8.7.2010 17:46 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, heinäkuu 2010

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

27 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, heinäkuu 2010”

Pikavippiin ei voi vaikuttaa
Pitkään julkisuudessa parjattujen pikavippien on syytetty pilaavan monien ihmisten elämän. Useat yliopistot ovat äskettäin luokitelleet pikavipit luonnonvoimiksi, eli ne ovat käytännössä asioita, joihin ihminen itse ei voi mitenkään vaikuttaa.
”Jotkut ihmiset vain ovat niin heikkomielisiä, että eivät yksinkertaisesti voi vastustaa välittömän rahan houkutusta”, myhäilee Vittuhetirahaa Oy:n toimitusjohtaja Alvar Raha-Aalto. ”Ei vaikka kuinka korkeaa korkoa kiskottaisiin. Toki voi olla niinkin, että moni lainanottaja ei ymmärrä lainan konseptia ja sitä, että se raha pitää maksaa takaisin. Korkojen kera. Ihanien, ihanien korkojen. Sopimusehdot ovat kyllä aika vitun selkeät eikä meillä ole mitään velvoitetta alkaa pitämään lainanottajaa kädestä ja kertoa hänelle karua totuutta. Emmekä me myöskään mitenkään maagisesti voi parantaa ihmisten rationaalista ajattelua. Kukaan ei voi, ellei ihmisyksilö itse sitten.”, hän jatkaa. Tässä vaiheessa hän purskahti nauramaan paskaista naurua.
”Siis kun mulle siis tulee välitön rahantarve ja mun siis täytyy saada jotku hyvännäköset mut kalliit kengät niin mä tarviin rahaa niihin eikä mun porukoil oo varaa antaa niin silloin mä otan pikavipin”, kertoo 18-vuotias Satu, jonka olemuksesta huokuu blondius ja umpityhmyys.
22-vuotias Riku puolestaan kertoo ottaneensa pikavipin aina kun on ollut ”ihan vitun lärveissä”. Hän myös kuvailee että ”ei sille mitään voi” ja ”aina en oo varma olinko se minä joka sen lainan otti vai ottiko joku kaveriporukasta sen hänen puolestaan”. Rikun kaveriporukka luonnehtii Rikua ”työkaluksi” ja ”tahvoksi”.
”Pikavipittömän elämäntyylin opettaminen näille junteille on käytännössä sama kuin yrittäisi opettaa kyykäärmettä olemaan myrkytön”, kuvailee taloustieteen professori Älli Perusjärkevä Juvan yliopistosta. ”Käytännössä niin kauan kun ääliöitä kännykänomistajia riittää, niin tasan niin kauan pikavippiyrityksillä on suotuisat elinolot. Ei tälle kukaan mitään voi. Tyhmyyttä ei voi parantaa”, hän jatkaa samalla kun kävelee pois autolleen, päästellen ”ei helvettejä”.

Jalkapallon MM-kisojen lopputulos ennalta määrätty?
(Eteläkatsomo) Eilen illalla päättyneiden jalkapallon MM-kilpailuiden päälle on muodostunut synkkä varjo. Kansainvälisen jalka- ja stressipalloliiton puheenjohtaja, vesinokkaeläin sekä puolueeton ihmisoikeusaktivisti, Knep-Knepknep Andersiniesta kertoo aamukahvillaan sokeria sekoittaessaan, että kisojen tulokset ovat ennalta sovittuja.
Kahvipöytäkeskusteluissa esiintyneiden tietojen mukaan ennustajan maineessa – ja akvaariossa – kylpevä mustekala-Paul, joka on viimeisten viikkojen aikana onnistunut ennustamaan oikeat voittajajoukkueet, on pitänyt useita kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n toimihenkilöitä lonkeroissaan.
Mustekala-Paulin uskotaan sopineen peleistä etukäteen ainakin FIFA:n puheenjohtajan Sepp Blatterin sekä vielä tuntemattoman erotuomariliiton edustajan kanssa.
”Minulla on hallussani nauhoitteita mustekala-Paulin ja Sepp Blatterin välillä käydyistä keskusteluista, joissa selvästi kerrotaan pelien lopputuloksien järjestämisestä. Lisäksi minulla on näyttöä siitä, että Sepp Blatter on käynyt mustekala-Paulin kanssa salatapaamisessa Särkänniemen Delfinaariossa,” Andersiniesta väittää ja tarjoaa viineriä.
Eräiden asiantuntijoiden mielestä sopupeliskandaalia todistaa myös useat tuomarien tekemät virheet, jotka olisi voitu selvittää videotuomarin avustuksella. Lisäksi epäilystä on herättynyt mustekala-Paulin parantuneet akvaario-olot, kuten uusi isompi akvaario uudella vesipumpulla.

Prostituoidun raiskanneiden tuomiot alenivat
Prostituoidun raiskanneiden ja ryöstäneiden miesten tuomiot alenivat Helsingin hovioikeudessa.
Kaarlo Metsäläisen ja Niko Suokuokan vankeusrangaistukset alenivat hovioikeudessa kolmeen vuoteen ja seitsemään kuukauteen.
Tuomiot tulivat ryöstöstä ja törkeästä raiskauksesta. Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut miehille neljä vuotta vankeutta.
Hovioikeuden mukaan käräjäoikeuden langettamat tuomiot olivat liian kovia vallitsevaan oikeuskäytäntöön nähden. ”Huora kun huora”, totesi hovioikeus, ”sitäpaitsi se kerjäsi sitä.”

Kansa ärähti taas: Olkaa hiljaa!
(Yleisön Osasto) Suomen kansa on ilmaissut voimakkaan mielipiteensä liittyen viime päivien keskusteluun erilaisten vähemmistöjen oikeuksista. Viesti on selvä: Turpa kii!
Nimimerkki En ole homovastainen mutta kuitenkin olen kirjoittaa: ”Ei tällainen yhden asian toitottaminen ketään auta. Olisivat vaan hiljaa eivätkä pitäisi paraateja, niin kukaan ei suuttuisi”.. Hän myös jatkaa, että oikeuksien parantaminen ei tapahdu asioista puhumalla vaan nimenomaan vaikenemalla.
”Sehän vaan ärsyttää kun joka tuutista tulee maahanmuuttajia, ruotsinkielisiä ja homoja” jatkaa Perheenäiti Espoosta. Tällöin Perheenäidin mukaan käy niin, että enemmistö ei enää kuuntele ja sehän ei tietenkään auta. ”Parempi vaan kun olisivat ihan hiljaa. Kivampi olla kummallinen, jos ei pidä ääntä. Ja on niiiin kiva kesäsää, että ei jaksaisi kuunnella erilaisten ininää”.
Jake summaa osuvasti kansan tavan muodostaa mielipidettä:
”En ole koskaan nähnyt Pride-kulkuetta, mutta naapurin Pera näki yhden Pattayalla toissavuonna. Sillä oli munat JA tissit, hyi saatana, ei meidän lapsille saa sellaista näyttää”. Hän toivookin että, pornoelokuvista, sodankäyneelta isoisältä ja television uutiskuvista muodostettu maailmankuva olisi riittävä eikä sitä tarvitsisi lähteä kesken elämän muuttamaan.
Ratkaisuksi Suomen Kansa ehdottaa vaikenemista. Vähemmistöjen tulisi pitää suunsa kiinni eikä tulla lippujen kanssa kaduille. Sanomalehtien pitäisi kirjoittaa kesän helteistä ja tisseistä. Presidentin ja ulkoministerin pitäisi käyttää energiansa suomalaisten isoäitien hoitamiseen, eikä eriarvoisuuden vähentämiseen ja suvaitsevuuden lisäämiseen.
Setan toivotaan jatkossa järjestävän paraatinsa sisätiloissa, mielellään omalla toimistollaan. Ruotsinkieltä saa puhua vain jos paikalla ei ole suomalaisia, tai jos FST5 jatkossakin näyttää MM-futista livenä. Maahanmuuttajien toivotaan pysyvän joko kotimaassaan tai kebab-ravintolassa.

