Kategoriat
Kotimaa

Ay-liike ja oppositio vaativat lisää rahaa ulkomaisille yrityksille

The wreck of the Cherry Venture Brian Yap (葉)
(TURKU) Metalliliitto ja ammattiliitto Pro vaativat hallitukselta pikaisia varainsiirtoja ulkomaisille yrityksille. Myös oppositiopuolue Perussuomalaiset vaatii hallitusta selvittämään mahdollisuuksia siirtää valtion varoja etenkin jättitappioita tekeville korealaisyrityksille.
Pron puheenjohtaja Antti Rinne toteaa olevansa tyrmistynyt etenkin siitä, että hallitus ei vast´ikään ohittanut koko virkamieskunnan yksimielistä näkemystä siitä, että 50 miljoonan euron lisälaina korealaiselle STX:lle olisi ollut laiton.
”STX:lle on aiempien laivatilausten yhteydessä annettu miljarditakuut, joten on tyhmää olla laittamatta firmaan kaiken aikaa lisää rahaa”, hän muistuttaa.
Oppositio blaa blaa
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää hallituksen toimintaa käsittämättömänä. Puolue tekee asiasta välikysymyksen.
”Haluamme selvittää, eikö vielä löytyisi jotain keinoa, jolla voisimme sijoittaa kymmeniä miljoonia euroja lisää veronmaksajien rahoja käytännössä konkurssissa olevaan korealaisfirmaan. Tätä selvittämään on kutsuttava ay-liike, on kutsuttava hallitus, tarvittaessa on kutsuttava koolle myös eduskunta.”
Soinin mukaan ei ole mitään outoa siinä, että kun aikaisemmin hänen puolueensa on rajusti kritisoinut rahan lainaamista ulkomaille, vaikka perusteena käytettäisiinkin sitä, että yritetään turvata suomalaisten hyvinvointi, nyt se olisikin ainoa oikea tapa toimia.
”Ei ole mitään outoa”, hän muistuttaa.
Sekä oppositio että ay-liike korostavat, että Suomen tulee jatkossakin aina pyydettäessä laittaa rahaa palamaan varmistaakseen sen, että amerikkalainen yritys saa ostaa täysin alihintaan korealaiselta yritykseltä isoja laivoja, joilla kuljettaa veroparatiisivaltion lipun alla lihavia turisteja lomailemassa maailman köyhimmissä valtioissa.

6 vastausta aiheeseen “Ay-liike ja oppositio vaativat lisää rahaa ulkomaisille yrityksille”

Oleellisin asia kuitenkin unohtui. Varustamon johtajahan on todennut että kaksi aikaisempaa laivaa tuovat rahaa kuin roskaa, joten Suomen valtion kannattaisi perustaa oma varustamo ja rakennuttaa iso purtilo joka rekisteröitäisiin samaan halpispaikkaan jonne muutkin tuollaiset on rekisteröity. Kun laiva ei koskaan liikennöisi suomalaiseen satamaan, ei Merimiesunionilla olisi mitään sanottavaa miehistön palkkatasoon.
Jos STX:lle ei heti lainata rahaa, firma voi joutua piankin konkurssiin ja uudelleenjärjestelyssä kuitenkin Suomessa sijaitseva telakka lopetetaan ja toiminnot siirretään Ranskaan. Kelpaisikohan tämä telakka jollekin Putinin kaverille?

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoi aiemmin Suomen haluavan selvityttää, noudattiko Ranska EU:n valtiontukilainsäädäntöä. Ranskan valtiovarainministeri Pierre Moscovici reagoi illansuussa Vapaavuoren lausuntoihin sanomalla, että ”Yhyy, pelottaa.”

Mitään telakkatukea ei saa antaa ennenkuin sotaveteraanien asiat on laitettu kuntoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Venäjän NWO-jäsenyys huolestuttaa

(UUSI JERUSALEM) Venäjän liittyminen NWO:n jäseneksi on herättänyt laajaa huolta maailmanlaajuisesti. Vapaamuurareiden ja YK:n kontrolloima media on kuitenkin vaiennut aiheen...

Close