa verkostoitumalla. Pääasiallisesti rahoitus on tullut talousrikollisilta, veroparatiisiyritysten edustajilta ja muilta vastaavilta liikemiehiltä”
Rikostutkintaa ovat vaikeuttaneet useat seikat. Eduskuntaa ohjaavassa Hallituksessa jäsenet vannovat niin sanotun nuhteettomuusvalan, jonka käyttäytymissäännöstö vaatii esimerkiksi vaikenemaan poliisikuulusteluissa.
”Eikä yksittäinen capo ei voi kantaa vuosien aikana syntyneestä bisneksestä vastuuta”, KRP:n edustajan aurinkolaseja kiillottava Capo di tutti capi korosti anteeksipyytävästi.
Keskusrikospoliisin mukaan keskusrikospoliisi on Suomen poliittisesta järjestelmästä huolimatta toistaiseksi toimintakykyinen.

Muslimiksi kääntynyt kirkkoherra palaa töihin epäilyjen keskelle
LAPPEENRANTA. Muslimiksi kääntymisen läpikäynyt Yusuf Aalto palaa Imatran kirkkoherraksi marraskuun alussa.
Paluu ei ole helppo. Vastassa on joukko epäileviä seurakunnan työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisia.
Imatran kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Reijo Siitonen on yksi niistä, joiden on vaikea niellä Aallon paluuta Imatralle. Hän kertoo valvoneensa öitä asian vuoksi.
”Aallon ja seurakunnan välisissä keskusteluissa sovittiin, että Aalto ei palaa ja hän etsii uutta työtä. Hän kertoi näin myös itse viime tammikuussa, kun hän iltapäivälehdessä ilmoitti tietävänsä, ettei paluuta tänne ole. Tuntuu, että hän on nyt pettänyt luottamuksen”, sanoo Siitonen.
Hän sanoo yllättyneensä myös Aallon julkisuushakuisuudesta.
Aalto on nyt ilmoittanut, ettei hän halua kommentoida paluutaan Imatralle laajasti julkisuudessa. Hän tietää, että osa seurakuntalaisista ei katso hänen päätöstään hyvällä.
Yusufin paluu kirkkoherraksi mietityttää myös seurakunnan kappalaisia. Aaltoa pidetään hyvänä pappina, muttei kaksisena johtajana.
”Hän tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa, muttei osaa kirkkoherrana olla tarpeeksi jämäkkä. Kun sanoo kaikille ´kyllä´, asiat menevät solmuun. Muut saavat olla likasankona”, puuskahtaa nimettömänä pysyttelevä kappalainen.
Aallon esimies piispa Seppo Häkkinen myöntää, että Aallon johtamistapaan on kiinnitetty huomiota piispantarkastuksessa. Hän toivoo kuitenkin, että seurakuntaan saataisiin nyt työrauha ja keskityttäisiin perusluottamuksen palauttamiseen.
”Tuomiokapituli seuraa tarkasti tilannetta. Jos tarve vaatii, sieltä ryhdytään tukitoimiin. Saatavana on muun muassa työnohjausta.”
Häkkinen sanoo ymmärtävänsä myös kriitikoita, jotka kantavat huolta seurakunnan tulevaisuudesta. Hän muistuttaa, että keskeisen viranhaltijan islamiin kääntyminen herättäisi varmasti hämmennystä muuallakin kuin kirkon piirissä.
Seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa on tarkoitus istua alas parin viikon päästä keskustelemaan tilanteesta.
Aallon ensimmäinen työtehtävä on toimia ehtoollisavustajana 1. marraskuuta, kertoo työvuorolistan laatinut Imatran vs. kirkkoherra Arto Marttinen. Siitä viikon kuluttua hänelle on merkitty saarnan pitäminen.

Kokoomus: Lipposesta ei tule EU:n presidenttiä
Nimitysspekuloinnit kiihtyivät, kun Irlanti hyväksyi EU:n uudistumiseen tähtäävän Lissabonin sopimuksen. Mikäli sopimus hyväksytään, EU saa muun muassa oman presidentin ja ulkoministerin.
Vaikka moni eurooppalainen media onkin Paavo Lipposen puolella, Suomen hallitus on kokoomuslaisien ministerien johdolla lobannut ehdokkaanaan Olli Rehniä. Hänestä haluttaisiin EU:n ulkoministeri.
Europarlamentaarikko Ville Itälän (kok.) mukaan Suomen kannattaisi keskittyä ajamaan yhtä ehdokasta mahdollisimman merkittäväksi ministeriksi. Itälän mielestä valinta olisi silloin Olli Rehn.
– Suomi ei voi ajaa tässä asiassa kahta hevosta, Itälä painottaa. Lipposella on toki kannatusta ulkomaillakin, mutta Rehn täyttää tärkeimmän kriteerin: hän on lojaali Kokoomuksen puoluejohdolle. Lipponen sen sijaan luulee olevansa jotain eikä valituksi tultuaan luultavasti kyykistelisi edes demarien puoluejohdon edessä.
Itälän mukaan on parempi epäonnistua kuuliaisen ehdokkaan kanssa kuin ottaa riski, että korkeaan EU-virkaan pääsisi omilla aivoillaan ajatteleva suomalainen. Ulkomaalisille sen voi vielä sallia, koska asialle ei mitään mahdakaan, mutta suomalaisen on aina oltava lojaali suomalaiselle puoluekoneistolle.
-Jos yhden kansalaisen sallitaan luoda uraa itseisesti niin on olemassa riski, että muut ottavat hänestä mallia ja kohta Suomi alkaa muistuttaa tasavaltaa. Sitä me emme missään nimessä halua.