Elintarvikeviennissä ylitsepääsemättömiä haasteita
(SAVUSTAMO) Suomalaisten elintarvikkeiden vienti Venäjälle on lopetettu iäksi. Syynä ovat valmistusprosessin virheet ja laiminlyönnit, jotka havaittiin tarkastuksissa 40-luvun alkupuolella.
“Njet ponimai”, kommentoi kyynelehtien tehtaanjohtaja Patruuna Kattivaara.“Juuri kun olimme saaneet tuotteemme vientikuntoon ja kohdemaan standardien mukaan välttäviksi. Tämä on pieni isku suomalaiselle elintarviketeollisuudelle, mutta valtava lovi yksittäisen kansalaisen optiosalkkuun”, hän jatkaa tuhkan ja juuttisäkkien keskeltä.
Datsaltaan tavoitettu maito- ja makkara-attasea Isä Aurinkoinen kommentoi tutkimustuloksia tuoreeltaan: Saamani tiedon mukaan Portilla oli aikoinaan kesätöissä Jani, jonka mielestä Škoda oli parempi kuin Lada. Kaiken lisäksi Valion toimitusjohtajan vaimo on aina näyttänyt vähän oudolta.”
Ensi tiistaina Suomeen valtiovierailulle saapuva Turbaanipäinen Fakiiri on luvannut ratkaista kaikki mahdolliset ongelmat käden käänteessä – kunhan puutulleista, sananvapaudesta ja muista liirumlaarumeista ei sitten puhuta.

Meksikonlahden öljyvuoto saatu hallintaan
Maailman ympäristöystävällisin yhtiö BP ilmoitti eilen, että öljyvuoto Meksikonlahdella on saatu kuriin. Haastattelussa nimettömänä pysyvä ja kasvottomana esiintyvä BP:n toimitusjohtaja kuvailee tapahtumia seuraavasti:
”Vuoto lakkasi vähän niinkuin itsestään. Tulimme siihen tulokseen että se öljyreservi tyhjeni totaalisesti, mikä on tietysti surullista. Sen öljyn pulppuaminen mereen oli lisäksi varsin kovin kaunis ja vangitseva näky”, haikaili Toni Hayward (nimi muutettu) silmät kosteana.”Me täällä BP:ssä välitämme kovasti voitoi– eikun ympäristöstä ja työntekijöistämme. Kukaan ei tietenkään odottanut, että ne reservit kestäisivät ikuisesti, vaikka sitä kyllä kovasti joka ikinen meistä toivoi. Hän ei kyennyt enää jatkamaan haastattelua tässä kohtaa, tunteiden pulputtua pintaan niin vahvana ja mustana.
Tonin sihteeri informoi meitä että Toni voi jatkaa haastattelua kun hän on lakannut itkemästä. Kysyimme häneltä miten Toni tavallisesti rentoutuu, johon hän vastasi:”Mä en kyl sais kertoa teille tätä mutta sil on sellanen kylpyamme mis se uittaa pelikaaneja raakaöljyssä. Joskus se kans hukuttaa niitä siihen mut ei se aina tarkoituksella. Jotai siin vaa on kun se pääsee todistamaan kärsimystä ensikädeltä niin se rauhoittuu.”
BP:n osakkeiden odotetaan kääntyvän nousuun nyt kun mitään vuoto-ongelmaa ei enää ole.

Maailman pisin yksityinen tavarajuna saapui Helsinkiin
Maailman pisin yksityinen tavarajuna, noin kahdeksan kilometriä pitkä Octodistancio, tökkäsi eilen etupäänsä Helsingin rautatieaseman kymppilaituriin. Peräpää on Oulunkylän aseman kohdalla Annettiin sen tulla tänne, kun ei näin kesähelteestä huolimatta saatu Etelä-Suomen junaliikennettä omin voimin riittävän sekaisin asiakaspalautteen jatkumisen takeeksi,VR:n viestintäpäällikkö Rauha Rautatie perustelee. Sitä paitsi junan omistajalla on niin paljon rah… siis näyttöä yhteiskunnan hyväksi toimimisesta, ettei häneltä viitsinyt mennä tällaista kieltämäänkään.
Junan omistaja, Allu ”Vitun rikas” Palli kommentoi Lehdelle: Pikkupoikana haaveilin veturinkuljettajan ammatista, mutta sitten päädyinkin tekemään vitusti rahaa. Nyt sitä on sitten velvollisuus käyttää haaveiden toteuttamiseen. Toimittan kysymykseen, eikö yhtään lyhyempi kuin kahdeksan kilometriä henkilökohtaisten samppanjapullojen ja Mikki Hiiri -ilmapallojen kuljettamiseen Helsingin-visiitille olisi riittänyt, Palli paljasti hymyillen: Pitäähän sitä junassa pituutta olla, mutta tällä on myös henkilökohtainen, syvällisempi symbolinen merkitys. Junan pituus kilometreinä vertautuu runollisesti penkiseni pituuteen senttimetreinä.

Tutkija: Yrittäjät ovat saatanan tyhmiä
(HELSINGIN RAHANMAALAUSKUNTA) Vantaan käräjäoikeus vangitsi eilen kaksi noin kolmekymmenvuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä, joiden epäillään huijanneen vantaalaiselta yrittäjältä runsaat kymmenentuhatta euroa. Miehet olivat saaneet yrittäjältä aitoja seteleitä väittämällä keksineensä ”ihmekemikaalin”, jonka avulla pystyisi muuttamaan valkoisia ja mustia paperilappuja kelvollisiksi seteleiksi. Seteleitä, joita miehet kertoivat tarvitsevansa tutkimukseen, ei luonnollisesti yrittäjälle palautettu.
Tapauksen innottamana tilastotieteilijä ja Oripään yliopiston evoluutiopsykologian professori Eugen-Iikka Jurpo on käynyt läpi useita kyselytutkimuksia ja älykkyystestituloksia. Hän on tullut siihen tulokseen, että yrittäjät ovat keskimääräisesti saatanan tyhmiä. ”Yrittäjäksi ryhtyminen johtaa siis huonoon älykkyysosamäärään”, päättelee Jurpo.
Jurpon teorian mukaan suuruudenhullut kuvitelmat siitä, että voisi pärjätä tai jopa rikastua yrittäjänä, ja muut yrittäjille ominaiset asenteet ovat evoluution näkökulmasta primitiivisiä, kun taas realistinen ja järkevä yrittäjyydestä pidättäytyminen on kehittyneempää ja yhteydessä älykkyyteen. ”Tämä voi vaikuttaa julmalta, mutta niin se vaan menee. Kaikki meistä ovat merkityksettömiä solukasoja mutta jotkut kasoista, kuten minä, ovat evoluution kannalta erityisessä asemassa, ja meidän suosimisemme sukupuolikumppaneina on pelkästään luonnollista”, hän tiivistää, ”harmi vaan, että yksikään nainen ei ole vielä tajunnut tätä”.
Aiemmin professori Jurpo on herättänyt kehua, kohua ja ihan vitun sama -asennetta muun muassa teorialla siitä, että juuri itsen jättäneet tyttöystävät ovat keskimäärin muita vittumaisempia luonteeltaan. Aiemmin tänä kesänä Jurpo kävi läpi tilastollista aineistoa ja tuli siihen lopputulemaan, että koska hukkumistapauksissa valtaosa sattuu alasti tai uimapuvussa, tulisi turvallisuuden kasvattamiseksi aina uida arkivaatteet päällä. Jurpon tutkimukset ovat saavuttaneet mainetta ja niitä on julkaistu jopa brittiläisessä Social Psychology Blundered -lehdessä.
Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahon (ps.) mielestä ongelma rahanhuijaustapauksessa on sen sijaan aivan muualla kuin yrittäjien älykkyydessä. ”Kyseessä on väistämätön seuraus monikulttuuripolitiikasta”, Halla-aho selventää uusimmassa blogikirjoituksessaan, ”ulkomaalaisilta suomalainen uskoo mitä vain vain ettei leimautuisi rasistiksi tai joutuisi näiden päässäni asuvien suvaitsevaisten vihervasemmistolaisten epäsuosioon.” Halla-ahon mukaan kyse voi olla myös siitä, että Afrikasta tulleet ihmiset uskovat vaikka mihin ihme noituuksiin ja menetelmiin tehdä itse käypää rahaa. Maahanmuuttajat tulisikin Halla-ahon mielestä vieroittaa tällaisesta turmiollisesta taikauskosta ja sopeuttaa suomalaisiin, realistisiin käsityksiin, kuten siihen, että kepulaisiin voi ihan tosissaan luottaa ja Suomessa tehdään maailman parasta ruokaa. ”Tätä ei tietenkään saa sanoa, mutta ulkomaalaiset nyt vaan tilastollisestikin ovat tässä maassa alttiimpia sekä tekemään tällaisia huijauksia että joutumaan niiden uhreiksi”, kaupunginvaltuutettu kiteyttää huomaamatta lainkaan, että juuri nytkin hän saa sen sanoa joutumatta millään lailla rangaistuksi.

Kansanedustajat: Työtä ei voi tehdä bunkkerissa
(LOMAHUVILA) ”On tärkeää, että saamme ilmaisia lounaita mahdollisimman laajalti joka suunnasta, jotta voimme muodostaa tasapuolisen käsityksen päätöksenteon pohjaksi”, vakuuttavat kansanedustajat Timo Kalli (en kerro) ja Hanna-Leena Hemming (Keräämys) kuin yhdestä suusta. ”Kansanedustajankin on syötävä, ilman ruokaa ei ajatus kulje”, täydentää Kalli.
”Viisi leipää saa ottaa, mutta kuudes on korruptiota”, ohjeistaa puolestaan oikeusministeri Tuija Brax (Pihalla), ja vahvistaa myös omasta puolestaan käsityksen siitä, ettei kansanedustajan palkoilla nyt todellakaan voida olettaa kenenkään kykenevän maksamaan oman vaalipiirin kesätapahtumissa edustaessa syötyjä grillimakkaroita eikä muidenkaan kissanristiäisten tarjoiluja.
Myöskään lomamatkat eivät Braxin mukaan ole poissuljettuja, kunhan yritykset eivät kustanna puolison tai lasten matkoja. Puolison mukaan ottamisen matkalle Brax suositteleekin maksamaan mieluiten itse. Tuliaisten osalta oikeusministerillä sen sijaan ei ole antaa yksiselitteistä ohjetta, sillä kyse on Braxin mukaan edun kokonaisarviosta eli kokonaisarvosta. Aina kannattaa toisin sanoen varmistaa, ovathan lahjavaasit varmasti riittävän hintaisia, mutta eivät huomiota herättävän kalliita.
Koska lahjusten hyväksyttävyydestä on ollut kansanedustajien parissa epäselvyyttä, on oikeusministeriössä nyt valmisteltu suositusluontoinen asiakirja, joka määrittää lahjonnan sopivat eurorajat. Kukkavaasin suositushinnaksi arvioidaan 100-1300 euroa, Lapin loman sopivaksi arvoksi puolestaan 800-2000 euroa yhdeltä peitefirmalta korkeintaan kerran vuodessa (ei sisällä puolison matkaa eikä tuliaisia).
Lounaalla kohtuulliseksi arvioidaan Braxin mainitsemat viisi leipää sekä lisäksi kaksi kalaa. Tarjotuille alkoholijuomille ei kuitenkaan ole laskettu erillistä kiintiötä, koska suomalaiseen kulttuuriin perinteisesti katsotaan kuuluvan viinaksi muuttuvat järvet. Lehden yleensä luotettavina pidetyistä lähteistä saamien tietojen mukaan myös veden muuttaminen viiniksi on tietyissä piireissä arkipäivää.
Kansanedustajien parissa uudistusta kiitellään. Matti Vanhanen (ex) iloitsee ohjeistuksesta, joka vahvistaa sittemmin tiskatessa rikotun lahjavaasin sijoittuneen sallittujen lahjusten hintahaarukan yläpäähän. ”Kyllä se sitten kannatti ottaa, vaikka rikki menikin”, toteaa Vanhanen huojentuneena. ”Pelisäännöt on hirveen hyvä olla”, kiteyttää myös edustaja Hemming, itsekin kokenut peluri.

Kesäextra: Kansanedustajan työ on konsertissa istumista
(PORI JAZZ) Lehden saamien tietojen mukaan kansanedustajan työ ei yleisönosastokirjoittajien odotusten vastaisesti olekaan Eduskunnan suuressa salissa äänestysnapin painamista, vaan se tapahtuu suurelta osin kesäisin tarkkaan valituissa konserttitapahtumissa. ”Tärkeintä työnteon onnistumisen kannalta on, että seura on sellaista, jossa viihtyy”, kertoo edustaja Sampsa Kataja (Mulle mulle) jazz-tunnelmissa. Muuten hommasta ei Katajan mukaan ”tule mitään”.
Tyrkkyyden tasapainoa hakee myös Markku Laukkanen (Suomen maaseudun jazz-puolue). ”Ei pidä tulla sellainen tunne, että tyrkyttäytyy tai tulee vähän sellainen epämukava olo. Pitää löytää se oma juttu.” Kesän tärkeyttä korostaa Laukkasen mukaan se, ettei talvikaudella kuulemma ehdi kotipuolessa niin käymään, että ehtisi ihmisten kanssa jutella. Lehden haastattelemien päivystävien dosenttien mukaan tämä selittänee lähes 90-prosenttisesti Eduskunnan tunkkaisen ilmapiirin ja vieraantuneisuuden ns. tavallisen kansan arjesta.
Laukkasen mukaan mielessä ei ole käynytkään, että omat kesähuvit voisi maksaa itse, niin kuin tavikset. Siksi kansanedustajan täytyy kesälläkin elää pelko istuimen alla, ettei kukaan vain kuvittele miehen olevan ostettavissa, niin kuin Ruotsissa. Myös Katajan mukaan ns. ilmaiset lounaat ovat ”kohtuullinen korvaus menetetystä vapaa-ajasta”, toisin sanoen tilaisuuksista, joihin on itse halunnut.
Lehden eilen kansanedustajan nälän ja työn raskauden teemoista haastattelemien edustajien tavoin myös itsemarkkinoinnin ammattilainen Miapetra Kumpula-Natri (Fennovoima, TVO, lisää) vahvistaa, että yhteistyökumppaneiden on silloin tällöin maksettava illanistujaiset, jotta heidän viestiinsä voisi paremmin perehtyä.
”Olisihan se melko outoa, jos itse menen iltatilaisuuteen työasioissa ja kysyn vielä, voisinko tarjota esimerkiksi Luontoliitolle illallisen”, päättää edustaja Kumpula-Natri. Kansanedustajan markkina-arvon mittaakin Lehden haastattelemien markkina-analyytikkojen mukaan ennen kaikkea se, kuinka moni hänelle on halukas tarjoamaan, ja paljonko niillä on massia.
Juttu on osa Lehden kansanvalistuskesäsarjaa ”Kansanedustajan työ ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista, se on myös musiikkia, illanistujaisia ja ilmaisia lounaita”.

Sosiaalidemokratia jäytää puoluejohtajia
(SUOMI!) Suuret puolueet tuomitsevat vaalien alla esiin nousevan sosiaalidemokratian. Puoluejohtajien tapaamisessa Porissa varoiteltiin sosiaalidemokratiasta ja taputeltiin toisia selkään.
Pääministeri Kiviniemi (pop.) ja puheenjohtaja Katainen (pop-pop.) muistuttivat sosiaalidemokratian varoista ja korostivat olevansa tätä vastaan. ”Hallitukseen ei ainakaan mennä sosdemien kanssa!” jyrähtää Katainen.
Pääministerin mukaan sosiaalidemokraattisin puolue on SDP. Jutta Urpilainen (blond) kiistää tämän ja sanoo että SDP:llä ei ole ollut minkäänlaista ideaa mistään enää vuosikausiin. ”Hallituksen vika”, toteaa Urpilainen.
Eihän Fazer, Gutzeit ja Sinebrykoff olleet demareita” muistuttaa Stefan Wallin vaikka häneltä ei mitään kysyttykään.
Eero Heinäluoma!”, huudahtaa Anni Sinnemäki (vihr-vas-pop) iloisena siitä että kukaan ei mainitse sielunsa myymistä ydinvoimalle.
Puoluejohtajat ovat yhtä mieltä siitä, että vaalien tärkeimmät teemat ovat talouspolitiikka, veropolitiikka ja että ”..ei ärsytetä perussuomalaisten ajatuksiin kallellaan olevia, jotteivät karkaa heidän leiriinsä”.
Rasismiin ja syrjintään puolujohtajat suhtautuvat vakavasti. ”En siedä rasismia”, ärähtää Katainen ja muistuttaa rasismin määritelmästä: ”Rasisti on erilaisia ihmisiä haukkuva demari”. Viime päivinä esillä olleet Tuulikki Ukkolan (kökk.) ja Päivi Räsäsen (inkv.) blogikirjoitukset eivät kuitenkaan ole Kataisen mielestä rasistisia syrjiviä: ”Eivät he ole demareita, joten mitäpä heidän kirjoitteluunsa puuttumaan. Vai yritätkö kaventaa sananvapautta? Miksei näistä asioista puhuta?”, puuskahtaa Katainen ja on hetken aikaa kovasti Timo Soinin (eu) näköinen.

Opiskelijoiden vuokra-asuntopula huolettaa
(ASUNTONÄYTTÖ) Opiskelijoiden asuntopula on pahin miesmuistiin. Opiskelija-asuntoja ei riitä kaikille tarvitseville. Vapaiden markkinoiden vuokra-asuntonäytöt pullistelevat nyt epätoivoisesti asuntoa etsiviä opiskelijoita. Suuren vuokravälitysfirman hallituksen puheenjohtaja Simo Kotkala sanoo: ”Jos vuokra-asuntojen kysyntä olisi yhtään alhaisempi, laittaisimme vuokra-asuntoja myyntiin, että saisimme kysynnän yhtä suureksi kuin nyt. Ei siitä kauaa ole kun viimeksi niin teimme!” Lisäksi Kotkala ehdottaa, että tilanne helpottuisi jos useammat oppilaitokset aloittaisivat lukuvuotensa tammikuussa eikä syksyllä niin kuin nyt. ”Tilanne on kestämätön,” toteaa Kotkala. ”Nyt vuokra-asunnoista on vuodessa vain yksi kysyntäpiikki. Uudistuksen myötä niitä olisi kaksi, ja saisimme lähes ympäri vuoden kiskoa älyttömiä vuokria surkeista pikkukopeista.”
Kokoomuspoliittikko Vuokra L. Ordi tukee Kotkalan ehdotusta: ”Pitäähän äänestäjieni kunnon vuokratulot saada. Kuntien tulisi satsata enemmän sosiaaliseen asuntotuotantoon, mutta aion tehdä kaikkeni ettei niin pääse käymään.”
Suomen vuokranantajat ry on huolissaan vuokra-asuntotilanteesta. Asuntoja on kadonnut vuokramarkkinoilta, sillä monet vuokranantajat ovat myyneet sijoitusasuntonsa. Koskaan ei ole vielä käynyt niin, että myyty asunto menee toiselle sijoittajalle, tai asunnon ostaisi vuokralla-asuja, jolta tällöin vapautuisi vuokra-asunto. Myydyt asunnot vie tunnetusti mörökölli, tai ovet naulataan kiinni.
Lopuksi hallituksen pj. Kotkala haluaa esittää analyyttisen arvionsa vuokra-asumisen tulevaisuudesta: ”Saattaa olla että vuokrat nousevat, mutta ehkä ei ole näin.”

Suomalainen ruoka ei tarpeeksi laadukasta venäläisille
Venäjän johto on lähettänyt virallisen kirjeen presidentti Haloselle, jossa ilmoitetaan että Suomessa tuotettu ruoka on läpeensä kelvotonta heidän syötäväksi. Venäjän johtavat nirsoilijat löivät hynttyyt yhteen Moskovan, Kremlin ja kaikenmaailman nirppanokkien kanssa, jonka ansiosta tämä tuontikielto hieman abortinomaisesti syntyi.
”Oui, da, me katsoa nyt että suomiruoka ei kelvata meille. Maistu pahalle ja täynnä bakteeri. Bakteereita.” honotti eräskin ohikulkija Moskovassa, typerryttävän ranskalaisella aksentilla.
Halosen vastaus on selkeä:
”Nirsot vetää käteen. Menkää tumputtaa lapaseen. Runkkarit. Kyllä me ostajia sille safkalle löydetään, safkalle mikä on tasan kaksi kertaa maukkaampaa ja turvallisempaa syödä kuin mikään Venäjällä purkitettu nötkötti. Tulkaa sit itkeen kun kansa vonkuu ruokaa. Mä lupaan että me ei naureta sit. Paljoa. Voi vittu että tekis mieli heittää joka ikinen venäläinen ulos tästä maasta!” hän vaahtosi äänen voimistuessa tasaisesti loppua kohti ja kaatoi loputkin Jack Danielsit kitaansa huonosti tiskatusta kahvikupistaan, jonka jälkeen hän tempaisi kupin seinään.
Koko eduskunta on viimeistä kansanedustajaa myöten täysin (totaalisen) avoimesti sitä mieltä, että koko tapaus on pelkkää vittuilua Suomea ja EU:ta kohtaan.
”Saatana sotako tässä pitää julistaa. Lähetetään Puolustusvoimat sinne leipäsäkkien kanssa survomaan näkkäriä niiden kurkusta alas. Mulkut!” jupisi pääministeri Kiviniemi suorassa lähetyksessä.
Moni ruoantuottaja ja kuljetusyhtiö ei pidä sitä suoranaisesti vittuiluna että rekkoja pysäytettiin rajalle ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta. Ymmärrystä näyttäisi riittävän.
”No ne venäläiset on vähän tollasii. Ei tää nyt niin kauhean iso juttu ole.” kommentoi maailman maltillisin maalainen Matti Järki-Maatunut, vähän ennen kuin joutui lynkatuksi.

Poliisi paljasti nuorten alkoholiringin – nuorimmat 13-vuotiaita
(MÄNTTÄ) Poliisi on paljastanut yhteensä 84 nuoren alkoholiringin Mänttä-Vilppulassa Pirkanmaalla. Valtaosa alkoholivyyhtiin osallisista on alle 20-vuotiaita, ja nuorimmat vain 13-vuotiaita.
Esitutkinnassa on tullut ilmi muutamia törkeitä alkoholirikoksia, 70 alkoholirikosta sekä satoja alkoholin käyttö- tai hallussapitorikoksia.
Liigan sisällä on liikkunut pääasiassa keskiolutta ja jonkin verran viiniä ja väkeviä. Kiljun mahdollisuutta ei ole kuitenkaan suljettu pois.
”Pääasiassa nuoret ovat käyttäneet keskiolutta ja siideriä kotibileissä tai nyt kesän tullen uimarannalla”, tutkinnanjohtaja komisario Palmu kommentoi ja tuprauttaa sikariaan.
”Täysi-ikäiset pääepäillyt ovat myös käyttäneet viinaa, kuten kossua, ja heitä epäillään törkeästä alkoholirikoksesta.”
Enemmistö epäillyistä on Palmun mukaan ihan tavallisia nuoria hyvistä perheistä, joissa äänestetään kokoomusta, ajetaan farmariautolla ja käydään joulukirkossa.
Pikkukaupungin idylli järkkyy
Lehden toimittajan tavoittamat paikalliset nuoret kertovat kokemuksistaan hyvin avoimesti.
”Kyllä näin pienellä kylällä kaikki tietävät, kuka juo kaljaa lauantai-iltana saunan jälkeen ja mistä kaupoista sitä voi ostaa. Parhaimmillaan täällä on aikuisia ihan vitun päissään keskellä viikkoakin”, sanoo 17-vuotias Jaakko.
Poliisin saamien tietojen mukaan osa alkoholista on tuotu Mänttä-Vilppulaan Virosta.
Alkoholidiilerit ajavat farmariauton kanssa Viroon ja tuovat sieltä tutuilleen muutaman laatikon olutta. He ovat yleensä aivan tavallisia perheenisiä, eivätkä pääse juuri tienaamaan tällä bisneksellä.
Varsinainen ongelma Mänttä-Vilppulassa on järjestelmällinen alkoholin myynti, jonka edessä poliisi on voimaton.
”Useampi yritys myy täällä alkoholia järjestelmällisesti. Se on valtiolle ja näille kaupoille valtava bisnes. Kun alkoholia myydään valtiojohtoisesti valtavalla verolla, me emme voi sille mitään. Sitten tulee näitä surullisia paljastuksia”, Palmu päättää lausuntonsa.
Paikallinen terveysviranomainen on hyvin huolestunut tapahtuneesta.
”Keskiolut ja siideri ovat niin kutsuttuja porttialkoholeja. Jos niiden käyttämisen aloittaa 13-vuotiaana, voi olla varma, että viimeistään ammattikoulussa tai lukiossa mukaan tulevat kovemmat viinat”, kommentoi päihdetyöntekijä Armas tapahtunutta terassilta.
Anonyymiksi jäävä kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu pitää puolestaan alkoholinkäyttöä arvoliberaalien provokaationa valtakulttuuria vastaan.

Jo noin 150 Ihmistä hukkunut tänä vuonna
Tänä kesän hukkumisia on tapahtunut jo poikkeuksellisen poikkeukseellinen määrä, joten erialojen asiantuntijat, joilla ei ole varaa pitää kesälomaa ovat pohtineet syitä ja seurauksia mihin ja miksi. Esimerkiksi Seppo Kääriäisen mukaan, asia on vaikeasti selitettävä ja jo se, että pääsisi kiinni asian perusteisiin vaatii suuria ponnisteluja. Seppo Kääriäinen kuvasi asian omin sanoin seuraavasti: ”Asiahan on siis hyvin monimutkainen ja vaikeasti selitettävissä oleva ja se vaatii jo suuria ponnisteluja, jotta pääsisi kiinni pelkästään perusteihiin.”
Vladimir Putinin suuna tai leikkimielisesti sanansaattajana tunnettu kirjekyyhky ”Venäjän presidentti” Medvedev ehdotti ongelmaan ratkaisuksi, Suomen liittymistä Venäjän federaatioon. Venäläisethän kiinnostuivat ongelmasta, kun joku kuulemma hukkui jossain Mainilan kohdalla. Myös Barrack Obama kommentoi asian olevan todellinen uhka. Tähän väliin YK:n pääsihteeri taas kysyi omaa nimeään.
Suomalaisten näkökulma asiaan on taas totutusti vähemmän käytännönläheisempi ja maanläheisempi. Jyrki eli ”Jykä”, kommentoi ongelman olevan hukkunut . Punaisen langan anonyyminä pysyttelevän toimittajan mukaan taas asian se itse on jo kadonnut. Pelastuslaitoksen Masi totesi taas asiallisesti, että hukkumistapausten syynä on yleensä joko veneily tai uiminen. Tämä ajatus perustui kuulemma käytännön kokemukseen ja tai näin ainakin uskottiin kunnes huomattiin, että Masi olikin kesälomalla oleva unimaailman todellisuuteen sekoittava skitsofrenikko Harjavallan mielisairaalasta. Makken kommentti tähän kaikkeen oli vanhan linjan mukainen: ”Aivan sama, lopetetaan tää juttu jo. Anna kalja. Hiljaa. Meen uimaan.”
Mainittakoon vielä että Leonardo Di Caprio tähdittää aiheesta kertovaa elokuvaa, jonka ensi-ilta on joko joskus tai ei koskaan.

Syksyn viljasadosta ennustetaan pienintä kymmeneen vuoteen
Viljasadosta Jorma Syksyn sukutilalla tulee peräti sata prosenttia viimevuotista pienempi, ennustaa Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tike.
Tuotannon väheneminen huolestuttaa ministeriötä ja on herättänyt laajalti huomiota tiedotusvälineissä sekä Suomessa että ulkomailla.
Satomäärän pienentyminen johtuu helteiden lisäksi sukutilan kylvöalan pienentymisestä.
”Kun vaari kuoli niin eihän sitä tilaa enää kukaan jaksa hoitaa”, kertoo nykyinen tilanomistaja Jorma Syksy.
Syksy vaimonsa Kaarinan kanssa on pitänyt tilaa hallussaan viime keväästä asti. Sitä ennen tuotannosta vastasi Jorman isä Taavetti.
”Pistettiin tuohon toiseen puoliskoon nurmikkoa ja autotalli”, viittelöi Syksy.
”Ja tuo toinen puoli myytiin Pynnöselle omakotitalotontiksi. Kun niille on tulossa sitä jälkikasvuakin”, selittää Kaarina.
Erityisesti ohrasato pienenee. Ruohosta sen sijaan saadaan ennätyssato suuren nurmikkoalan takia.
Satomäärään vaikuttavat huomattavasti vielä loppukasvukauden sää ja etenkin nurmikolla pelattavan kännisulkapallon määrä.

Sailas: Viisikko tuotava nykypäivään
(LONTOO) Rakastetun lastenkirjailija Enid Pythonin 1940-luvulla aloittaman ja joskus kai päättäneenkin Viisikko-sarjan kieli ei pääinkvisiittori Raimo Sailaksen (vatik.) hiljattain antaman lausunnon mukaan enää vastaa nykyistä maailmankuvaa.
Nythän on niin, että tämän päivän nuoriso saa kirjojen välityksellä täysin vanhentuneen käsityksen seikkailemiseen vaadituista resursseista. Siksi tarinoissa käytettyihin kielikuviin onkin välittömästi kohdistettava rakenteellisia uudistuksia, Sailas toteaa.
Tehtävää varten kolme varttia sitten perustetun elinkeinoelämän asiantuntijoista koostuvan työryhmän mukaan ratkaisu ongelmaan on jo näkyvissä. Tavoitteen saavuttamiseksi ryhmä ehdottaa hallituksen ehdotonta sitoutumista ainakin seuraaviin toimenpiteisiin:
– koira muutetaan bioenergiaksi
– ryhmän naisjäsenten kerrosvoileipäeväistä jätetään puolet tekemättä
– kolme miesjäsentä suljetaan leikkien ulkopuolelle pysyvästi
– ryhmä yhtiöitetään ja yhtiön nimeksi pannaan Adventuring Research Group tai joku latinalta kalskahtava merkityksetön sana, jossa on ainakin yksi D, C tai Q
– toiminnasta saadut voitot (maukkaat piiraat, löytöpalkkiot ym.) käytetään kokonaisuudessaan kokoomuksen vetäytyvien naiskansanedustajien uskottavuuden palauttamisen tukemiseen tai sitten vaikka Kuolontähden korjaamiseen.
Edesmennyt kirjailija ei ole vielä kommentoinut ehdotuksia julkisesti. Oppositiossa ollaan viime viikkojen ajan pohdittu aktiivisesti mm. uudistusten vaikutusta kirjasarjan nimiin. Joidenkin epävirallisten kannanottojen mukaan esim. ”ARG jälleen yhdessä” ei kuulosta samalta kuin ”Viisikko ja aarresaari”.

Naisten mielestä työelämässä tapahtuu yhä sukupuolisyrjintää
Suomen feministi tai sovinisti liiton eli SFTSL:n puheenjohtajan Seppo-Leena Sovinistin mukaan työelämässä tapahtuu vielä yhäkin kaksituhatta luvulla sukupuolikohtaista syrjintää, joka vain korostuu korkeissa viroissa ja johtotehtävissä. Lisäksi hän pokkanaamalla väittää, että näin tulee tapahtumaan myös kolmetuhat luvulla eikä asialle voi tehdä mitään, mutta hän aikoo kuitenkin tehdä jotain.
Seppo-Leena sanoi asian suoraan: ”Nykyään naisia on enemmän aivan huippuviroissa ja”. Empimisen jälkeen hän myös myönsi väitteen perustalla olevan faktan, että Suomessa on nykyään naispresidentin lisäksi naispääministeri, johon toimittaja mutisi omasta mielestään hyvinkin nasevastii vastauksen: ”olikohan sillä Matilla edes kivekset laskeutuneet”. Tähän sivusta katsoja totesi: ”vittu mitä porukkaa” ja toinen sivusta katsoja sivalsi napakasti hieman punoittunut ilme kasvoillaan: ”mikä kysymys tuo nyt oli olevinaan, olen normaali suomalainen mies ja loppujen lopuksi pääministerikin on ihminen ja pääministerillä on pääministerin halut” tai jotain muuta tuon suuntaista soopaa. Onneksi Seppo-Leena otti tilanteen haltuunsa ja jatkoi keskustelua sulavasti huutamalla: ”En ole hermafrodiitti!”.
Hiljaisuuden vallattua tilan muutamiksi sekunneiksi Seppo-Leena ärähti, että: ”Lady Gagagin tienaa enemmän kuin te kaikki runkkarit tässä huoneessa, missä vaiheessa tässä ollaan epätasa-arvoisia, häh?”

Kansanedustaja Zyskowics haluaa poliitikot vankilaan kerjäämisestä
Kansanedustaja Zyskowics (Kok) puolustaa voimakkaasti unohdetun ja johonkin ei määriteltyyn elimeen haudatun vaalirahoituslain. Vaalirahoitusta rajoitavan lain rikkomisesta seuraisisi sakko, kuten juopottelusta tai virtsaamisesta julkisella paikalla.
Helsingin Sanomien kyselyyn vastaneiden oikeusoppineiden mielestä lakihanke on suunnattu politiikkoja vastaan, joten sen käytännön seurauksena olisi tiettyä yhteiskuntaryhmää syrjivä laki. Tällainen laki olisi perustuslain ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastainen. Zyskowics ei ymmärrä näiden vajaiden hölmöjen perusteluja sillä hänen mielestä on kivaa syrjiä vähemmistöjä. ”Se on tämän hetken trendi. Idean liittyä tähän ajattelutapaan sain kaveristani ja hipsteristä Timo Soinilta (PS)”.
Tähän Zyskowics lisää ”Suomessa on jo nyt voimassa useita lakeja, jotka kohdistuvat käytännössä vain tiettyjä kansanryhmiä vastaan. Suomessa tapahtuvista taskuvarkauksista aivan ylivoimainen osuus on ulkomaisten tekemiä ja näin ollen joku voisi väittää, että laki syrjii ulkomaalaisia.”
Zyskovicsin mielestä vaalirahoitusta keräävät poliitikot tulisi tehdä rehellistä työtä kuten muut suomalaiset jotta selviäisivät, eivätkä kerjäisi rahaa tavallisilta herkkäuskoisilta ihmisiltä ja hyväntekeväisyysyhdisktyksiltä kuten esimerkiksi RAY.
Hän painottaa, että Euroopassa rahan kavaltaminen ei ole enää hyväksyttävää. ”Esimerkiksi Ranskassa syyttäjä on aloittanut alustavat tutkinnat Nicolas Sarkozyn presidentin vaalikampanjan rahoituksesta vuonna 2007. Ellei Suomessa saada piakkoin vaalirahoituslakia läpi meitä ei välttämättä pidetä enää cooleina. Ehkä ne siistit maat jopa rupeavat pilkkaamaan ihan niin kuin ne pilkkasivat Ruotsia monarkiasta!”
-Hellurei Kiinnostaa, Valtiotieteen harrastaja
*Saatte vapaasti toimittaa tekstiä tai kirjoittaa aiheesta.

[b]IS: Tupakointi vähentynyt rajusti[/b]
Tupakointi näyttäisi olevan rajussa laskussa. Valtion tupakkaverosta saamien tulojen määrä putosi lähes viidenneksellä tammi-kesäkuussa.
Valtiokonttorin mukaan tupakkaverosta kertynyt summa oli kesäkuun loppuun mennessä reilut 330 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli lähes 410 miljoonaa euroa.
Tupakkaverosta kertyneet tulot notkahtivat, vaikka savukkeiden verotusta kiristettiin vuodenvaihteessa.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajan [b]Pekka Puskan[/b] mukaan tupakoinnin väheneminen johtuu ensisijaisesti asenneilmaston muutoksesta.
[i]”Juu, kyllä näin on. En työmatkallanikaan nähnyt taksissa yhtään natsaa, vaikka yksi jämä taskussani olikin, heh-heh. Tässä on käymässä samoin kuin nuuskan kieltämisen aikoihin, kulutus Suomessa loppui tyystin. Ja muistelkaapa kieltolakia, ei silloinkaan verotuloja tipahdellut ja kansa oli selvinpäin. Prostutuutiokin loppui kuin kuppa Töölöstä, kun asetettiin vain oikea laki oikeaan paikkaan. Paskapuhetta kaikki muu”[/i], laukoo [b]Puska[/b] ja pyytää kuskiaan pysähtymään Lahden moottoritien levähdyspaikalle.

Tekijänoikeusjärjestöt haluaisivat totaalisen kontrollin
Suomen johtavan tekijänoikeusjärjestön puheenjohtaja ja päälobbari Ahmed Ahne on ilmaissut halunsa kontrolloida kaikkea maan ja taivaan väliltä sekä niiden ulkopuoleltakin. Täydellisen kontrollin tarkoituksena on taata niin artistien kuin levy-yhtiöidenkin tulot sekä kansalaisten vapauttaminen varallisuuden tuomasta taakasta.
”Tuon viimeisen kohdan tarkoituksena on siis vapauttaa kansalaiset siitä rasittavasta rahanomistamisen vastuusta. Kysykää vaikka Bill Gatesiltä; ei ole kivaa olla rikas. Se on hirveä, hirveä taakka. Mutta me olemme valmiita kantamaan tuon taakan heidän puolestaan. Koville se tulisi ottamaan mutta olemme laskeskelleet että meillä on munaa ja kanttia siihen.”
Ennen kuin kukaan meistä ehti sanoa sanaakaan tähän ehti hän kieltäytyä ritariksi lyömisestä ja kaikensorttisten kunniamitalien vastaanottamisesta. Hieman kiusallisen paussin jälkeen kysyimme häneltä mitä muuta heidän visioissaan tulevaisuutta ajatellen on, vastasi hän näin:
”No ideaalinen tilannehan olisi sellainen että aina kun joku jossain päin maailmaa, kuulee sekunninkin mittaisen pätkän mitä tahansa sävellystä, oli se sitten ihan oikea musiikkikappale, tai pätkä jonkun mainoksen taustamusiikkia, tai hissimusiikkia, niin sillä sekunnilla sen henkilön pankkitililtä vähennetään automaattisesti sopiva summa valuuttaa joka sitten korvataan sekä säveltäjälle mutta ennen kaikkea meille.”
Yritimme tavoittaa Piraattipuolueen puheenjohtajaa haastatteluun kommentoimaan näitä suunnitelmia mutta puolueen tiedonantaja informoi meitä että puheenjohtajalla oli täysi työ nauraa kuset housussa kuunnellessaan tuota haastattelua.
(Koko haastattelu on saatavilla CD:llä lähimmässä levykaupassa 20 euron riistohintaan.)

Suomen yleisurheilujoukkue aikataulussa‎
Suomen maajoukkue Barcelonan yleisurheilun MM-kisoissa on edennyt suunnitelmiensa mukaan. ”Sovittiin että vitusti selitellään ja voivotellaan kun tiputaan kisoista täysin paskalla suorituksella. Homma on ainakin tähän asti toiminut kuin rasvattu”, joku moukarinheittäjä kertoi hotellin baarissa korkeuskaverin naukkaillessa olutta vieressä. ”Evilän Tommi tuossa lupasi, että aikoo hypätä aivan päin vittua, jotta pääsee naiskeihäänheittäjien kanssa diskoilemaan”, kettinkikuulan paiskoja jatkoi.
Vähemmän mairittelevista suorituksista huolimatta henki on joukkueessa yhä korkealla. ”Haluatko bissen kun putoan finaalista?” Haataisen Harri kyseli hotellilla kotimaisilta toimittjilta. ”Mulla on vittu yli viikko vielä loma jäljellä! Pildee!”

Tiede-Lehti: Dinosaurusten tuho sittenkin ihmisen aikaansaannosta?
(CYGAX) Yleisradion tänään uutisoiman tiedon mukaan Itä-Timorissa sijaitsevasta luolasta on löydetty jättikokoisten rottien jäännökset. Noin 1 000 – 2 000 vuotta sitten sukupuuttoon kuolleet jättirotat painoivat jopa kuusi kiloa ja olivat terrierin kokoisia.
Luolasta ja sen lähimaastossa on tehty runsaasti tavanomaisesta poikkeavia materiaalilöytöjä, jotka saattavat tutkijoiden mukaan tuoda täysin uudenlaista tietoa muinaisista heimokulttuureista ja niiden suhteesta planeettamme eliöstöön. Tutkimusryhmän johtaja Gary Cygax kommentoi:
”Rottien jäännösten liepeillä havaittiin useita verrattain hyvin säilyneitä ihmisluurankoja, sormuksia, taisteluvarusteita ja kultarahoja. Vaikka löytö olikin historiallisesti kiintoisa – ristiritareita näinkin kaukana idässä – sitä voitiin vielä pitää laajemmassa mittakaavassa varsin tavanomaisena.
Kaikki muuttui kuitenkin silmänräpäyksessä, kun uuden eläinlajin löytämistä juhlistaessamme assistanttini kompastui erään vainajan selkäreppuun. Esiin vierähti tulipallo, täysin tuore 2800-vuotias omena ja arviolta parisataa kokemuspistettä”
.

Suomesta voi kehittyä helteessä elämisen osaamiskeskus
Sanomatalon sisäisessä kyselyssä eniten kannatusta sai Tapiolassa parvekkeelle nukkumaan muuttanut Hanna-Leena Hemming.
Kyllä siellä selvä makuupaikka on sanoi saksalainen luontokuvaaja Horst Göring käytyään Pekkaniskan nosturilla neljännen kerroksen korkeudella kuvaamassa Hemmingin makuusijaa. Samanlaisia näkee Kuhmossa karhujen jäljiltä.
Olen ottanut kylmän suihkun keskellä päivää, vaikka vähän se pani luissa tutisemaan. On meinaan saatu suvussa suihkutusta toisenlaisissa olosuhteissa!” on kuultu Ben Zyskowiczin kehua retostelevan Espan terassilla ahdistuneiden kaunottarien keskellä.
EK on alkanut kerätä kokemuksia osaamiskeskukseen siltäkin varalta että jos vanha vainooja aloittaa Talvisodan seuraavalla kerralla keskellä kesähelteitä.

Halvari aloitti urakkansa 10-ottelussa
(BAR CELONA) Yleisurheiluradoille palannut Mika Halvari on aloittanut 10-ottelun odotetusti Barcelonan EM-kisoissa. Neljän lajin jälkeen Halvari on kokonaiskilpailun viimeinen.
Halvari suoriutui vahvasti kuulantyönnössä, jonka lajikilpailun hän voitti ylivoimaisella tuloksella 21,16 m. Kuulantyöntö oli Halvarin päälaji ennen aktiiviuran päätöstä.
100 metrin juoksussa ”Kemin Keiju” kellotti ajan 32,15 s, mikä on yleisurheilun EM-kisojen historian toiseksi huonoin tulos. Halvari oli lajikilpailun viimeinen. Kilpailun voittaneen Venäjän Aleksei Drodzdovin aika oli lähes 22 sekuntia Halvaria parempi.
Pituushypyssä Halvari astui kolme kertaa yli, minkä vuoksi hänen kilpailunsa päättyi lajissa lyhyeen. Korkeushyppyyn Halvari ei osallistunut lainkaan ”vitun huonon olon” vuoksi.
10-ottelu jatkuu myöhemmin tänään 400 metrin juoksulla, joka on Halvarin mukaan ”helvetinmoinen rääkki muutenkin, saati sitten tässä perkeleen taatelikesässä”.
Halvarin päätös palata aktiiviurheilijaksi on puhututtanut suomalaista urheilumaailmaa kevään aikana. Halvarin valmentajan, entisen keihäänheittäjä Seppo Rädyn mukaan kyseessä oli ”humalainen veto Jallu-pullosta”.
”En olisi uskonut, että Mika oikeasti lähtee kokeilemaan. Eihän se edes mahdu enää Datsunin ovesta sisään. Jouduttiin vetämään kännissä rälläkällä koko katto vittuun”, Räty kommentoi suomalaismedialle ennen kisaa selvästi juovuksissa.
Kiteen kunnanjohtajan Yrjö Erosen mukaan Halvarille on jo ”tonttipaikka kiikarissa”.

Asiantuntijan vinkit super-perjantille
Yleisurheilun asiantuntija Keijo Fakman kertoi meille odotuksensa yleisurheilun EM-kisojen perjantai-iltaan ja kommentoi keihäskarsintaa.
”No, Haataisen Harrin putoaminen oli selviö. Sillä jätkällä on niin valtava muna, että se vie keihään sektorista sivuun. Vauhtijuoksussa se ei haittaa, mutta ristiaskeleissa alkava heiluriliike kääntää vartaloa ja keppi lähtee sivuun. Ei muuta kun terävä veitsi ja ensisidettä, jos tajtoo jatkossa pärjätä”
Illan suomalaisista naisfinalisteista Fakman kertoi seuraavaa: ”Sitä moukari-Korpelaa en tunne, kun se on läski. Mutta seiväs-Nikkanen lupas, että jos on pistesijoilla, niin mä saan painaa seivästä kuoppaan yöllä. Toivottavasti pärjää, aika tiukka pikkupillu se varmaan on ja veikkaan, että on handjob hallussa”

EM-joukkueen johto tyytyväinen kisojen pistesaaliiseen
(PLOP-PLOP) Suomen joukkue lähti kovin kolmen mitalin ja kolmen pistesijan tavoittein juuri päättyneisiin yleisurheilun EM-kisoihin Barcelonassa. Ainoaan mitaliin ylsi keihäänheittäjä Tero Pitkämäki pronssillaan. Pistesaldoon kertoo joukkueen johto olevansa kuitenkin tyytyväinen.
”Ensimmäisen luokan edestakaisesta lennosta Helsingistä Barcelonaan ropisi mukavasti Finnair-Plus-pisteitä”, kertoo joukkueen tekninen johtaja Jarmo Mäkelä. ”Ja kun hoksattiin ottaa matkavakuutukset Pohjolasta, niin K-plussakortilla sai monta sataa pistettä.”
”Lisäksi sain tullessa leimakortin täyteen Tuulihovissa, eli kotimatkalla olisi tarjolla ilmainen lounas”, iloitsee Mäkelä.
Suomen Urheiluliiton Nuorisopäällikkö Ritva Immonen uskoo joukkueen suorituksen toimivan kannustavana esimerkkinä yleisurheiluun tutustuville nuorille. ”Kannattaa käydä ostamassa viisi litraa Coca-colaa, kymmenellä koodilla saa älyhienon t-paidan”, vinkkaa Immonen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *