Kategoriat
Kotimaa

Kohuväite: Kahta kiekkoleijonaa epäiltiin alkoholin käytöstä

(ADT) Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen oli viime mm-kisojen alla saanut tietää kahden pelaajan käyttäneen alkoholia, kertoo Urheilulehti. Jalonen oli kuitenkin päästänyt pelaajat mukaan maajoukkueeseen. Jalonen ei myöskään tiedottanut asiasta eteenpäin jääkiekkoliitolle. Suomen antidopingtoimikunnan puheenjohtaja Pekka Ilmivalta ihmettelee Jalosen toimintaa.
”Alkoholi tiedetään yhdeksi suurimmista kansanterveyden haitoista. Se aiheuttaa vakavia vaurioita muun muassa maksalle ja haimalle, sekä voi johtaa keskushermoston sairauksiin, lukemattomista ei-toivotuista sosiaalisista vaikutuksista puhumattakaan. On todella outoa, ettei alkoholinkäyttöön joukkueessa puututtu,” Ilmivalta muistuttaa. Varsinainen dopingaine alkoholi ei kuitenkaan ole.
Jalonen itse perustelee toimintaansa sillä, että koko muukin joukkue, kuten myös valmennusjohto, kaikki muut joukkueet valmennusjohtoineen sekä kansainvälisellä että seuratasolla, lajin yleisö, kuten myös kansallisten ja kansainvälisten liittojen toimitsijat ovat suurimman osan ajasta kännissä.
Erityisen ikäviksi nyt esitetyt syytökset alkoholin käytöstä tekee se, että jääkiekkomaajoukkueen pelaajia, kuten myös monia suomalaisia seuratason pelaajia on toistuvasti epäilty nuuskan käytöstä. Nuuskan maahantuonti on Suomessa laitonta ja myös sillä on monia negatiivisia terveysvaikutuksia.

6 vastausta aiheeseen “Kohuväite: Kahta kiekkoleijonaa epäiltiin alkoholin käytöstä”

Pelaajathan juovat alkoholia koko pelin ajan vaihtopenkillä käydessään. Tosin osa syljetään joskus pois, jos apuvalmentajan sekoittamassa drinksussa on pelaajan mielestä liikaa lantrinkia.
Juopottelua ei voi olla huomaamatta, sillä osa pelaajista selvästi juo rähinäviinaa.
Kaikista pahin tenuttaja on ihan poikkeuksetta maalivahti, joka ottaa pullon mukaansa myös jäälle!
Siellä sitä sitten otetaan huikkaa joka välissä, kun ei ole tilanne päällä, ja luullaan ettei kukaan muka huomaa.
Minäkin haluan maalivahdiksi.

Minkä takia toimittaja ei käsitellyt rikkinäisten kengänpohjien aiheuttamia terveysvaikutuksia tässä jutussa? Tiettävästihän keväällä 2011 jääkiekkomaajoukkueessa toiminut Sipa (Pasi Nurmisen nimi muutettu) jäi kiinni epäkunnossa olevan jalkineen käytöstä julkisessa tilassa. Eikö tätä faktaa olisi voinut liittää vaikka (jutusta puuttuvaan) aikajanaan?

Toinen kohu-uutinen: Kahta progemuusikkoa epäillään jääkiekon pelaamisesta.

Sisäministeriön alkoholiosastolla väitteitä Suomen Leijonien alkoholikokeiluista pidetään hyvin erikoisina. ”Jääkiekko on ollut ja tulee olemaan sekä pelaajien että katsojien osalta raittiusaatteen vankin linnake maassamme. Viimevuotiseen raittiuskilpakirjoitukseemme saapui erityisen paljon vastauksia paitsi perhostenkeräilijöiltä ja Itä-Karjalaan polkupyöräileviltä kansakoulupojilta myös jääkiekkoilijoilta ja heidän kannattajiltaan. Niiden mukaan absolutismi ulottuu heidän suvuissaan aina 1400-luvulle saakka, jolloin joku suvun kantaisistä vahingossa nielaisi hänelle tarjotun ehtoollisviinin Ruotsi-ottelua edeltävässä lämmittelytreenissä”, kertoo sisäministeriön alkoholiasioista vastaava ylitarkastaja Ulle Kinkkelaade-Koff.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Datajournalismi paljastaa: HS:n aikajanat aikajärjestyksessä aikajanalla

(JÄGERMONKEY) Helsingin Sanomat perusti keväällä 2012 aikajanajournalismityöryhmän, joka on keskittynyt julkaisemaan aikajanoja maksuttoman TimelineJS-välineen avulla. Lehti on nyt koonnut HS:n...

Close