Obamalle kasa palkintoja.
Nobel-komitean esimerkin innoittamina joukko muita palkintokomiteoita on päättänyt palkita Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman.
Pulitzer-palkinnon johtokunta on päättänyt palkita presidentin loistavasta omaelämänkerrasta, jonka hän kirjoittanee joskus sitten kun ehtii. Erityisesti johtokuntaa ilahduttaa kirjan 4. luku, jossa Obama kertoo kuinka hän parantaa syövän ja poistaa maailmasta köyhyyden sekä 8. luku, jossa Obama kertoo matkastaan Jupiteriin ja tapaamisestaan vulcanilaisten kanssa.
Kansainvälinen matemaatikkojen liitto on päättänyt palkita Obaman Fieldsin mitalilla tulevista ansioistaan matematiikan saralla. Palkintokomitea oli vakuuttunut ja toiveikas siitä että Barack onnistuu geometrisesti neliöimään ympyrän sekä jakamaan kulman kolmeen osaan. Suurin syy palkinnolle on kuitenkin havainto, jonka mukaan pii ei olekaan loppumaton luku, vaan että viimeiset desimaalit paljastavat koodin, jonka intergalaktinen yhteisö on jättänyt meille ratkottavaksi.
Lisäksi Pohjois-Korea on ilmoittanut palkitsevansa Obaman hänen tulevista ponnisteluistaan koko maailman käännyttämiseksi juche-aatteseen.

SAUNOMISEN MAAILMANENNÄTYS SUOMEEN
(NAANTALI) Joukko suomalaisia lökäpöksynuoria tekivät sen mitä suomalaiset miehet ovat yrittäneet vuosisatoja; juodaan viinaa, lämmitetään sauna ja kärvistellään, katsotaan kuka kuumuutta kestää, kuka on saunan selättäjä, kuka sankareista kuumin.
”Uskomatonta! Miten kukaan pystyy saunomaan 662:ssa asteessa räpäyttämättä silmiäänkään? Ovat kyllä kovia tyyppejä, heidät piti kantaa saunasta pois ja voin kyllä todeta, että lämpimiltä vaikuttivat.”, ylistää ennätystä vahvistamassa ollut Guinness World Record -edustaja Saun A. Paloi.
Kuumuus oli niin kova, että saunan paneelit syttyivät tuleen. Keskusrikospoliisi ei kuitenkaan sulje pois tahallista hiillostamista. ”Jotenkin takaraivossa juoksee ajatus, että tässä yritettiin polttaa kallisarvoista hienosahattua lautaa. Asiaa on kuitenkin turha spekuloida, TM Rakennusmaailman asiantuntijat tekevät katselmuksen saunaan ensi tilassa”, selventää komisario Pertti Palo-Kärki.
Tilannetta saapui kunnioittamaan arvovaltainen pariskunta Naantalin Kultarannasta, joka lupasi valtion kassasta pystyttää muistomerkit kaikille kisassa menestyneille läheiselle hautuumaalle.

Tukholman deekut päätyvät polttoaineeksi lämpövoimalaan
Tukholman puistoista ammutaan vuosittain tuhansia deekuja, joiden raadot kuljetetaan polttoaineeksi lämpövoimalaan Keski-Ruotsiin. Deekujen raadoilla lämmitetään omakotitaloja Värmlannissa, kertoi ruotsalainen uutissivusto The Local maanantaina.
Sivusto lainasi Vårt Kungsholmen -paikallislehteä, jonka mukaan deekut ovat lisääntyneet voimakkaasti viime vuosina. Deekuista aiheutuu merkittävää haittaa, sillä ne ulostavat ja roskaavat kaupungin laajat puistot täyteen.
Viime vuonna viranomaiset ampuivat ennätykselliset 6 000 deekua. Ampumisen jälkeen dekunraadot pakastetaan ja kuljetetaan Karlskogaan Keski-Ruotsiin, missä ne poltetaan bioenergiana.
Viranomaisten mukaan osasyy deekujen lisääntymiseen on kaupunkilaisissa, jotka ovat ajattelemattomuuttaan päästäneet deekujaan vapaiksi.
Tukholman ihmisoikeusaktivistit kritisoivat kaupunkia vaihtoehdottomuudesta deekujen torjunnassa.
Vårt Kungsholmen -lehden haastattelema aktivisti Anna Johannesson sanoo, että viranomaisten pitäisi ottaa mallia Helsingistä, jossa deekuvahinkoja on torjuttu muun muassa maalaamalla puistonpenkkejä torjuntaväreillä. Johannesson kehuu Helsinkiä myös kaupungin alkoholistien asuntoloista.
Helsingissä puistoista ammuttuja deekuja on vastedes tarkoitus syöttää Korkeasaaren eläintarhan leijonille, ahmoille ja korppikotkille.
Iso osa deekuista on Helsingissä tähän asti päätynyt Alkoholistimuseolle, jossa on valmistumassa tutkimus deekujen lisääntymistehosta.

Sukupuolta vaihtanut kirkkoherra kiistää väitteet luottamuspulasta
(IMATRA) Imatran kirkkoherran tehtävissä ensi kuussa jatkava
Yusuf Aalto oikoo väitteitä, että hän olisi luvannut olla palaamatta virkaansa. Kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Reijo Siitonen on viimeksi viikonvaihteessa väittänyt siksi luottamuksen menneen.
Aalto on hakenut kolmea paikkaa muualta tuloksetta. Hän sanoo, ettei kuitenkaan ole luvannut jättää virkaansa Imatralla. Aalto on närkästynyt väitteistä, joissa epäillään hänen johtamistaitojaan ja luottamustaan seurakuntalaisten keskuudessa.
”Kun muuta ei keksitä, heitetään tällaisia verukkeita”, hän tuhahtaa.
Aalto täsmentää myös tiedot kääntymyksestään ennenaikaisina.
”Olen ollut uskossa viime joulukuusta ja lukenut Koraania. Seurakuntaan liittyminen on vasta edessä.”
Aalto vuokrasi perjantaina asunnon Imatralta, ja hän aloittaa työt marraskuun alussa. Ensi viikolla hän keskustelee tilanteesta henkilökunnan ja luottamuselinten kanssa

Tarastin toimikunta tuli ulos – hallitukselta repesi perse!
(HANURI) Laillistettua korruptiota, hyvä veli -verkostoja sekä vieraiden maiden tapoja hämmästellyt Lauri Tarastin työryhmä tuli myöhään illalla ulos hallituksen perseestä, johon se oli tunkeutunut vaalirahakohun käynnistyessä varmaan jotain kolmatta kertaa viime keväänä.
”Tosi hyvältä tuntuu. On voitu rauhassa sulkea silmät ja korvat hallituksen paskalla. Nyt aikaan saatu erimielinen ulostautuminen ei tuo minkäänlaista muutosta nykytilaan, joten nyt vaan odotellaan että tilanne rauhoittuu ja hallitus saa keskittyä työhönsä”, riemuisi työryhmän vetäjä Lauri Tarasti Kanki kädessä lautakasan päältä.
Hallitus äänestää Tarastin ryhmätyön ulostautumisesta varhain tiistai aamuna, jos nyt sattuu jaksamaan.
”No yritetään tässä nyt vähän näyttää ulospäin, että oltaisi kiinnostuneita demokratiasta… vai oliko se kansallissosialismista. En kyllä tähän hätään muista noin vanhoja juttuja”, naurahti Herr Minister den Kopf uuniperunoiden ääreltä.

RAY:ltä uusi ”Matti kukkarolla”-vaalirahapeliautomaatti
(Yleismaailma)
Raha-automaattiyhdistys on julkistanut uuden useamman pelaajan peliautomaatin, jonka nimi on Matti kukkarolla. Peli on sarja toisiinsa kytkettyjä perinteisen hedelmäpelin tyyppisiä peliautomaatteja, joista yksi on varainjakokone eli Matti.
Pelin pelaamiseen tarvitaan vähintään neljä henkilöä, joista jokainen käyttää omaa pelilaitettaan ja yksi hoitaa Mattia.
Muut pelaajat paitsi Matti syöttävät kolikkoja peliautomaatteihinsa ja mikäli he saavat kolme neliapilaa voittolinjaan pelikoneen näytölle, he saavat ”äänestää” ”Vote”- nappulan avulla Mattia ohjaamaan voiton haluamalleen pelipäätteelle, joka voi olla myös Matin oma pääte. Mikäli voiton saanut pelaaja ei paina ”Vote”-nappulaa ajoissa muuttuu peliautomaatin lasi läpinäkymättömäksi ja voitot ohjautuvat automaattisesti Matin koneelle.
Pelin loputtua pelaajat voivat vain arvailla kenen päätteille Matti on varat ohjannut; sääntöjen mukaan he eivät saa pelin aikana tai sen jälkeen puhua pelistä tai sen tapahtumista.

Sanoman Pentikäinen: Mainontakatto rajoittaa rahanvapautta
(RAHASÄILIÖ) Kaupallisen roskajournalismin edustaja Mikael Pentikäinen katsoo, että Tarastin toimikunnan esitys mainontakatosta rajoittaa rahanvapautta.
Pentikäisen mukaan vaalimainonnan rajoitukset laskisivat useiden lehdistömoguleiden vuosituloja, ja pahimmillaan nostaisivat aktiivisuutta pyrkimyksissä etsiä järkiperusteita kansanedustajan valitsemiseen pelkkiin näyttäviin TV-mainoksiin tukeutumisen sijaan. Hän pitää mahdollisuutta yhteiskunnalliseen mainontaan osana rahanvapautta, jota ei pidä rajoittaa ilman todella merkittäviä perusteita.
”Niitä ei ole olemassa tässä yhteydessä”, Pentikäinen toteaa.
Pentikäinen kyseenalaistaa myös sen, että pienemmät mediat voivat päästä osalliseksi vaalirahoituksesta mikäli valtamedioissa mainostusta rajoitetaan. Tämä asettaisi pelkkää näkyvyyttä tavoittelevat porvarilliset kampanjamuodot eriarvoiseen asemaan.
”Nönnönnönnönnöö”, Pentikäinen summaa.
Vaalimainontaan käytettiin viime eduskuntavaaleissa suurin piirtein saman verran rahaa kuin Raha-automaattiyhdistyksen vuosituotot tippuivat, josta noin 30 prosenttia jätettiin suuntaamatta valtamedioille.

Tony Halme: Minua ei voi pitää yksin vastuuta vuosikymmenten aikana syntyneistä käytännöistä
(PIRITORI) Entinen kansanedustaja Tony Halme näkee tulleensa median ajojahdin kohteeksi etelän median uutisoitua hänen huumausaine- ja ampuma-aserikoksistaan. ”En voi yksin ottaa vastuuta vuosikymmenten aikana syntyneistä käytännöistä. Suomessa on pitkät pirin ja laittommien asietten perinteet, ja työväenpuolueilla on perinteisesti ollut omat pilvisäätönsä” Hallme kertoi Lehden toimittajalle lautakasalta.
Perussuomalaisten tiedottaja Tony Montana kommentoi tilanetta vain lyhyesti. ”Ajojahti multikultti, punaviherstalinisimmi asioista on voitava puhua punaviherstalinismi”

Lex-Nokia tarvitsee vetoapua
(Suomen lumetasavalta) Lähes puoli vuotta sitten Elinkeinoelämän keskusliiton tilaustyönä säädetty Lex-Nokia ei ole herättänyt kiinnostusta yrityksissä. Joissakin korkeakouluissa sen antamia mahdollisuuksia ollaan soveltamassa käytäntöön, mutta yhdessäkään yrityksessä ei tietävästi ole tehty elettäkään siihen suuntaan.
Lex-Nokia antaa työnantajalle oikeuden urkkia työntekijöidensä sähköpostia työpaikalla sekä mahdollistaa työntekijän kaiken sähköisen viestinnän seuraamisen poliisin toimesta siinä tapauksessa, että työnantaja epäilee hänen vuotavan yrityssalaisuuksia tai käyttävän Facebookia työajalla.
EK:ssa tilannetta pidetään valitettavana, koska Lex-Nokia on tärkeä osa sen Arbeit Macht Frei –hanketta, jonka tarkoitus on muuttaa Suomi oligarkiaksi, teknokratiaksi ja poliisivaltioksi. Hanketta johtavan Erkki Ökyporvarin mukaan tilanne on jopa hälyttävä.
”Jotain tarttiis tehrä”, Ökyporvari sanoo. ”Ei kai tässä muu auta kuin tilata Eduskunnalta laki, jossa yritykset velvoitetaan hyödyntämään Lex-Nokiaa täysimääräisesti.”
Eduskunnan Perustuslakivaliokunnan mukaan Ökyporvarin ratkaisumalli on täysin perustuslain vastainen, mutta niin on kyllä Lex-Nokiakin ja silti se tuli säädettyä, joten tämänkään lain säätämiselle ei ole olemassa todellista estettä.

Kuulumisia BB-talosta
Tiina harrasti olohuoneessa seksiä pumpattavan nuken kanssa. Hän vei tempauksellaan talon turhimman asukkaan tittelin Henkalta, joka tunnetaan taipumuksestaan kuvailla aamupaskansa yksityiskohtaisesti aamiaispöydässä. Iltapäivälehtien toimittajat ovat luonnollisesti onnessaan Tiinan tuoreimmasta julkisuustempauksesta.
Taloon otettiin uusiksi asukkaiksi kaksi julkisuudenkipeintä horatsua mitä Suomen iskumestoista löytyy ja kaksi Viagra-purkeilla varustettua panomiestä. Tuotantoryhmän mukaan tarkoitus ei ole aiheuttaa lisää joutavanpäiväisiä seksiskandaaleja vaan kohottaa keskustelujen tasoa, joka on laskenut hälyttävästi nyt kun hiljattain häädetty ja patologisena valehtelijana tunnettu Niko ei enää ole kertomassa hurjista seksiseikkailuistaan.
Ylermi on tällä hetkellä vahvin ehdokas seuraavaksi häädettäväksi, koska hän löytyi lauantaiaamuna talon keittiöstä puoliksi syötynä. Useimpien katsojien mielestä hän on tällä hetkellä aika saatanan vastenmielisen näköinen.
Poliisi on ilmoittanut tutkivansa Ylermin tapauksen jahka paremmilta kiireiltään ehtii.

Pekkarinen: elokuva voi herättää mielikuvia
Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen on huolissaan siitä, että televisiossa esitettävät elokuvat voivat herättää mielikuvia.
Pekkarinen arvioi, että elokuvien tapahtumilla ”ei välttämättä ole totuuden kanssa kovinkaan paljon tekemistä”.
Elinkeinoministeri aikookin perustaa työryhmän pohtimaan, pitäisikö näiden ns. fiktiivisten elokuvien levittäminen ja jakelu kriminalisoida tai niiden sisältöä sensuroida.
”On perin oudoksuttavaa, että tiedotusvälineissä voidaan esittää sellaista materiaalia, joka ei ole muunneltua totuutta saati totta ollenkaan”, tokaisee iltalypsyltä yhytetty ministeri.
Pekkarisen työryhmä aikoo myös puuttua rajulla kädellä mm. totuudenvastaisiin sarjakuviin, mielikuviin, kielikuviin ja suomalaiseen homopornoon.

Turussa kokeillaan uutta lääkettä koulukiusaamiseen
(TURKU) Turun käräjäoikeudessa käsitellään tapausta, jossa koulun henkilökuntaa yritetään saada vastuuseen virkavelvollisuutensa laiminlyömisestä vakavassa kiusaamistapauksessa. Syytteet on luettu kahdelle opettajalle ja rehtorille sekä terveydenhoitajalle ja opetustoimen johtajalle, jotka kaikki ovat ilmoittaneet olevansa syyttömiä, koska eivät pyynnöistä huolimatta sekaantuneet tapaukseen millään tavalla.
Opetusministeriössä seurataan oikeudenkäyntiä mielenkiinnolla, sillä kyse on aivan uudesta lähestymistavasta. Tähän saakka syyllistä koulukiusaamiseen on haettu uhreista ja koulun henkilökunta on mielletty viattomaksi sivulliseksi, jolla ei ole keinoja havaita kiusaamista saati tehdä asian hyväksi mitään.
”Uusille lähestymistavoille on tilausta, sillä viimeaikaiset kouluammuskelut ovat todistaneet, että koulukiusaamisesta voi aiheutua vahinkoa viattomille sivullisillekin”, sanoo opetusministerin erityisavustaja Kristiina Kökkö. ”Tähän saakka käytäntönä on ollut, että sadistin ja psykopaatin aluille on uhrattu leikkikaluksi joku reppana, että muut ovat saaneet olla turvassa. Enää meillä ei kuitenkaan ole varaa sellaiseen asennoitumiseen, koska reppanat seuraavat televisiosta väkivaltaviihdettä ja pelaavat ammuskelupelejä eivätkä siten näekään masentumista, päihteiden väärinköyttöä ja itsemurhan harkitsemista ainoana vaihtoehtona. Edes aselakien tiukentaminen ei riitä takaamaan viattomien sivullisien turvallisuutta, koska laittomiakin aseita on saatavilla ja netistä löytyy jos minkälaisia pomminrakennusohjeita.”
Kökön mielestä ajatus panna koulun henkilökunta syytteeseen jos se ei puutu kiusaamiseen, kuten laki velvoittaa, on loistava innovaatio.
”Ei me opetusministeriössä olla koskaan tajuttu, että on olemassa sellainenkin laki.”

Lehti 80 vuotta sitten: Nuorsuomalainen puolue kehoittaa vaikuttamaan paremmin
(LAPUA) Nuorsuomalaisen puolueen rohkea uusi mainoskampanja on herättänyt kohua tiedotusvälineissä. ”On parempia tapoja vaikuttaa” tunnuslauseella kulkeva kampanja esittää joukon julisteita joissa kyseinen teksti on liitetty kuviin mm. punaisisia kivääreitten kanssa, vappumarssilla ja äänestämässä sosiaalidemokraatista puoluetta.
Puolueen tiedottajan Jyrki Mustapaidan mukaan kyseessä on keskustelunavaus. ”Me mietittiin täällä jäsenistön kanssa, että miten pystyy viemään suomalaiselle nuorisolle viestiä siitä, miten pystyy asioihin vaikuttamaan ja miten sen pystyy parhaiten tekemään. Siitä tää sitten syntyi” Mustapaita sanoo sovitellen sinistä kravattia kaulaan.
Syytöksiin kampanjan fasismihenkissydestä Mustapaita tuhahtaa ”Tietysti meidän kilpailijat ei tykkää, koska ne pelkää että kaikki nuoret liittyy Nuorsuomalaisiin”.

Esko-Antero Käsimiehestä vuoden lehtikuvaaja
(PRESSIKLUBI) Vuoden lehtikuvaajaksi valittiin tänä vuonna Esko-Antero ”Tumppu” Käsimies. Raati oli valinnasta yksimielinen, sillä Käsimies onnistui kesällä tekemään sen mitä moni merkittävä lehtikuvaaja on turhaan yrittänyt: ottamaan tarkan paparazzikuvan povipommi Jordanin himmeistä munkeista. Raadin mielestä saavutus on paitsi journalistisesti, myös esteettistaiteellisesti merkittävä, koska tähän saakka olemme joutuneet ihailemaan brittiläisen tissimissin paljaita tykkejä harmillisen epäselvistä kuvista.
Maailman kiinnostavimmat kumpareet kuvannut Käsimies paljasti kuitenkin palkintopuheessa, ettei voi ottaa koko kunniaa itselleen vaan osa siitä kuuluu hänen vaimolleen.
”Jordan on helkkarin vaikea kuvattava”, Käsimies naureskelee. ”Ei auta vaikka kamera ja objektiivi olisivat parasta mitä kaupasta saa, koska runkkaamiseksi se tissien paljastumisen odottelu kuitenkin menee ja kliimaksin tapahtuessa hanska alkaa heilua nopeampaan tahtiin. Yritä siinä sitten kuvata yhdellä kädellä kun toinen ei malta pysyä hetkeäkään paikoillaan.”
Käsimies kertoo yrittäneensä valmistautua kuvaamiseen runkkaamalla koko yön, mutta turhaan, sillä vaikka paukut tuntuivat seuraavana aamuna olevan lopussa, pistooli oli taas täydessä latingissa heti Jordanin ilmaantuessa näköpiiriin.
”Kollegat ovat kokeilleet jarruakin, mutta ei auttanut sekään, niin että minä sitten päätin ottaa muijan mukaan kuvausreissulle. Hänelle Jordan on samaa kuin joku kiiltokuvapoika minulle eli esteitä hyvän kuvan ottamiselle ei ollut.”
Esko-Anteron puoliso Arja Käsimies kuvailee tunnelmiaan ristiriitaisiksi.
”Olen yhä hämilläni kuvausmatkan jäljiltä. Kuvittelin paparazzin työn olevan jotenkin hohdokasta, mutta todellisuudessa siitä on glamour yhtä kaukana kuin pusikossa runkkaavasta tirkistelijästä. Oikeastaan muuta eroa tavalliseen tirkistelijään ei ole kuin että mieheni kykenee elättämään perheensä runkkaamalla pusikossa. Toisaalta olen kuitenkin helpottunut tietäessäni, ettei Esko käy kuvausmatkoilla huorissa. Työn luonteen vuoksi se olisi fyysisesti mahdotonta.”

Pääministeri patistaa eläkeosapuolia takaisin kabinetteihin
(ESIVALTA) Pääministeri Matti Vanhanen (Tukh.) noudattaa myös eläkeasioissa niin sanottuna ”maan tapana” tunnettua linjaa, jonka mukaan keskeneräisistä asioista ei julkisuudessa keskustella. ”Näistä asioista ei puhuta”, kommentoi Vanhanen lyhyesti Tukholmasta tax free -ostoksia hakiessaan. ”Yksittäinen pääministeri ei voi kantaa vastuuta maan tavaksi vuosikymmenten aikana muodostuneesta käytännöstä”, viestitti pääministerin erityisavustaja myöhemmin tiedotusvälineille.
”Eduskuntaahan ei voida päästää eläkeasioista päättämään, koska populismi uhkaa”, kommentoi puolestaan Rantalan työryhmää pitkään läheltä seurannut nimetön lähde, ja jatkoi kertomalla yksinoikeudella Lehdelle, että Eduskunta on edelleen tarkoitus pitää tyytyväisenä kumileimasimen osaansa tarjoilemalla jokaiselle kansanedustajalle ikioma kuminen leimasin jo marraskuun aikana.
”Suuret ikäluokat”, kritisoi Lehden tavoittama Osku Pajamäki (Hels.), ja jatkoi toteamalla kitkerästi, että ”taas meitä sorretaan”. ”Kateellisten panettelua”, tyrmää vastalauseet yksioikoisesti puheenjohtaja, toimitusjohtaja, eläkejohtaja, johtaja Jukka Rantala.

Sofi Oksanen vaatii WSOY:n liittymistä Natoon
CTU
Sofi Oksanen vaatii HS:n kolumnissa WSOY:n liittymistä Natoon. Kirjailijan mukaan hän ei voi enää suvaita WSOY:n gulaggien epäihimillisiä oloja ja kirjailijoiden karkoituksia Siperiaan. Myös Josef Stalinin olisi Oksasen mielestä syytä erota WSOY:n johdosta.
(korjattu versio) 🙂

LEHTI: Suomen kielen hauskin sana on nyt valittu
(ÄRMÄKKÄLÄ) Lehden saamien tietojen mukaan Suomen kielen kaunein sana on nyt valittu. Edelleenkin on kuitenkin epäselvää, että onko hauskin sana ”nyt” vai ”valittu”.
-Kisan tuloksessa pistävät silmään lukuisat kirjaimet. Hupaisina sanoina mainittiin muiden muassa keskustapuolue, verottaja, klamydia sekä vuodenaika ”Stadin talvi”, kertoo Kielitoimiston hauskojen sanojen tutkimuksesta vastaava erikoistutkija Elle Ermanni.
Nyt saatu tulos tuotti tutkijalle pienen yllätyksen.
-Olisi voinut olettaa, että hauskoiksi olisi ehdotettu enemmän poliitikkojen nimiä. Jos kisaan olisi voinut osallistua, niitä olisi voinut tulla mukaan. Nythän vastaukset annettiin nopeasti, pyytämättä ja tilaamatta, Ermanni tuumii.
Myös Suomen sisällä on todennäköisesti alueellisia eroja siinä, millaiset sanat koetaan huvittaviksi.
Turussa ihmetellään edelleen mitä tarkoittaa hauskaksi nimetty sana ”nyt”.
-Ei ny mennyk jakelun, toteaa turkulainen.
Turkulaiset syyttävät Kielitoimistoa siitä, hauskat sanat olisivat keksitty ”pöhnäsäpäite”. Kielitoimisto taas syyttää turkulaisia vain ääliöiksi.

Finnair ulkoistaa toimintojaan
(HELSINKI-VANTAA) Lentäjien lakkouhkauksien kanssa jo pitkään painiskellut Finnair on henkilöstöjohtaja Anssi Komulaisen mukaan vaikeiden ratkaisujen edessä. Hänen mukaansa yhtiö ei missään tapauksessa voi hyväksyä viime vuonna umpetunutta työehtosopimusta.
”Yhtiön on täysin mahdotonta hyväksyä työehtosopimusta esitetyillä ehdoilla, koska siinä olisi kirjattuna samat tuottavuuden rajoitteet kuin lentäjien viimekeväisessäkin ehdotuksessa. Ajatukset ovat menneestä maailmasta”, Komulainen toteaa.
Lentäjien jääräpäisyyden takia Finnairissa harkitaan nyt tuottavuuden rajoitteiden eliminoimista siirtämällä reittiliikenne kokonaisuudessaan halvemman työvoiman maihin. Alustavasti harkinnassa ovat olleet mm. Kiina ja Intia.
Yhtiön johdon mukaan pääkonttori kuitenkin saa pysyä ainakin toistaiseksi Suomessa, koska halpamaissa toimivien pienien lentoyhtiöiden johtajien palkkataso ei nykyisellään miellytä sitä.

Lipponen väärä henkilö EU:n presidentiksi
(NAHKURIN ORSI) Liuta kaunaisia satraappeja, muutama kepulainen ökyisäntä ynnä lukuisa joukko muita Paavo Lipposen loukkaamiksi tulleita ovat ilmoittaneet, ettei hän kelpaa edustamaan Suomea EU:n presidentin virassa.
”Mooses Lipponen on täysin väärä mies tärkeään virkaan”, eräs nimettömänä pysyttelevä takarivistä huutelua harrastava kriitikko sanoo. ”Sitä suuruudenhullua ei voi edes arvostella ilman että se vittuilee takaisin. Edes sivistyssanakirjasta etsittyjen vaikeiden sanojen käyttämisestä ei ole apua, koska se perhana on lukeneempi kuin minä!”
Nimettömän kriitikon mukaan todellinen valtiomies ottaa arvostelusta opikseen eikä huutele takaisin.
”On todella nöyryyttävää joutua huomaamaan, että korkea-arvoisen poliitikon itsetuntoa ei murenneta edes yli puoluerajoja tulevalla kritiikillä vaan hän antaa pokkana samalla mitalla takaisin. Joku Vanhasen kaltainen liukas väistelijä sen olla pitää. Hänelle voi sanoa mitä haluttaa ja hän vain väistelee ja korjailee hätävaleitaan kunnes joutuu ilmaisemaan tappionsa vaikenemalla aiheesta. Lopulta hän aina taipuu äänekkäimpien arvostelijoidensa tahtoon.”
Niin ikään nimettömänä pysytteleva perussuomalainen edustaa lipposkriittisien nuorempaa polvea. Hänellä ei ole henkilökohtaista kaunaa Lipposta vastaan, mutta ei kuitenkaan pidä tätä kykenevänä edes kunnanvaltustoon, koska tämä ei ole käynyt riittävää elämänkoulua.
”Ei tätä maailmaa lukemalla ja politiikassa pyörimällä opi ymmärtämään”, nimetön perussuomalainen sanoo krapulan nostama hiki otsallaan. ”Pitää elää täyttä elämää ja viettää aikaa hyvässä seurassa, ja Lipposesta näkee kauas että elämä on jäänyt elämättä. Ei meikäläinen enää siinä iässä ole niin hyvässä kunnossa, hyvä jos vielä henki pihisee.”

Italia tyrmistyi koulujen spaghettikiellosta
(MENSA SCUOLA) Euroopan ihmisoikeustuomioistuin kehotti tiistaina Italiaa pitäytymään kouluruokaloissa spaghetin tarjoamisesta.
Tuomioistuimen saaman kanteen mukaan spaghetti liittyy aivan liian kiinteästi Lentävään Spaghettihirviöön eli kansainvälisen FSM-uskonnon pyhään hahmoon ja siksi loukkaa ja häiritsee muiden uskontojen kannattajia sekä ateisteja. Koulut ikäänkuin leimautuvat spaghettia tarjoamalla FSM-uskonnon levittäjiksi. Kanteen tekijä on suomalaissyntyinen Soosi Läski.
Päätös nostatti vastalauseiden myrskyn, koska monet italialaiset pitävät spaghettia olennaisena osana kulttuuriaan.
“Suomalainen ruoka on kelvotonta moskaa, la cacca!”, olisi kommentoinut asiaa Silvio Berlusconi, jos hänet olisi tavoitettu.

Pissis kirjoitti kokonaisen virkkeen ilman ensimmäistäkään ”vittua”
(OSTARI) Kokoomuslaisen kunnanvaltuutettu Hennariikka Anderssonin (22) Facebook-kirjoitus on kohahduttanut jyväskyläläisiä, sillä kaupungilla hengaamista ja räkimistä harrastava peikkotyttö on onnistunut ehkä ensimmäistä kertaa elämässään kirjoittamaan lähes asiallisen virkkeen:
Normaalissa yliopistossa kokoomus olisi vienyt kamppiksen ja muun habituksen perusteella jopa vaalivoiton, mutta meillä täällä vihreiden vassaripaskojen hautausmaalla on turha työnsä tulosta korjata.
Andersson itse kommentoi tapahtunutta selittämällä olleensa vitun pettynyt kun ei päässytkään vitun yliopiston edustajistoon, vaikka hänen olisi kaiken vitun oikeuden mukaan kuulunut vittu päästä sinne, koska hän vittu halusi sitä ja kaikki vitun paikat joka tapauksessa pitäisi antaa vitun kokoomuslaisille, jotka vittu edustavat kansan ainoaa vitun edustamisen arvoista osaa eli kokoomuslaisia ja lässyn lässyn lää.
Ulkopuolisien arvioiden mukaan alkoholilla on kuitenkin saattanut olla osuutta asiaan, sillä Andersson tunnetaan tavasta tunkea sanaa ”vittu” joka väliin jopa joulukortteja kirjoittaessaan.
Kokoomuksen paikallistomistosta tapahtuneeseen ei otettu suoraan kantaa, mutta siellä ollaan kuitenkin positiivisesti yllättyneitä ja toivotaan, ettei kyseessä ollut yksittäinen lipsahdus vaan oire aikuistumisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *