3.1.2010 23:21 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, tammikuu 2010

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

25 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, tammikuu 2010”

Hallitus siirtäisi vastuuta presidentille
Kauppakeskus Sellon tapahtumista virinnyt keskustelu ulkomaalaislain puutteista on herättänyt ministeritkin kyselemään, kuka on vastuussa siitä ettei taparikolliseksi määriteltävän Ibrahim Shkupollin oleskelulupaa peruttu. Niettöminä pysyttelevät lähteet kertovat, että hallitus toivoo asiasta avointa ja vapaata keskustelua, jossa ei sitten syytellä ministereitä tai perkele!
Tärkeimmäksi kysymykseksi ovat nousseet presidentin velvollisuudet. Koska valtaa on viime vuosina siirretty yhä kiihtyvään tahtiin presidentiltä hallitukselle, olisi syytä miettiä mitä virkaa koko presidentillä enää on. Osa ministereistä haluaisi uudistaa presidentin tehtäviä siirtämällä vastuuta hallitukselta hänelle.
Näin tiedettäisiin aina kuka on vastuussa hallituksen töpeksinnöistä eikä tarvitsisi odottaa, että joku ministereistä myöntäisi sössineensä asiat itse. Aika harvoinhan sellaista edes tapahtuu.
Presidentti Tarja Halonen ei ole kommentoinut uudistusehdotusta, sillä hallitus ei ole antanut hänelle siihen lupaa.
Uudistuksen läpi meneminen ei kuitenkaan ole vielä varmaa, sillä on olemassa mahdollisuus, että jonain päivänä meillä on kepulainen tai kokoomuslainen ministeri, jolta vastuun kantamista ei sovi vaatia. Siksi onkin esitetty, että perustettaisiin uusi vastuunkantajan virka, johon hallitus valitsisi jonkun Eduskuntaan päässeen hörhön, joka häiritsee sen toimintaa esittämällä liian älykkäitä kysymyksiä.

VR on aloittanut matkustajien kuljettamisen kotiin saakka
(HELSINKI) Tänään ensimmäistä kertaa kokeiltu ns. junasta kotisohvalle -palvelu on osa VR:n uutta palvelua, jossa matkustajan ei tarvitse miettiä kuinka päästä junasta kotiin vaan hänet toimitetaan suoraan kotinsa olohuoneeseen.
Palvelu ei ole vielä yleisessä käytössä eikä se toistaiseksi kata muita kuin radan varressa sijaitsevia kiinteistöjä, mutta kauempanakin asuville luvataan palvelua joskus tulevaisuudessa kun Pendolinojen tilalle saadaan mach 4:n ylittävät MagLevit.

Päivi Räsäsen tyttären rinnat kihloihin
(SAKASTI) Kansanedustaja Päivi Räsäsen tyttären, Saaran, huomattavan kokoiset kannut ovat menneet kihloihin.
Räsänen hehkuttaa iloista uutista blogissaan: ”Saara ja unelmavävymeisseli järjestivät meille joulun jälkeen yllätyksen, ihan mieluisan”.
Räsänen kertoo, että heidän viiden nuoren perheensä elää nyt sitä aikaa, jossa ”romanttiset tunteet kukoistavat yhdellä jos toisella”. Räsänen kertoo pääsevänsä myös itse mukaan tunnevirtaan, ja romanttisessa ilmapiirissä omat nuoruuden muistot palaavat mieleen.
Räsäsen 20-vuotiaan Saara-tyttären rinnat ovat äitinsä tavoin mukana politiikassa. Ne valittiin syksyn vaaleissa kristillisdemokraattien listoilta Riihimäen nuorimmiksi kunnanvaltuutetuksi.

Väyrynen saatta olla mukana väyryskisassa
(NORSUNLUUTORNI) Ulkomaankauppa-,kehitys- ja kepuliministeri Paavo Väyrynen on ilmaissut tarpeen varttuneemmalle väyryselle.
”Uuden väyrysen tulisi olla varttunut ja kokenut keski-ikäinen keskustalainen miespoliitikko Kemistä”, Väyrynen maalailee. Väyrynen ei halua kommentoida haluaisiko itse uudeksi väyryseksi.
”Jos joku pyytää, niin voin olla ehkä käytettävissä. Ehdolla en kuitenkaan ole, jollei ehdollaololla tarkoiteta sitä, että pyrkisin uudeksi väyryseksi. Olen siis ehdolla käytettävissä olevaksi, mutta en ole vielä käytettävissä”, hän ilmoittaa yksiselitteisesti.
”Ei väyryseksi kelpaa mikään siideriä lipittävä pissaliisa, vaan kunnon sikaniskainen painonnostaja”, Väyrynen vielä laukoo, nostellessaan samalla painonsa verran rautaa levytangolla.

Säteilyonnettomuus Keski-Suomessa
(JYVÄSKYLÄ) Jyväskylässä sattui alkuviikosta vaaratilanne, kun paradoksikentän repeämä vapautti 12 sievertin annoksen moraalisäteilyä ympäristöön.
Harvinainen tapahtumaketju sai alkunsa, kun humoristisen verkkojulkaisun Lehden tähtitoimittaja August Elokuu (os. Nasaretilainen) päätti kirjoittaa oivaltavan ja satiirisen mutta silti kantaaottavan artikkelin ajankohtaisesta kestoaiheestaan. Elokuu sivalsi kuitenkin epähuomiossa sanan säilällään seitsemän metriä pitkän viillon aika-parodia-avaruuden kolmanteen kierteispoimuun. Tämä aiheutti ketjureaktion, joka lopulta synnytti parodiakenttään singulariteettipisteen, ns. ruskean reiän, joka imaisi sisäänsä kaiken henkisen materian lähialueeltaan. Singulariteettipisteessä normaalit metafysiikan lait lakkaavat toimimasta ja akselit vaihtavat merkitystään: parodiasta tulee aika, ajasta tila ja tilasta kerrosvoileipä. Kansankielellä ilmaistuna voidaan sanoa, että parodiakirjoittajasta tuleekin parodiaa itse itsestään.
Prosessissa vapautunut moraalisäteily ei ole ihmiselle vaarallista, mutta saattaa aiheuttaa huonovointisuutta ja ihottumaa. Elokuun alkuperäisestä kirjoituksesta säilyivät vain sanat ”hullu-uho”, ”minareettikielto”, ”persu”, ”vittu” ja ”öhö-öhö”, mutta asiantuntijat onnistuivat niidenkin avulla rekonstruoimaan artikkelin täydellisesti.

Lehden artikkelien taso kehittynyt huomattavasti
(LEHDEN TOIMITUS) Online-julkaisu Lehden artikkelit ovat viime päivinä saaneet runsaasti erittäin toivottua palautetta. Joukko Homma-foorumilta karanneita tosikkoja on kirjoitellut kauppakeskus Sellon ammuskelutapauksen käsittelyä Internetissä parodioivien artikkelien keskusteluosioihin negatiivista palautetta otsa rypyssä.
Aikaisemmin kommentit ovat parodioineet uutiskeskusteluja, joten lehden toimituksessa on korkattu sixpäkki vadelmasiideriä journalistisen tason kohoamisen kunniaksi.
”Oltaisiin korkattu samppakaljaputeli, mutta siihen ei ollut varaa”, sanoo maahanmuuttajakriitikoiden rasistijunttisiiven tölvimiseen erikoistunut toimittaja August Elokuu. ”Suuri juhlahan tämä on, koska satiirin kynnys on vuosien puurtamisen jälkeen viimeinkin ylitetty. Parodian tajuavat kaikki, mutta satiiri menee joiltakin yli hilseen, koska sen ymmärtämiseen vaaditaan älyä.”
Aihetta henkseleiden paukutteluun ei kuitenkaan ole, sillä Homma-foorumilaisien hilseen ylittymiseen ei paljoa vaadita. Seuraava tavoite on, etteivät ihan kaikki peruskoulun kertaakaan luokalle jäämättä läpäisseet lukijat tiedä kuinka artikkeleihin tulisi suhtautua.

Vanhanen haluaa käännyttää Suomen yliopistot takaisin Saksaan
(AALTOMALJAKKO) Suomen pääministeri Matti Vanhanen otti Perjantaisessa Aalto-yliopiston avajaispuheessaan rohkeasti kantaa yliopistoja ja muita ”mamumurhaajia” vastaan. Vanhasen mukaan Humboldtilaisten elintasopakolaisten ja muun rikollisen aineksen hyysääminen on tullut tiensä päähän.
”Yliopistojemme on kyettävä vastaamaan globaalien yritysten tarpeisiin – elleivät ne siihen pysty, siirtyy niiden tutkimustoiminta pois Suomesta,” Vanhanen julisti.
Lääkkeeksi Suomen kilpailukyvyn kohentamiseen Vanhanen ehdottaa yliopistojen lukukausimaksuja. ”On aika luopua allergiasta myydä suomalaista koulutusta maailmalle ja potkia mamuja ihan kunnolla,” Vanhanen totesi plankaten teräsvahvisteisia maiharinkärkiään. Tilaisuudessa kuultiin myös Vanhasen ja opetusministeri Henna Virkkusen duetto ”Haistakaa paska koko yliopistoyhteisö ja muut mamut”, jossa he toivoivat, että yliopistokoulutuksen myynti ETA-maiden ulkopuolisille opiskelijoille aloitetaan mahdollisimman pian, ja ettei kukaan enää muistelisi viimekeväisiä puheita lukukausimaksujen kokeiluluontoisuudesta.
Avajaiset haluttiin tuoda osaksi ympäröivää yhteiskuntaa ja niiden pääelementteinä olivat tuli, valo ja video, jotka symboloivat kirjarovioita, kontrolliyhteiskuntaa ja nettipornoa. Juhlat näkyivät Helsingin ydinkeskustan katukuvassa iltapäivällä, kun juhlavieraat siirtyivät kulkueena Finlandia-talolta Nykytaiteen museo Kiasmaan.
Kulkueesta aiheutui poikkeusjärjestelyjä Mannerheimintien liikenteeseen, sillä avajaisvieraiden paisuneet egot eivät mahtuneet Mannerheimintien kahdelle kävelytielle. Jalkaansa varova Vanhanen kannettiin kulkueen edellä kultatuolissa, josta hän heitteli pullanmuruja muiden yliopistojen nälkiintyneille apurahatutkijoille ja opiskelijoille. Aalto-yliopiston tiedottajan Tuuli ”Yrjön äiti ja veljen vaimo” Sotamaan mukaan kulkueen tarkoitus oli ”kävellä keskellä Manskua ihan vitun leveesti” ja lähettää kansalle positiivinen viesti siitä ”kuka vittu täällä oikein määrää, hä?”

Perussuomalaisien suuri mies on kuollut
(PUBI) Entinen bodari, näyttelijä, show-painija, nyrkkeilijä, kansanedustaja, haamukirjoittajan työnantaja ja nyttemmin sairaseläkettä nauttivana ja laittomia aseita harrastavana huumeveikkona tunnettu Tony Halme on löydetty varhain tänä aamuna kuolleena kotoaan.
Poliisi ei ole vielä ilmoittanut kuolinsyytä, mutta netissä tiedetään hänen ampuneen itseään päähän katsoessaan Batmanin paluuta Kissanaiseksi pukeutuneena. Tarkempaa tietoa odotellessa huhu kehittynee vielä siihen pisteeseen, että Markus Selin vääntää siitä paskan kotimaisen huumorileffan.
Halmetta jää kaipaamaan koko Suomen kansa, sillä hänen poliittisen näkönkantansa vetosivat niihin, jotka surevat vain omiaan ja hihkuvat onnesta kun sossuja ja viherstalinisteja kuolee. Hänen poliittiset vastustajansa surevat häntä ihmisenä ja antavat hänen typerät mielipiteensä anteeksi.

Deutsche Bahnilta vaaditaan jättikorvauksia myöhästymisten vuoksi
(AUSCHWITZ) Joukko keskitysleireillä toisen maailmansodan aikana vierailleita puolalaisia vaatii Saksan valtiolliselta rautatieyhtiöltä Deutsche Bahnilta korvauksia talven 1943 poikkeuksellisen kylmän sään aiheuttamista myöhästymisistä Saksan ja Puolan välisillä junareiteillä.
”Se oli aivan hirveää, jouduimme seisomaan lumituiskussa kylmällä laiturilla useita tunteja odottaen myöhässä tullutta vaihtoyhteyttä”, kertoo kansanliikkeen puhemies Stanislaw Goldstein. ”Tuo oli kamalin lomamme ikinä”, täydentää nimettömänä pysyttelevä kanssamatkustaja.
Rautatieyhtiön edustajan mielestä syytä korvauksiin ei ole. ”Tyypillisestä talvisäästä johtuvia pieniä myöhästymisiä, joihin matkustajan pitäisi osata varautua”, sanoo Deutsche Bahnin asiakaspalveluosaston apulaisjohtaja Jürgen Goebbels. Hänen mukaansa varsinkin talvilomasesongin aikaan myöhästymiset ovat tavallinen ilmiö junaliikenteessä.
Ellei korvauksiin suostuta, kansanliike uhkaa Deutsche Bahnia oikeustoimilla. Mahdollinen oikeuskäsittely ei kuitenkaan huoleta rautatieyhtiön edustajia. ”Lähdemme siitä tosiseikasta, että matka oli ilmainen”, toteaa neuvontalakimies Heinrich Weissmüller. ”Ilmaisesta on paha valittaa”, hän jatkaa.

Vuoden paras provo jo kirjoitettu?
(KOTISOHVA) Iltalehteen trollaushenkisiä kolumneja kirjoittava Kaarina Hazardin vähän joka suuntaan vittuileva provo on suututtanut joukon Tony Halmeen fanittajia, jotka ovat perustaneet Facebookiin jonkun turhan ryhmän ja kirjoitelleet blogeihinsa mitä mieleen juolahtaa, kuten aina kun heitä alkaa vituttaa kollektiivisesti. Myös ala-arvoisista kommenteista tunnetut keskustelufoorumit ovat täyttyneet heidän purkauksistaan.
Erityisen ärsyttäväksi Halmeen ihquttajat ovat kokeneet idoliinsa kohdistuvan nimittelyn, joka on samaa tyyliä kuin mitä Halme eläessään käytti niistä, jotka eivät katsoneet tarpeelliseksi miellyttää häntä. Niskavilloja on nostanut pystyyn myös sekaan sullottu epämääräinen ja tautisen kliseinen mediakritiikki, jota Halme-fanit eivät ole tajunneet, sekä maininta Halmeen viinan ja huumeiden käytöstä, joka heidän mielestään pitäisi unohtaa nyt ja ottaa esiin taas joskus myöhemmin, jolloin sen voi leimata pelkäksi demarimedian levittämäksi propagandaksi.
Hazardia fanittavat jurpot ovat lisänneet bensaa liekkeihin jankuttamalla sinnikkäästi, että kolumni on mediakriittinen. Parhaimmillaan heidän kommenttejaan on ollut keskusteluissa jopa enemmän kuin Halmetta fanittavien jurpojen vuodatuksia, vaikka niissä on vain harvoin jotain uutta sisältöä. Valmiiksi ärsytetty peelo vimmastuu vähemmästäkin.
Kaiken kaikkiaan kohusta on jäänyt kielenpäälle sellainen maku, että Hazardissa on ainesta vuoden trolliksi. Nähtäväksi kuitenkin jää, onnistuuko joku panemaan seuraavan viidenkymmenen viikon aikana paremmaksi. Jään innolla odottamaan seuraavan ehdokkaan ilmaantumista.

Valetoimittaja paljastui!!
Yleisradiossa on työskennellyt vuosikausia henkilö, joka on esiintynyt toimittajana, vaikkei hänellä ole tehtävään vaadittavaa pätevyyttä. Aikaisemmin henkilö onnistui pääsemään töihin myös Iltalehteen ja Imageen.
”Tarkistuksia alettiin tehdä viime syyskuussa, kun epäiltiin,että toimittaja kirjoittaa täyttä paskaa”, kertoo Yleisradion tiedottaja.
Valetoimittajalla saattaa olla jopa tuhansia lukijoita. JSN:oon ei kuitenkaan ole tullut yhteydenottoja.

Useita kotikasvattajia paljastunut huumepoliisin kotietsinnöissä
(SIEG HEIL) Puutarhaliike Viherpeukun asiakkaiden koteihin tehdyissä etsinnöissä on paljastunut useita viljelmiä, joiden arvo ruokakaupassa olisi ollut jopa kymmeniätuhansia euroja.
”Näyttää siltä, että maustehörhöjä on Suomessa paljon enemmän kuin tähän saakka on luultu”, kertoo poliisisarjoilla aivonsa pilannut rikoskomisario Tero Gestapo. ”Ihan tavallisilta vaikuttavien kansalaisien asunnoissa kasvaa suuria määriä chiliä, oreganoa ja ties mitä. Mausteiden hintatason huomioon ottaen on kyse suuren luokan liiketoiminnasta. Viiden kymmenen gramman pussi kuivattua maustetta maksaa laillisesti myytynä useita euroja. Voimme vain arvailla, mitä hintoja tuoreista mausteista pyydetään katukaupassa.”
Gestapo painottaa, että vaikka moni nuori aikuinen uskoo mausteiden viihdekäytön olevan harmitonta, siihen liittyy hirvittäviä riskejä.
”Kunnon mausteilla saa aikaiseksi todella hyvänmakuista sapuskaa”, Gestapo toteaa Likaiselta Harrylta matkittu mielipuolinen ilme kasvoillaan. Sen syöminen mädättää nopeasti moraalisen selkärangan ja vie ikävyyden pois elämästä. Kohta ei edes viikottainen ahdistuksessa rypeminen perjantaipullon parissa enää kiinnosta vaan sen sijaan keittiössä kokataan jos mitä herkkuja.”
Gestapo tunnustaa maistaneensa teini-iässä itsekin pizzaa, mutta painottaa sen olleen perisuomalaiseen tapaan maustettua.
”Ei siinä ollut päällä muuta kuin kuivahtanutta kinkkua, vähän tomaattipyreetä, muutama mauton herkkusieniviipale ja jotain juuston tapaista moskaa. Mausteita kieleni ei havainnut ollenkaan. Olin hölmöyteni takia vaarassa tulla addiktiksi, mutta onneksi pizza sattui olemaan aika saatanan ikävän makuista. Sen jälkeen en ole käyttänyt muita mausteita kuin suolaa ja turvalliseksi todettua maustepippuria. Andy Sipowicz voi olla ylpeä minusta”

Tulli alkaa skannaamaan erilaisen näköisiä henkilöitä lentokentällä
Finavia aikoo lahjoittaa jouten seisovan henkilöskannerinsa tullille, joka alkaa skannaamaan lentokoneista Suomeen tulevia epäilyttävän näköisiä henkilöitä. Finavia on jo hankkinut koneen itselleen, mutta sen käyttöönottoa viivästyttää nyt EU-parlamentin päätös siitä, pitäisikö koneen lisäksi lentokentillä terroristien löytämiseksi hyväksyä myös vesikidutus, pelotteluvideot ja epäillyn päälle pissaaminen.
Lentokentän turvapäällikön Jack Bauerin mukaan maasta lähtevistä epäilyttäviksi ja skannattavaksi joutuvat ihmiset valikoitaisiin erilaisuuden mukaan. ”Erilaisiksi” listautuisivat hermostuneen näköiset, ei-luterilaiset henkilöt. ”Tietenkin hyvin koulutetut terroristit osaavat pitää hermonsa, joten kaikkien hermostuneiden lisäksi varsinkin rauhalliset ihmiset skannataan munasilleen pyssy ohimolla.<b< Jack Bauer päättelee.
Tullilla maahan tulevista henkilöistä ”erilaiset” henkilöt olisi huomattavasti helpompi erotella. Tulli alkaakin karsia matkustajien joukosta munaskanneriin kaikki ulkomaalaiselta näyttävät henkilöt. ”Joo pojat kattelee noita passien värejä ja vaakunoita, ja heti kun ei kultaista leijonaa näy niin munasilleen vaan”, tullin edustaja Aimo Surakka kommentoi. ”Joo ne unohti laittaa tähän skanneriin PrintScreeniä tai printteriä, mut Ville toi sit kotoaan tuon Canonin järjestelmäkameran että saadaan mökille paskahuussin seinille jotain katteltavaa” kuittaa konetta käyttävä tullin nimettömänä esiintyvä virkamies Veikko Pajunen lisää.

Olli Rehn hyväksyttiin EU-permanentissa
(STRESSBOURG) Halauskomissaariksi ehdolla oleva Olli Rehn läpäisi EU-parlamentin Halaus- ja poskipusu-asiain valiokunnan kuulemisen viime viikon maanantaina. Kyselyä varten Rehn oli käynyt hankkimassa ilmavan kampauksen.
”Täälläpäin Eurooppaa on niin halpaa käydä kampaajalla niin hankin samalla vastaavan kampauksen pikku-Ollille”, kertoi Olli Rehn ennen valiokunnan kokousta.
Ja ilmeisesti yllättävä veto tehosi.
”Oi, se oli niin ihquuu! Minulle hän on ihan täydellistä Der Kommissar-ainesta”, kommentoi valiokunnan saksalainen jäsen Burkhard Big-Ballz heti kuulemisen jälkeen.
Valiokunnassa udeltiin muun muassa Rehnin suosikkiväriä ja mikä koirarotu on hänen mielestään söpöin. Valiokunnan puheenjohtaja Sharon Stinky-Bowels uteli myös minkä nimen Olli Rehn antaisi koiralle.
”Minä vastasin Molli, ja sen jälkeen Sharon olikin kuin sulaa vahaa”, kertoo helpottunut Olli Rehn.
Hyväksymisen yhteydessä Olli Rehn sai virallisen EU-leiman otsaan ja avaimen valiokunnan puheenjohtajan hotelihuoneeseen. Parlamenttirakennuksen naistenvessassa on jo omistettu Rehnille teksti vedenkestävällä tussilla: ”For a good time, call Olli and his permanent member.”
Uudesta komissiosta EU-parlamentissa äänestetään luultavasti helmikuun alussa. Ennen sitä Rehn aikoo hankkia sinisen samettisen kokovartalopuvun joka luultavasi parantaa hänen mahdollisuuksia ennestään.

Syy luusereiden heikkoon menestykseen ehkä löytynyt
(REAALITODELLISUUS) Turun kauppakorkeakoulussa hiljattain tohtoriksi väitellyt Sirpa Saastamoinen, esittää, että syy luuserien heikkoihin mahdollisuuksiin parantaa sosioekonomista asiaansa on se, ettei heitä ole mihinkään. He ovat yksinkertaisesti liian tyhmiä pitämään huolta omista asioistaan.
Saastamoinen on tutkinut aihetta jo vuosia ja hänen mukaansa on turha väittää, että syynä olisi kunnianhimon puute, kuten tähän asti on uskottu.
”Havaintojeni mukaan kukaan ei ole yhtä kunnianhimoinen kuin totaalinen epäonnistuja”, Saastamoinen toteaa. ”Hän on erittäin aktiivinen mitä paremmasta haaveilemiseen ja muiden vähättelemiseen tulee, ja hänen käsityksensä omasta pätevyydestään kertoo aivan muusta kuin vaatimattomuudesta. Ongelmana onkin se, ettei hänellä ole mitään edellytyksiä toteuttaa kunnianhimojaan. Korvien välissä ei ole muuta kuin kova hinku olla jotain erikoista ja loput on pelkkää tyhjää”
Esimerkkinä luusereiden kyvyttömyydestä Saastamoinen mainitsee parhaillaan käynnissä olevan kohun Kaarina Hazardin Tony Halmeen muistoksi kirjoittamasta kolumnista. Ääliöt mesoavat urakalla puolesta ja vastaan ja kaikki luulevat olevansa oikeassa, mutta tietämys on erittäin hataralla pohjalla.
”Se mitä menestyjä tässä tilanteessa tekee on mahdollisimman kaukana peelojen ajatuksista”, Saastamoinen kertoo. Talous on kääntymässä nousuun ja takana on talousromahdus. Nyt jos koskaan on mahdollisuus sijoittaa vakaalla pohjalla olevien yritysten rajusti aliarvostettuihin osakkeisiin, mutta nämä sankarit vain kinastelevat jostain helkkarin kolumnista ja solvaavat toisiaan minkä ehtivät. Innon hiivuttua he palaavat normaaliin kinasteluun ja solvaamiseen ja koko tilaisuus menee heiltä ohi.
Saastamoisen mielestä kyse ei ole siitä, etteivätkö luuserit haluaisi rahaa, sillä raha on heille erittäin tärkeä aihe ja varsinkin keinot saada sitä lisää askarruttavat heitä.
”Osa luusereista viihtyy yhteiskunnan elätteinä eikä saa säästöön centtiäkään, mutta joukossa on myös työssä käyviä ja hyväpalkkaisiakin taliaivoja ja jopa rikkaiden perheiden luuseripenskoja. Heillä olisi nyt tilaisuus tehdä tuottoisia sijoituksia, mutta sitä ei tule tapahtumaan. He ovat eteviä keksimään päättömiä mielipiteitä siitä kuinka valtion varat pitäisi käyttää, kuinka paljon palkkoja ja veroja pitäisi maksaa ja miten talouspolitiikkaa tulisi uudistaa, mutta loistavaa sijoitusmahdollisuutta he eivät tunnista vaikka se tulisi kadulla vastaan ja sanoisi ’päivää’.”
Jotkut sijoitusmahdollisuudet kuitenkin kiinnostavat luusereita. Pörssikuplien aikaan he ostavat innoissaan selkeästi yliarvostettuja osakkeita eikä pyramidihuijauksia olisi ilman heitä. Kiintoisien kohteiden tyypillisiksi yhteisiksi nimittäjiksi Saastamoinen mainitsee sen, että jotkut muut ovat saaneet siitä suuria voittoja, sekä sen, että niistä on liikkeellä suuria odotuksia ja tyhjiä puheita. Reaalitaloudesta puhuminen taas karkottaa luuserit, koska kohde ei vaikuta tarpeeksi fantastiselta ja siitä saatavilla oleva informaatio on suunnattu järkeä käyttäville sijoittajille.
”Melkein mikä tahansa älytön ihmerikastumiskeino vetää luusereita puoleensa kuin paska kärpäsiä, mutta tuottoisista vaurastumiskeinoista heitä ei kai saa kiinnostumaan muuten kuin aseella uhaten.”

Uusi ohjausjärjestelmä petti, Hornet tonttiin
(SALI) Marraskuussa käyttöönotettu, verorahoilla peruskorjattu Hornet kosahti tonttiin niin että rysähti. Ilmavoimien operaatiokeskuksen Kersantti Karoliina kommentoi tapahtunutta: ”Koneessa oli uuden tyyppinen ohjausjärjestelmä jota vielä testattiin. Vanhoissa kakspaikkasissa ku molemmat voi ohjata ni päätettiin kokeilla josko vetäis kirkkovene tyyppisesti airojen päät sinne ohjaamoon siipiä ohjaileen. Siinä voi silleen kätevästi sit huovata tai soutaa. Jätkät vaan ei tainnu ottaa roolijakoo maassa, vaikka niille siitä oli kyllä sanottu ainakin viikkopalaverissa, heti perjantaipullo arpajaisten jälkeen.”
Uuden tyyppinen ohjausjärjestelmä oli uniikki kappale ja operaatiokeskuksen mukaan: ”hirveän paljon sillä ei ole lennetty”. Seuraavaksi operaatiokeskuksen mukaan Hornet etsitään maastosta ja kunnostetaan. ”Joo eihän sitä sinnekkään voi jättää.” Pilottien kohtaloa tiedusteltaessa Kersantti Karoliina vastaa: ”Jätkät on kai kuurupiilosilla, mutta on ne Facebook-statuksensa kerenny jo päivittää. Sanovat et oli nähny kotio asti sieltä ylhäältä ja et huominen on varma vemppa-päivä.”
Vielä ei ole varmuutta aiotaanko kunnostettava kone parsia kasaan verorahoilla vai koitetaanko rahaa kerätä Facebook-ryhmien kautta. ”Näyttäs sitä rahaa heruvan sillaikin, niinku tonne haitiinkin. Kyl varmaan löytyy joku Isotätinsä perinyt mukamiljonääri joka tahtois nähä Hornetin taas lentävän” rahoitusryhmän johtaja Eversti Lentäjän Poika toteaa. Myös koneen ohjausjärjestelmän kohtalo on avoinna. ”Toi soutumalli oli hyvä niin kauan kun se ylhäällä pysy, mutta toi tonttiin tulo hiukan valaa epäuskoo. Me on kuultu et suitset vois toimia paremmin, vähä niinku joulupukilla on valjakoissaan elokuvissakin.” Kersantti Karoliina esittää. ”Ei ne porot lennä, ja pukki asuu Hervannassa!” sanoo vihainen kadunmies ”Jani-Petteri”.

Poliisi hyvin vaitonainen Vanhasen valokuvaharrastuksesta
Pääministeri Matti Vanhanen on ottanut ainakin yhden valokuvan, kertoo valtioneuvoston kanslia. Poliisi on hyvin vaitonainen jouluviikolla alkaneesta esitutkinnasta
Esitutkinta on vielä herkässä vaiheessa, kertoo talous- ja omaisuusrikosyksikön johtaja Irma Koskamäkihaluun Helsingin poliisista. Koskamäkihaluun ei halua täsmentää, onko pääministeriä kuultu rikostutkinnassa tai onko poliisin hallussa kopiota kuvasta tai onko koko kuvaa olemassakaan.
Kuvan ottaminen oli mahdollisesti tapahtunut kaksi vuotta sitten Vanhasen virkahuoneessa, kertoo valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Terve Vaan. Tapaus tuli kanslian tietoon kuitenkin vasta viime kuussa, ja turvahenkilöstö jätti tutkintapyynnön poliisille jouluviikolla.
Helsingin poliisin Irma Koskamäkihaaluunin mukaan tapausta tutkitaan viestintävälineiden törkeänä loukkauksena ja koska ”onhan se nyt pakko nähdä, jos Vanhanen on jotain fotoja ottanut”. Oikeudessa vakavin rangaistus siitä on neljäsataa vuotta vankeutta muinaisessa suossa, hirviöiden raadeltavana.
Koskamäkinhaluun ei vastaa, milloin teko tarkalleen tapahtui tai kauanko pääministeri oli yksin pääministerin virkahuoneessa tai tapahtuiko mitään.
”- Poliisi ei voi tässä vaiheessa vielä puhua tarkemmin näistä yksityiskohdista eikä epäillystä, tai mistään muustakaan. Ei vaan huvita.”
Vihje kuvan nähneestä
Selvitettävänä on nyt, onko pääministeri näyttänyt kuvaa muille.
”- Meillä ei ole siitä tai mistään muustakaan faktatietoa,” Koskamäkinhaluun sanoo.
Vanhasen työpaikalla valtioneuvoston kansliassa vahvin epäily kuvan nähneestä on ”yks mun kaverin kaveri joka kuulemma kävi täällä vuonna 2007”, kertoo turvallisuusjohtaja Vaan. Kansliaan tuli viime kuussa vihje, että mahdollisesti valokuvaa olisi yritetty näyttää.
Tapauksen tietoon tulemisen jälkeen on päätetty, että pääministerin tietokone vaatii korjaamista. Siinä sivussa sitten saatetaan vähän penkoa paikkoja, ja yrittää vahingossa löytää Vanhasen ottama valokuva, mutta ihan vahingossa vaan silleen sivusilmällä huomataan ehkä jossain se kuva, kun sitä tietokonetta korjataan.

LEHTI VUONNA 1940: SAKSAN RAUHANTURVAAMINEN EDISTYY EUROOPASSA
Saksan Euroopan laajuinen rauhanturvaamisoperaatio on edistynyt nopeasti. Toistaiseksi rauha on turvattu Ranskaan, Hollantiin, Luxemburgiin, Puolaan, Itävaltaan, Norjaan ja Tanskaan. Myös Suomi on ilmaissut halukkuutensa osallistua Akselivaltojen rauhanturvaamiseen. Suomen vastuualueeksi on alustavasti suunniteltu Laatokan itäpuolta. Suomalaisia rauhanturvaajia onkin jo lähetetty oppiin Saksaan, jossa haastavan rauhanturvaamisen tietotaitoa on ehtinyt kertyä enemmän. Saksa on luvannut myös antaa suuren määrän kalustoa ja tarvikkeita, jotta Suomen viime talvena keskenjäänyt rauhanturvaaminen saataisin päätökseen. Villeimpien huhujen mukaan Saksan rauhanturvaaminen tulee jatkumaan Venäjälle aina Moskovaan saakka.

Valtaosa työnantajista toivottaa Eläkeläiset tervetulleiksi töihin
Kuntien eläkevakuutus Kevan selvityksen mukaan kuntien työnantajista 70 prosenttia olisi halukas ottamaan töihin suositun Eläkeläiset-humppayhtyeen jäseniä.
– He ovat kokeneita, osaavia, heidät tunnetaan työyhteisössä eikä heidän tarvitse hakeutua sinne töihin ikään kuin ulkopuolelta, sanoo Kevan tutkimus- ja kehittämisjohtaja Topi Armadillo.
Palkkaushalut eivät kuitenkaan vastaa nykyistä todellisuutta. Yksikään Eläkeläisten jäsenistä ei ole tällä hetkellä työelämässä. Irtisanomisiin joutuneet yritykset syytävät väkeä ulos vanhemmasta päästä, jolloin Eläkeläisten jäsenet ovat olleet tulilinjalla.
Työvoimapula on kuitenkin ovella. Silloin Eläkeläiset voivat nousta uuteen arvoon.
– Taloustilanne on kuntapuolellakin erittäin tiukka tällä hetkellä ja myös tulevaisuudessa. Uskoisin, että kun samaan aikaan on oikeasti pulaa osaavista työntekijöistä niin silloin Eläkeläiset-yhtyeen jäsenet ovat hyvin vahvoilla, Armadillo sanoo.
Asian toinen puoli on, että 30 prosenttia kuntatyönantajista ei tunne kiinnostusta Eläkeläisten jäsenten palkkaamiseen.
– Kyse voi olla jonkinlaisista ennakkoluuloista, ei ole ajateltu tällaista vaihtoehtoa tai sitten yksinkertaisesti humppaorkesterille sopivia töitä ei ole kuntatasolla tarjolla, Armadillo arvelee.
Kielteisimmin kuntatyönantajat suhtautuvat Amadeuksen, Osmo Ikosen ja Maria Lundin palkkaamiseen.

Pääministeri oikeuslaitoksen erityisessä suojeluksessa
(Rupinen korsu) Suomalaisten hämmennystilaa kohennettiin jälleen Korkeimman oikeuden taholta. K.O. syyttää syytettyä pääministeristä kertovan kirjan kirjoittamisesta. Kirjan väitetään todistavan, että Suomen nykyinen pääministeri olisi todella olemassa oleva henkilö.
Soppaa saensi julkisuuteen lähes päätynyt valokuva, jonka väitetään esittävän Suomen pääministeriä. Hänestä ei tunnetusti ole olemassa ainuttakaan oikeaksi todistettua kuvaa. Kohukuvaa tarjottiin mm. 7Päivää lehdelle, joka kuitenkin jätti sen ostamatta ja julkaisematta korkeaan moraaliseen tasoonsa vedoten. ”Toisinaan pääministeri kulkee kaupungin kaduilla kuin kuka tahansa meistä”, todetaan siviilipuolustusministeriön tiedotteessa, joka on toistaiseksi ainoa virallisen tahon kannanotto pääministerin olemassaolosta. Tieto on aiheuttanut ahdistusta laajoissa kansalaispiireissä sekä kirjailija Jari Tervossa, joka on uskonut Suomen pääministerin olevan hänen itsensä keksimä fiktiivinen hahmo.

Pohjoisen media: Viherstalinistit taas Vanhasen kimpussa
(POHJOINEN) Takahikiällä asuva peräkammaripoika Johannes Maataloustukiainen (38) on suivaantunut pääministeri Matti Vanhaseen (Kesk.) kohdistuvasta talousrikosepäilystä.
Poliisin mukaan on syytä epäillä Vanhasen antaneen itselleen Raha-automaattiyhdistyksen varoista vaalirahoitusta, joka on pesty kierrättämällä Nuorisosäätiön kautta. Maataloustukianen kuitenkin kumoaa väitteen sanomalla, että Keskustapuolue on isänmaan selkäranka eikä sen puheenjohtajaa sovi epäillä rikoksesta.
”Etelän median maanpetturisossuhomojen valeita koko juttu”, Maataloustukiainen toteaa tuijottaen sen näköisenä, ettei aio väitellä asiasta, mutta että hänellä saattaa olla puukko piilossa vastaväitteitä varten. ”Ne ja femakkostallarilesbot hautovat vallankaappausta päästäkseen verottamaan kunniallisien työtä tekevien kansalaisien viimeisetkin rahat.”
Maataloustukiainen kertoo perehtyneensä polittiikaan netin kautta. Hän asuu vanhempiensa luona perintöä odottaen ja nauttii ylöspidon lisäksi myös liikalihavuuden, huonon fyysisen kunnon, netiaddiktion ja ne aiheuttaneiden mielenterveysongelmien takia työkyvyttömyyseläkettä, joten itsensä kehittämiseen jää paljon aikaa.
”Aika harvoin tässä mitään tekemään joutuu”, Maataloustukiainen kertoo. ”Maatilamme keskittyy viljan ylituotantoon, joten sadonkorjuun ja kylvön välinen aika on melkein pelkkää luppoaikaa. Navetassa on vähän karjaa ja silloin tällöin kaadetaan metsää hehtaari tai pari, mutta pappa ja mamma ovat vielä voimissaan ja tekevät oman osansa töistä. Meikäläinen yleensä panee vain kahvin tipumaan ennen kuin he palaavat tupaan.”
Runsaalla vapaa-ajallaan Maataloustukiainen toimii omien sanojensa mukaan suomalaisuuden esitaistelijana. Foorumit ja uutiskeskustelut saavat huimasti lisää tasoa hänen kertoessaan tosi asioita monilla eri nimimerkeillä ja kertoessan muille värikkäin kielikuvin millaisia hänelle vastaan väittävät keskustelijat ovat.
”Joskus on tullut leikkisästi sanottua, että meikäläinen vastaa yksin suuren kaupungin keskustalaista äänestäjäkuntaa. Ne velttoperseet sillä kaupungeissa luulevat, että totuus tulee julki itsestään, mutta täällä maalla tiedetään, ettei mitään saa ilmaiseksi.”
Maataloustukiainen kertoo rehvakkaasi kohonneensa tärkeäksi mielipidevaikuttajaksi suurella vaivalla. Hän kertoo käyneensä kyllä peruskoulun ja kerran Tampereella vuoristoradassakin, mutta silti hän kokee lähtökohtansa äärimmäisen vaatimattomiksi. Hänellä on tällä hetkellä vain yhden megan nettiyhteys ja sekin oli suuri parannus edelliseen nopeuteen. Etelän ”pullamössösivarien” satamegaisiin yhteyksiin ylpeä b-mies suhtautuu palavalla kateudella.
”Jos tässä vielä joskus pääsisi lataamaan Pirate Baysta tarpeeksi elokuvia ja pornoa niin sitten voisi olla olosuhteisiin pikkuisen tyytyväinenkin, mutta eipä vain ole kukaan käynyt valokaapeleita asentamassa, vaikka olen tehnyt asiasta adressin adressit.comiin ja allekirjoittanut sen yli kolmellatuhannella nimellä.”
Maatalostukiainen puhisee ja puistelee päätään korostaakseen kokemansa vääryyden suuruutta.
”Nyt on ollut työn alla nätin ja hyväluontoisen thaikkumorsiamen hankkiminen ja siihenkin on käsittämättömän vaikea löytää rahoitusta. EU-tukia siihen kuulemma ei saa, ja sen EU saa vielä katkerasti maksaa”, Maataloustukiainen vannoo heristäen nyrkkiä tietokoneen näytölle.

Räjäytystöitä Mannerheimintiellä
Louhintaliike Al-Qaida Oy Ab suorittaa tänään räjäytystöitä Helsingin Arkadianmäellä osoitteessa Mannerheimintie 30. Räjäytykset alkavat kello 16 ja jatkuvat ”niin kauan kuin on tarpeen”.
Räjäytysten ajaksi liikenne Mannerheimintiellä pysäytetään. Kunkin räjäytyksen vaatima liikennekatko kestää noin viisi minuuttia. Räjäytystyöt liittyvät Suomen läsnäoloon Afganistanissa sekä Kuunkuiskaajien voittoon Suomen euroviisukarsinnassa.
Lehden haastatteleman nimettömänä pysyttelevän asiamies Einari Prekaraattorin mukaan tässä uutisessa on kyse kuitenkin vain surkeasta ja äärimmäisen mauttomasta parodiasta, eikä ”hemmetti soikoon mistään aidosta pommiuhkauksesta”.
Lehden saamien tietojen mukaan tämän artikkelin kirjoittanut kansalaisjournalisti Vintero Apunen on kuitenkin jo pidätetty ja muilutettu kuulusteltavaksi Guantanamon sotilastukikohtaan.

Junger myöntää Yle-manipuloinnin
Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner myöntää, että Yle manipuloi viisuäänestystä.
– Nämä euroviisuthan ovat tällainen viihteellinen formaatti, mutta hei vittu joku raja. Saatana Eläkeläiset! Juu saatana ei. Onneksi Marco Bjuström sattui olemaan mestoilla, ja hän lupautui pientä palkkiota vastaan tulemaan suoraan lähetykseen dissaamaan Elkkareita, Junger myöntää pikkuhiprakassa Isolla Pajalla.

Murrayn ennustus: talvelle ei näy loppua
(KADONNUT KAUPUNKI) Pennsylvanialaisen pikkukaupungin kuuluisin asukas Bill Murray aiheutti tiistaina tuhansille ihmisille pettymyksen, kun se ennusti uransa talven jatkuvan.
Murray näki olevansa vain varjo entisestään, ja kansanperinteen mukaan tämä tarkoittaa talven jatkuvan vielä pitkään.
Noin 17 000 ihmistä oli kokoontunut seuraamaan vuosittaista spektaakkelia. Tämä on noin 17 000 ihmistä enemmän kuin monissa Bill Murrayn viimeaikaisissa elokuvissa.
Murray herätettiin talviuniltaan ja houkuteltiin ulos pesästään samalla kun väkijoukko seurasi silmä tarkkana sen varjoa. Murrayn elokuvauran nousua toivovien onkin syytä toivoa, että Ghostbusters III ei olisi täydellinen floppi.
Bill ennusti nyt talven jatkuvan jo neljättä vuotta peräkkäin Karvinen 2 -animaation jälkeen.
Murray-seremonia tuli tunnetuksi vuonna 1993 Bill Murrayn tähdittämässä omaelämänkerrassa Päiväni Bill Murraynä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *