4.12.2010 12:32 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, joulukuu 2010

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

20 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, joulukuu 2010”

Internetissä julkaistiin lista
(HISTORIA) Internetissä on julkaistu lista.
Internetissä julkaistussa listassa sanotaan, ettei sitä saa julkaista internetissä. Sen lisäksi siinä on lueteltuina kaikki ne kansainväliset alueet, kulkureitit, tuotteet ja tuotantolaitokset joista maailman mahtavimman supervallan USA:n olemassaolo riippuu.
Listan nähneiden ihmisten odotetaan ymmärtävän noin kolmen vuorokauden kuluessa että huhhuh.

LEIJONA ON HOMO?
(HERLIN) Vihreiden vaalikampanjan teema on Uusi Suomi. Kampanjan symbolina on modernisoitu, hoikka versio Suomen vaakunaleijonasta.
Vihreiden puheenjohtaja työministeri Anni Sinnemäen mukaan Uusi Suomi herättää kysymyksen siitä, millaista Suomea nyt rakennetaan. Vihreille uusi Suomi rakentuu vihreän talouden, suvaitsevaisuuden ja ympäristön varaan.
Leijona taas on perinteinen suomalaisuuden symboli. Sen vihreät kaappasi itselleen herättääkseen keskustelua eläimen identiteetistä. Vihreät haluavat, että leijonasta tulee mieleen edistyksellisyys ja avoin suhde maailmaan, Sinnemäki sanoi. ”Meille leijona on hyvän puolella.” Leijona on siis toisin sanoen homo, totesi Sinnemäki. Ei kai Mannerheimkaan olisi taistellut niin urheasti jos häntä ei olisi innoittanut rohkeuden symbolina tunnettu homo-leijona, vetosi Sinnemäki.
Historian tutkijat eivät osanneet kommentoida Mannerheimin ja leijonan salasuhdetta. On siis mahdollista, että sellainen oli. Selvää asiantuntijoille oli kuitenkin se, että nykyinen hoikempi ja dynaamisempi leijona on ”ihan homo”. Vedenjakajaksi puolueiden välillä seuraavissa vaaleissa uskotaankin nousevan kanta vaakunaeläimen suuntautumisesta.

Itä-Suomen Yliopisto avasi Pseudotieteiden tiedekunnan
(TWILIGHT ZONE) Itä-Suomen Yliopisto aloitti ensimmäisenä yliopistona maailmassa Pseudotieteiden maisteriohjelman. Yliopiston hallitus ja rehtorit ilmaisivat yksimielisen tyytyväisyytensä uuden tiedekunnan toimintaan. ”Varainkeruumme sai todellisen vaihteen silmään, kun erilaiset ydistykset, säätiöt ja seurat kiinnostuivat uudesta pelinavauksestamme.” kommentoi rehtori Perttu Vartiainen hämärästä, oudoin kynttilöin valaistusta kokoussalista.
Pseudotieteiden tiedekunnan oppiaineista eugeniikka saavutti suuren määrän hakijoita kevään yhteishaussa. Opintonsa syksyllä aloittanut Heikki Herrschaft iloitsi tieteen alkujuurille paluusta mitatessaan toimittajan kalloa. Erityistä kiinnostusta oppiaineiden joukossa herättivät myös dianetiikka, kryptozoologia, henkiparannus ynnä useat salatieteet.
Pseudotieteiden opetus saa kiitosta ja tukea myös valtiotasolta. Valtionvarainministeri Jyrki Katainen luonnehti tiedekuntaa ”fantastiseksi.” Kuopiossa pitämässään puheessa Katainen lupasi alkemian oppiaineelle 250 000 euron suuruisen tukipaketin. Myöhemmin puoluejohtajan nähtiin hyppelehtivän käytävillä huutaen voimakkaasti Pohjois-Savon murteella ”kohta sitä poijjaat uijjaan kullassa, voehan onnen päevä!”
Pseudotieteistä odotetaan uutta valttikorttia Suomen yliopistojen kansainväliselle vetävyydelle. ”Kyl mä uskon vakaasti, että jengi tajuu et tää on se meidän juttu, tosi upeeta”, kommentoi ulkoministeri Alexander Stubb tavoitettuna ties kuinka monetta vuotta kestäneeltä maratoniltaan.
Maailman muut yliopistot eivät ole kommentoineet tiedekuntauudistusta.

Joulupukki harkitsee tukitoimia lentoemännille
Suomen Joulupukki kertoo harkitsevansa tukitoimia lakossa oleville lentoemännille.
Joulupukki sanoo tuomitsevansa Finnairin rikkurityövoiman käytön, josta on pukin mukaan tullut jo tapa lapsiperheissä.
Pukki ei toistaiseksi tarkenna mahdollisia tukitoimiaan tai sitä, missä vaiheessa niihin ryhdytään. ”Todennäköisesti ennen aattoa kuitenkin, koska sen jälkeen kukaan ei välitä hittoakaan mitä Korvatunturilla tehdään” – pukki tarkentaa ajoituksen vaikeutta.
Korvatunturilla oli omat laajat lakot viime keväänä, jolloin tontut vastustivat etenkin kauppojen esittämiä työaikamuutoksia ja ns. joulun aikaistamista.

Laulaja kuoli yllättäen viinaan
(TAKSITOLPPA). Eilen kuuluisa iskelmälaulaja lähti taksilla viimeiselle matkalleen. Iskelmälaulaja oli kuollessaan 65-vuotias. Tapauksesta poikkeuksellisen yllättävän tekee se, että laulaja oli erittäin hyvässä kunnossa ja kuoli silti viinaan. Tyypillisesti suomalaiset viihdetaiteilijat kuolevat tsunameissa, jäävät polkupyörän alle tai liukastuvat banaaniin. ”Tieteellistä näyttöä asiasta ei ole, mutta voihan se periaatteessa noinkin olla”, kommentoi väitettä päivystävä dosentti Antti ”Veijo” Seppo.

Timo Kalli on vuoden kuvituskuva
(PULIVEIVANNEE) Vuoden 2010 kuvituskuvaksi on valittu Hannes Bujumburan nappaama lähikuva kansanedustaja Timo Kallista (kesk.).
Tuomaristo kiitteli voittokuvassa erityisesti sitä, miten siinä on onnistuttu vangitsemaan perisuomalainen maan tapa inhorealistisimmillaan autenttisessa elinympäristössään.
Timo Kallin kuvaa onkin käytetty sanoma- ja aikakauslehdissä kuluneen vuoden aikana perin tiheästi. Aiempia suosittuja kuvituskuva-aiheita ovat olleet leikkivät lapset, musteläikkätestit, juopot, metsäpalot ja jääkiekkoilija Teemu Selänne.
Timo Kallin kuvaa ovat käyttäneet kuluvan vuoden aikana ansiokkaasti muun muassa Helsingin Sanomat, Maaseudun Tulevaisuus, TASS sekä keskustelupalsta-aktiivi ”kekkosta ikävä”.
Palkkion suuruus tänä vuonna oli osapuilleen 75 senttilitraa. Timo Kalli on valittu aiemmin mm. vuoden kuvatuskuvaksi, eduskuntaan ja kännissä läpällä.

NASAn löytö kuohutti eduskunnassa – Perussuomalaiset vastustaa Nasan löytöä
(EDUSKUNTA) Perussuomalainen puolue vastustaa Yhdysvaltain avaruushallinnon NASA:n tekemää löytyä uudenlaisesta elämänmuodosta. ”Elämä on elämä, eikä sanojen merkitystä pidä mennä muuttamaan” kommentoi Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen. Oinonen jatkaa että hän on ollut sitä mieltä että eliöissä pitää olla fosforia aina siitä asti kun viime viikolla luki iltapäivälehdestä että eliöissä on fosforia.
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja puolestaan on iloinen NASAN uudesta löydöstä. ”Olen iloinen että tällainen uusi elämänmuoto on löytynyt, enkä tuomitse sitä millään lailla. Päinvastoin, toivon että homoparit ottaisivat esimerkkiä näistä uusista eliöistä ja löytäisivät oman paikkansa arsenikkipitoisen kalifornialaisjärven pohjasta” Räsänen neuvoo.
Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki vaatii että uusien eliöiden avio- ja adoptio-oikeuden kirjaaminen lakiin otetaan tavoitteeksi jo ensi kevään hallitusneuvotteluissa.

RAVINTOLOISTA LÖYTYI VALVONTAISKUSSA 7PÄIVÄÄ-LEHTIÄ
(ST. CANARD & RIISI) Ravintolat eivät ole kylliksi tiedostaneet mielenterveysuhkia lehtien säilyttämisessä ja esillepanossa. Päijät-Hämeen alueellisessa valvontaiskussa löytyi moitittavaa useammasta kuin aika monesta näytteestä.
”Viisikymmentäyksi näytettä kolmesta sisälsi niin paljon juoruja ja muuta turhanpäiväistä skeidaa, että lukija voisi saada aivohalvauksen tai verenmyrkytyksen”, kertoo ympäristötarkastaja Varjoankka Antti Pääkkösen suomeksi dubbaamana.
Valtaosa näytteistä oli kestotilauksia. Joka kolmatta erää oli säilytetty lehtihyllyssä pidempään kuin neuvotut kaksi minuuttia; yhdessä tapauksessa ravintolasta löytyi koko vuoden Seiskat.
Ravintoloilla olisi aihetta tehostaa myös muiden lehtien tarkkailua. Parissa ravintolassa lehtihyllyistä tursusi myös vanhoja Oho!-, Katso-, Iltalehti- ja Lehti-lehtiä.
”Mielenterveyteen vaikuttaa ratkaisevasti myös lukutottumukset sekä ravintolassa että kotona”, Varjoankka muistuttaa.
Yhtäkkiä hän ponnahtaa pystyyn, parkaisee ”Let’s get dangerous!” ja pakenee paikalta Heimo Huiman suunnitelemalla Ukkosvaakku-aluksella.

SUOMI JUHLII MM-KULTAA
(UTOPIA) Salibandykapteeni Mikael Järven konstailematon selitys menestykselle on yllättänyt jo monet: “Toivottavasti pystyimme murtamaan sitä kulttuuria, ettemme aina lähde kaivelemaan ikäviä asioita, vaan keskittyisimme positiivisiin asioihin“, Järvi maalaili mestaruushumun keskeltä.
Kommenttia pidetään käänteentekevänä urheilujournalismisuorituksena sekä jo lähes varmana seuraavana finlandia-palkinnon saajana. Trendikkään elämänhallintateoksen julkaisemisestakin on jo huhuttu. “Mahtavaa shittiä“, uhosi kustantaja Pauli Tähti-Kaheli. “En tajuu siis etteikö kannatakaan marista kaikesta ja velloa päälle itsesäälissä“, ihmetteli Hyvinkään kaduilta tavoitettu Raimo.
Ainakin perussuomalaiset ja kotimainen jääkiekkolehdistö ovat tuoreeltaan tyrmänneet Järven lausunnon kaikilla mahdollisilla nettikeskustelufoorumeilla.

Jouluperinteet vaarassa koko maassa
(KORVATUNTURI) – Monissa tiedotusvälineissä on herännyt huoli suomalaisten, vuosisatoja vanhojen ja muuttumattomien jouluperinteiden katoamisesta globaalistuvassa maailmassa. Erityisesti huolestuneisuutta on aiheuttanut pääkaupunkiseudun tilanne, kuten yleensäkin harvaan asutuissa maissa.
”Varovaisenkin tarkastelun perusteella koko perheen ajaminen hankeen haulikon kanssa jouluaattona kännipäissään on vähentynyt merkittävästi koko maata kuvaavassa piirakkakuviossa”, toteaa Oulun yliopiston joulutieteen laitoksen tutkija Thomas-Thomas Tuomaanpäivää. ”Näissä erivärisistä pylväistä koostuvissa diagrammeissa nähdään selvää vuosittaista laskua tapauksissa, jossa käsi on rikottu ensin parvekkeen lasiin ja sitten puolison päähän”, Tuomaanpäivää kertoo. Tilastokeskuksen mukaan myös avioerot ja itsemurhat joulunpyhinä ovat olleet tasaisessa laskussa.
Lauri-Matti Himmelman Suomalaiset Jouluperinteet ry:stä näkee kehityksen hyvin huolestuttavana. ”Monikulttuurisen yhteiskunnan paineessa monet perheet muuttavat totuttuja tapoja viettää joulua. Monessa tapauksessa kouluissa ei enää opita tradition mukaisia arvomalleja, vaan mukaan sotketaan vierasmaalaisia vaikutteita. Harva uskaltaa enää perinteiseen tapaan vetää perskännit aattona”, Himmelman argumentoi.
Valtavirrasta huolimatta ainakin perinteitä kunnioittava tiedotusväline Iltasanomat seisoo perustavanlaatuisten yhteiskunta-arvojen eturintamassa keräämällä adressia perinteisen suomalaisen joulunvieton puolesta.

Sano yhtä tee toista -kurssit otettu hyvin vastaan Eduskunnassa
(EDUSKUNTA) Yhdysvalloista konsulttiyhtiön kautta tilattu kurssitus on saanut hyvän vastaanoton kansanedustajien keskuudessa. Edustajat kertovat kurssien parantaneen huomattavasti heidän kykyään kertoa valkoisia valheita sekä kusettaa äänestäjiään sumeilematta.
”Monella on liian ruusuinen kuva eduskuntatyöstä, kun he tulevat ensimmäiselle kaudelleen”, kommentoi vanha kehäkettu Sauli Niinistö. Hänen mukaansa työssä saa enimmäkseen varoa sanojaan ja väistellä toimittajien esittämiä kiperiä kysymyksiä. ”Ei kansalaisten rahojen ylettömästä tuhlaamisesta voi avoimesti lehdistölle kertoa. Sellainen on hyvän tavan vastaista”, Niinistö lisää.
Valtiovarainministeri Jyrki Katainen ylistää kurssitusta varauksetta. ”Tällainen työ on erittäin tärkeää, sillä jos hyväveli-verkostoista ruvetaan liikaa möläyttelemään, joku vanhoista virkamiehistä voi vaikka pahoittaa mielensä.”
Kursseihin kohdistunutta kritiikkiä Katainen ei pidä ajankohtaisena.
”Kyllä edustajilla pitää olla oikeus esittää asiat parempina kuin ne todellisuudessa ovat. Sehän on lopulta sananvapausasia”, toteaa Joensuulainen kissankullankaivaja Timo Soini.

Postinjakajat taistelevat lumikinoksia vastaan
(Kinoksessa) Lähipäivien sää vaikuttaa ratkaisevasti siihen, perutaanko joulu tänä vuonna. Mikäli posteljoonien alakynnessä oleva taisto jatkuvaa lumisadetta vastaan ei koe käännettä, joulupukki ei välttämättä saa Lehden Kalenteria 2011 tarpeeksi ajoissa, eikä näin ollen osu jouluna huudeille sekoillessaan Alkon aukioloajoissa.
Sanomalehtien myöhäinen varhaisjakelu ja päiväposti myöhästelevät toivottavasti ainakin huomenna, että ehdin kapakista kotiin ennen Kalevaa, ettei tule sanomista.
Myös yksityisautoilijat ja bussikuskit ottavat osaa Don Quijote-tyyliseen kilvoitteluun kinoksia vastaan. Jouluasiantuntija Jorma Hiippa-Lakkipystyssä väittää, että erityisesti pääkaupunkiseudulla taisteluun tarvittaisiin mukaan kuitenkin myös muutama lumiaura ja -kola, sekä myös lapiosta saattaisi olla hyötyä.
” Neuvoisin autoilijoiden joukkuetta harjoittamaan jarruttamista sekä hidastamista ennen jyrkkiä käännöksiä” antaa Hiippa-Lakkipystyssä monimutkaisen strategisen vihjeen.
Foreca on tehnyt Korvatunturin noitien kanssa ennen näkemättömän vaikean ennustuksen ja arvelee, että joulu saattaa joka tapauksessa olla tuloillaan. Ilmantieteen laitoksen ylijohtajan Aarni-Pilvi Tuulimyllyn mukaan Paikallinen mies on kuitenkin toivonut Joulupukilta joulun perumista.
”.. ja pillua ” kommentoi aiheeseen Joulupukki.

Taidekriitikko pilkkaa Katen posliinia – William raivoissaan
(LONDON) Englannin Suuren Imperiumin paparazzit ovat saaneet järjettömästi vettä myllyyn, kun Prinssi Williamin myytävänäkin oleva ”hääastiasto” paljastettiin menneenä maanantaina. Kate Middletonin ylläpitämään ”hääastiastoon” kuuluvat posliininen rasia, kupit sekä potta. Erityisesti posliininen rasia, johon on 22 karaatin kullilla kirjailtu hääparin nimikirjaimet ja hääpäivä, on aiheuttanut debattia.
Ketään ei kyllä kiinnosta, mutta joku random taidekriitikko Stephen Mikäsenytoli kommentoi arvostetulle Parade-lehdelle kuninkaallisen astiaston olevan ala-arvoinen ja kuvaavan kansallista alennustilaa sekä olevan syynä huonoon sperman laatuun. Hyvänä puolena hän pitää sitä, ettei astioita ole painettu liikaa.
” Mitä minäkin Katen rasiasta tiedän?” miettii Stephen Mikävittusenytolikaan itsekin.
Prinssi William on lausunnosta johtuen uhannut ”vetää kaikkia turpaan ja olla päissään hääyönä”.
Kuningatar Elizabeth II uskoo astiastosta olevan hyötyä koko kansakunnan taloudelliselle tilanteelle näin laman jälkeen, sillä sen myynnin uskotaan yltävän huippulukemiin, erityisesti eroottisesti sävyttyneen Parade-lehden kohun myötä.

Laatujournalismin vuosipalkinto Pohjolan Sanomille
(Perämeri) Syrjäkylien pää-äänenkannattaja, laatulehti Pohjolan Sanomat on noussut ennakkosuosikiksi vuoden 2010 asiajournalismipalkinnon saajaksi. Syynä tähän on mm. aviisin 17.12. julkaisema, kunnioitusta herättävä pääkirjoitussivun kolumni, jossa laatulehden toimittaja tuo mieltäliikkuttavalla tavalla esille syrjäkylien heteron henkisen ahdingon. Jutussa toimittajan ajatuksenkulku lyhykäisyydellään menee jotakuinkin seuraavasti:”Homot siellä Helsingissä ja vielä käsikädessä ja susitytöillä on tissit ja sitten vielä tissit ja ne homotkin, mutta mulla on traktori, perimmäiset arvot ja olen mettässä.”
Joku muualta muuttanut homojenymmärtäjä-pervo yritti kysellä julkisesti ja yksityisesti, että mitä se laatulehti oikein yritti sanoa, mutta laatulehti ilmoitti, että se ei osallistu näin ala-arvoiseen keskusteluun ja että se ei missään tapauksessa ota kantaa julkisuushakuiseen homokeskusteluun, sekä vetosi yleiseen mielipiteeseen ja joulurauhaan. Pohjoinen laatulehti on toistuvasti ilmoittanut olevansa riippumaton, suuressa maailmassa toimiva pienen ihmisen puolestapuhuja ja taistelevansa etelän pahantahtoista mediaa ja homoterroria vastaan.
Useat syrjäkylien pienet ihmiset ovatkin esittäneet, että 17.12. julistettaisiin kansalliseksi laatujournalismin päiväksi ja kiistävät, että kepulaisuudella olisi mitään tekemistä asian kanssa.
Allekirjoittaneen saamien tietojen mukaan Pohjoinen laatulehti on sivistänyt kuluneena vuotena kansaa lehden paraatisivulla myös seuraavanlaisilla viisauksilla:”Terrorismi on osa islamia”, ”Kirkosta eronneet palaavat kyllä takaisin seuraavan tsunamin iskiessä”, ”Samuli Edelmanin kirkkokonsertti helpottaa henkisesti” ja että ”Stephen Hawkingin väite luojajumalan olemattomuudesta on järjetön, koska kansan on pystyttävä vaikuttamaan kuntaliitospäätöksiin”.

Jyrkkä ja provokatiivinen mielipide asiasta. Perusteluja miksi tämä asia on tärkeä. Ensimmäinen vakuuttelu siitä että kirjoittaja haluaa ottaa etäisyyttä tähän asiaan fanaattisesti suhtautuviin tai rikollisiin ryhmiin.
Lukijan omaan ajatteluun vetoava kappalale siitä kuinka tämä asia on jokaisen itseään tiedostavana pitävän ihmisen mielestä tärkeä vaikka siihen kantaanottaminen saattaa aiheuttaa leimatumista. Esimerkki tai anekdootti. Huokailua asioiden nykytilasta ja siitä kuinka tästä asiasta on vaikea keskustella ilman leimautumista.
Toinen vakuuttelu siitä että vaikka kirjoittaja suhtautuu asiaan kriitisesti eihän suhtaudu asiaan liittyviin ihmisiin tai subjekteihin kriittisesti. ”Asioista on voitava puhua niiden omilla nimillään” – Lainaus joltain viisaalta ajattelijalta vaikka lause ei liitykään itse asiaan.
Tärkestä asiasta on vasta kirjoitettu yksi lause ja siitä puhumisen vaikeudesta kolme kappaletta. Tässä kappaleessa kerrotaan vielä yksinkertaisen esimerkin takia miksi kirjoittaja ei ole fanaatikko tai ihmisvihaaja. Kirjoittaja haluaa muistuttaa motiiveistaan jotka liittyvät demokratian, tasa-arvon tai ihmisoikeuksien puolustamiseen.
Olkinukke ja sen kaataminen. Lainaus antiikin filosifilta: ”Viisalta kuulostavaa ympäripyöreyttä”. Pakina lähestyy loppuaan. Loppuun toteamus jos jotain ei tehdä niin mitää ei tapahdu.

Hesaritietokone voitti HS:n nimikilpailun
(HARTWALL-AREENA) Helsingin Sanomien nimikilpailu, jossa etsittiin tabletiksi kutsutulle laitteelle uutta nimitystä, osoittautui suursuosituksi. Suosio yllätti Helsingin Sanomien päätoimittajan, joka osallistui kilpailun voittajan valintaan. ”Tästä lähtien kaikki uudet sanat keksii se, jolla on suurin levikki”, hän linjaa.
Voittajaksi kilpailussa valittiin ”hesaritietokone”. Valinnan teki raati, johon kuuluivat HS:n päätoimittajan ohella HS:n uutispäällikkö, HS:n taloustoimittaja ja HS:n kielenhuollosta vastaava toimittaja sekä Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen tutkija Minna Heitto-Pussi.
Yleistajuinen sana kiteyttää raadin mielestä hyvin sen, mikä on ”tablettien” tärkein piirre eli Helsingin Sanomien lukeminen sähköisesti. Heitto-Pussi lisää, että ”oli tosi coolia päästä käymään Sanomatalossa. Ne Kotuksen tyypit on ihme nörttejä”.
Yleisin nimiehdotus oli ”perse”, jota ehdotti 504 vastaajaa.

Stubb: ”Olen vastenmielinen ilmiö!”
(HEL) Ulkoministeri Alexander Stubb (cock) kommentoi keväällä päättyvää ministerikauttaan eilen Helsinki-Vantaan lentokentällä järjestämässään tiedotustilaisuudessa. Joulupukin kanssa Suomi-brändiä rakentanut Stubb aloitti tiedotustilaisuuden tajuamalla yhtäkkiä, missä oli ja mitä teki.
Olen vastenmielinen ilmiö, ministeri kuiskasi ja vilkaisi nopeasti itseään.
Avoimuus on mun mielestä must. Diplomatiaan kuuluu se, että diplomaatit voi sanoa toista kuin ajattelevat ja vakoilla YK:n virkamiehiä oman maansa eduksi, Stubb linjasi naamaansa väännellen.
Se on ällöttävää!
Tiedotustilaisuuden päätyttyä Stubb taputti kokoomusministerin kenkiä puhdistanutta Mikael Pentikäistä (hs.) hyväksyvästi päälaelle ja huikkasi, että ”jutellaan siitä mun santaliiks-idiksestä sitten taksissa”.

Näinkö halpa?! Katso hinta
Poliisi on pidättänyt neljä henkilöä epäiltynä myynti-iskun suunnittelusta Iltasanomissa. Viides epäity otettiin kiinni TalSan vessassa.
Poliisin iskut Sanomatalossa ja TalSan vessassa olivat Julkisen sanan neuvoston ja Kuluttajaliiton yhteisoperaatio, jota oli valmisteltu jo pitkään.
Naapurin Ranen mukaan äärikaupallisen ryhmän iskun kohteena oli sanomalehti Iltasanomien pääotsikko Iltasanomien etusivulla.
Lehti julkaisi tänään monia lukijoita kamalasti kiinnostaneen pääuutisensa, jonka mukaan Iltasanomat maksaa tänään vain 70 senttiä. Samalla etusivulla sijaitsee myös muita Lehti-lehdestä varastettuja otsikoita.

George Clooney valvoo Sudania satelliiteilla
Tähän joku juttu, missä kerrotaan oikeasti jostain asiasta, millä on etäisesti jotain tekemistä George Clooneyn kanssa tai ei välttämättä, koska otsikoilla näitä juttuja myydään eikä turhilla faktoilla.
Asiasta kertoi ensimmäisenä Sanomatalon Wayne’sin kassalla norkoillut kaiffari.

Päivi Räsäsen unelmaloma pilalla
Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen aurinkoloma Egyptissä ei ole sujunut tavanomaisesti rannalla loikoillen ja Punaisessameressä snorklaillen: Sharm-el-Sheikhin upealle rannalle päästetään myös homoseksuaalisia turisteja ja paikallista väestöä
eikä kirkkoon kuuluvalla ja Jumalaan uskovalla ihmisellä ole sellaiseen paikkaan mitään asiaa.
– Ollaan täällä homorannikolla. Ei päästy snorklaamaan vihaisilta näyttävien ählämien takia. Tänään pelkäsin itsemurhapommittajia, mikä on kai aika harvinaista täällä
villien humaaneista arvoista piittaamattomien valtakunnassa. Parvekkeelta katsottuna ranta näytti olevan täynnä homoja, Räsänen kuvailee Lehdelle puhelimitse Egyptistä.
Räsänen lomailee Sharm-el-Sheikhissä perheineen. Muslimitaustainen hotellityöntekijä yllätti lomalaiset hotellin pihalla, mistä he pakenivat sisätiloihin.
– Ajatus oli, että oltaisiin ulkona rauhassa aurinkoa ottamassa, kansanedustaja tuskailee.
Räsänen kertoo, että homolomakaupungissa on tulvinut, mutta perheellä ei ole ollut toistaiseksi vaaraa tai hätää. Vettä on silti riittänyt niin kaduilla kuin hotellin lattioillakin.
– Puhdasta se ei ole ollut. Käytävät ovat tulvineet täyteen hotellissa. Täällä ei varmaan ole viemäröintejä niin tehokkaasti järjestetty, kansanedustaja arvioi.
Sää aurinkovarmassa Sharm-el-Sheikhissä on ollut poikkeuksellisen pilvinen ja sateinen, vaikkakin ilmapiiri ei ole ollut lämmin. Räsäsen mukaan eilen vitutti koko päivän aamusta alkaen, ja samaa on luvassa myös tänään.
– Kotona sitten rukoillaan Jumalalta anteeksiantoa pahoista ajatuksista pakanoita kohtaan ja rukoillaan myös heille armoa helvetissä, kun se päivä koittaa, Päivi Räsänen kommentoi.
Pakanallinen tunnelma ei kuitenkaan ole onnistunut pilaamaan Räsästen perhelomaa, vaikka katoksettomat ulkoravintolatkin oli eilen kaikki boikotissa ruokamyrkytyksen uhan tunteen vuoksi.
– Meillä on ollut ihan hengellistä ihmisen toimintaa kaikesta huolimatta. Ollaan käyty lenkkeilemässä pienessä sateessa. Ollaan nautittu lomailusta,
perheen kanssa yhdessä olosta, katsottu videoita, syöty kotoa Suomesta mukana tuotuja ruokia ja koitettu pysyä järjissämme täällä maanpäällisessä helvetissä,
hän kuvailee tyynenä hotellihuoneensa parvekkeelta, jolta näkyy ja kuuluu selvästi hieno seinäkellon tikitys Tik…Tak…Tik…Tak…Tik…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *