Kategoriat
Politiikka Talous

Työnantajat ehdottavat palkankorotuksista ja niiden sopimisesta luopumista kilpailukyvyn ja työrauhan turvaamiseksi

(OK CORRAL) Suomen suurimmat työnantajaliitot väläyttävät poikkeuksellisia keinoja Suomen kilpailukyvyn, työllisyyden ja oman tulotasonsa säilyttämiseksi heikkenevien talousnäkymien aikana. Liittojen mukaan nykyinen toimintatapa työmarkkinoilla on liian jäykkä, ja sen takia maamme on vaarassa olla Kreikan/Venezuelan/Italian/Japanin/Kaamasen (yliviivaa tarpeeton) tiellä.

”Asiantuntijamme ovat havainneet, että pahimmillaan työtaisteluiksi yltyvien työmarkkinaerimielisyyksien takana ovat usein kiistat eri alojen palkankorotuksista. Tällöin kätevä tapa ratkaista ongelma on yksinkertaisesti luopua sekä palkankorotuksista että niistä neuvottelemisesta, jolloin riitojakaan ei voi syntyä! Samalla yritysten kilpailukyky ja meikäläisen ynnä kaverien bonarit saavat tuntuvan piristysruiskeen”, perustelee Tukien varassa menestyvien yritysten liiton puheenjohtaja Aimo Pätäkkä.

Pätäkkä korostaa, että nykyjärjestelmän vuoksi on valitettavasti ajauduttu jo vuosikymmeniä sitten Suomen kilpailukyvyn kannalta vahingolliseen myötäsykliseen malliin, jossa työntekijöille annetaan palkankorotuksia nousukauden, laskukauden, talouden ylikuumenemisen, talouden jäähtymisen, kuplan, taantuman, laman sekä vakaiden näkymien oloissa. Tähän hänellä ei hänen mukaansa olisi varaa.

”Esimerkiksi koronatuilla sen sijaan saatiin paljon hyvää aikaan, kun Suomen kivijalkana toimivien heikon kannattavuuden ja uudistumiskyvyn yritysten mahdollisuudet pysyä tulppana markkinoilla onnistuttiin turvaamaan. Nyt emme saa tuhota tätä saavutusta. On kysyttävä kuten itse Kekkonen: Onko maallamme malttia antaa minun vaurastua?”

Lehti kysyi kommenttia Pätäkän ehdotukseen myös työntekijäliitoista, mutta he esittivät toivomuksen, ettemme enää soittelisi öisin kännissä ja laulaisi puhelinvastaajaan Janne Tulkkia.

Yksi vastaus aiheeseen “Työnantajat ehdottavat palkankorotuksista ja niiden sopimisesta luopumista kilpailukyvyn ja työrauhan turvaamiseksi”

Neuvotteleminen liittojen kesken on ajan haaskausta. Uusi tapa on kidnapata firman tj. ja kiristäää omistajalta tarpeeksi rahaa jotta viitsisi tulla töihin. Tämä ranskalaisten kehittämä metodi on osoittautunut toimivaksi malliksi. Poliisin kutsuminen paikalle vain kiristää tilannetta ja saattaa johtaa turhanaikaiseen väkivaltaan, joten työnantaja on yleensä taipunut. Jos ei, niin sitten otetaan kovemmat otteet käyttöön eli siirrytään neuvotteluihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Valkoinen mies venäytti selkänsä kantaessaan valkoisen miehen taakkaa

(SORTAVALA) Suomalaisten valkoisten miesten tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat lisääntyneet huolestuttavasti viime vuosina, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vielä laatimattomista ja...

Close