28.5.2010 22:04 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, kesäkuu 2010

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

43 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, kesäkuu 2010”

Vanhanen vetoaa seuraajiinsa: Älkää antako köyhille liikaa rahaa
Pian väistyvä pääministeri Matti Vanhanen (seks) vetoaa seuraajiinsa hallituksessa, etteivät nämä budjetoisi ensi vuodelle liikaa ”köyhien ja muiden syrjäytyneiden” sosiaalimenoihin.
Hänen mukaansa tämä olisi ylivoimaisesti helpoin ja tehokkain tapa torpata ongelmallinen sosiaalitukien väärinkäyttö.
”Ei kestäisi montaa kuukautta, niin tämä ilmiö loppuisi Suomessa. Vetoankin siihen, että näin toimittaisiin. Se vaatii teiltä vain päätöksen: ei anneta rahaa, ainakaan kovin paljon.”
Vanhanen puhui Suomea jossain määrin jo 70-luvulta vaivanneesta ongelmasta Politiikan toimittajien lounaalla Helsingissä keskiviikkona. Omalla pääministerikaudellaan hän ei omien sanojensa mukaan pystynyt parempaan pummien aseman heikentämiseksi, mutta toivoi seuraajien jatkavan työtään.
Kansanedustaja Juha Hakola (lol) on tehnyt eduskunnassa aloitteen sosiaaliturvalainsäädännön muuttamisesta niin, että tukien väärinkäyttö kävisi ennen pitkää mahdottomaksi. ”Ensin kiellettäisiin toimeentulotuki niiltä, jotka pystyvät liikkumaan ja puhumaan, mutta eivät suostu työttömyysaikanaan 8 tunnin työharjoitteluun kuutena päivänä viikossa perunateatterissa, margariinitehtaalla tai kansanedustajien kengänkiillotuspalvelussa. Myöhemmin voitaisiin tuki lakkauttaa näiltä ihmisiltä kokonaan, elättäköön vittu ittensä rehellisellä työllä niinkuin me muutkin ennen kansanedustajauraa,” Hakola kommentoi aloitetta.
Hakolan aloitteen on allekirjoittanut 51 kansanedustajaa. Eräs heistä kommentoi Hakolan aloitetta: ”Olin innoissani kun tämmöinen ehdotus saatiin aikaan. Sylettää katsoa työkykyisiä ihmisiä, jotka eivät saa innovaatiokonettaan käyntiin yhteiskunnan hyväksi. Näillä kannustintoimenpiteillä Suomi lähtee uuteen nousuun kilpailukyvyssä, kun ihmisten yritteliäisyys lisääntyy. Sitäpaitsi kaduilla notkuvat työttömät nuoret pilaavat fiilikseni, kun taksikuski joutuu usein väistelemään heitä matkustaessani iltapäiväkahveille Strindbergille”.

Jungner haluaa palauttaa Toivon
SDP:n puoluesihteerin vaalissa murskavoiton saanut Mikael Jungner (YLE) kiitti puheessaan sitä, että liian moni suomalainen on menettänyt Toivonsa. Uusi puoluesihteeri otti tehtäväksi ihmisten toivon palauttamisen. Siitä saisi sopivasti kunniaa ja poliittisia kannuksia, hän totesi. Kiitospuheessaan Jungner totesi myös seuraavaa.
”Aivan aluksi toki haluan kiittää kaikkia. Suomalaiset ovat menettäneet Toivonsa. Kymmeniä Toivoja on karkoitettu maasta siksi, että maahanmuuttajat saisivat heidän paikkansa. Maassa maan tavalla, mutta Suomessa omalla tavallaan.
Nyt on meidän tehtävämme aseistautua. Kaikki Suomen proletaarit, liittykää yhteen. Yhdessä aseistaudumme ja hyökkäämme Kokoomuksen puoluetoimistoon, jossa Suomen ainoaa Toivoa säilytetään. Hänen vapauttamisensa jälkeen haemme yhdessä kaikki maailmalle karkoitetut Toivot takaisin kotosuomeen. Emme voi kuitenkaan syyttää maahanmuuttajia tai edes Astrid Thorsia (SWE) tästä. Kahta asiaa vihaan: rasismia ja mutiaisia”

Lopuksi Jugner halusi vielä sanoa muutaman sanan rakkaudesta.
”Rakastakaa toisianne. Rakastakaa feministiä, rakastakaa miehenne rakastajatarta, rakastakaa kepulaisia. Rakkaudella luomme Suomesta rakkauden valtion”
Jopa arvostelijat yltyivät kehumaan uuden puoluesihteerin uusia linjanvetoja. He olivat sitä mieltä, että unelmahötöstä päästiin nyt kertaheitolla eroon. ”-Vähän vaalirahaa sieltä sun täältä niin hyvä tulee.”

Ministerit puhuivat totta kyselytuniilla!
Eduskunnan kyselytunti sai järkyttävän käänteen, kun paikalla olleet neljä ministeriä yllättäen vastasivat totuudenmukaisesti. Kysymykseen nuorisotyöttömyydestä työministeri Sinnemäki vastasi: ”Menisivät helvetti töihin! Ja nuorille tytöille sanoisin, että hommaisivat vahinkolapsen teininä, naisivat säveltäjän, kirjoittaisivat käsittämättömiä runoja, asuisivat hippikommuunissa ja hupskeikkaa, jo on kohta kymppitonnin kuukausipalkka!”.
Kehitysyhteistyöministeri Väyrynen vastasi kehitysyhteistyön tulevaisuutta koskevaan kysymykseen: ”No ei neekereille, vinosilmille ja inkkareille kannata antaa mitään. Nevarastaa ja rikkoo ne kumminkin. Sitä paitsi neekeriämmillä on yleensä niin isot perseet, ettei niitä ole mukava nipistellä”.
Ulkoministeri Stubb valotti kantaansa Korean niemimaan tilanteesta: ”Kansainvälisen yhteisön pitäis mennä Pohjois-Koreaan ja tappaa kaikki Kim-nimiset ihmiset siellä. Kansasta jäisi eloon noin 2 prosenttia ja niille voisi riittää jopa ruokaa. Ja mä voisin juosta pituussuunnassa koko niemimaan läpi”
Pääministeri Vanhanen vastasi kysymykseen, mikä on testamentti 7 pääministerivuoden jälkeen: ”En muista”

IS: Kesä yllätti – vähennä vaatetusta – lue vinkit!
(MAAUIMALA) Lehti julkaisee poikkeuksellisesti suoran lainauksen Suomen ykköshuuhaalehti Ilta-Sanomien artikkelista, olkaa hyvät!
”Viime viikkoina yllättäen saapuneet helteet ovat saaneet porukoita saapumaan terveyskeskuksiin. Naapurin vanha mummokin yllättyi kuumuudesta ja otti alushameen pois.
Helsingin Hietaniemen uimarannalta tavoitetun supervalkaisublondi Johanna Tukiaisen ei sen sijaan tarvinnut Ilta-Sanomien vinkkejä lukea; tissit napakasti hönöttäen, botoxit huulissa ja rasvaimuputki masusta roikkuen hän esitteli sulojaan ilman rihman kiertämää.
Helsingin maauimalasta tavoitettu Arska sensijaan ei ehtinyt vinkkejä lukea; kovan onnen kundi hyppäsi kymppikerroksesta sossusta saatu untsikkatakki päällä mahalleen ja Enskalta saamat kumisaappaat varmistivat hukkumisen, vaikka niissä olikin reikä.”

KATSO KUVAT – OTA OPIKSI!
Lehti ottaa osaa luottotoimittajansa poismenon takia.

”Mäkkäri” McDonald’s kieltää osallisuutensa suomalaisten Euroviisumokaan
(OMG) Jättihampurilainen McDonald’s on julkisesti kieltänyt maksaneensa Suomelle logonsa näyttämisestä eilisissä Eurovision laulukilpailuissa. Suomen pisteet koko Euroopalle lukeneen Johanna Pirttilahden taustalla komeili McDonald’s-yhtiön nimilogo, mikä on siis niin sairaan noloa. Suomalaiset eivät luonnollisesti halua muiden eurooppalaisten kuulevan, että täällä on Mäkkäri, koska siitä seuraisi valtava maahanmuuttovirta.
Johanna ”Moka” Pirttilahden itse valitsema tausta oli hänen mielestään kaunis. ”Taustassa yhdistyy moderni urbaanius ja menneiden aikojen valohämy”, hän kommentoi.
Kaikki Suomen McDonald’sit ovat kohusta huolimatta avoinna normaalisti.

Israel torjui rauhankyyhkyn ihan kauheen terrori-iskun!
(GENESARETINJÄRVI) Toisesta maailmansodasta palaamassa ollut rauhankyyhky hyökkäsi tänään mennyttä aikaa Gazan rannikolla Israelia vastaan. Isku torjuttiin, ylläri ylläri.
Veitsin, kirvein ja avotulin aseistautunut pasifistinen siipikarjalainen anasti tilannetta kivasti rauhoittamaan saapuneen Israelin armeijan eliittijoukkojen sotilaan pistoolin, pakottaen täten muuten yleensä ystävällisen, hampaisiin asti aseistetun huippukoulutetun tappokoneen puolustautumaan ja tappamaan kaikki.
Ruumiiden joukosta on löydetty muun muassa yhteyksiä kansainvälisiin terroristiverkostoihin ja Irakilaisia joukkotuhoaseita.
Obama, Stubb ja kaikki kaverit oli sitä mieltä että: ”Jännä kun noin veri roiskuu, mutta ihan hyvää viihdettä kyllä! Ensi vuonna Jerusalemissa!”.

Katainen paljastaa: isoäitien karkottaminen on keino lisätä yhteisöllisyyttä
Kansalaiset ovat vaatineet ulkomaalaisten isoäitien jättämistä maahan. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen paljastaa kuitenkin, että se olisi ristiriidassa hallituksen toimien kanssa, joilla pyritään lisäämään suomalaisen yhteiskunnan yhteisöllisyyttä.
Kyse on yksinkertaisesta ideasta, jota on sovellettu jo menestyksekkäästi monilla yhteiskunnan alueilla.
”Kun tähän mennessä on yritetty saada aikaan jotain, se ei ole onnistunut. Niinpä me yritämme tehdä juuri päinvastoin”, sanoo Katainen. ”Esimerkiksi pyrimme lisäämään valtion tuloja keräämällä kansalaisilta vähemmän rahaa. Keveämpi verotus kannustaa työntekoon, jolloin veroja verotuloja lopulta saadaan lisää”.
Valtiovarainministeriön laskelmien valtion tulot kasvavat äärettömiksi siinä vaiheessa, kun verotus on tiputettu nollaan. Tähän päästänee Kataisen mukaan ensi vaalikauden lopulla.
Verotuksen ja isoäitien lisäksi menetelmää on sovellettu myös julkisiin palveluihin. Mitä vähemmän rahaa, sitä tehokkaammat palvelut. ”Emme lakkaa leikkaamasta resursseja ennen kuin meillä on maailman parhaat sairaalat ja koulut”, jyrisee Katainen.
Työryhmissä on jo pohdittu uusia avauksia, kuten maksuttoman koulutuksen parantamista tekemällä siitä maksullista.

Al Gore eroon tipperistä
(UHURU PEAK) Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore on pääsemässä eroon tipperistä. Lukion tanssiaisista aikoinaan saatu tipperi ehti vaivata häntä 40 vuotta.
Gore tuli kuuluisaksi demokraattien puoluekokouksessa vuonna 2000 suudeltuaan naista siten, että joku näki. Hänet tunnetaan myös rauhan vastaisesta taistelustaan, josta hänelle myönnettiin vuonna 2007 Nobelin ilmastonmuutospalkinto.

HELSINGIN JA TURUN RAUTATIEASEMIEN NIMET MUUTTUVAT
VR on päättänyt vaihtaa Helsingin ja Turun rautatieasemien nimet päikseen. Helsingin rautatieaseman uusi nimi on Turun rautatieasema (lyhenne Turku X) ja Turun uuden aseman nimi on Helsingin rautatieasema Helsinki X. Helsingin kaupungin liikennelaitos ei tiettävästi aio hyväksyä muutosta ja aikoo hakea ratkaisua lakiteitse. Turun kaupunki taasen on VR:n ratkaisusta mielissään. ”Tämähän enteilee jo tulevaa pääkaupunkiasemamme palauttamista. EU:n kulttuuripääkaupungin statushan meil tääl Turus tunnetusti jo on.” kertoo Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Strömming.

Poliisi ei onnistunut estämään Johanna Tukiaisen tarkoituksella epäonnistunutta itsemurhayritystä!
Itsemurhalla uhkaillut Johanna Tukiainen on Lehden tietojen mukaan poliisin huostassa.
Facebookissa itsemurhalla uhkaillut Johanna Tukiainen otettiin poliisin huostaan Helsingissä.
”Tuksua” oli auttamassa neljä poliisia, joista yksi talutti päihtyneen ja sekavan Tuksun poliisiautoon. Vaikka poliisit yrittivät kaikkensa, Tukiainen onnistui epäonnistumaan itsemurhassaan.
Tukiainen meuhkasi muovipussi kädessä Elielin aukiolta. Virkavallan taluttaessa Johannaa erittäin sekaisena poliisiautoon nainen kyseli jatkuvasti: ”Mihin te oikein viette minua”, silminnäkijä raportoi Lehdelle.
Tukiainen kertoi aiemmin päivällä Facebookissa ottaneensa sata unitablettia. Johannan omaiset eivät ole tavoittaneet ”Tuksua” tämän jälkeen.
Neljän poliisin ankarasta taistelusta huolimatta Tukiainen onnistui sylkäisemään suussa pitämänsä, tappavan vaarallisen Burana 400 -itsemurhapillerin ulos.
”Vaikka kuinka yritettiin syöttää se saatanan pilleri takaisin Tuksulle, lehmä vaan syliki sen ulos.”, operaatioon osallistunut poliisikomisario Kansan Yli-Sankari kertoi. ”Itsemurhayrityksen yritys jäi siis yrityksen yrityksen yritykses, edes neljä poliisia ei saanut Tuksua lopettamaan tätä pelleilyä”.

SDP:n nuoriso-osasto nimetään uudelleen Mikael Jungnerin mukaan
Suomen sosialidemokraattinen puolue pyrkii nostamaan kannatustaan nuorison keskuudessa nimeämällä nuoriso-osastonsa uudelleen. Uudeksi nimeksi on valittu Jungner Jugend. Muutos vaatii vielä puoluevaltuuston hyväksynnän.

Hiippakuntasihteeri Irja Askolan valinta Helsingin uudeksi piispaksi on paljastumassa vain yhdeksi strategiseksi poliittiseksi virkanimitykseksi kristillisen maailman suuremmassa kuviossa tuoda kirkko takaisin nykyihmisen arkipäivään. Taustalla on nykysuuntauksen mukainen keskittämis- ja sulauttamisprojekti aitokepulaisilla aluepoliittisilla kompromisseilla höystettynä, joiden tuloksia odotetaan korjattavaksi aina tulevista vuosista hamaan iäisyyteen saakka. Pyhän istuimen välittömästä lähipiiristä on noussut valkoisia savumerkkejä, joiden on tulkittu ilmoittavan vuonna 2015 aloittavasta uudesta innovaatiokirkosta nimeltä Sanctinumia, johon on tarkoitus liittää suurin osa nykyisistä hajanaisista kirkkokunnista aina mormoneista Westboron babtistikirkkoon asti. Innovaatiokirkkohankkeen pr- ja mediapäällikkö kardinaali Richelieu on ilmoittanut pitkän tähtäimen tavoitteeksi uuden yhteensulautuman kuulumisen tähtienväliseen huippu-uskontojen joukkoon vuoteen 2020 mennessä ja aivan saatanallisen painostuksen jälkeen suostui selventämään ja erottelemaan konkreettisia välivaiheita.
”Postmodernin nykymaailman hämmentämä urbaani lammas kaipaa jatkuvaan muutosvirtaan turvallista konkretiaa ja selkeitä vastauksia. Sanctinumia tahtoo vastata tähän tarpeeseen yhteisöllä, jonka huiput kiitävät roolipohjaisesti substanssirajojen yli driving forcen ajamina kohti globaalia virtuaalikirkkoa, jossa supertuottavuus ja radikaalit innovaatiot kohtaavat”, lausahtaa hyvinvoideltu Richelieu huitoen kohti taustalla möllöttävää pastellinkirjavaa oksennusta, jonka on tarkoitus korvata vanhahtava ristilogo ja säteillä sen huomattavan rahasumman hehkua mikä sen tuhertamisesta on sille virnuilevalle mustasankahomolle maksettu.
Auttamatta vanhentunut Raamattu korvataan Pekka Himaselta tilatulla tuhatsivuisella ”¤%(/&h=(aa&&Qs/)=ws(j//&!fjg&/hh?”-räjähdysvoimamanifestilla, jonka dadaistisen ääntiömeren on tarkoitus herättää luova hämmennys koulun dynaamisem indentiteetin substanssista ja nostaa raa’an informaation alkumerestä elinkeinoelämälle kelpaavia kaupallisia sovelluksia.
Aiemmin Vatikaanissa toiminut pappiskoulutus keskitetään Paavo Väyrysen hartaasta rukouksesta Utajärvelle, jossa se toimii jatkossa nimellä Sanctinumia University of Applied Higher Enlightment. Syntyvä uskon, toivon ja rakkauden yliopisto panostaa käytännölliseen ja työelämälähtöiseen yritysyhteistyöhön, soveltavaan tutkimukseen sekä itsenäiseen ryhmätyöoppimiseen työryhmissä, joissa perustetut komiteat arvioivat kehittämiensä ajatushautomoiden innovaatiopotentiaalia. Turhasta lähiopetuksesta säästyvät rahat muuttaa Senior Progressive Salvation and Deliveranceniousnessicity Consultant Jesus F. Christ ihmeenomaisesti viiniksi, halvoiksi naisiksi ja hitaiksi hevosiksi.
Nimettömän kiinteistösijoitusyhtiön edustajan mukaan kirkon vanhat päätoimitilat Taivaassa korvataan kiinalaiselta grynderifirmalta tilatulla parhaita pohjoismaisia design-perinteitä kunnioittavalla peessinharmaalla sementtilaatikolla ja uusien helmiporttien on luvattu sisältävän vain sallitun määrän radioaktiivisia jätemetalleja sekä palanutta lentokonealumiinia. Pyhä Pietari sitoutetaan kohtuullisella terveydenhuollolla varustetulla eläkepaketilla pysymään poissa lippuluukulla seisovan Securitaksen vartijan tieltä.
Kilpailevan Helvetti-konsernin toimitusjohtaja Saatana on tavoitettu kommentoimaan kilpailijansa ennakkoluulottomuutta hämmentyneissä merkeissä. ”Mä lopetan tän mun homman tähän. Mä en enää pysty rienaamaan kirkkoa, kun se tekee sen paljon paremmin itse”, lausahtaa Pimeyden Ruhtinas.
”Minua ei enää tarvita täällä. Hyvyyden on voitto on täydellinen.”

Stubb torjui Israelin saarron
(SIION) Ulkoministeri Alexander Stubb on torjunut omakätisesti Israelia vastaan suunnitellun kauppasaarron. Suoraan Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) kokouksesta itäiselle Välimerelle helikopterilla lennätetty Stubb torjui saarron ennätysetäisyydeltä. Stubbin venytys, 2520 metriä, rikkoi brittien hallussa olleen aiemman ennätyksen (2475 m) komeasti liki 50 metrillä.
Patruunana käytettiin suomalaisvalmisteista .338 Lapua Magnumia.

Helsingissä voi vaihtaa Raamatun pomoon tai pomon Raamattuun
Evankelisluterilainen kirkko on käynyt vastaiskuun vapaa-ajattelijoiden kampanjaa vastaan, jossa vapaa-ajattelijat luutuivat toimittamaan jokaiselle kirkkokurista irtautumaan pyrkivälle Raamattua vastaan pomon, joka kurinpidollaan kompensoi kirkosta eroon pyrkivän auktoriteetintarvetta.
Kirkko puolestaan lupaa toimittaa pomoa vastaan jokaiselle halulliselle Raamatun.
Näin kirkko haluaa tuoda esiin perinteisiä arvoja myös vapaamielisten keskuuteen, heidän tavoitteitaan ymmärtäen ja hyväksyen. ’Haluamme tuoda esiin, että SM-harrastajille on pakanallisen nahkaruoskan lisäksi myös kristillisiä vaihtoehtoja. Kristillisestä perinteestä löytyy paljon tähänkin päivään sovellettavaa, vanhan ’Raamatulla päähän’- metodin ohella mm. inkvisitio kehitti monia innovatiivisia sielun ja ruumiin koetteluun sopivia keinoja. Eikä uskontomme perustana olevaa ristiinnaulitsemistakaan tule äärikokemuksia tavoiteltaessa väheksyä´, toteaa Helsingin vasta valittu piiska Arja Iskula.

Alexander Stubb aikoo herättää Concorden henkiin
(LENTOKONEKENTTÄ) Ulkoministeri Alexander Stubb on valittu keulakuvaksi ”Concorde -FLYorDIE -kehityshankkeeseen.
”Kyllä Stubbin menestys sekä pinnan yllä että pinnan alla on suurelta osalta vaikuttanut Concorden saamiseksi takaisin liikenteeseen”, hehkuttaa Per Äsin Kansainvälisen Ilmailuliiton IATA:n edustussaunasta ja jatkaa: ”puhumattakaan loistavista puhujantaidoista ja diplomaattisista suhteista, joita varmasti tulemme tarvitsemaan kun seuraava kone taas tippuu.”
Hymy ja Seiskahyvääpäivää -lehdet jatkavat asiasta raportointia.

Jerusalem vallattu
(RISTI) Palestiinalaisjoukot saivat tänään iltapäivällä hallintaansa pyhän Jerusalemin kaupungin Israelissa. Irlantilaisella sementillä, koulutustarvikkeilla, lasten leluilla ja lääkkeillä aseistautuneita sotilaat saartoivat israelilaisarmeijan puolilta päivin kaupungin pohjoispuolelle. Israel on uhannut käyttää ydinaseita Majuri Angus MacGyverin johtamia muslimijoukkoja vastaan.
Lehti seuraa jalkapallon MM-kisoja verkossa.

Uusi lakialoite mahdollistaisi nuorison ampumisen
(LÄHIPUISTO) Kristillisdemokraatit ovat tehneet lakialoitteen, joka antaisi poliisille valtuudet teinien ampumiseen ilman erillistä lupaa. Kyseessä on kristillisdemokraattien kampanja, jolla halutaan suojella lapsia. ”Ei voi olla niin että raamattuja poltetaan ja ringissä palvotaan saatanaa. Rannalla ilta-auringossa taas butaania impataan ja peniksiä irti sahataan. Ei ole kerta kaikkiaan mahdollista, että poliisi ei puutu tällaiseen”, tilittää puoluesihteeri Ämmävalta Välimatka. ”Tätä vastaan voidaan tehokkaasti taistella vain lopettamalla turmiolliset yksilöt niille sijoilleen”, Välimatka muistuttaa vakavana.
Aloite on saanut poliisissa innostuneen vastaanoton. ”Nyt vittu lähtee”, virnistelee ylikonstaapeli Suksi Perseessä. ”Lastensuojelu on jo pitkään kaivannut rankempia otteita”, myöntelevät myös yli-inkvisiittorit Matti ja Teppo. ”Kokeiluahan voisi myöhemmin laajentaa koskemaan myös korkeakouluopiskelijoita, että saadaan pääaineen vaihtajat ja muut hidastelijat ruodittua riveistä”, inkvisiittorit pohtivat.

KORHONEN JA TIURA LAHDEN MM 2015 JOHTOKUNTAAN
(YLE PÄIJÄT-HÄME) Hiihtoliiton julkaisemattoman tiedotteen mukaan 6.6.2010 järjestetyssä hiihtoliiton johtoryhmänkokouksessa on ilmennyt kipinöivää kiinnostusta keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhosen palveluksiin Lahti 2015 MM-hiihtojen suunnittelutoimikunnan mahdollisena puheenjohtajana. Toinen esille noussut nimi oli kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiura, jota kaavaillaan hiihtojen WORLD ANTI-DOPING AGENCY yhteyshenkilöksi. Kummankin ehdokkaan kohdalla mainittiin erityisesti heidän kansainvälinen kokemuksensa sekä heidän molempien maine lahjomattomina ja suoraselkäisinä kansalaisina.

SÄPO: Olof Palme ei loukkaantunut Gazan avustuslaivaan suoritetussa iskussa
(SVEAVÄGEN/TUNNELGATAN) Ruotsin turvallisuuspoliisin Säpon edustaja on vahvistanut ettei Israelin viime viikolla suorittamassa iskussa Gazaan matkalla olleeseen avustuslaivaan loukkaantunut ainakaan Olof Palme.
Aluksesta ei löytynyt Palmen surma-asetta, mutta iskun osallisuutta Palmen murhaan selvitetään edelleen, kommentoi söpö turvallisuuspäällikkö Het Säker housut kintuissaan.
Iskussa ei valitettavasti kuollut yhtäkään ruotsalaista kylttyyriaktivistia, kirjailijaa, urheilijaa, politiikkoa, kohumissiä, mankelia eikä virka- tahi kadumiestä. Myöskään Ilkka Remes ei ole tapauksesta loukkaantunut.
Uhrilahja on annettu, mutta Jumalat eivät sitä huolineet, totesi Svenska Kyltyyrfonduen pääsihteeri Usko Hoppas Kärlek tippa silmässä viinilasin ääreltä Helsingin Punavuoresta.
Marttyyritehtävän epäonnistumisen vuoksi Ruotsissa vietätään kansallista suruliputuspäivää joka maanantai, kunnes Israel suostuu surmaamaan yhden synnittömän ruotsalaisen tai tunnustaa Olof Palmen murhan.

Homma-forum lahjoittamassa harvinaista arkistomateriaalia Kansallisarkistolle
(EIRA/VIHAKELLARI) Homma-forum on julkistanut aikeen lahjoittaa laajimman tähän asti kerätyn tekstimuotoisen pierukokoelman Kansallisarkistolle. Pieruja on kerätty Homma-forumille jo vuodesta 2008 asti. Aiemmin pieruja kerättiin pienemmässä mittakaavassa Jussi Halla-ahon Scripta-blogin kommentteihin, mutta Homma-forumin avauduttua kerättyjen pierujen määrä on moninkertaistunut.
Myöskin internetin katukuvassa tekstipiereskelyn määrä näkyy nykyään useammin. Pieruharrastajat ovat onnistuneet muun muassa tekemään Uuden Suomen blogiosastosta ja Helsingin Sanomien nettisivujen kommenttiosiosta lukukelvottoman sankan paskanhajun avulla.
Homma-forumilta tavoitettu internetiin piereskelyn suurmestari Juha Käki-Vetelä kommentoi toimittajalle ”Homma-forum on onnistunut tavoitteissaan kerätä mahdollisimman tyhmiä porsaita tuottamaan suolikaasua nettiin. Samoilla vauhdeilla perustamme vielä puolueenkin!

Waltaria ei julkaista Iranissa
(STABENFELDT) Kustantaja on päättänyt olla julkaisematta Mika Waltarin tuotantoa Iranissa. Syynä on Waltarin tuotannon, etenkin myöhäisvaiheen romaanien Valtakunnan salaisuus ja Ihmiskunnan viholliset, kristinuskoon liittyvä sisältö.
Tuotannon oli tarkoitus ilmestyä myöhemmin tänä vuonna. Painotyöt oli jo aloitettu.
Viime perjantaina islamdemokraattien kansanedustaja sheikki Ali Hassan teki hallitukselle kirjallisen kysymyksen asiasta. Hassanin mukaan Waltaria ei tulisi julkaista Iranissa lainkaan. Hassan kiinnitti huomiota kirjoissa esiintyvään alastomuuteen, alkoholin juomiseen ja kielenkäyttöön.
Kustantaja oli siivonnut kirjoista alkoholinkäytön ja karkeimman kielen. Avainkysymykseksi muodostui kristinusko.
”Me emme halua edistää mitään yksittäistä uskontoa tai poliittista suuntausta kirjoissamme”, sanoo kustantamon toimitusjohtaja Jens Otto Hansen.
Kustantamossa ei hänen mukaansa tiedetty koko kristinuskosta.
”Minä sain vasta maanantaiaamuna tietää, että sellainen asia kuin Jeesus on olemassa.”
Hansenin mukaan kyseessä on työtapaturma. Vaikka kustantamo vetää kirjan markkinoilta, Hansen ei ole kansanedustaja Hassanin kanssa samaa mieltä.
”Innokas poliitikko on tarttunut nyt tähän asiaan ja yrittänyt tehdä siitä jotain muuta. En voi jakaa hänen näkemyksiään millään tavalla.”
Hansen painottaa, että kyseessä on kustantajan oma päätös.

KESKUSTAN KANNATUKSEN ALAMÄKEEN LÖYTYI JÄRKISYY
(PANNUHUONE/MAALAHTI) Keskustan vaihtuva pääsihteeri Jarmo Korhonen selittää puolueensa ja omaa kannatustaan verkkolehti Abinassa: ”Eikai kukaan halua kulkea Väyrysen tai Vanhasen leima otsassa, Kiviniemi naamalla sen sijaan tuntuisi tutulta.”
Väestörekisterikeskus ilmoitti samaan aikaan, että n. 100000 pohjanmaalaista maajussimiestä on kuollut oman käden seurauksena kuluneella viikolla.
”Jaa-a, taidanpa riipaista kovan kännin tänään” kommentoi Matti Vanhanen laiturilla uuniperuna suussaan ja varpaitaan liplutellen.

SUOMI SULKEE RAJANSA YHDEN MÄTÄMUNAN TÄHDEN- KATSO KUVAT!
Suomen valtio on päättänyt sulkea rajansa kaikilta ulkomaalaisilta. Suomen poliisi oli varhain tiistaiaamuna 8.6.2010 saanut vihiä ulkomaalaisen suorittamasta lain vastaisesta teosta. Tilanteen ratkaisemiseksi eduskunta päätti hätäistunnossa yksimielisesti sulkea Suomen valtion rajat kaikilta ulkomaalaisilta ja muilta epäilyttävän näköisiltä. Suomen valtio pyytää kaikkia ulkomaalaisia poistumaan Suomesta välittömästi. Tällä erää ainakin Provinssirock-festivaali joudutaan vetämään suomalaisvoimin ja Lauri Tähkä ja Elonkerjuu yhtye on lupautunut korvaamaan osan ulkomaalaisesiintyjistä. Myös illan Billy Idolin keikka Helsingin jäähallilla on peruttu. Idolin tilalla nähdään Helsingin kansallisvaltuutetun Jussi Halla-ahon (Ps sit.) puhe.

AL: Suomalaisten verorahoja sijoitettu aseisiin
(EU:N POHJOINEN PROVINSSI) Valtio myöntää sijoittavansa verorahoja Puolustusvoimat-nimiseen aseelliseen organisaatioon, joka muun muassa käy sotaa Afganistanissa ja suunnittelee sotalaivan lähettämistä Somalian rannikolle piraattijahtiin.
Rahojen sijoittamista aseisiin pidetään yleisesti epäeettisenä.
”Aseil pystyy tappaan mut ei synnyttään rauhaa”, muistuttaa Aseistakieltäytyjäliiton varapuheenalistuja Simo Hovari.
Puolustusministeriöstä kerrotaan, että rahan sijoittaminen kotimaisiin aseellisiin organisaatioihin on välttämätöntä.
”Jokaisessa maassa on armeija, joko oma tai vieras”, huomauttaa puolustusministeri Yrjö Kallinen (pasif.).
”Elämys alkaa siellä, missä sanat loppuvat. Ja kuitenkin sanat saattavat johdatella ihmistä sanomattoman tuntumaan”, Kallinen jatkaa.
Tuloksista kertoo Aamulehti.

UUDEN PERUNAN NOSTO ALKANUT
(RYMÄTTYLÄ) Ruotsalaisen ja vetisen Victoria -perunan tilalle alkaa tulla kotimaista tavaraa.
”Puikulanmallinen Kanerva on jo nostovalmiina mutta Kokoomus taitaa mädäntyä pellolle, syynä stanan vetiset ja löysät pellot”, kertoo Kultarannan Pääpottumuusi-intendentti Kaura Ryyni ja lisää:
”Odotamme Vanhasen, Heinäluoman ja muiden vihannesten hyvää satoa, toki vasta syksyn istutuksista. Luomulannoitteemme antaa osviittaa siitä, että paskasta nousee aina pää.”

Kokoomus pahoillaan naispuheenjohtajasta
Kansallinen kokoomus on pahoillaan naispuheenjohtajan valinnasta keskustapuolueessa, kertoo Verkkoapila.
”Olemme pahoillamme, että puheenjohtajaksi valittiin nainen. Henkilönä Mari Kiviniemeä vastaan ei ole mitään, mutta tässä traditio murretaan”, kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen kommentoi keskustan puheenjohtaja valintaa.
Kataisen mukaan kysymys puheenjohtajan pestistä on ongelmallinen keskustan ja kokoomuksen välillä.
”Kokoomuksessa puheenjohtajuus on sakramentti, kepussa ei. Naisen valinta puheenjohtajaksi loitontaa kokoomusta ja keskustaa maassamme entisestään toisistaan”, Katainen kommentoi Verkkoapilalle.
Katainen ei kuitenkaan kieltäytyisi hallitusyhteistyöstä keskustalaisen naispääministerin kanssa.

Vanhanen sekaisin Marista
Pääministeri Matti Vanhanen (ray) pohjusti uuden pääministerin valintaa Keskustan puoluekokouksessa. Väyrys-pizzaa (kesk) kaksin käsin syövä Vanhanen oli silmin nähden rentoutunut, joskin hieman poissaoleva. Keskustalaisille hän piti sekavan mutta koskettavan puheen koskien viimeaikaista
maahanmuuttokeskustelua:
”Oon täs kelannu, et eiks kaikki vois olla keskenään ihan iisisti. Ei tarttis tapella. Siis, mitä mä yritän täs sanoo on et…”
Vanhanen pitää pienen vedenjuontitauon ja jatkaa rauhallisesti:
”…kyllä niin just kaikki voitais olla niinku samaa, yhtä.
Niinku pingviini. Tiätsä?”
Omaa suosikkiehdokastaan Vanhanen ei suostunut paljastamaan,
mutta Lehden viereisellä kujalla haastattelema Pilvi K. Kasvi (vihr) paljasti meille käyneensä juuri henkevän keskustelun ’Masan’ kanssa:
”Marista se tykkää.”
Myös muut Keskustalaiset antoivat hyväksyntänsä:
”Ennemmin Kiviniemi kuin Santavuori”, todettiin moneen otteeseen.

Muumio poliisin vanha tuttu?
Vantaalaisen valimon savupiippua purkamassa olleet miehet törmäsivät yllättävään näkyyn, kun Kehä III:sen varrella sijaitsevalta rakennustyömaalta löytyi muumio. Muumiohavainnot ovat Suomessa huomattavasti harvinaisempia kuin eteläisemmissä olosuhteissa.
”Vaimon kanssa nähtiin muumio British Museumissa, ja anoppi löysi sellaisen Kairossa turistikierroksella vuonna 1984. En olisi uskonut, että sellaiseen törmää ihan näin kotimaassa”, totesi rakennusmies Reino Rukkanen päätään pyöritellen.
Poliisiviranomaisten mukaan yleisön ei kuitenkaan ole syytä huolestua muumiohavainnoista. ”Vantaan muumiokin oli meille tuttu, Amenhotep III näyttää ehkä pahalta, mutta ihan rento kaveri se on. Ulkonäkö saattaa pelottaa, mutta ei se mitään pahaa tee”, totesi poliisin egyptologisen ryhmän projektisihteeri ylikomisario Howard Carter. ”Satunnainen kiroaminen saattaa pelottaa lapsia, mutta muuten melko harmiton tapaus. Mitä nyt joskus on partio joutunut poistamaan Tikkurilan asemalta, kun on häirinnyt humalassa junaa odottavia”.
Pääkaupunkiseudun muumio-ongelma on virkamiesten vastauksesta huolimatta kuitenkin herättänyt huomiota aina eduskuntaa myöden. Perussuomalaisten kansanedustajan Raimo Vistbackan (Set.) mukaan kaikki suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumattomat muumiot pitäisi lähettää mahdollisimman nopeasti takaisin kotipyramideihinsa.
Suomen evankelis-luterilainen kirkko ei ole kommentoinut piilotteleeko se tiloissaan laittomia muumioita.

”Olen hakeutunut ammattiauttajalle”
(Nova Group, Turku) Kaikesta näkee, että konkaripoliitikko on nyt kovan paikan edessä. Kun Ike sitten ryhtyy kertomaan raskaasta henkisestä prosessista, jonka hän on viime päivinä kolunnut läpi, kyyneleet kohoavat miehen silmiin.
”Olen hakeutunut ammattiauttajalle. Olen vihdoin ymmärtänyt, etteivät omat voimani riitä. Tarvitsen ulkopuolista apua. Onneksi apuun tuli vanha hyvä ystäväni Arto Merisalo, joka
lupasi maksaa hoidot ja vinkkasi hyvän paikan mistä ammattilaisia löytää. Sihteeriopiston sivuilta löytyikin monta nuorta ammattilaista, jotka olivat valmiita auttamaan
pientä korvausta vastaan.”
sanoo ike sormiaan haistellen ja suunpielet kuolassa.
”Hoidoista on ollut paljon hyötyä”, Ike jatkaa. ”Näen asiat paljon selvemmin, ja ymmärrän, että helpotusta tilanteeseeni voi hakea vain täysi-ikäisiltä ammattilaisilta. Olen myös
tajunnut, että on aivan turhaa viestitellä ja soitella viikkokausia kaiken maailman julkisuushakuisille hupakoille. Julkisuuskuvani ja poliittisen urani kannalta nämä ammattilaiset
ovat paljon parempi ja helpompi vaihtoehto. Kiireisenä miehenä tarvitsen hoidon nopeasti silloin, kun tarve on suurimmillaan – ja ilman rumia lööppejä!”

Ike todella vaikuttaa muuttuneelta mieheltä. Muutosta voi verrata amerikkalaiseen tapaan tulla uskoon tai hakeutua julkkisten suosimalle klinikalle hoitoon, kun on jäänyt
rysän päältä kiinni. ”On kuitenkin todettava, että vaikka olenkin erittäin kiitollinen Artolle, ei tämä tule vaikuttamaan poliittiseen päätöksentekooni, kuten eivät muutkaan
saamani lahjuks… öhöm, lahjoitukset vaalirahastooni. On epäkunnioittavaa ajatella, että ihanat, kiimaiset nuoret naiset voisivat hämärtää kaltaiseni konkarin päätöksentekoa tai
saada minut käyttäytymään epäasiallisesti.”

Superpeniksen runkosarjan kesäjuhlat venähtivät
(SOTKAMO) Superpeniksen runkosarjan joukkueet viettivät tänään riehakasta kesäjuhlaa jo kolmatta viikkoa. Juhlien oli tarkoitus loppua jo kahden päivän jälkeen, mutta osallistujien suorituskyky yllätti kaikki odotukset. ”Kyllähän tämä on jo aika pitkäksi mennyt”, kehuskeli Pesäpalloliiton puheenjohtaja Esko Tarhakulli. ”Mutta minkäs tälle voi kun venyy venyy ja venyy”, Tarhakulli jatkoi tovereitaan olalle takoen.
Jääpalliliitto on jo esittänyt katkeran vetoomuksen juhlien lopettamiseksi, sillä osa juhlijoista on jo päätynyt heidän kaukaloonsa asti. Juhlijat jatkoivat kohti aamunkoittoa ringettetiimin katsellessa ihailevasti aidan takaa. ”Kyllä se kaikki kullivitsit oli jo kuullut, ja oli silti läpeensä tyytyväinen”, kommentoi naapurin tyttö paikalta paenneen ringettekuningattaren tunteenpurkausta.

Darwinismi epäonnistui Pieksämäellä
(DAR WIN) Darwinismin nimeen vannoville koitti eilen kutkuttavat hetket, kun Pieksämäen keskustaan ilmaantui 2-3 vuotias karhu. Viranomaiset antoivat illalla alueen asukkaille hätätiedotteen, joka nähtiin myös kotimaisilla televisiokanavilla. Tiedote keräsi paikalle luonnollisesti lisää ihmisiä ja autoja, mikä vaikeutti poliisin työtä karhun hätistämisessä loitommalle asutuksesta.
Karhun näkivät illalla useat ihmiset ja eläin kävi lähimmillään parinkymmenen metrin päässä väkijoukosta. Darwinistien pettymykseksi kuitenkin karhu saatiin viimein hätistettyä keskusta-alueelta Pohjoisjoen pohjoispuolelle ilman kuolonuhreja, eikä luonnonvalintaa näin päässyt syntymään.

Katutytöt taas kiusana Helsingin keskustassa
(Helga-neidin buduaari)Helsingin keskustassa kannattaa tänäkin kesänä varautua takkuilevaan liikenteeseen. Ydinkeskustassa katutyttöjä löytyy esimerkiksi Pohjoisesplanadilla, Kampissa sekä Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun risteyksessä.
Kaupungin ydinalueiden muuttaminen bordelliksi turismin kukoistuskaudella hämmästyttää monia, mutta ajankohdaksi on valittu kahdesta huonosta parempi.
”Talvella tyttöjä palelisi. Kesällä liikennettä on vähemmän, siksi kadunkulmat on avattu maailman vanhimmalle ammatille nyt”, kertoo Helsingin paritus- ja puistotoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja 50 Cent.
Valituksi tullessaan Cent sanoi puuttuvansa erityisesti tolkuttomaan joka puolella huoraamiseen. Nyt tilanne onkin hänen mukaansa järkevöitynyt.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että useammat toimijat työskentelevät yhdellä kadunkulmalla samanaikaisesti.
”Kaikki sovittavat samaan kadunkulmaan omat työnsä. Näin yritetään ehkäistä sitä, että sama alue avattaisiin monta kertaa peräkkäin eri suternöörien takia.”
Nopeaa helpotusta katutyttöpaljouteen ei ole luvassa, vaan poikkeusjärjestelyihin joudutaan turvautumaan läpi kesän.
Esimerkiksi osa Runeberginkadusta suljetaan kesä–heinäkuussa kokonaan liikenteeltä, kun uuden suternöörin tyttökatras saapuu kulmille.
Tänä viikonloppuna lähes kaikki raitiovaunut ajavat poikkeusreitillä Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun risteyksen suositun parituskulmauksen vuoksi. Metro ajaa harvennetuin vuorovälein Kulosaaren metroaseman tilapäisbordellin rakennustöiden takia.

Vanhanen: Gona-TJ 0
Reservin ylivääpeli Matti Vanhanen on kyllästynyt palvelukseensa.
Tänään palvelustaan päättelevä Vanhanen poistui kasarmilta sangen riehakkaissa tunnelmissa. Vanhasen käyttämän auton kojetaulussa tarra kertoi kiusallisen ajan olevan ”ohi”.
Silminnäkijät kertovat Vanhasen puhallelleen nollia ohikulkijoiden suuntaan.
– Ei kiinnosta. Vähän jäljellä. Niin se huuteli, kertoo Vanhasen lähtöä seurannut tarkkakorvainen saksanpaimenkoira.
-Gonahtaminen oli odotettavissa, niin fantastisesti ylivääpeli Vanhanen palveli, kommentoi Vanhasen lähin esimies, luutnantti Jyrki Katainen.
Veijo Meren novellien kapiaisia ei tavoitettu kommentoimaan Vanhasen kyllästymistä.

LIIKENNEVIRASTO: ”Pääradan junaliikenne myöhästelee ilkivallan takia viikon verran”
(ASSAN VESSA) Kyykkytryffelin väännöltä tavoitettu VR:n palvelujohtaja Marja-Sisko Aalto kommentoi asiaa nasevasti: ”Vittu ei voi vähempää kiinnostaa! Viikon myöhässä oleva juna ei ole enää mikään harvinaisuus. Ja sitäpaitsi mun työsuhde-Audi on juuri huollettu että matka jatkuu. Eikai kukaan enää tosissaan luule haluavansa matkustaa niissä 40 vuotta vanhoissa kusen- ja röökinhajuisissa kopeissa? C´mon, get a life!”
VR on luvannut tiedottaa jokaisesta alle viikon myöhässä olevasta junasta rikkinäisellä ilmoitustaulullaan Helsingin asemalla.

Viimein piste
(MADRID) Kirjallisuuden Nobel palkinnolla palkittu portugalilainen kirjailija Jose Saramago on kuollut, kertoo kustantaja Zeferino Coelho portugalilaisen Publico-lehden verkkosivujen mukaan, kotonaan Lanzaroten saarella – Lanzarote kuuluu Espanjan Kanariansaariin – Coelhon mukaan Saramagon terveys oli viime aikoina heikentynyt sairauden takia, muita tietoja kustantaja ei kertonut, Azinhagassa syntyneelle Saramagolle myönnettiin kautta aikain ensimmäisenä portugalilaisena kirjailijana Nobelin kirjallisuuspalkinto vuonna 1998, jolloin Saramago oli 76-vuotias, poliittiselta kannaltaan Saramago oli kommunisti ja vakaumukseltaan ateisti Valtio ja kirkko vahvistavat toinen toisensa valtaa, ja tästä liitosta on vain huonoja seurauksia, valtio kontrolloi maanpäällistä elämää ja kirkko sitä maailmaa, joka on yläpuolellamme, sikäli kuin Jumalaa on olemassa, minä pidän Jumalaa vain ihmisten tarpeettomana keksintönä, Saramagon vuonna 1991 ilmestynyt romaani Jeesuksen Kristuksen evankeliumi joutui Portugalin kulttuuriasioista vastanneen alivaltiosihteerin hampaisiin, koska se pilkkasi hänen mielestään kristinuskoa, ja romaani poistettiin EU:n kirjallisuuspalkinnon ehdokaslistalta, mutta kansainvälisen huomion jälkeen se palautettiin sinne, Suomessa Saramagon teoksia julkaisi Tammi-kustantamo Keltaisessa kirjastossaan, suomennettu Jeesuksen Kristuksen evankeliumin lisäksi on muun muassa Kivinen lautta (1986), Kertomus sokeudesta (1995), Kaikkien nimet (1997), Luola (2001) ja Toinen minä (2004).

PRINSESSA VICTORIA KIINNOSTI SUOMALAISIA
(TV:N ÄÄRI) Aikakausijulkaisu Lehden lukijoillaan teettämän sisäpiirikyselyn mukaan Ruotsin kruununprinsessa kiinnosti ihan vitusti suomalaisia. Vastaukset jakaantuivat seuraavasti:
42% Kuka Victoria
11% Panin sitä jo ennen Danielia
23% Daniel pani mua ennen Victoriaa
4% Vonkasin mut en saanut
20% Lehden toimittajat ehtivät ennen mua
Vastauksia kyselyyn annettiin ennätykselliset 48132 kpl, tosin Ilkka Kanerva äänesti kännykällään 12348 kertaa, mikä Ilelle miehenä sallitakoon.

Saaristomeri sakkoihin itsesaastutuksesta
(SUIHKU) Turun lähistöllä asuva noin 20 000 vuotias Saaristomeri on tuomittu sakkoihin Turun käräjäoikeudessa itsesaastutuksesta julkisella paikalla. Merigeologien mukaan tällainen käytös on teini-iässä olevalle vesistölle ominaista, vaikkakin tavallisesti useimmat nuoret meret purkavat fosforiaan omassa makuuhuoneessa tms. yksityisessä paikassa. Merigeologit arvelevatkin että Saaristomeren käytös viittaa allakytevään epävarmuuteen tämän omasta seksuaalisuudesta.
”Epävarma? Vittusiitäoo epäilystäkään. Flower Tucci on ihan vitun. Kuuma. Mimmi. Se gimma suihkii lujempaa ja enemmän kuin mitä mä ikinä!”, kuohui Saaristomeri kun häntä vietiin poijes.
Sosiaalivirkailijoiden ja poliisin suorittaman kotietsinnän yhteydessä löytyi huomattava määrä aikuisviihdettä Saaristomeren tietokoneelta. Viranomaiset eivät vielä osaa sanoa mikä tuon digitaalisen oheismateriaalin loppusijoituspaikaksi tulee.
”No me nyt vähäks aikaa siirretään se matsku tuonne Jantsen koneelle, katellaan siitä sit eteenpäin”, kommentoi nuorempi konstaapeli Tiana Lynn.
”Omin käsin onneen kipuaminen ei ole rikos!”, kuului Saaristomeren vaimea huuto poliisiauton oven läpi.
”Kyllä me minun mieheni kanssa välillä ihmeteltiin että mitähän se poika oikein siellä sen tietokoneensa kanssa aina teki mutta nyt se sitten paljastui: tumputti kuin viimeistä päivää. Toivotaan että poika ei ihan kokonaan sokeudu”, kommentoi Saaristomeren äitipuoli Itämeri tapausta kiikkutuolistaan, samalla kun tiukensi otettaan Raamatusta.

Tasa-arvoministeri kieltäisi prinsessahäiden näyttämisen kansallisilla tv-kanavilla
Tasa-arvoministeri Stefan Pallin (DIK) on ilmaissut mielipiteensä prinsessahäiden vaikutuksesta nuorten tyttöjen mieskuvaan.
“Nuoret naiset eivät ehkä ymmärrä, että tosielämässä kaikki ei mene aivan kuten prinsessahäissä”, Pallin tähdentää.
“Prinsessahäiden ja hääjuorujen lukeminen saattaa aiheuttaa myös riippuvuutta ja todellisuudesta irtautumista. Kuinka yksikään tavallinen mies voisi enää kelvata näille tytöille, jotka ovat kasvaneet Victorian ja Danielin rakkaudentunnustuksia kuunnellen ja heidän palavasti rakastuneita kasvojaan tuijotellen? Vanhempien tulisikin nyt kiinnittää huomiota tyttäriensä tv:n katseluun ja myös valistaa nuoria prinsessahääohjelmien antamasta vääristyneestä mieskuvasta”, jyrähtää ministeri Pallin.
“No, siis, tota joo siis mut Daniel! Daniel Westling!”, kommentoi 13-vuotias Satu Häät Lemmenjärveltä.
“Daniel, ah! Daniel! Daniel, Daniel, Daniel daniel daniel daniel”, pauhaa Häät ja pyörtyy nähdessään viereisen kioskin iltapäivälehtien lööpeissä komeilevat sydämenmuotoiset kuvat nuoresta kuninkaallisparista suutelon syövereissä.

Huumoribarometri: Kullivitsien aika ohi
(KANSAKUNNAN SISIN) Lehden teettämän suuren huumoribarometrin mukaan kulli-, pillu- ja persehuumorin vuosituhansia jatkunut voittokulku on päättynyt. ”Koulutuksen, korkeakulttuurin ja tietoyhteiskunnan mukanaan tuoma älykkyyden ja sivistystason nousu on saanut aikaan sen, että alatyyliset vitsit eivät yksinkertaisesti enää kykene kutittamaan ihmisten nauruhermoja aikaisemmalla tavalla”, selventää dosentti Jukka Pikkusievä Helsingin yliopiston sosiologian laitokselta.
Barometrin mukaan persehuumori on tehnyt tilaa kultivoituneemmille huumorin muodoille, kuten akateemisille, poliittisille ja dadaistisille vitseille, joita kerrotaan yhä enenevässä määrin koko kansan suosimissa pukujuhlissa, kahviloissa tai teatteriesitysten väliajoilla. ”Internet huumorin keskeisenä levityskanavana on jäänyt banaaliudessaan lapsipuolen asemaan”, hymisi myös kulttuuriministeri Stefan Wallin suu shampanjassa. Asenneilmaston muutoksen innoittamana poliisi on luvannut lyödä jokaista, joka haisee pahalle tai ei mene kouluun.
Lehden palkkaama joukko akateemista kurjalistoa testasi tuloksia mm. laukomalla leipäjonoissa seisovalle suomalaiselle intelligentsialle ”alussa oli pillu, paska ja pieru” -tyylisiä letkautuksia saaden takaisin vain tyhjiä katseita, apaattisia ilmeitä ja satunnaista itkua. Sen sijaan nokkeluutta, reagointikykyä ja tarkkasilmäisyyttä vaativat ”Taidat tykätä alkuperäiskansoista kun sun housuis lukee Claude Levi-Strauss” ja ”Kuinka monta journalistia tarvitaan vaihtamaan hallitus? Matti Vanhanen” yllyttivät vähäosaiset laulamaan, tanssimaan ja kirjoittamaan satiirisia näytelmiä.
Tulokset on otettu innolla vastaan myös suomalaisen komedian kentällä. ”Viimein päättyy tämä kurjuus, oi kumpa vielä haudaan lepoon pääsisin, ja tuoksu mullan peittäisi katkun karmivan eritteen”, iloitsi kuraan poljettu Pirkka-Pekka Petelius.

Café Strindbergin terassi valittu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi
(KOLMAS PÖYTÄ OIKEALTA) Jo viikkoja löysässä hirressä kauhusta henkeään pidättäen riippunut Suomen kansa (pop.) huokaisi eilen helpotuksesta, kun YK:n kulttuurijärjestö UNESCO päätti pelastaa jo varmalta näyttäneen tuhon partaalla olleen Helsingissä sijaitsevan Café Strindbergin terassin nimeämällä sen maailmanperintöluetteloonsa. UNESCO:n maailmanperintökomitea piti terassin kulttuurihistoriallisia arvoja poikkeuksellisen suurina ja täysin korvaamattomina, ja se täytti useitakin maailmanperintökohteille aseteutuista vähimmäiskriteereistä. Café Strindbergin terassi on kiistatta ”ainutlaatuinen tai ainakin poikkeuksellinen todistusarvo nykyisestä tai jo kadonneesta kulttuurista”, sekä ”liittyy tapahtumiin, perinteisiin, ideoihin, uskomuksiin tai taiteellisiin ja kirjallisiin teoksiin, joilla on yleismaailmallista merkitystä”, sillä se on perustettu jo vuonna 1991 ja moni on käynyt siellä tai ainakin nähnyt sen tai ainakin kuullut siitä ehkä joskus mainittavan.
Koska terassia uhannut hävittäminen olisi jättänyt kansanedustaja Ben Zyskowiczin kodittomaksi, sisältää terassi myös ”merkittäviä alueita luonnon monimuotoisuuden suojeluksi mukaan lukien maailmanlaajuisesti merkittävien uhanalaisten lajien asuinalueita”.
Itsensä jo kolme viikkoa sitten terassin pöytään kettingillä köyttänyt Zyskowicz oli tiedosta erityisen ilahtunut: ”Kyllä tämä sydäntä lämmittää. Taistelullani on sittenkin ollut jokin merkitys. Nyt voin lopettaa nälkälakkoni ja vetää takaisin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa nostamani kanteen. Hyvä että edes jokin taho vielä asettuu puolustamaan pientä ihmistä.”
Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunenkin kiitteli ratkaisua: ”Strindberg on ollut eurooppalaisen kahvilakulttuurin lippulaiva pääkaupungissa, ja on tärkeää että Helsingissä näyttää samalta kuin kaikissa muissakin Euroopan suurkaupungeissa, etteivät ulkomaiset turistit tuntisi oloaan hermostuneiksi.” Pajunen sanoi myös selvittävänsä, voisiko suojeluvyöhykettä terassin ympärillä laajentaa koko Helsingin keskustaan ja kieltää sillä perusteella kaduilla kerjäämisen, sillä romanikerjäläiset turmelevat jo läsnäolollaan terassin ainutlaatuiset kulttuuriarvot, erityisesti sen elitismin.
Mikäli Kämp Galleria aikoo pysyä suunnitelmissaan tilojen ottamisesta uuteen käyttöön, on kuitenkin mahdollista löytää kompromissi ns. Abu Simbel -ratkaisun avulla, eli terassi puretaan osiin, siirretään massiivisella operaatiolla arkeologien valvonnassa ja kootaan uudelleen muutaman metrin päähän. Hallitus on jo luvannut varata lisäbudjetistaan muutaman sata miljoonaa euroa tätä vaihtoehtoa silmällä pitäen, sillä kyse on kansallisesta muistomerkistä.
Koska maailmanperintökohteiden liian suuri määrä vähentää maailmanperintöluettelon arvokkuutta, on maailmanperintökomitea vastavuoroisesti päättänyt pudottaa listaltaan joko Ateenan Akropoliin tai Taj Mahalin, sillä kaikkihan ne tietää kumminkin.

Sasi kieltoon
(SYVÄT RIVIT) Kansa kertoo, että Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasin kieltäminen on mahdollista. Kansan mukaan esitys Sasin kieltämisestä ei ole perustuslain vastainen.
”Liikkumisvapautta voidaan säännellä, ja turvallisuus ja järjestys ovat hyviä sääntelyperusteita. Jos Sasi vaikuttaa turvallisuuteen tai häiritsee liikkumista yleisillä teillä, se on sinänsä riittävä peruste”, Kansa sanoo.
Suurempi kysymys on Sasin henkilökohtaisen vapauden rajoittaminen.
Jos Sasi halutaan kieltää, täytyy Kansan mukaan ottaa huomioon vielä yhdenvertaisuus. Lain pitää olla siis kaikille sama.
Kiellon on koskettava kaikkia
”Jos Sasin kielto kohdistettaisiin vain johonkin tiettyyn kansanryhmään, esimerkiksi Kokoomukseen, se ei ole mahdollista. Eli Sasin kielto täytyy kohdistaa sitten kaikkiin, kertoo Kansa.
Kansa ei kuitenkaan näe perustuslaillista estettä Sasin kieltämiselle.

Juhannushukkumiset ovat katoavaa kansanperinnettä
(Ruumishuone)
Vanha Suomalainen juhannusperinne, hukkuneiden sukeltelu, on katoavaa kansanperinnettä. Hallitus on yrittänyt elvyttää vanhoja tapoja mm. alkoholiveroa alentamalla ja työttömyyttä lisäämällä, mutta ilman tuloksia. Tähänkin mennessä hukkuneiden uhriluku on vasta 4, joista yhden raadon kuolinsyyksi epäillään sairauskohtausta.
Vielä vuonna 2000 hukkuneita oli 16 kappaletta ja vaaratapauksia riitti joka järveen ja merialueelle. Nyt pelastuslaitoksella ollaankin huolissaan. ”Yleensä juhannus varsinkin näin lama-aika tietää meidän laitokselle sesonkia, mutta nyt päinvastoin ihmiset näyttävät juhlivan yötöntä yötä naurettavan rauhallisesti, eikä kolareita, saunapaloja tai häkämyrkytyksiäkään ole ilmennyt”, pelastuspäällikkö Into Yli-Uolevi kertoo.
Vessatekstien kirjoittajana ja siten kulttuuri-ihmisenä häntä huolettaa myös degeneroituneen suomalaisperinteen katoaminen. ”Juhannuskuolemat, vapputappelut ja perheen ajaminen hankeen joulupäivänä ovat olennainen osa suomalaisuutta, mutta nykyaikainen pullamössönuoriso juo vain mietoja ja katsoo jalkapalloa”, hän puuskahtaa ja ehdottaa armeijaa kasvatukselliseksi ratkaisuksi.
Juhannuksen vietto jatkuu läpi viikonlopun ja huipentuu sunnuntaina paluuliikenneketjukolareihin ja 3 päivän krapulaan. Juhlien alkuperästä ei ole tietoa, mutta sen epäillään löytyvän Raamatun takakannesta.

SUOMEN KÄTEENVETÄJÄT RY:N KESÄPIPPALOT MENIVÄT TAAS REISILLE
(MUNAMÄKI) ”Kyllä nyt vituttaa. Kaikki käsin tekemämme työ juhlien järjestämiseksi valui hukkaan. Kaikki meni aivan poskelle ja osanottajien tunnelmalataus purkautui jo ennen sisäänkäyntiä. Eniten tietenkin harmittaa yhteistyökumppaniamme, urheiluseura Kyröskosken Pärskeitä (KyrPä), mutta vedetään tuoppia ja annetaan vaahdon laskeutua.” kuvailee tunnelmia toiminnanjohtaja, urheiluseura Vetelin Kuivat toiminnanjohtaja Ike K. Anerva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *