Kategoriat
Kotimaa Kulttuuri

Tuntematon Sotilas – uusintaottelu tulossa ensi-iltaan 2017!

world war IIICreative Commons License Paul Loubet
(KANNAS) Kaikkien suomalaisten rakastama Tuntematon Sotilas -elokuvasarja saa odotetun toisen jatko-osansa vuonna 2017. Työnimeä ”Tuntematon Sotilas – uusintaottelu” kantavan filmin rahoitus varmistui vastikään. Muina vaihtoehtoina olivat tiettävästi olleet ”Tuntematon Sotilas – tehtävä Moskovassa” ja ”Tuntematon Sotilas – Freddyn kosto”.
Uudesta elokuvasta tiedetään toistaiseksi varsin vähän, mutta kulisseista on tihkunut jo huhuja roolituksista. Lehden saamien tietojen mukaan elokuvassa Vesa-Matti Loiri esittää Raatteen tietä, motitetun venäläispataljoonan roolissa nähdään työmarkkinajärjestöjen yhteiskuntasopimusneuvotteludelegaatio ja Vanhalana velmuilee Johannes Virolaista imitoiva Jukka Puotila. Riku Nieminen on Munamies.
Filmi on tarina nuorten aikuisten tunne-elämästä, ystävyydestä, rakkaudesta, pettämisestä ja panemisesta. Miten päähenkilöiden käy, kun mikään ei tunnu enää miltään?
”Lähteideni perusteella Talvisodan henkeä esittää Sakari Kuosmanen, menneen Talvisodan henkeä Jasper Pääkkönen ja tulevan Talvisodan henkeä Olli Immonen, kertoo Lehden elokuvatoimittaja Herkko-mäyrä.
Elokuvanystävien helpotukseksi uudessa Tuntemattomassa kuullaan edelleen Suvivirsi.

20 vastausta aiheeseen “Tuntematon Sotilas – uusintaottelu tulossa ensi-iltaan 2017!”

Trailerissa jo näytettiin elokuvan tärkein kohta – kun vanja vyöryy vastustamattomalla voimalla linjojen läpi, kuuluu reserviläispioneerin hätääntynyt huuto ”Miinoja, perkele!”.

Trailerissa jo näytettiin elokuvan tärkein kohta – kun vanja vyöryy vastustamattomalla voimalla linjojen läpi, kuuluu reserviläispioneerin hätääntynyt huuto ”Miinoja, perkele!”.

Jokohan tässä jatko-osassa Suomi vihdoin voittaa Jatkosodan? Odotan tältä elokuvalta myös edellisiä osia parempaa historiallista tarkkuutta, jossa suomalainen supersotilas vihdoin esitetään oikein esivallalle ehdottoman kuuliaisena ja tervehenkisen kansallismielisyyden täyttämänä täydellisenä tappokoneena.

Tästä Louhimiehen isänmaallishenkisestä sankaritarusta (bisnesmiesrahoittajien toivomuksesta) karsitaan tietenkin pois Vanhalan ja Honkajoen roolit, he kun piruilevat koko ajan sotahullujen upseereiden ja tökerön sotapropagandan kustannuksella. ”Tsuhnat marssii,khihihii…” Korostetaan Rokan kaltaisia taruolentoja ja sankaritekoja, sellaisia ei ole ollut olemassakaan muualla kuin supermieselokuvissa tai sarjakuvissa. Ampuvatko suomalaiset upseerit omia miehiään tässä Louhimiehen sankaritarueepoksessa? Miten Kannaksen kaaosmainen läpijuoksu saadaan näyttämään ”hallitulta perääntymiseltä”. Enoni oli kolme vuotta Syvärillä etulinjassa, joten myötätuntoni on veteraanien puolella, hehän olivat kaikki tavallaan sodan uhreja vaikka palasivatkin ohiammuttuina. Tavallisista venäläisistä sotilaista Tuntemattoman sotilaat sanoivat, että ne ovat samassa kusessa kuin hekin, mutta niiden sotaherrat ovat vain paljon pirullisempia kuin omat ovat.

Honkajoelta on tainnut jäädä Tuntematon lukematta. Siellä ei nimittäin ole missään tuollaista ajatusta jonka viimeiseen lauseeseesi kirjoitit.

No sitten se oli Sotaromaanissa. Tai olet itse sokea huomaamaan tällaiset kohdat, kun mieleesi jää vain sankarien uroteot ja ns. ”reipas sotilashuumori” . Minä luen siis Tuntematonta Sotilasta kuin piru raamattua… Otapa itse lukeaksesi Sotaromaani eli sensuroimaton Tuntematon Sotilas, niin palataan asiaan.

Mitä vittua siinä sekoilet. Kun esität lainauksia, ota edes ensin selvää mitä teosta -jos mitään- olet lainaamassa.
Lainaaminen voi antaa lukeneen ja vaikutelman, jos tajuaa mitä on lainaamassa. Sinä bluffaat, ja jäit siitä kiinni. Fiksuinta on ottaa opiksesi ja lopettaa nillittäminen.
Jokaiselle Tuntemattoman ja Sotaromaanin lukeneelle on selvää että Linnan teokset ovat sodanvastaisia, on aika naiivia tunkea keskustelukumppanisi päähän vastakkaisia käsityksiä.
Tiedemiestä et ole nähnytkään, sen verran heikolla tietopohjalla julistuksesi on.

Jokohan tässä jatko-osassa Suomi vihdoin voittaa Jatkosodan? Odotan tältä elokuvalta myös edellisiä osia parempaa historiallista tarkkuutta, jossa suomalainen supersotilas vihdoin esitetään oikein esivallalle ehdottoman kuuliaisena ja tervehenkisen kansallismielisyyden täyttämänä täydellisenä tappokoneena.

Tästä Louhimiehen isänmaallishenkisestä sankaritarusta (bisnesmiesrahoittajien toivomuksesta) karsitaan tietenkin pois Vanhalan ja Honkajoen roolit, he kun piruilevat koko ajan sotahullujen upseereiden ja tökerön sotapropagandan kustannuksella. ”Tsuhnat marssii,khihihii…” Korostetaan Rokan kaltaisia taruolentoja ja sankaritekoja, sellaisia ei ole ollut olemassakaan muualla kuin supermieselokuvissa tai sarjakuvissa. Ampuvatko suomalaiset upseerit omia miehiään tässä Louhimiehen sankaritarueepoksessa? Miten Kannaksen kaaosmainen läpijuoksu saadaan näyttämään ”hallitulta perääntymiseltä”. Enoni oli kolme vuotta Syvärillä etulinjassa, joten myötätuntoni on veteraanien puolella, hehän olivat kaikki tavallaan sodan uhreja vaikka palasivatkin ohiammuttuina. Tavallisista venäläisistä sotilaista Tuntemattoman sotilaat sanoivat, että ne ovat samassa kusessa kuin hekin, mutta niiden sotaherrat ovat vain paljon pirullisempia kuin omat ovat.

Honkajoelta on tainnut jäädä Tuntematon lukematta. Siellä ei nimittäin ole missään tuollaista ajatusta jonka viimeiseen lauseeseesi kirjoitit.

No sitten se oli Sotaromaanissa. Tai olet itse sokea huomaamaan tällaiset kohdat, kun mieleesi jää vain sankarien uroteot ja ns. ”reipas sotilashuumori” . Minä luen siis Tuntematonta Sotilasta kuin piru raamattua… Otapa itse lukeaksesi Sotaromaani eli sensuroimaton Tuntematon Sotilas, niin palataan asiaan.

Mitä vittua siinä sekoilet. Kun esität lainauksia, ota edes ensin selvää mitä teosta -jos mitään- olet lainaamassa.
Lainaaminen voi antaa lukeneen ja vaikutelman, jos tajuaa mitä on lainaamassa. Sinä bluffaat, ja jäit siitä kiinni. Fiksuinta on ottaa opiksesi ja lopettaa nillittäminen.
Jokaiselle Tuntemattoman ja Sotaromaanin lukeneelle on selvää että Linnan teokset ovat sodanvastaisia, on aika naiivia tunkea keskustelukumppanisi päähän vastakkaisia käsityksiä.
Tiedemiestä et ole nähnytkään, sen verran heikolla tietopohjalla julistuksesi on.

Oliks tää nyt se jatko-osa jossa irokeesipäinen musta ryssä hakkaa neljätoista erää sankaria turpaan ihan tuntemattoman näköiseksi, mutta viimeisessä erässä tämä kääntää kylmäverisellä liikkeellä matsin itselleen?

Oliks tää nyt se jatko-osa jossa irokeesipäinen musta ryssä hakkaa neljätoista erää sankaria turpaan ihan tuntemattoman näköiseksi, mutta viimeisessä erässä tämä kääntää kylmäverisellä liikkeellä matsin itselleen?

Sotilaskunniani estää minua jatkamasta keskustelua tällä tasolla. Ei piä leikistä suuttua… Kun minä sanon jotain niin vastuu on kuulijalla, tai lukijalla.
Kun luutnantti kysyi Sveijkin hölmöiltyä taas kerran, oletteko te idiootti ? Sveijk vastasi kasvot laupiaan hyväntahtoisina: ”Herra luutnantti, ilmoitan nöyrimmästi, että minä olen idiootti. ”
Kyllä, ilmoitan nöyrimmästi että kyllä mie aika sälli olenkin.

Sotilaskunniani estää minua jatkamasta keskustelua tällä tasolla. Ei piä leikistä suuttua… Kun minä sanon jotain niin vastuu on kuulijalla, tai lukijalla.
Kun luutnantti kysyi Sveijkin hölmöiltyä taas kerran, oletteko te idiootti ? Sveijk vastasi kasvot laupiaan hyväntahtoisina: ”Herra luutnantti, ilmoitan nöyrimmästi, että minä olen idiootti. ”
Kyllä, ilmoitan nöyrimmästi että kyllä mie aika sälli olenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Jeesuksen viime hetken vinkit sunnuntaiksi Flow-festareille

Thomas Quine (HELSINKI) Jo kaksi päivää ankaraa festarointia takana, ja yksi kattaus vielä edessä. Mutta mitä valita tämänvuotisen Flow'n laajasta...

Close