1.4.2012 01:41 | Yleinen
Kansalaisjournalismi, huhtikuu 2012
Photo Credit: Eric
Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?
Ohjeita
kansalaisjournalistille
- Muista, että oikeiden toimittajien jutuissa on otsikko
- Muista, että oikeiden toimittajien jutuissa haasteltavien sitaatit on sijoitettu lainausmerkkien sisään ja kursivoitu
- Muista, että et saa tästä rahaa
Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.
2 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, huhtikuu 2012”
Tieteentekijät: Hallituksen säästöpäätökset mahdollisuus toiminnan tehostamiseen
(AUTONOMIA) Tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja, Helsingin yliopiston ylitutkija Edvard Voionmaa kiittää hallitusta säästöpäätöksistä, jotka kannustavat tutkijoita tehostamaan toimintaansa.
”Tieteilijät on tuomittu akateemiseen vapauteen, joka on osoittautunut täysin kestämättömäksi ajatukseksi nykymaailmassa. Iltalehden verkkosivut ja halpa keskiolut tekevät vapaan tieteenteon mahdottomaksi. Kuka nyt oikeasti kykenee syventymään relevanttiin tutkimuskirjallisuuteen kun voi istua kuppilassa valittamassa apurahoista tai lukea tuoreimmat brittitutkimukset siitä, kuinka usein miehet ajattelevat seksiä?” Voionmaa sanoo.
”Kato täällä sanotaan että shoppailu laihduttaa. Kaikkea sitä tutkitaankin maailmassa.” hän jatkaa.
Voionmaa torjuu väitteet siitä, että säästöpäätökset johtaisivat tutkimuksen laadun heikkenemiseen tai määrän laskuun.
”On nähtävä kriisi mahdollisuutena, eikä toisinpäin. Meitä kunnioitetaan, meitä tarvitaan ja meiltä odotetaan tutkimusta laajentamaan valistuneen kansalaisen maailmankuvaa ja ohjaamaan parempaa päätöksentekoa. Meidän on tunnettava vastuumme näinä vaikeina aikoina.” Voionmaa reipastuu.
”No kyllä puukiuas aina sähkökiukaan voittaa”, Voionmaa tuhahtaa nähdessään päätteellään mahdollisuuden toteuttaa yliopistojen kolmatta tehtävää.
Potkukelkan avustaja aikoo kannella blogikirjoituksensa väärinymmärtäjistä
(SUUR-SUOMI) Kansanedustaja James Potkukelkan anuskunta-avustaja Hannele Eeronen aikoo kannella blogikirjoituksensa uutisoinnista.
Eeronen kertoi toimittajille myös harkitsevansa kannen alla, peräsimessä sekä mastossa. Lisäksi hän suunnittelee tulevaisuudessa aikovansa meren lisäksi myös maalla ja ilmassa.
Ensi maanantaiksi Eeronen on valmistellut lehdistötiedotteen, jossa kerrotaan, että nämäkin aikeet ovat oikeasti vitsi, niinkuin hän itsekin. Tällä markkinointistuntillaan Eeronen toivoo saavansa hyvän alkuspurtin viime helmikuisiin valtakunnankoomikon vaaleihin.
Eerosen ”sihteerikseen” palkannut Potkukelkka pitää omaa puoluettaan maan hauskimpana ”Mehän lynkattiin se porilainen Yön Timokin, ja kaikki vaan nauroi! Muut puolueet on ollut ihan hyviä läppiä jo vuosia, mutta meidän vitsit onkin ihan tuoreita, kato,” Potkukelkka argumentoi. ”Se on kuule niin että jos metsään haluat mennä nyt, niin musta kylki kummallakin, HOI LAARI-LAARI-LAA!” Eeronen puolestaan vastaa kysymykseen siitä paljonko kello on.
Molempien mielestä sananvapaus on yksi tärkeimmistä universaaleista ihmisoikeuksista, minkä vuoksi sen tulisi koskea vain heitä ja heidän aatetovereitaan, eikä todellakaan mitään toimittajia, hurreja, jutskuja tai mutiaisia.